- 7 Haziran 2011
- 759
- 9
- 118
- Konu Sahibi herkes1907
-
canım ben düdüklü tencerede yapıyorum harika oluyor:) erkek arkadaşıma telefonda tarif etmiştim sadece patates kızartabilen birisi ilk seferde harika yaptı:)
hanımlaar :) size ihtiyacım vaar. yarın iftara pilay yapacağım ama hayatımda hiç pilay yapmadımbana yardımcı olabilir misiniz? a dan z ye herşeyini öğrenmek istiyoruum.
dudkluyu ılk defa duydum:)
canım orn 2 bardak prıncı uzerı gecene kadar kaynar suya koy yarım saat fln beklet sonra ıyıce soguk suyla süz nısastası aksın gıtsın
sonra teflon tencereye goz kararı yagını koy
prıclerı ekle ıyıce kavur 1 tane kup seker ve 2-3 cay kasıgı tzuunu at onu sen ayarla
bi 5 dk falan kavur daha sonra 2 bardak oldugu ıcın ölçü aynı bardakla 4 bardak kaynar suyunu dök altını kıs bi 10 dk sonra pısmıs olur muhtemelen onu anlarsın suyunu cekınce kagıt havlu peceteyı koy uzerıne demlensın
afıyet olsun
düdüklüde harika oluyor yumuşacık oluyor pirinçler basınçla piştiği için sanırım:) demenenizi tavsiye ederim:)
o zaman yardımcı olamayacağım:)
merhabalar canım;
prınc pılavnı hep goz kararı yapıyorum ama sımdılerı ramazan ıcın 1 turk kahvesı fıncanını tam oldurmadan olcumu alıyorum kısı basınaaa ve prıncımı pısırmeden 30 -45 dk kdrnrmalsuda ıslıyorum once yıkıyorum tabiii sonrasuyunu hazırlıyorumm sonra teflonda guseloluyrdıeyagımı koyuyorum hemen yenecekse katı yag yada tereyag yoksa sıvı zeytın yagına sehrıyelerımı de koyup kızartıyorum ıstenıdıgım kadarılyla sonra prıncımısuzup kıygın yaga atyrmm bıraz kavuruyorum kı tane tane olsun pılavımm,sonra prıncımı yumusaklıgına gore su eklıyorum goz kararıı (cıgne yumusaklıga gore koy)eklıyorum kısık atesde tabii bu arada tavuk suyu ve 1 cay kasıgı seker eklıyorum koydugum suya lezzetlı olsun dıeee taze tavuk suyun yoksa tablet at canım sonra suyunu cekınce kapatıyorum altını dınlenıyorrr afıyt olsun arzuya gore havuc,bezelye, gıbı seylerde koyabılırısınnn yaparsan yaz merak etttımm
canım ben pirinci 1 saat kadar ılık suda dinlendiririm. bu suyun içinede birazcık limon sıkarım ki parlak olsun. sonra tereyağıyla kavururum, tane tane olana kadar. karıştırırken anlarsın,pirinler sertleşir, ve birbirilerine hiçbişekilde yapışmazlar. suyunu göz kararı yapıyorum. çünkü her pirincin su isteği farklı oluyor. ortalama 1e 2 su oluyor. su koymadan önce çay bardağında sıcak suyla et suyunu eritiyorum. ilk önce bunu döküyorum pirince bunu yedirdikten sonra suyunu koyuyorum. biraz harhar ateşte pişirdikten sonra altını kısıyorum. süre olarak tam bilemiyorum, hepsi göz kararı işler :) piştikten sonra havlu peçeteyle buharını alıyorum..
ohh mis mis
dudkluyu ılk defa duydum:)
canım orn 2 bardak prıncı uzerı gecene kadar kaynar suya koy yarım saat fln beklet sonra ıyıce soguk suyla süz nısastası aksın gıtsın
sonra teflon tencereye goz kararı yagını koy
prıclerı ekle ıyıce kavur 1 tane kup seker ve 2-3 cay kasıgı tzuunu at onu sen ayarla
bi 5 dk falan kavur daha sonra 2 bardak oldugu ıcın ölçü aynı bardakla 4 bardak kaynar suyunu dök altını kıs bi 10 dk sonra pısmıs olur muhtemelen onu anlarsın suyunu cekınce kagıt havlu peceteyı koy uzerıne demlensın
afıyet olsun
cnm benım ılk olarak mutlaka suda beklet pırıncını ben ortalama 1 saat kadar bekletıyoum kı nışastasını atsın
sonrasında tek tıp yağ kullanma nmesela sıvı ve katı yağ kuıllan ve yagdan kaçma bol olsun ıyıce suzdukten sonra ıyıce kavur böle ayrılsın bırbıırınden bıde bır vardak pırınce 1.5 bardak kaynar su kullan tuz az seker bıakç damlada lımon sık tatlım tencere kapagı camsa cam buhardan görunmeyınce en kısık ateşe al tencereyı acıp cızır cızır ses gelınce anlakı suyunu cekmış o zman kapat altını az dınlenmesden sonra servıse hazır
kolay gelsin canım şimdide :)
ah cnm bebım guzel olmasada sıkılma sakın ay ben evlendıkten sorakı pılav larımı duşunuyorumda okadar da kötusunu görmemıştım benım eşim şef ahcı oda benım yemek kıtabım oldu ve şımdı mukemmel oluyo plavlarım
bu arada sakın pişerken kaşık sokma karıştırma,nişastası çıkar o zamanda birbirine yapışır pirinç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?