Doğuma Hazırlık Normal Doğum Mu, Sezaryen Mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hepinize önerim doğal doğum epizyo yapılmadanda yapılabiliyor bu arada eğer gidebilecek durumdaysanız gebelik okuluna gidin derim harika şeyler öğreniyorsun ve kafandaki tüm kötü düşünceler yok oluyor normal doğumu zor diye anlatıyorlar ama bi kadının yeniden doğmuş gibi hissettiği eşsiz bi deneyim aslında bn doğal doğumu çok istiyorum pozitif doğum hikayeleri okudum çok inşallah bebeğimde doğal doğmak isterse ne yapacağımı artık öğrendim o yüzden içim artık çok rahat bu arada epizyo çok kötü bişey değil hissetmiyorsun bile sadece bikaç gün doğum olduktan sonra hassasiyet oluyormuş merak etmeyin

Aynen canım bende gebelik okuluna gittim hemde bulunduğum şehirde ki devlet hastanesinde. Başta yaşadığım korkular yok şu anda. Doğumumu da devlet hastanesinde yapmayı düşünüyorum (özel hastane de yapmak istemiyorum çünkü normlar doğum yanlısı pek doktor yok buralarda genelde bi bahaneyle sezeryana alıyorlar). Tek endişem orda ki sağlık memurlarının tavırları.

Epidralle spinal anestezinin farki nedir ? Biraz komik olacak ama spinal anestezide karin bolgesinden aliyorlar degil mi? Epidralde normal gibi mi ? Arada ki farki cozemedim :)

Epidralle spinal anestezinin farki nedir ? Biraz komik olacak ama spinal anestezide karin bolgesinden aliyorlar degil mi? Epidralde normal gibi mi ? Arada ki farki cozemedim :)
Oncelikle Epidural normal dogumda da verilebiliyor. Çok fazla sanci hissetmemek için belden yapılan bir iğneyle uyusmanız sağlanıyor siz yine ikinarak normal doğum yapıyorsunuz. Sezeryande ise yine belden takılan katater araciligiyla Epidural veriliyor belden aşağıniz uyuşuyor kesilerek bebek çıkarılıyor. Tabi belinizdeki katater doğumdan sonra bir süre daha çıkarılmiyor ara ara ordan ilaç verilebiliyor. Spinalin mantığı da aynı tek fark katater diye birşey takılı olmuyor vücudunda yani tek seferde anestezi veriliyor

Yaptim evet sezaryen tercih ettim yazacaktim firsat bulamadim :) hicbir sikayetim yok dikis agrisi yasamadim sadece kalkarken fazla dik yuruyemedim ilk hafta karin kaslarimdaki dikisler yeni oldugu icin. Normal dogumdan yana olan esim bile hic gerek yokmus boyle bir rahatlik varken dedi :) spinal anestezi oldu anestezi esnasinda da hicbir aci hissetmedim. Normal dogum her zaman en dogrusu ama benim gibi yakininizdaki hastaneye guvenmeyip korkanlar icin de sezaryen tavsiyemdir. Sorusu olana cevap verebilirim :)

Ben spinal sezeryanla doğum yaptım.valla hicbisey anladım.sonrasinda hemen kalktım.bebegimi rahatlıkla emizrdim.3.gun evi süpürüp sildim bide amma benimki zorunluydu.tercih hakkım olsa normal doğum isterdim
Bnm arkadasim da zorunlu spinal sezeryan oldu ve simdi bana diyo ki "Sen panik ataklisin,normal dogum yapamazsin," diyorlar. Ben kafama gore diyemem ki beni sezeryana alin diye, belki normal dogum sancim gelicek

Ozel hastanede mi dogum yaptiniz:)

Bnm arkadasim da zorunlu spinal sezeryan oldu ve simdi bana diyo ki "Sen panik ataklisin,normal dogum yapamazsin," diyorlar. Ben kafama gore diyemem ki beni sezeryana alin diye, belki normal dogum sancim gelicek
Gercekten panik atak hastaliginiz varsa doktorunuzla gorusebilirsiniz bence sanci aninda en azindan rahatsizlanirsaniz dayanamazsaniz sezaryen olabilir miyim diye cunku sizin ruh haliniz bebege de yansir boyle durumlarda doktorlar kâr zarar durumuna bakar normal dogumun kârdan cok zarari riski soz konusuysa riske atmaz ama doktorla gorusmenizi tavsiye ederim. Ozel hastaneler istege bagli sezaryen yapiyor ben istege bagli oldum ozel hastanede

Kızlar merhaba.
Şuan 33+2 haftalık hamileyim ve bebeğim 3 hafta önde gidiyor. Kilosu 2800
Normal Doğum istiyorum ve şuan hala herşey normal doğumu gösteriyor fakat ben kilo almadığım halde bebeğim kilo alıyor.
Bebeğin kilo alımını yavaşlatmam için ne yapmam lazım?
Başına gelen var mı?

Son haftalarda kilo alimi yavaslar zaten yavaslatmak icin bir sey oldugunu zannetmem ne guzel gelisimi iyi gidiyo demekki kafana takma akisina birak :)

ben ne panik ataklılar gördüm normal doğum yptlar o sancı gelmesine rahimin açılmasına suyun gelmesine bağlı kimi p atak hastaları o an dua edip Allaha sığınırlarsA Allah yardım eder...

Bnce bişey yapamazsın cnm 3 hafta önden gitmesi bebeğim iri olacağını gösterir. İri bebeği normal yolla doğurursan riski olabilir normal doğum diye diretme bakalım belki sezeryan olursun hayırlısı odur tabiki bnde normal doğum istiorum....
Hayırlısı‍

Merhaba ilk dogumum normaldi ikizleride ilk öğrendiğimde sorum normal dogum olurmuydu ama maalesef erken dogum oldugu için sezeryan olmak zorunda kaldım. Normal dogum evet sancılı olabilir ki benim dogum sancımdan daha şiddetli adet sancılarım oldu bebek dünyaya geldiği an bütün agrı sızı bitiyor odaya çık sanki başkası dogum yapmış gibi ama sezeryan zorlu agrılı yani zorunlu değilse normal dogum en iyisi. Normal dogumda yapılması gerekn en önemli şey dogum başlayınca sancı geldiği an derin nefes alıp ıkınabildiğiniz kadar ıkınmak en çok ve güçlü ıkınırsanız bebek okadar çabuk doguyor. Sancı gittiği ab sadece yeni bir sancı gelmesini bekliyorsunuz çünkü.normal dogumda kesi olabiliyor benim iki dikişim vardı oda kızım dogdu ben masada yatarken doktorum 2 dikişin var haberin olsun dedi ne kesildiğini ne dikildiğini anlamadım bile daha sonrasında da hiç bir sıkıntı olmadı

Evet samsun liman hastanesinde dr.taşkın orhan yaptı doğumumu :) 8 ay dogum servisinde hemsire olarak calismistim liman hastanesinde doktoruma ve tum ekibe guvendigim icin cok rahat gecti :)
Dolasirken gordum mesajinizi benim dogumumu mukerrem bey yaptirdi spinal sezeryan.. ne kadar tavsiye etsek az bence liman hastanesini.. ben de cok memnun kaldim

Arkadaşlar merhaba doğum zamanıma daha çok var ama aklıma takılan şu, iç hemoroidlerim var normal doğum yapmam sakıncalı olabilir mi, bunu yaşayan bilen var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…