Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
benimde bu ay başıma geldi bir iş...prezervatifler yüzünden..iki kez yırtık çıktı ikisindede norlevo içtim...bu olay bir hafta arayla oldu...şuan adetim gecikmiş durumdatest yapıyorum negatif çıkıyor....kasıklarımda ilginç hareketlenmeler oluyor...bakalım bir haftaya belli olur...

Merhaba hanımlar,

Burda bir soru sormuştum kimseden cevap gelmeyince pek çok şey okudum bilgilendim, tecrübelerimi paylaşmak istedim:)

Geçtiğimiz ay adetimin 5. gününde(artık bitti bitecekken) muhtemelen bir kuruntu sonucunda norlevo kullanmak zorunda kaldım. Kullanmadan önce okuduklarım üzerine mide bulantısına önlem olması amacıyla ilacın 2sini birden bir mide bulantısı ilacıyla(metpamit) birlikte aldım ve ilk gün herhangi bir problem yaşamadım.
Ertesi gün hafif lekelenme tarzı kanamalarım oldu(oldukça koyu renk) ki bu da, hapı kullandıktan 3 gün sonra başlayan ve 4 gün süren yoğun kanamam gibi hapın yan etkisiymiş. Ara Kanama yaşamak hamilelik yok demek değil ve ara kanama yaşamamak anormal bir şey yada hap işe yaramadı demek de değil adı üstünde yan etki. Okuduklarıma göre hapı ilk kez kullananlarda ara kanama yaşama ihtimali daha yüksekmiş.

Zayıf bir bünyeye sahibim ve sanırım en çok da bu yüzden hapı kullanımımdan sonra hem prospektüste yazan hem de benim araştırmalarım sonucunda türkçe ingilizce sitelerde okuduğum tüm yan etkileri yaşadım diyebilirim. Bunlar ilk iki hafta ağır sonra hafifleyen mide bulantıları, mide ağrıları, kasık ağrıları, şişlik(özellikle alt karında), vücut sıcaklığımın yükselmesi, bel ve bacak ağrıları, karnımda kalp atışı gibi rahatsız bir his, gaz vb.. Bunları yazdım ki benim gibi bunları yaşayanlar endişe etmesinler (çünkü bu hap hormon dengesini bozduğu için hem adet dönemine hem hamilelik dönemine benzer yan etkiler yapabiliyor) hatta benimkiler hamilelik belirtilerine o kadar çok uyuyordu ki gerçekten çok zor bir dönemden geçtim.

Gelelim hamilelik testlerine, idrar testleri ancak adet gecikmeniz olduğunda yada en fazla birkaç gün önce yanıt verebiliyorken kan testleri ilişkiden sonra 12. günden itibaren kesine yakın sonuç verebiliyor, tabii yine en doğrusu adet gecikmesiyle birlikte olan. Ben ankara kızılay da özel bir tıp laboratuarında test yaptırdım ve 60 liraya yakın bir ücret ödedim. Sonucu ise bikaç saat içinde öğrenebiliyorsunuz. Eczaneden test alırken yada kan testi yaptırırken çekinmenize gerek yok, sonuçta bu onların görevi ve sizin de hakkınız
İdrar testinde ikinci çizgi soluk bile olsa çıkarsa, yada kan testi beta hcg değeriniz 5in üzerindeyse hamilelik pozitif demektir.

Aman dikkat'ler
insanı depresyona sürükleyen nadir ihtimaller bunlar.
- Norlevo kullanmasına rağmen hamile kalan kadınlar var. koruyuculuğun en üst seviyede olması için hapı çok fazla kullanmamış olmak, ilişkinin yumurtlama dönemine (yumurtlama dönemi= adet başlangıç tarihinizden yaklaşık 14 gün önce olur ve bu dönemdeki iliklilerde hamilelik ihtimali artar, adet dönemi başlangıç ve bitişine yakın tarihlerde ihtimal düşer) denk gelmiyor olması, hapı erken (ilişkiden sonra 24 saat içinde) kullanmak gibi şeyler var.
- beta hcg değeri 5in altında yani 0.10 gibi bir değer çıkıp adet gecikmesinden 10 gün kadar sonra tekrar test yaptığında hamilelik çıkanlar da var ki bu da geç döllenme oluyormuş.
- Adet benzeri bir kanama yaşamasına rağmen hamile olanlar da var, buna da üstüne görme gibi bişey deniliyormuş.

Tabii hepsi küçük ihtimaller, siz gönlünüzü tutabildiğiniz kadar ferah tutun :13:

Beni sorarsanız, ben normal adet günümde değil ama yoğun ara kanamamın olduğu günde yeniden adet oldum(genelde böyle oluyormuş) ve bu defteri böylece kapatmış oldum:)

Yine de siz siz olun bu ilacı kullanmamaya, kullanacak durumda kalmamaya özen gösterin. Özellikle tekrarlayan kullanımlar ciddi sorunlara sebep olabiliyor.

Biraz uzun bir yazı oldu ama umarım size yardımcı olabilir

Merhaba ben 2 hafta önce nişanlımla ilişkiye girdim içime boşalmadı ama ben korktum o gün 10 saat sonra falan norlevo içtim ilacın birini içtikten 12 saat sonra diğerini içtim tam 1 hafta sonra kanamam oldu adet kanaması gibi normal adet günümden 10 gün önce oldum hamile olma olasılığı var mı acaba .s

korkma içine boşalmamış hem de ilacı içmissin. kanamanın olması normal bnde de 1hafta sonra kanama oldu. adet tarihin degişebilir kanamanın oldugu güne gelebilir benim şahsen öyle olmustu.

8 aylık bı kızım var ve emzırıyorum.prezarvatf yırtlması sonucu 1 saat ıcınde hemen norlevo kullandım.6 saat ezmrmemem gerekıyomus.6 saatten sonra hemen emzırebırmıyım? ıkıncısı yumurtlama zamanım olabılır adetımın ustunden 12 gun gectı bu hap korur dımı benı?cocugum cok kucuk hamıle kalmak ıstemıyorum lutfen cevap yazın

6 saat sonra emzirebilirsin.. bu hap kesin korur die bişey yok.. koruyuculuğu var evet ama bu hapı bi saat içinde içip hamile kalan da var... yumurtlama gününe denk gelmesi kötü olmuş.. ara kanama yaşarsan muhtemelen hap etkisini göstermiş demektir.. beklemekten başka çare yok.. hamileysen de ne güzel işte ikisi birden büyür :) bende oğlum 9 aylıkken kızıma hamile kaldım şimdi kocaman oldular.. kısmet işi, geleceği varsa hap bahane.. ama henüz zamanı gelmemişse hamile değilsindir zaten.. sen yapabileceğin şeyi yapıp hapını içmişsin, şimdi bekleme ve hayırlısını isteme zamanı...

doğru söyledınız gelecegı varsa hap bahane.su an ıcın ıkıncı bı bebegı kaldramam ama hersey allahın elınde.hayırlısı hakkımızda.tesekkurler cevap ıcın..

doğru söyledınız gelecegı varsa hap bahane.su an ıcın ıkıncı bı bebegı kaldramam ama hersey allahın elınde.hayırlısı hakkımızda.tesekkurler cevap ıcın..

bende yapamam diodum ikisini tek başıma büyüttüm.. o kadar söyledikleri gibi de zorlanmadım...
bi bekleyin bakalım... hayırlısı olsun.. çok zor beklemek ama başka çare de yok düşünmeyin fazla

merhaba biz 12 ağustosta gerçek bir birleşme olmadan bir ilişkiye girdik.ama tam birleşme olmadı.4 ağustosda adetim olmuştu ve o adetim 5 gün geçikmişti.1 saat içinde norlevo aldım ve 6 gün sonra 1 hafta süren koyu kahverengi kanama oldu ilacın yan etkisi diye düşünüyorum.ama 7 ve 9 ağustos da 2 kere tuvaletten çıkınca çok açık pembe lekelenme oldu tuvalet kağıdına gelen.ve o aralar sürekli sarı akıntım oldu.hamilelik olabilir mi sizce lütfen yardım edin.hala adet olamadım.asla tam birleşme olmadı yardım edin lütfen

cevap verecek yok mu arkadaşlar

hem tam birleşme olmamış, ovulasyon gününde değilmişsin hem de hapı içmişsin...
bu durumda hamile olduğunu düşünmüorum...

bi de 12 ağustos da ilişkiye girmişsiniz, 7,8 ağustos da lekelenme oldu diosunuz.. ilişkiden önce mi oldu yani.. eylül ayı olmasın?
bi kan testi yaptır, erken ve kesin sonuç verio..

Pardon yanlış yazmışım 7 ve 9 eylül olucak.hamilelik lekelenmesi olmasından çok korkuyorum ama hamilelikle ilgili hiç bişey hissetmiyorum.ara sıra midem bulanıyo ama psikoljik de olabilir mi.2 gun once evde test yaptım ama pek bilincli degilim bu konularda yaptim ilk başta hemen tek çizgi çıktı ve attım beklemek gerekiyomuydu yani değişirmiydi bekeyince yardim edin lütfen

bi 3 dk bekleseydin keşke...
dediğim gibi ben hamile olduğunu düşünmüorum.. ovulasyon gününde olmadığın için içtiğin ertesi gün hapı yumurtlamayı geciktirerek döllenmeyi engellio.. kesin sonucu, adet gününde adet görmezsen eğer kan testi yapacaksın.. o zaman net sonuç alırsın... şu an beklenen adet tarihini bekleyeceksin...

Kızlar çok tedirginim ve ne yapacağımı bilemiyorum lütfen deneyimlerinizden bana fikir verin.
En son adetim 15 Ağustos 2013 te oldu erkek arkadaşımla 26 Ağustos tarihinde ilişkide bulunduk 1 saat geçmeden hemen Norlevo içtim ne olur olmaz diye ve 7 gün sonra kanamam oldu en başta simsiyah şekilde geldi daha sonraki günlerde kırmızıya döndü ve azdı normalden hemen hemen adet gibiydi..
Ve sizce benim ne zaman adet olmam gerekiyor? Hangi tarihi baz alarak hesaplamam lazım normal adet günüm mü yoksa norlevonun yaptığı kanamayı mı?
Sizce hamile olma ihtimalim var mı
Yardımlarınızı bekliyorumm

hamile kalacagını sanmıyorum hem adetten sonra olmus yumurtlama günün degil. ben ilacı bir defa içtim adet tarihim degsmsti.norlevonun kanama yaptıgı gün olmustu.herkes de aynı olur mu bilinmez tabi. inş hamile deglsndir

En son Reglimi 28 ağustos tarihinde gördüm, 14 eylülde sürtünme yoluyla bi birlikteliğim oldu.vajina içine bi boşalma olmadı göbeğime boşaldı ama sonra sildik korkum zevk suyu veya meniden kalanların vajinama temas etmiş olma durumuydu. Norlevoyu alıp almama konusunda çok fazla tereddüt yaşadım en sonunda 48. Saatte yani 16 Eylül'de Norlevoyu kullandım. Kullandıktan sonra bi kusma olmadı. Üstünden 1 hafta geçti ara kanama veya hiçbir şekilde bi yan etki görmedim. Normalde bugün veya yarın regl olmam gerek ama en ufak bi belirti yok. Ne bel ağrısı, ne göğüslerde hassasiyet, ne karında şişkinlik. Korkuyorum siZce hamile kalmış olabilir miyim? Lütfen yardım ediiiin ((

anlattıklarına göre korkulcak bi durum yok. herkesde ara kanama yapmıyor cnm bünye meselesi. tabi belli de olmaz için rahat etmiyosa test yap üstünden zaman gecmiş cnku. ama bnce hamile degilsin

anlattıklarına göre korkulcak bi durum yok. herkesde ara kanama yapmıyor cnm bünye meselesi. tabi belli de olmaz için rahat etmiyosa test yap üstünden zaman gecmiş cnku. ama bnce hamile degilsin

İçim hiç rahat etmiyor. Üstünden tam 2 hafta geçse yapıcam testi ama onada çok güvenemiyorum, kan testide yaptırmak istemiyorum. Ama her gelmediği gün biraz daha stres yapıyorum. Sürekli kendimi kontrol ediyorum bi belirti var mı regl için diye . Bir haftadır zehir oldu hayatım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…