Aynen oyle daha fazla beklemek bebege de size de bisey kazandirmiyor bebek gelisimini tamamlamis oluyor ama ostrojen hormonunun dusup progesteron hormonunun yukselmesi ile dogum basliyor. Bunlar da gerceklesmeyince dogum vakti geciyor bebegin kalmak istemesi falan degilHa bi de beklerler. Zaten 40 dan sonra sana yazı imzalatiyorlar sorumluluk almamak adına. Sadece seni uyariyolar kararı sana bırakıyorlar tabi benim doktorum normal doğum için 40+6 da bile bekleyelim biraz daha bekleyelim dedi ama ben istemedim göz e alamadım daha fazla
Kesiyi doktorlar kendileri atıyorlar bildiğim kadarıyla bana atılmadı sadece ilk Doğum olduğu için Doğum sonrasında yırtılma oldu ve onu diktiler. İkincisinde yırtılma da olmadı bebeğim iri olmasına rağmen. Genişleme hissetmedim hiç hatta Doğum sonrası tekrar ilişki sırasında aynı ilk gece gibi zorlandık, o lohualık döneminde vucüt kendini toparlıyorHarikasin tebrik ederim . Ancak anlayamadim ilkinde kesi olmadan nssil dikis oldu b3n normal.dogum.cok istiyorum ancak benimde bebisim.iri bebek olucak gibi ve tek korkum vajina genislemesi senin nasil.oldu acaba canim?
Ya ne güzel maşallah çok güzel geçmiş darısı 3. Doğumuna ve bizlerin başına:)Bende iki normal Doğum yaptım şimdi üçüncüye hamileyim ve yine bir aksilik olmazsa normal Doğum istiyorum.
İlk de 39+1 de suyum geldi gece uyurken kalktım tuvalete gittim çünkü suyum geldiğini farkedemedim o anda çok gelmeye başlayınca hemen oturdum zaten doktor bebek yukarda suyun gelince hemen Ambulansla acile gidin demişti neyse çağırdık gittik. Orda muayene ettiler 1 cm açıklık var dedi doktor ama bebeğin kafasına ulaşamıyorum çok yukarda dedi. Odaya çıkardılar beni öylece bekledim arada hafif sancı geliyor ara sıra kontrole geliyorlar açıklığa bakmak için o da çok yavaş ilerliyordu. Aradan saatler geçti geç ilerliyor suni sancı verelim dediler tamam dedik verince sancılar arttı açılma da hızla ilerleme başladı ama bebek hala yukarda inmiyor. sonra ebe dedi ki eğer normal istiyorsan bebeği aşağı indirmemiz lazım onun içinde sana masaj yapacağız ve ayağı kalkıp hareketler yapman lazım dedi tabi o sancıyla da zor o yüzden epidural verdiler. Karnıma masaj yapıldı sonra kalktım tavanda ip vardı ona tutunup dans hareketleri yaptım yani kalçamı hareket ettirdim falan sonra tekrar ultrason aleti getirdiler bebeğin pozisyonuna bakıldı tamam inmiş bebek dendi tam açılma da olmuştu Doğum başladı ve bir kaç dakika içinde kızım doğdu kesi olmadı sadece iki tan dikiş attılar. Toplam 20 saat sürdü kızım 49 cm 3350 g doğdu.
İkinci Doğumun biraz daha kısa sürdü 39+5 de suyum geldi ama bu sefer bebek daha altta olduğu için azar azar geliyordu sancımda hafifti o yüzden evde bekledim bir kaç saat akşam üstüydü. Sonra sancılar biraz artınca artık hastaneye gittik ultrasona aldılar son kontrol yapıldı bebek iri olabilir 4 kilo üzeri dendi tercihi bana bıraktılar iştersen sezeryan olabilirsin denildi ama ben normal olsun dedim. Odaya yattım yine ilk de olduğu gibi açılmam azdı sancı hafifti yine suni sancı verildi ara sıra çıkıp yürüyordum koridorda. 7 cm den sonra artık yattım sonrası hızlı ilerledi ve Doğum başladı bu Arada epiduralde istemedim bir kaç dakika içinde oğlum doğdu toplam 12 saat sürdü. Kesi de yoktu dikiş de yoktu, oğlum 4040 g 54 cm doğdu.
Bu arada iki Doğumdan sonra da doğru düzgün yatmadım bile kendimi çok iyi hissettim ve sonrasında genişleme sarkma vs de olmadı
Ya şimdi anlaşıldı işte bende diyorum vay be tavanda ip varmış dans hareketleri filan Türkiye olsa sasirirdim zaten asla bu kadar ilgilenmezlerdi bence bebegin aşağı inmesi icinBu arada ben yurtdışında Doğum yaptım şimdi Türkiye'deyim ve bu sefer Doğum burda olacak, devlete gidiyorum doktorum normal Doğum için herşeyi deniyoruz falan diyor ama bu kesi olayını çok duyuyorum Doğumdan çok ondan korkmaya başladım. Birde burda olsam 20 saat uğraşmazlardı veya 4 kilo üstü diye sezeryan derlerdi gibi geliyor bana. Bende normalde Doğumdan çok sezeryandan korkuyorum :)
gerçekten çok ilgileniyorlar orda ve normal Doğum olsun diye ellerinden geleni yapıyorlar tabi ciddi bir sorunun yoksa. İlk Doğum yaptığım hastane odası da çok rahattı hastane gibi değilde normal pturma odası gibiydi ve onca saat durmama rağmen rahattım, ikinci de yine rahattı ama normal hastane odasıydıYa şimdi anlaşıldı işte bende diyorum vay be tavanda ip varmış dans hareketleri filan Türkiye olsa sasirirdim zaten asla bu kadar ilgilenmezlerdi bence bebegin aşağı inmesi icin
Ne kadar güzel oradaki kadınlar ve bebekler şanslı burada bebek birazcık iri olsa normal doguramazsin biraz yukarıda olsa bebek yukarıda normal doguramazsin herseye bir şey buluyorlar. Ne diyelim allah iyi bir doktora denk getirsin inşallah hepimizi hakkımızda hayırlısı olsungerçekten çok ilgileniyorlar orda ve normal Doğum olsun diye ellerinden geleni yapıyorlar tabi ciddi bir sorunun yoksa. İlk Doğum yaptığım hastane odası da çok rahattı hastane gibi değilde normal pturma odası gibiydi ve onca saat durmama rağmen rahattım, ikinci de yine rahattı ama normal hastane odasıydı
Çok sevindim bebeğinize kavuşmanıza sağlıkla büyütün inşallahPrensesler gibi sezeryan oldumbizim bebe daha 38de 4 kilo üstüne çıkınca zaten istesemde normal olamayacağımdan sezeryan oldum. Benim bir de panik atak rahatsızlığım var fakat korkulacak bir durum yok 2 gün az ağrım oldu 3. Gün ev işi bile yapmaya başladım
kac kilo.dogdu peki bebisin canim ve ne zamanPrensesler gibi sezeryan oldumbizim bebe daha 38de 4 kilo üstüne çıkınca zaten istesemde normal olamayacağımdan sezeryan oldum. Benim bir de panik atak rahatsızlığım var fakat korkulacak bir durum yok 2 gün az ağrım oldu 3. Gün ev işi bile yapmaya başladım
Amin çok teşekkür ederim cümlemize inşallahÇok sevindim bebeğinize kavuşmanıza sağlıkla büyütün inşallah
38. Haftama girdiğimde Doğum oldu canım çok şükür 4.200 doğdukac kilo.dogdu peki bebisin canim ve ne zaman
Canim gittin mi doktora ogrendin mi?Ilk dogumum ama dogumhane tecrubelerimden bahsedeyim size. Hemsireyim stajlarimda 2 kez normal doguma girmistim agrili ve epizyoluydu. Epizyo yapilmadan once jetokain denen anestezi ilaciyla kesilecek yer ufak insulin ignesi ile uyusturuluyor ve sonra kesi atiliyor tabi igneyi o can havliyle hissettiklerini zannetmiyorum. Epizyosuz pek yapan yok cunku kendiliginden yirtilirsa makata dogru yirtilma ihtimali var o en tehlikelisi buyuk bir hasar olusuyor. Diger turlu kendi yirtilinca da yine epizyoya gore dikis sayisi artiyor toparlamasi zor oluyor. Tabi epizyosuz olabilmesi icin mutlaka hazirlayici seyler vardir masaj gibi ama ilk kez sizde duydum duyarli bir doktorunuz var ne sanslisiniz :) Epidural ile doguma gelirsek calistigim hastane hep epidural ile yapiyordu dogumlari. Ozel hastane oldugu icin aciklik falan beklemeden agri hissetmeye basladigin anda epidural takiliyor. Devlet hastaneleri 4cm. Aciklik bekliyor diye biliyorum. Epidural son derece risksiz bir islem aci duymuyorsunuz. Islem yine jetokainle uyusturularak yapiliyor. Bele uzun misina kadar ince bir kablo gibi bir sey takiliyor boynunuzdan uzanacak bir ilac haznesi ile sonlaniyor. O hazneden de ilac veriliyor agri hissettikce. Ilaci hissetmiyorsunuz. Yarim saat ayaga kalkmiyorsunuz ilac verilince. Daha sonra kalkip geziyorsunuz tam bir uyusukluk soz konusu degil. Ikinma hissi falan da oluyor. Taburculuga kadar da epidural kateter cikartilmiyor. Dogum sonrasi aci bile hissetseniz doz yenileniyor. Cikartirken de bir problem olmuyor. Sezeryana gelirsek spinal anestezi ile yapilan sezeryanlara girdim. Uyanik ve bilinciniz yerinde oluyorsunuz. Genele anestezi doktoru sizi lafa tutuyor sureci falan anlatiyor :) onu dinlerken bir bakiyorsunuz bebek cikmis. Aglama sesi geliyor sonra size gosterip hazirliyorlar asilari gobek kordonunun kesilmesi vs. bebek cikiyor kuvezde siz cikana kadar isiniyor kendini toparliyor. 15 dk sonra da siz cikiyorsunuz. Agri pompasi denen bir serum bagli oluyor kolunuzda da. Agri olur gibi hissettiginizde agri pompasina bagli butona basiyorsunuz doz ekliyor ilaca. 8 saat sonra su, 9 saat sonra sivi veya kati gida artik doktorunuzun tercihine bagli. 10 saat sonra da ayaga kalkiyorsunuz. Geziyorsunuz. Bir sikinti yasayan gormedim kalktiktan sonra rahat rahat gezebiliyorsunuz eskisi gibi :) sezeryan da cok rahat epidural dogum da cok rahat. Ben de dedigim gibi epizyodan cekiniyorum sadece. Vajina eski halini alir mi nasil olur bilemiyorum. Ikinci ucuncu dogumuna gelenlerde hic dikis izi gormedim. Vajinal muayenelerde de bir acayiplik hissetmedim ama doktoruma cati muayenesine gittigimde bu konuyu kesinlikle detayli ogrenecegim.
Cuma gunu gidecegimmCanim gittin mi doktora ogrendin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?