Doğuma Hazırlık Normal Doğum Mu, Sezaryen Mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Çatı muayenesi nasıl yapılıyor elle mi bakılıyor bir alet vs var mı. Benim de bu cuma cati mauyenem yapılacak ilk gebeligim olduğu için tecrubesizim ve tedirginim.

Çatı muayenesi nasıl yapılıyor elle mi bakılıyor bir alet vs var mı. Benim de bu cuma cati mauyenem yapılacak ilk gebeligim olduğu için tecrubesizim ve tedirginim.
Iki parmak ile muayene ediyor. Çok zor bir islem değil merak etmeyin.

Harikasin canim en guzeli kesinlikle bebekle birlikte bizde yeni dogmus gibi olucaz hem boyle guzel bi ani bir daha ne zaman yasiycaz hersey normalse kesinlikle yasamak lazim bebegin kac kg dogdu birde dogumdan sonra vajina eski haline dondu mu?

Harikasin canim en guzeli kesinlikle bebekle birlikte bizde yeni dogmus gibi olucaz hem boyle guzel bi ani bir daha ne zaman yasiycaz hersey normalse kesinlikle yasamak lazim bebegin kac kg dogdu birde dogumdan sonra vajina eski haline dondu mu?
Bebeğim 2.500 doğdu hic beslenemedi anne karnında. Ama şükür su an gürbüz bir bebek:) doğumdan sonra vajina daha sıkı oldu diyebilirim. Doğumda kesik atılmadı cunku kendi kendine tac verdi.

Bebeğim 2.500 doğdu hic beslenemedi anne karnında. Ama şükür su an gürbüz bir bebek:) doğumdan sonra vajina daha sıkı oldu diyebilirim. Doğumda kesik atılmadı cunku kendi kendine tac verdi.
Darisi hepimizin basina insallah ben 34 haftakikken doktora gitmistim 2650ydi bebek kilosu 3500-3800 arasi dogar dedi doktor insalkah benimde kesisiz olur hatta hepimizin oyle olur umarim

Darisi hepimizin basina insallah ben 34 haftakikken doktora gitmistim 2650ydi bebek kilosu 3500-3800 arasi dogar dedi doktor insalkah benimde kesisiz olur hatta hepimizin oyle olur umarim
Maşallah allah sağlıklı doğumlar versin Tüm annelere.

Birde cati muaynesinde yaklasik dogum tarihi cikiyor mu benim normalde dogum tarihim 21 kasimdi ama 2 muaynedir 10 kasim.cikiyor bebek iri oldugu icin ssnirim
Yani muayene sonunda rahim ağzında yumusama var mi yok mu ona bakıyorlar. Tahmini bisey soylerler muhakkak.

Ilk dogumum ama dogumhane tecrubelerimden bahsedeyim size. Hemsireyim stajlarimda 2 kez normal doguma girmistim agrili ve epizyoluydu. Epizyo yapilmadan once jetokain denen anestezi ilaciyla kesilecek yer ufak insulin ignesi ile uyusturuluyor ve sonra kesi atiliyor tabi igneyi o can havliyle hissettiklerini zannetmiyorum. Epizyosuz pek yapan yok cunku kendiliginden yirtilirsa makata dogru yirtilma ihtimali var o en tehlikelisi buyuk bir hasar olusuyor. Diger turlu kendi yirtilinca da yine epizyoya gore dikis sayisi artiyor toparlamasi zor oluyor. Tabi epizyosuz olabilmesi icin mutlaka hazirlayici seyler vardir masaj gibi ama ilk kez sizde duydum duyarli bir doktorunuz var ne sanslisiniz :) Epidural ile doguma gelirsek calistigim hastane hep epidural ile yapiyordu dogumlari. Ozel hastane oldugu icin aciklik falan beklemeden agri hissetmeye basladigin anda epidural takiliyor. Devlet hastaneleri 4cm. Aciklik bekliyor diye biliyorum. Epidural son derece risksiz bir islem aci duymuyorsunuz. Islem yine jetokainle uyusturularak yapiliyor. Bele uzun misina kadar ince bir kablo gibi bir sey takiliyor boynunuzdan uzanacak bir ilac haznesi ile sonlaniyor. O hazneden de ilac veriliyor agri hissettikce. Ilaci hissetmiyorsunuz. Yarim saat ayaga kalkmiyorsunuz ilac verilince. Daha sonra kalkip geziyorsunuz tam bir uyusukluk soz konusu degil. Ikinma hissi falan da oluyor. Taburculuga kadar da epidural kateter cikartilmiyor. Dogum sonrasi aci bile hissetseniz doz yenileniyor. Cikartirken de bir problem olmuyor. Sezeryana gelirsek spinal anestezi ile yapilan sezeryanlara girdim. Uyanik ve bilinciniz yerinde oluyorsunuz. Genele anestezi doktoru sizi lafa tutuyor sureci falan anlatiyor :) onu dinlerken bir bakiyorsunuz bebek cikmis. Aglama sesi geliyor sonra size gosterip hazirliyorlar asilari gobek kordonunun kesilmesi vs. bebek cikiyor kuvezde siz cikana kadar isiniyor kendini toparliyor. 15 dk sonra da siz cikiyorsunuz. Agri pompasi denen bir serum bagli oluyor kolunuzda da. Agri olur gibi hissettiginizde agri pompasina bagli butona basiyorsunuz doz ekliyor ilaca. 8 saat sonra su, 9 saat sonra sivi veya kati gida artik doktorunuzun tercihine bagli. 10 saat sonra da ayaga kalkiyorsunuz. Geziyorsunuz. Bir sikinti yasayan gormedim kalktiktan sonra rahat rahat gezebiliyorsunuz eskisi gibi :) sezeryan da cok rahat epidural dogum da cok rahat. Ben de dedigim gibi epizyodan cekiniyorum sadece. Vajina eski halini alir mi nasil olur bilemiyorum. Ikinci ucuncu dogumuna gelenlerde hic dikis izi gormedim. Vajinal muayenelerde de bir acayiplik hissetmedim ama doktoruma cati muayenesine gittigimde bu konuyu kesinlikle detayli ogrenecegim.

Bende de aynı çekince var normal doğum sonrası tekrar eski haline dönmezse diye genişlemesinden çekiniyorum. Kesik atılmasına genişlemez mi canım hemşireymişsin bilgi alabilir miyim :)

Bende de aynı çekince var normal doğum sonrası tekrar eski haline dönmezse diye genişlemesinden çekiniyorum. Kesik atılmasına genişlemez mi canım hemşireymişsin bilgi alabilir miyim :)
Kesik genisleme konusunu etkilemez dikis atilip o dikis kaynayinca eski halini alir mutlaka ama iste bebek gececegi icin vajinadan nasil olur ne kadar duzen alir onu merak ediyorum ben de

Kesik genisleme konusunu etkilemez dikis atilip o dikis kaynayinca eski halini alir mutlaka ama iste bebek gececegi icin vajinadan nasil olur ne kadar duzen alir onu merak ediyorum ben de
Peki anladım canım doktorun da işini iyi yapması lazım galiba iyi toparlamak lazım o bölgeyi

Özel hastanede hiç normal bir Doğuma rastlamamanız çok çok garip geldi

Kesilen atılması estetik amaçlı yapılıyor . İkinci Doğumum olacak benim , hiç bi bozulma olmamıştı ilk doğumda

Normal yapicam deyip agrisi baslayinca epidurale donen cok oldu devlette naz yapma sansin yok herkes sanci cekiyo diye cekiyo demekki kadinlar ama serviste herkes ay tamam vazgectim epidural yapalim modundaydi gelen genelde onun icin geliyodu diyebilirim

Bende ilk doğumumda epidural diye yalvardım özelde , ama zaten Doğum yavaş ilerliyordu yapmadılar :) iyi ki de yaptırmamışım ne kadar az müdahele o kadar iyi .. ama şimdi yine korkuyorummmmm . Yarın suni ile müdahele edilecek

Kolay ların a geliyor İşte canım
Kesilen atılması estetik amaçlı yapılıyor . İkinci Doğumum olacak benim , hiç bi bozulma olmamıştı ilk doğumda
Ne güzel maşallah darısı başımıza ama bozulacak sada ne yapabiliriz ki doğuracağız mecbur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…