nolurrr bakın konuma çok önemli!!!!!

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
Merhaba arkadaşlar

acil yardımınıza ihtiyacım var dün gece hiç uyuyamadım. Hemen konuya geçeyim.
Bugünlerde sıkıntımızın fazlaca olduğunu çoğunuz biliyorsunuz.
Benim bir bankadan eksi hesabım vardı. Onu kullandık tabi sıkıştığımız için onu ödemeye ne zaman kaldı ne para. Neyse geçen ay avukat aradı 600 tl sini yatırdık. Geçen gün avukat yine aradı kalanını yatırman gerekiyor dedi ki kalanı dediği faizi (eksi hesap limitim 600 tl idi zaten) 600 yatırmadan önce 150 tl falan yine yatırmıştım bankaya onlar borca hiç sayılmadı.
Neyse avukat kalanını yatır dediğinde dedimki tamam borcumu kabul ediyorum ödemek te istiyorum ama ayın 1 inden önce ödeyemem bunu size.dedim. Vay efendim kadın açtı ağzını yumdu gözünü zaten senin yatırmaya niyetin yok ta bilmem nede beni konuşturmuyor hiç bir şekilde dün de annemin evine icra memurlarını göndermiş annem kadın şok tabi. Allahtan giden adam insaflı çıkmışta birşey yapmamış beni aradı. Konuştuk dedimki tamam borcum var ödicem ama sıkışığım neden halden anlamıyorsunuz dedim. Adamcağız ablacım inan 600 ti için kapıya geldiğime bile utandım dedi sen bi şekilde bul yatır bide avukatlık parası ödeme dedi.
Kızlar allah aşkına ne yapayım ben kurban olayım bi yol gösterin ben ssk lı çalışıyorum yani çalıştığım yer belli maaş haczi neden uygulanmıyor da eve icraya adam gönderiyor böyle bi hakları varmı.. acil fikirlerinize ihtiyacım var.

Canım bunlar böyle , ufacık parada olda mahkemelik olduysa haciz gönderiyorlar. Avukatlık parasınıda eklerler senin ufacık borcun olur kocaman. Gönderdikleride insan, ve bu işte öyle acımasız olmuşlarki. Onlaarın görevleride bu, canım kullandığın ya da kullanmadığın altın varsa paraya çevirttir. Öyle öde diyeceğim, altının var mı yok mu bilmiyorum. İnan bu durumda insan alyansını bile bozdurur. Yeterki üzerinden gittin durumunu düzeltince gene alırsın.

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun canım avukatı ara 1ine kadar yatıracağını maaşını almadan birşey yapamayacağını düzgün bir dille anlat.
Zaten 10 gün var. Şuan bozduracağın satacağın birşey yoksa başka bir yol yok gibi görünüyor.

satacak birşeyimiz kalmadı maalesef o kadar zor duruma düştük ki Allahım beni neyle sınıyor diye düşünmeye başladım artık. ya zaten ben avukata ödemeyeceğim demiyorum ödeyeceğim ama maaşımı ayın 1 inde alıyorum o zaman ödeyebilirim diyorum hayır yarın ödeyeceksin diyor. insanlar nasıl bu kadar acımasız oldu ne zmaan böyle olduk bilmiyorum ki

anlattım canım anlatmadım mı sanıyorsun hayatımda ilk defa birine yalvardım ben nuh diyor peygamber demiyor kadın.

Tövbe tövbe .
Allah yardımcınız olsun kardeşim .
Annenden, babandan yakınlarından bulabilirsen 10 günlüğüne borç al .
Dualarım sizinle .

600 tl.icin de kapiya adam mi gonderilirmis yahu? hayret bisey...hic korkmayin bisey olmaz avukata bile ihtiyaciniz yoktu aslinda sizin yapmaniz gereken bankaniza gidip durumunuzu izah etmek onlar zaten bi yolunu buluyorlar,nede olsa musteri kaybetmek istemezler :) borcunuzu tekrar yapilandirin odeyebileciginiz bir sekilde aya boldurun misal 6 ay her ay 100 tl gibi.belli ki avukat sizi pasif gormus uzerinize gitmis telas yapmayin bisey yapamazlar,Allah odeme kolayligi versin

anlattım canım anlatmadım mı sanıyorsun hayatımda ilk defa birine yalvardım ben nuh diyor peygamber demiyor kadın.

Allah yardımcın olsun canım en kısa sürede ödersin borucunu inşallah ama,Kadın dedigin avukat değil mi iyide arkadaşım onun da yapacagı birşey yokki oda emir kulu karşı taraftan aldıdıgı söylemleri uyguluyor çevrenizde borç alabileceginiz bir eşiniz dostunuz yok mu 600 lira alabileceginiz diger türlü olursa hem avukat parasını alırlar ve 600 tlinin üstüne yine faiz biner.

patronunla bi konuş 600 neki versin sana biraz önceden zaten 10 gün kalmış üzüldüm valla

Eve haciz uygulaması kalktı diye biliyorum.Maaşına haciz yapabilirler.Haciz yapmakta avukatların çok işine gelmez aslında.Sen borçlandığın bankanın şubesiyle konuş.

avukata ödemiyorum hadi hodri meydan de, sinik tiplere çöküyor bunlar canım. eniştem avukat icra memurları görüntü olarak gönderiliyor dedi, evden bişey alma olayı kalktı en fazla maaşın 4 te biri haczedlir başka da bişey yapılmaz dedi. sıkma canını 600 tl borçtan bi nane olmaz

Yeni bir kredi çekip borcu tamamen kapatsanız. çektiğiniz krediyide daha uzun vadede az miktarda yavaş yavaş ödemeli ihtimaliniz var mı?

iş avukata gittiği için şube birşey yapamıyor avukata ödemem lazım. patronum gününden önce para verme konusunda çok katı bir de daha yeni girdim 8 ay oldu isteyemem. eşim dostumda da sanmıyorum olduğunu ay ortası sonuçta kimsede olmaz keza olsada isteyemem kimseden utanıyorum...
öğrenmek istediğim avukata bugün telefon açsam ya ayın 1 ine kadar bana müsade et yada maaş haczi yapmı desem. yokmudur bunun bi yolu yordamı

çok ta sinik değilimdir aslında korkmam avukatlardan umurumda da olmaz ama kalkıp eve adam göndermesi tuhaf geldi

birde bana gelen herhangi bir icra kağıdı falan da yok gelmiyormu artık

Eve haciz uygulaması kalktı diye biliyorum.Maaşına haciz yapabilirler.Haciz yapmakta avukatların çok işine gelmez aslında.Sen borçlandığın bankanın şubesiyle konuş.

Aslında bende kalktı diye biliyordum fakat uygulama şöyleymiş eger hacize gidilen evde eşyalar tek ise haciz edilmiyormuş ama çiftse sadece birtanesi haciz ediliyormuş örnegin çift televizyon,çift bilgisayar yada çift buzdolapları varsa bunlardan sadece birilerini alıyorlarmış.

canım 100 lirada olsa borç banka verdiyse avukata olay bitiyo avukata gitmeden bankayla halletmen gerekiyodu benim bankaya 1000 lira borcum vardı bankaya banka aradı hemen gittim anlaştık parayı 3 taksite boldu ama ben anında hallettim yoksa avukata gidecek ve bişey satmak zorunda kalacaktım bu tip durumlarda anında yapmak gerekiyo avukat anlayışlıysa belki olur bence avukatın burosuna git telefonla olmaz bu işler

birde bana gelen herhangi bir icra kağıdı falan da yok gelmiyormu artık

sana gelen herhangi bir tebligat yoksa hacze gelemez gelmediğinden emin misin ?? muhtara bıraktıysa da tebliğ edilmiş sayılıyor ve 7 gün içinde itiraz etmezsen borç kesinleşir ancak o zaman hacze gelebilir.

avukatı ara icra takibi başlatmışmı onu öğren başlatmadıysa bürosuna falan git bi şekilde teminat yada 600 tl lik senet imzala ayın 1'ine
ödemezsen onu takibe koysun.

adigee çekebiliyorsan ferdi kredi çek ....örnegin 1 milyarlık ...onu taksit taksit ödeyebilirsin...ama sakı sıkıntım var diye limiti fazla alma.sonra oda bitmez...

Ben eski bankacıyım.kaç ay gecikti ki hemen icra takibe almışlar esnek limitini...

önce kredini kapatt. Sonra avukatı şikayet ederiz.onlar karşısındakini sindirmek için böyle kötü tavır alıyorlar diye duymuştum.

Keşke yasal takibe düşmeden bankaya gidip ödeyecegini anlatsaydın not koydursaydın...hiç para yatırmamışsın en az3 ay ki böyle olmuş.

Azar azar oraya para yatırıp eksi bakieyi kıpırdatsaydın başına bu gelmezdi...kredinin hareket görmesi şart.yoksa sistem otomatik batık diye paraya miktara bakmadan yukarı genç.md atar..

Geçmiş olsun inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…