Çatı muayenesi nasıl yapılıyor elle mi bakılıyor bir alet vs var mı. Benim de bu cuma cati mauyenem yapılacak ilk gebeligim olduğu için tecrubesizim ve tedirginim.Normal doğum yaptım. 72 saat sürdü dogum sancım. Tabi bu 72 saatn hepsi şiddetli değildi. Son 4 saat cok zorlanıyor insan. Vajinada hiçbir şekilde agri acı hissetmiyorsunuz sadece bel kasık ve karın ağrısınin siddetli hali. Sancılar surekli devam etmiyor, geliyor 10-20sn ağrı oluyor sonra geçiyor 1-2 dk sonra yine aynı sekilde ağrılar sancılar çekiyorsunuz. Çatı darligima rağmen normal doğum yaptım. Zor muydu? Kesinlikle ! Ama dogumdan sonra kuş kadar hafifliyor insan.
Iki parmak ile muayene ediyor. Çok zor bir islem değil merak etmeyin.Çatı muayenesi nasıl yapılıyor elle mi bakılıyor bir alet vs var mı. Benim de bu cuma cati mauyenem yapılacak ilk gebeligim olduğu için tecrubesizim ve tedirginim.
Yanitiniz için teşekkür ederim.Iki parmak ile muayene ediyor. Çok zor bir islem değil merak etmeyin.
Harikasin canim en guzeli kesinlikle bebekle birlikte bizde yeni dogmus gibi olucaz hem boyle guzel bi ani bir daha ne zaman yasiycaz hersey normalse kesinlikle yasamak lazim bebegin kac kg dogdu birde dogumdan sonra vajina eski haline dondu mu?Normal doğum yaptım. 72 saat sürdü dogum sancım. Tabi bu 72 saatn hepsi şiddetli değildi. Son 4 saat cok zorlanıyor insan. Vajinada hiçbir şekilde agri acı hissetmiyorsunuz sadece bel kasık ve karın ağrısınin siddetli hali. Sancılar surekli devam etmiyor, geliyor 10-20sn ağrı oluyor sonra geçiyor 1-2 dk sonra yine aynı sekilde ağrılar sancılar çekiyorsunuz. Çatı darligima rağmen normal doğum yaptım. Zor muydu? Kesinlikle ! Ama dogumdan sonra kuş kadar hafifliyor insan.
Bebeğim 2.500 doğdu hic beslenemedi anne karnında. Ama şükür su an gürbüz bir bebek:) doğumdan sonra vajina daha sıkı oldu diyebilirim. Doğumda kesik atılmadı cunku kendi kendine tac verdi.Harikasin canim en guzeli kesinlikle bebekle birlikte bizde yeni dogmus gibi olucaz hem boyle guzel bi ani bir daha ne zaman yasiycaz hersey normalse kesinlikle yasamak lazim bebegin kac kg dogdu birde dogumdan sonra vajina eski haline dondu mu?
Darisi hepimizin basina insallah ben 34 haftakikken doktora gitmistim 2650ydi bebek kilosu 3500-3800 arasi dogar dedi doktor insalkah benimde kesisiz olur hatta hepimizin oyle olur umarimBebeğim 2.500 doğdu hic beslenemedi anne karnında. Ama şükür su an gürbüz bir bebek:) doğumdan sonra vajina daha sıkı oldu diyebilirim. Doğumda kesik atılmadı cunku kendi kendine tac verdi.
Birde cati muaynesinde yaklasik dogum tarihi cikiyor mu benim normalde dogum tarihim 21 kasimdi ama 2 muaynedir 10 kasim.cikiyor bebek iri oldugu icin ssnirimIki parmak ile muayene ediyor. Çok zor bir islem değil merak etmeyin.
Maşallah allah sağlıklı doğumlar versin Tüm annelere.Darisi hepimizin basina insallah ben 34 haftakikken doktora gitmistim 2650ydi bebek kilosu 3500-3800 arasi dogar dedi doktor insalkah benimde kesisiz olur hatta hepimizin oyle olur umarim
Yani muayene sonunda rahim ağzında yumusama var mi yok mu ona bakıyorlar. Tahmini bisey soylerler muhakkak.Birde cati muaynesinde yaklasik dogum tarihi cikiyor mu benim normalde dogum tarihim 21 kasimdi ama 2 muaynedir 10 kasim.cikiyor bebek iri oldugu icin ssnirim
Kesik genisleme konusunu etkilemez dikis atilip o dikis kaynayinca eski halini alir mutlaka ama iste bebek gececegi icin vajinadan nasil olur ne kadar duzen alir onu merak ediyorum ben deBende de aynı çekince var normal doğum sonrası tekrar eski haline dönmezse diye genişlemesinden çekiniyorum. Kesik atılmasına genişlemez mi canım hemşireymişsin bilgi alabilir miyim :)
Peki anladım canım doktorun da işini iyi yapması lazım galiba iyi toparlamak lazım o bölgeyiKesik genisleme konusunu etkilemez dikis atilip o dikis kaynayinca eski halini alir mutlaka ama iste bebek gececegi icin vajinadan nasil olur ne kadar duzen alir onu merak ediyorum ben de
Özel hastanede hiç normal bir Doğuma rastlamamanız çok çok garip geldiMerhaba kizlar. Hamile oldugumu ogrendigimden beri kesinlikle sezaryen dogum dusunuyorum. Daha once dogumhanede de hemsirelik yaptim. Ozel hastane oldugu icin hep epidural normal dogum vardi ve sezaryen yapiliyordu. Sancili dogum yapanlar ne diyorsunuz? Nasil bir sanciydi? Ilk dogumda cok uzun suruyor mu dogum? Esim normal dogum yapmami istiyor. Agri esigim de dusuk degil aslinda bunun ustesinden gelebilecegimi de dusunuyorum. Hamileligim asiri rahat gecti son zamanlarimdayim ama bazen hamile oldugumu bile unutacak kadar rahatim.sizce neye karar vermeliyim?
Kesilen atılması estetik amaçlı yapılıyor . İkinci Doğumum olacak benim , hiç bi bozulma olmamıştı ilk doğumdaBende de aynı çekince var normal doğum sonrası tekrar eski haline dönmezse diye genişlemesinden çekiniyorum. Kesik atılmasına genişlemez mi canım hemşireymişsin bilgi alabilir miyim :)
Evet malesef herkes iyi yapiyo diyemicem:)Peki anladım canım doktorun da işini iyi yapması lazım galiba iyi toparlamak lazım o bölgeyi
Normal yapicam deyip agrisi baslayinca epidurale donen cok oldu devlette naz yapma sansin yok herkes sanci cekiyo diye cekiyo demekki kadinlar ama serviste herkes ay tamam vazgectim epidural yapalim modundaydi gelen genelde onun icin geliyodu diyebilirimÖzel hastanede hiç normal bir Doğuma rastlamamanız çok çok garip geldi
Bunu duyduguma sevindim vallaKesilen atılması estetik amaçlı yapılıyor . İkinci Doğumum olacak benim , hiç bi bozulma olmamıştı ilk doğumda
Bende ilk doğumumda epidural diye yalvardım özelde , ama zaten Doğum yavaş ilerliyordu yapmadılar :) iyi ki de yaptırmamışım ne kadar az müdahele o kadar iyi .. ama şimdi yine korkuyorummmmm . Yarın suni ile müdahele edilecekNormal yapicam deyip agrisi baslayinca epidurale donen cok oldu devlette naz yapma sansin yok herkes sanci cekiyo diye cekiyo demekki kadinlar ama serviste herkes ay tamam vazgectim epidural yapalim modundaydi gelen genelde onun icin geliyodu diyebilirim
Kolay ların a geliyor İşte canımÖzel hastanede hiç normal bir Doğuma rastlamamanız çok çok garip geldi
Ne güzel maşallah darısı başımıza ama bozulacak sada ne yapabiliriz ki doğuracağız mecbur :)Kesilen atılması estetik amaçlı yapılıyor . İkinci Doğumum olacak benim , hiç bi bozulma olmamıştı ilk doğumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?