Aynen canım bende gebelik okuluna gittim hemde bulunduğum şehirde ki devlet hastanesinde. Başta yaşadığım korkular yok şu anda. Doğumumu da devlet hastanesinde yapmayı düşünüyorum (özel hastane de yapmak istemiyorum çünkü normlar doğum yanlısı pek doktor yok buralarda genelde bi bahaneyle sezeryana alıyorlar). Tek endişem orda ki sağlık memurlarının tavırları.Hepinize önerim doğal doğum epizyo yapılmadanda yapılabiliyor bu arada eğer gidebilecek durumdaysanız gebelik okuluna gidin derim harika şeyler öğreniyorsun ve kafandaki tüm kötü düşünceler yok oluyor normal doğumu zor diye anlatıyorlar ama bi kadının yeniden doğmuş gibi hissettiği eşsiz bi deneyim aslında bn doğal doğumu çok istiyorum pozitif doğum hikayeleri okudum çok inşallah bebeğimde doğal doğmak isterse ne yapacağımı artık öğrendim o yüzden içim artık çok rahat bu arada epizyo çok kötü bişey değil hissetmiyorsun bile sadece bikaç gün doğum olduktan sonra hassasiyet oluyormuş merak etmeyin
Epidralle spinal anestezinin farki nedir ? Biraz komik olacak ama spinal anestezide karin bolgesinden aliyorlar degil mi? Epidralde normal gibi mi ? Arada ki farki cozemedim :)Ilk dogumum ama dogumhane tecrubelerimden bahsedeyim size. Hemsireyim stajlarimda 2 kez normal doguma girmistim agrili ve epizyoluydu. Epizyo yapilmadan once jetokain denen anestezi ilaciyla kesilecek yer ufak insulin ignesi ile uyusturuluyor ve sonra kesi atiliyor tabi igneyi o can havliyle hissettiklerini zannetmiyorum. Epizyosuz pek yapan yok cunku kendiliginden yirtilirsa makata dogru yirtilma ihtimali var o en tehlikelisi buyuk bir hasar olusuyor. Diger turlu kendi yirtilinca da yine epizyoya gore dikis sayisi artiyor toparlamasi zor oluyor. Tabi epizyosuz olabilmesi icin mutlaka hazirlayici seyler vardir masaj gibi ama ilk kez sizde duydum duyarli bir doktorunuz var ne sanslisiniz :) Epidural ile doguma gelirsek calistigim hastane hep epidural ile yapiyordu dogumlari. Ozel hastane oldugu icin aciklik falan beklemeden agri hissetmeye basladigin anda epidural takiliyor. Devlet hastaneleri 4cm. Aciklik bekliyor diye biliyorum. Epidural son derece risksiz bir islem aci duymuyorsunuz. Islem yine jetokainle uyusturularak yapiliyor. Bele uzun misina kadar ince bir kablo gibi bir sey takiliyor boynunuzdan uzanacak bir ilac haznesi ile sonlaniyor. O hazneden de ilac veriliyor agri hissettikce. Ilaci hissetmiyorsunuz. Yarim saat ayaga kalkmiyorsunuz ilac verilince. Daha sonra kalkip geziyorsunuz tam bir uyusukluk soz konusu degil. Ikinma hissi falan da oluyor. Taburculuga kadar da epidural kateter cikartilmiyor. Dogum sonrasi aci bile hissetseniz doz yenileniyor. Cikartirken de bir problem olmuyor. Sezeryana gelirsek spinal anestezi ile yapilan sezeryanlara girdim. Uyanik ve bilinciniz yerinde oluyorsunuz. Genele anestezi doktoru sizi lafa tutuyor sureci falan anlatiyor :) onu dinlerken bir bakiyorsunuz bebek cikmis. Aglama sesi geliyor sonra size gosterip hazirliyorlar asilari gobek kordonunun kesilmesi vs. bebek cikiyor kuvezde siz cikana kadar isiniyor kendini toparliyor. 15 dk sonra da siz cikiyorsunuz. Agri pompasi denen bir serum bagli oluyor kolunuzda da. Agri olur gibi hissettiginizde agri pompasina bagli butona basiyorsunuz doz ekliyor ilaca. 8 saat sonra su, 9 saat sonra sivi veya kati gida artik doktorunuzun tercihine bagli. 10 saat sonra da ayaga kalkiyorsunuz. Geziyorsunuz. Bir sikinti yasayan gormedim kalktiktan sonra rahat rahat gezebiliyorsunuz eskisi gibi :) sezeryan da cok rahat epidural dogum da cok rahat. Ben de dedigim gibi epizyodan cekiniyorum sadece. Vajina eski halini alir mi nasil olur bilemiyorum. Ikinci ucuncu dogumuna gelenlerde hic dikis izi gormedim. Vajinal muayenelerde de bir acayiplik hissetmedim ama doktoruma cati muayenesine gittigimde bu konuyu kesinlikle detayli ogrenecegim.
Oncelikle Epidural normal dogumda da verilebiliyor. Çok fazla sanci hissetmemek için belden yapılan bir iğneyle uyusmanız sağlanıyor siz yine ikinarak normal doğum yapıyorsunuz. Sezeryande ise yine belden takılan katater araciligiyla Epidural veriliyor belden aşağıniz uyuşuyor kesilerek bebek çıkarılıyor. Tabi belinizdeki katater doğumdan sonra bir süre daha çıkarılmiyor ara ara ordan ilaç verilebiliyor. Spinalin mantığı da aynı tek fark katater diye birşey takılı olmuyor vücudunda yani tek seferde anestezi veriliyorEpidralle spinal anestezinin farki nedir ? Biraz komik olacak ama spinal anestezide karin bolgesinden aliyorlar degil mi? Epidralde normal gibi mi ? Arada ki farki cozemedim :)
Doğumun nasıl geçti?Canim seninle dogum tarihimiz cok yakin benimde 11 kasim gibi bende normal dogum dusunuyorum neden sezerya istiyorsunki bi problemde yokmjs?
Doğum yaptınız mı şu anBebegin cikmasi icin genital bolge kesiliyo ya ondan korkuyorum biraz dogum sonrasi nasil olur diye tek çekincem o malesef
Bnm arkadasim da zorunlu spinal sezeryan oldu ve simdi bana diyo ki "Sen panik ataklisin,normal dogum yapamazsin," diyorlar. Ben kafama gore diyemem ki beni sezeryana alin diye, belki normal dogum sancim gelicekBen spinal sezeryanla doğum yaptım.valla hicbisey anladım.sonrasinda hemen kalktım.bebegimi rahatlıkla emizrdim.3.gun evi süpürüp sildim bide amma benimki zorunluydu.tercih hakkım olsa normal doğum isterdim
Ozel hastanede mi dogum yaptiniz:)Yaptim evet sezaryen tercih ettim yazacaktim firsat bulamadim :) hicbir sikayetim yok dikis agrisi yasamadim sadece kalkarken fazla dik yuruyemedim ilk hafta karin kaslarimdaki dikisler yeni oldugu icin. Normal dogumdan yana olan esim bile hic gerek yokmus boyle bir rahatlik varken dedi :) spinal anestezi oldu anestezi esnasinda da hicbir aci hissetmedim. Normal dogum her zaman en dogrusu ama benim gibi yakininizdaki hastaneye guvenmeyip korkanlar icin de sezaryen tavsiyemdir. Sorusu olana cevap verebilirim :)
Gercekten panik atak hastaliginiz varsa doktorunuzla gorusebilirsiniz bence sanci aninda en azindan rahatsizlanirsaniz dayanamazsaniz sezaryen olabilir miyim diye cunku sizin ruh haliniz bebege de yansir boyle durumlarda doktorlar kâr zarar durumuna bakar normal dogumun kârdan cok zarari riski soz konusuysa riske atmaz ama doktorla gorusmenizi tavsiye ederim. Ozel hastaneler istege bagli sezaryen yapiyor ben istege bagli oldum ozel hastanedeBnm arkadasim da zorunlu spinal sezeryan oldu ve simdi bana diyo ki "Sen panik ataklisin,normal dogum yapamazsin," diyorlar. Ben kafama gore diyemem ki beni sezeryana alin diye, belki normal dogum sancim gelicek
Evet samsun liman hastanesinde dr.taşkın orhan yaptı doğumumu :) 8 ay dogum servisinde hemsire olarak calismistim liman hastanesinde doktoruma ve tum ekibe guvendigim icin cok rahat gecti :)Ozel hastanede mi dogum yaptiniz:)
Son haftalarda kilo alimi yavaslar zaten yavaslatmak icin bir sey oldugunu zannetmem ne guzel gelisimi iyi gidiyo demekki kafana takma akisina birak :)Kızlar merhaba.
Şuan 33+2 haftalık hamileyim ve bebeğim 3 hafta önde gidiyor. Kilosu 2800
Normal Doğum istiyorum ve şuan hala herşey normal doğumu gösteriyor fakat ben kilo almadığım halde bebeğim kilo alıyor.
Bebeğin kilo alımını yavaşlatmam için ne yapmam lazım?
Başına gelen var mı?
ben ne panik ataklılar gördüm normal doğum yptlar o sancı gelmesine rahimin açılmasına suyun gelmesine bağlı kimi p atak hastaları o an dua edip Allaha sığınırlarsA Allah yardım eder...Gercekten panik atak hastaliginiz varsa doktorunuzla gorusebilirsiniz bence sanci aninda en azindan rahatsizlanirsaniz dayanamazsaniz sezaryen olabilir miyim diye cunku sizin ruh haliniz bebege de yansir boyle durumlarda doktorlar kâr zarar durumuna bakar normal dogumun kârdan cok zarari riski soz konusuysa riske atmaz ama doktorla gorusmenizi tavsiye ederim. Ozel hastaneler istege bagli sezaryen yapiyor ben istege bagli oldum ozel hastanede
Bnce bişey yapamazsın cnm 3 hafta önden gitmesi bebeğim iri olacağını gösterir. İri bebeği normal yolla doğurursan riski olabilir normal doğum diye diretme bakalım belki sezeryan olursun hayırlısı odur tabiki bnde normal doğum istiorum....Kızlar merhaba.
Şuan 33+2 haftalık hamileyim ve bebeğim 3 hafta önde gidiyor. Kilosu 2800
Normal Doğum istiyorum ve şuan hala herşey normal doğumu gösteriyor fakat ben kilo almadığım halde bebeğim kilo alıyor.
Bebeğin kilo alımını yavaşlatmam için ne yapmam lazım?
Başına gelen var mı?
Dolasirken gordum mesajinizi benim dogumumu mukerrem bey yaptirdi spinal sezeryan.. ne kadar tavsiye etsek az bence liman hastanesini.. ben de cok memnun kaldimEvet samsun liman hastanesinde dr.taşkın orhan yaptı doğumumu :) 8 ay dogum servisinde hemsire olarak calismistim liman hastanesinde doktoruma ve tum ekibe guvendigim icin cok rahat gecti :)
Hemoroid ve catlagim var ayrica panik atagimda var normal dogum yaptimArkadaşlar merhaba doğum zamanıma daha çok var ama aklıma takılan şu, iç hemoroidlerim var normal doğum yapmam sakıncalı olabilir mi, bunu yaşayan bilen var mı
Yaa, bir sorun yaşadın mıHemoroid ve catlagim var ayrica panik atagimda var normal dogum yaptim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?