- 24 Şubat 2015
- 2.042
- 787
- 53
- Konu Sahibi Sessiz_sedasiz
-
Canim bagirip cagirmak değil agri sizi değil korkularim o çatala cikmakCanım korkulacak hıc bısey yok normal dogum yaptım,abartıldıgı gıbı degıl tabı kısıden kısıyede degısır hıc bagırıp cagırmadım,hamılelıgın son anına kadar yurudum. Catı muayenesıne gelınce burada (Almanyada) rahıme sureklı bakıyo her kontrole gıttıgımde hemde catalda bakıyo ve 6 ayıma kadar alttan baktı. Hıc bır agrı sızı bılmem ne olmuyo. Gayet rahat ol. Kolay dogumlar dılerım. Ama o bebegın cıkıs anını dırek gogsunuze yatırılmasını o sıcaklıgı gozlerımın ıcıne bakısını asla ve asla unutmam,unutamam.
Acidan sancidan korkmuyorum da canim cesaretsizim yaCanim normal dogunu siddetle tavsiye ederim dogumdan sonra ertesi gun kalk hemen yuru gez hami sezeryan olupta pisman olan cok ama normal dogum yapan pisman olan hic gormedim 10 yil gecsede o yaranin hep sizladigini agridigini soylerler birde bunun ikincisi var tekrar ayni yerden acacaklar ben normal dogum yaptim yine hamileyim yine oye yapacam okadar kotu birsey degil inanki bana insan o aciyi bile ozluyor
Canim sende bu duygu karmasasini yasiyormusun? Ben çok korkuyorum özelliklede cati muayenesini hic yaptirmak istemiyorum.int normal doğum Pozisyonunu görünce vazgeciyorumCanım tarih yaklaştikca stres ve korku artıyor. Seninle tarihlerimiz yakın. Bol bol yürü. Hakkımızda hayırlısı insallah
Canim en son gittiğimde doktora bebegin basi dönmemiştir doktor ters olduğunu söylese ama donedebilirmis.zaman daraldikca korkularim artiyor önce hep normal yapacagim diyordum bu hafta neden bilmiyorum ama bu kararimdan sanki vazgecegim gibiSezeryan olursan çok pişman olursun çevremdeki herkes pişman.Mecbur sezeryan olanlar var mesela tanıdığım onlar bile der keşke suyum bitmeseydide normal olsaydı yada keşke bebeğin kafası alt kısımda yani doğum pozisyonunda olsaydı mecbur kalmasaydım vs. vs. Çok ağrılı bir dönem kaç hafta acılı sızıların olur benden size tavsiye kesinlikle normal doğum yapın. 3-4-5 saat ağrılı acıyı tavsiye ederim aylarca onu çekmektense. İnanın yeniden doğmuş gibi mükemmel hissedecesiniz. Nas felak Ayetel kürsi kolay doğum yapmana yardımcı olur bol bol oku hurma yiyin ve yürüyüş yapın.
Özele gidiyorum son ana kadar hep normali bekleyeceğimiz diye karar vermiştim.hatta doktorumlada öyle konuştuk ama 37. Haftada çatala cikartip çati muayenesi yapiliyor o çatala cikmak istemiyorum kendimi çok huzursuz hissediyorum. Belki şuan yasadigim duygusal karmaşadan böyle zaten en son gittiğimde bebeğim ters duruyordu döndü mü bilmiyorum.. O an neyi gerektiriyorsa öyle olacak diyordum hep ama 36. Haftaya girdik biraz korkularim oluşmaya başladı fikirlerin değişmeye başladı kimseyle de paylasamiyorum duygularimi.sezeryana karsi çevredeki insanlarin hep on yargisi var k.v. felan öyle şeylerde duymak istemiyorum kimseyle muhatap olmak kimseye aciklama yapmak durumunda da hissetmek istemiyorum kendimi belki geçici bir duygu karmasasidir yasadiklarimimkanın varsa iyi bir yerde normal yap. iyi bir yerde sezeryan yapmaktan kat ve kat daha sağlıklı.sonuçta o çocuk öyle böyle çıkacak normal doğuranlarında içinde kalmadı.
Kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorz hissediyorz canım, ben defalarca çatala çıktım kürtajımdan dolayı. O an gelince utanmıyosun biran önce herşey olsun bitsin istiyosun ama gel gelelim benimde korkularım sırasıyla,Özele gidiyorum son ana kadar hep normali bekleyeceğimiz diye karar vermiştim.hatta doktorumlada öyle konuştuk ama 37. Haftada çatala cikartip çati muayenesi yapiliyor o çatala cikmak istemiyorum kendimi çok huzursuz hissediyorum. Belki şuan yasadigim duygusal karmaşadan böyle zaten en son gittiğimde bebeğim ters duruyordu döndü mü bilmiyorum.. O an neyi gerektiriyorsa öyle olacak diyordum hep ama 36. Haftaya girdik biraz korkularim oluşmaya başladı fikirlerin değişmeye başladı kimseyle de paylasamiyorum duygularimi.sezeryana karsi çevredeki insanlarin hep on yargisi var k.v. felan öyle şeylerde duymak istemiyorum kimseyle muhatap olmak kimseye aciklama yapmak durumunda da hissetmek istemiyorum kendimi belki geçici bir duygu karmasasidir yasadiklarim
Op.Dr.Banu Çiftçi.. Doğum, Doğuma Hazırlık, Doğum Korkusu.. 3 saatlik bir seminer.. Youtube kanalından izleyebilirsin.. Doğum korkusunu bu şekilde yendim ben.. Darısı başınıza umarım fayda sağlar.. Uzun ama gerçekten beni rahatlattı..Zaman geçtikçe korkum dahada artiyorilk baslarda hep son ana kadar bekleyeceğimiz son anda ki duruma gore sezeryan ve normal olup olmayacağına durumunun karar vereceğini düşünüyorum.fakat zaman geçtikçe normal doğumdan cati muaynesinden çok korkar oldum.şuan çok karmasik duygular içindeyim normal doğum pozisyonunu o çatala cikma olayini hic düşünemiyorum hemen sezeryanada girmek istemiyorum. Doktorlar gün veriyormus o gidip bebeği aliyorlarmis.öyle heyecanlı olacagini düşünmüyorum ama ne yapacagimida bilemiyorum kizlar
Saol canim izleyecegim mutlakaOp.Dr.Banu Çiftçi.. Doğum, Doğuma Hazırlık, Doğum Korkusu.. 3 saatlik bir seminer.. Youtube kanalından izleyebilirsin.. Doğum korkusunu bu şekilde yendim ben.. Darısı başınıza umarım fayda sağlar.. Uzun ama gerçekten beni rahatlattı..
Ayni şeyleri yasiyoruz canim ben hala doktora gidemedim sali gününe randevu aldim bakalim ne dicek ben kendimi hic normal doğuracak güçte görmüyorum sezeryan olmaktan inan hic korkmuyorum. Makara kadar kesiği olanlari duyuyorum normal doğumda korkuyorum.özel bolgenin deforme olmasından yana değilim gobisimi kessinler diye düşünüyorum.tabiki en sagliklisi normal doğum ama ben kendimi o güçte bulamiyorum çevredeki insanlar inşa sezeryana tepkisi var k.v feln ilk hamile kaldigimdan bu yana her gün soruyor normal deneme rağmen bazen nabzimi yokluyo duyduğuma gore sezeryan olacakmissin diye. Boyle şeylerle muhattap olmak istemiyorum. Kimseyi ilgilendirmez tabiki ben kendimi nazil rahat hissediyorsam öyle olsun istiyorum.ama o heyecanida yasayayim istiyorum sezeyanda sanki o heyecandan eksik kalacakmisim gibi geliyor günü belli olsun istemiyorumKesinlikle aynı şeyleri düşünüyorz hissediyorz canım, ben defalarca çatala çıktım kürtajımdan dolayı. O an gelince utanmıyosun biran önce herşey olsun bitsin istiyosun ama gel gelelim benimde korkularım sırasıyla,
1- ya Bebek uzun süre gelmek istemeyip kakasını yerse,
2- ya suyum gelirde sancım olmazsa,
3- ya saatlerce sancı çekipte açılmam olmayıp mecbur sezeryana alınırsam,
4- bu şekilde sezeryana alınırsa belden iğne tutmuyomuş, mecburen tamamen uyutulmak zorundamışsın, ben bebeğimi görmek istiyorm doğar doğmaz.
5- ya iri olursa da kanalda sıkışıp kalırsa? Vakumla çekmek zorunda kalırlarda oramın her yerini yararlarsa.
6- çok fazla kesi olurda dikişlerim patlarda tekrar diktirmek zorunda kalırsam,
7- ya gece yarısı açılmam olurda kendi doktorum gelemezse başkaları doğurtursa.
Ayyy işte bu düşünceler beni mahvediyo. Bu düşünceler yüzünden sezeryan istiyo gibiyim..
Ayy ona ne ki doğuracak olan sensin bu senin düşüncen senin fikrin senin bedenin. Ne olacak yani normal doğurmazsan anne olmucak mısın? Benim kayınvalidem öyle dedi normal doğum yapmayan anne değilmiş. Şaka gibi. Ben o yüzden hiç konusunu dahi açtırmıyorm doğum açıyor ben nasip neyse o diyorm kapatıyorm. Sezeryan olursam da kimseye ağıznı açtırmam bu benim tercihim.Ayni şeyleri yasiyoruz canim ben hala doktora gidemedim sali gününe randevu aldim bakalim ne dicek ben kendimi hic normal doğuracak güçte görmüyorum sezeryan olmaktan inan hic korkmuyorum. Makara kadar kesiği olanlari duyuyorum normal doğumda korkuyorum.özel bolgenin deforme olmasından yana değilim gobisimi kessinler diye düşünüyorum.tabiki en sagliklisi normal doğum ama ben kendimi o güçte bulamiyorum çevredeki insanlar inşa sezeryana tepkisi var k.v feln ilk hamile kaldigimdan bu yana her gün soruyor normal deneme rağmen bazen nabzimi yokluyo duyduğuma gore sezeryan olacakmissin diye. Boyle şeylerle muhattap olmak istemiyorum. Kimseyi ilgilendirmez tabiki ben kendimi nazil rahat hissediyorsam öyle olsun istiyorum.ama o heyecanida yasayayim istiyorum sezeyanda sanki o heyecandan eksik kalacakmisim gibi geliyor günü belli olsun istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?