Doğuma Hazırlık Normal Doğum Mu, Sezaryen Mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Aynen oyle daha fazla beklemek bebege de size de bisey kazandirmiyor bebek gelisimini tamamlamis oluyor ama ostrojen hormonunun dusup progesteron hormonunun yukselmesi ile dogum basliyor. Bunlar da gerceklesmeyince dogum vakti geciyor bebegin kalmak istemesi falan degil

Bende iki normal Doğum yaptım şimdi üçüncüye hamileyim ve yine bir aksilik olmazsa normal Doğum istiyorum.

İlk de 39+1 de suyum geldi gece uyurken kalktım tuvalete gittim çünkü suyum geldiğini farkedemedim o anda çok gelmeye başlayınca hemen oturdum zaten doktor bebek yukarda suyun gelince hemen Ambulansla acile gidin demişti neyse çağırdık gittik. Orda muayene ettiler 1 cm açıklık var dedi doktor ama bebeğin kafasına ulaşamıyorum çok yukarda dedi. Odaya çıkardılar beni öylece bekledim arada hafif sancı geliyor ara sıra kontrole geliyorlar açıklığa bakmak için o da çok yavaş ilerliyordu. Aradan saatler geçti geç ilerliyor suni sancı verelim dediler tamam dedik verince sancılar arttı açılma da hızla ilerleme başladı ama bebek hala yukarda inmiyor. sonra ebe dedi ki eğer normal istiyorsan bebeği aşağı indirmemiz lazım onun içinde sana masaj yapacağız ve ayağı kalkıp hareketler yapman lazım dedi tabi o sancıyla da zor o yüzden epidural verdiler. Karnıma masaj yapıldı sonra kalktım tavanda ip vardı ona tutunup dans hareketleri yaptım yani kalçamı hareket ettirdim falan sonra tekrar ultrason aleti getirdiler bebeğin pozisyonuna bakıldı tamam inmiş bebek dendi tam açılma da olmuştu Doğum başladı ve bir kaç dakika içinde kızım doğdu kesi olmadı sadece iki tan dikiş attılar. Toplam 20 saat sürdü kızım 49 cm 3350 g doğdu.

İkinci Doğumun biraz daha kısa sürdü 39+5 de suyum geldi ama bu sefer bebek daha altta olduğu için azar azar geliyordu sancımda hafifti o yüzden evde bekledim bir kaç saat akşam üstüydü. Sonra sancılar biraz artınca artık hastaneye gittik ultrasona aldılar son kontrol yapıldı bebek iri olabilir 4 kilo üzeri dendi tercihi bana bıraktılar iştersen sezeryan olabilirsin denildi ama ben normal olsun dedim. Odaya yattım yine ilk de olduğu gibi açılmam azdı sancı hafifti yine suni sancı verildi ara sıra çıkıp yürüyordum koridorda. 7 cm den sonra artık yattım sonrası hızlı ilerledi ve Doğum başladı bu Arada epiduralde istemedim bir kaç dakika içinde oğlum doğdu toplam 12 saat sürdü. Kesi de yoktu dikiş de yoktu, oğlum 4040 g 54 cm doğdu.

Bu arada iki Doğumdan sonra da doğru düzgün yatmadım bile kendimi çok iyi hissettim ve sonrasında genişleme sarkma vs de olmadı

Harikasin tebrik ederim . Ancak anlayamadim ilkinde kesi olmadan nssil dikis oldu b3n normal.dogum.cok istiyorum ancak benimde bebisim.iri bebek olucak gibi ve tek korkum vajina genislemesi senin nasil.oldu acaba canim?

Harikasin tebrik ederim . Ancak anlayamadim ilkinde kesi olmadan nssil dikis oldu b3n normal.dogum.cok istiyorum ancak benimde bebisim.iri bebek olucak gibi ve tek korkum vajina genislemesi senin nasil.oldu acaba canim?
Kesiyi doktorlar kendileri atıyorlar bildiğim kadarıyla bana atılmadı sadece ilk Doğum olduğu için Doğum sonrasında yırtılma oldu ve onu diktiler. İkincisinde yırtılma da olmadı bebeğim iri olmasına rağmen. Genişleme hissetmedim hiç hatta Doğum sonrası tekrar ilişki sırasında aynı ilk gece gibi zorlandık, o lohualık döneminde vucüt kendini toparlıyor

Oh super o zaman birazcikda vucut ve bunyeyle alakali sanirim ben suan 36.haftsdayim bebek 51 cm 3.100 gram :) doktorumda dogum konusunda cok uzman perine masaji ogreticem belki kesiye bile gerek kalmaz dedi hatta kesi olmayinca daha da cabuk toparlaniyor sanirim

Bu arada ben yurtdışında Doğum yaptım şimdi Türkiye'deyim ve bu sefer Doğum burda olacak, devlete gidiyorum doktorum normal Doğum için herşeyi deniyoruz falan diyor ama bu kesi olayını çok duyuyorum Doğumdan çok ondan korkmaya başladım. Birde burda olsam 20 saat uğraşmazlardı veya 4 kilo üstü diye sezeryan derlerdi gibi geliyor bana. Bende normalde Doğumdan çok sezeryandan korkuyorum :)

Ya ne güzel maşallah çok güzel geçmiş darısı 3. Doğumuna ve bizlerin başına:)

Ya şimdi anlaşıldı işte bende diyorum vay be tavanda ip varmış dans hareketleri filan Türkiye olsa sasirirdim zaten asla bu kadar ilgilenmezlerdi bence bebegin aşağı inmesi icin

Ya şimdi anlaşıldı işte bende diyorum vay be tavanda ip varmış dans hareketleri filan Türkiye olsa sasirirdim zaten asla bu kadar ilgilenmezlerdi bence bebegin aşağı inmesi icin
gerçekten çok ilgileniyorlar orda ve normal Doğum olsun diye ellerinden geleni yapıyorlar tabi ciddi bir sorunun yoksa. İlk Doğum yaptığım hastane odası da çok rahattı hastane gibi değilde normal pturma odası gibiydi ve onca saat durmama rağmen rahattım, ikinci de yine rahattı ama normal hastane odasıydı

Ne kadar güzel oradaki kadınlar ve bebekler şanslı burada bebek birazcık iri olsa normal doguramazsin biraz yukarıda olsa bebek yukarıda normal doguramazsin herseye bir şey buluyorlar. Ne diyelim allah iyi bir doktora denk getirsin inşallah hepimizi hakkımızda hayırlısı olsun

Prensesler gibi sezeryan oldum bizim bebe daha 38de 4 kilo üstüne çıkınca zaten istesemde normal olamayacağımdan sezeryan oldum. Benim bir de panik atak rahatsızlığım var fakat korkulacak bir durum yok 2 gün az ağrım oldu 3. Gün ev işi bile yapmaya başladım

Çok sevindim bebeğinize kavuşmanıza sağlıkla büyütün inşallah

Bende sezeryan oldum sezeryan ilk etapta iyi gibi gorunsede snrasi cok siknti ama normalin vucudada bebegede faydasi cok var dun doktor kontrolundeydim doktorla konustum sezeryandan snra normal.dogum var ve rahmin patlamasi binde bir risk simdi normal istiyorm asla sezeryan istemiyorum RABBIM her kadina normali nasip etsin

Merak ettigim su sezeryandn snra.normal dogum yapmak istiyen gebeye rahim acilsn diye suni sanci veriliyormu

kac kilo.dogdu peki bebisin canim ve ne zaman

Canim gittin mi doktora ogrendin mi?

Herkesin tercihi elbette farklidir,ilk bebegimi normal dogumla dogurdum sanci cok cektim ama dogumum kolaydi . Allah izin verirse ikinci bebeğime hamileyim ve bunuda normal dogurmak istiyorum . Zor kolay degil ama onunla yeniden doguyorsun resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…