Doğuma Hazırlık Normal Doğum Mu, Sezaryen Mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Adı bile prenses dogum diye geciyo iste hem keyfin yerinde aci yok hem normal doguruyosun :))

Ben fmf hastasıyım hamilelik ve doğumdan sonra ataklarim baya azaldi
acaba bu hastalık gızlı seyredıyor mu ben baktık açılımına belırtılerı uyuyor fakat benımkı ıltıhap gıbı değıl ve sadece adette oluyor.ılk ıkı gunu.kızartı yok ama adette önce kabızlık sonra ıshal sonra ağrı ıc organlarım şışmış gıbı oluyor.ateş olmuyor kusma sıtmalanma eklenıyor ılerı safhada son safhada yürüyecek mecal kalmıyor.suratım uyuşuyor çektığım ağrıdan süreklı nefes alıp verıyorum.

İnşaallah değildir.ben çok çektim ve bir türlü sebep bulunamiyordu.gaz sancisiyla karisik beter bir ağrı.ayaga kalkamıyorum.
bende haşımato troıdı var ve fmf hastalarının dıyetlerı haşımatolulara ıyı geldığı kanıtlanmış.ağrı çekerken bana fmf hastalarına yapılan tahlıllerden yapsalar bısey çıkarmıydı bılmıyorum normalde kanımda herhangı bır hastalık bulunmadı bu konuda.

Epizyosuz olunca mi makata kadar yirtiliyor onu anlamadim bide epizyosuz olanlarin vajinasi genislemiyormus arastirdigim kadariyla burdaki arkadasimizinda dedigi gibi eski halinden daha bile siki oluyormus.

Kolay teşhis edilemiyor çok bilinen bir hastalık değil.ama belirtilerimiz aynı.benimde sadece adet döneminin ikinci günü başlıyor.ic organlarim acayip ağrıyor sıtma kusma bulantı İshal ile devam ediyor.ben baslarda bunu adet dönemi ile alakalı sanıyordum.sonra özel bir hastaneye gittim.orada doktor bu hastalıktan bahsetti bir takım testler yaptı.fmf çıktı.ama kesin tanı için gen testi yapılması gerekiyor.ben yaptirmadim.ama fmf hastalarının kullandığı bir ilacı kullanıyorum.o ilaçla birlikte ataklarim olmuyor.siz yinede bir ramotoloji uzmanına gidin

allah razi olsun gerçekten en azından adette böyle sıkıntım icin kadin dogum da bulunmayan çaremi diğer bölümlerde araştıracağım cok sagolun.

Kizlar bisey arastirirken konu dikkatimi cekti, yazayim dedim. 3 ay once epidural normal dogum yaptim. Hamileligim riskli oldugu icin neredeyse 9 ay boyunca hep yattim. Hele son 1.5 ay erken dogum riskim vardi wc disinda kalkmadim. O halde ne cesaret normal yaptim bilmiyorum, doktorum oyle yonlendirdi nedense.
12 saat suni sanci cektim, epidurali ayarlayamadilar cunku, doguma alininca etkisini gosterdi maalesef, ikinma hissim gitti, oyle olunca cok cok zor bir dogum oldu detaylara girmicem. Epizyo oldu haliyle. Bir de benim vucudumdan kaynakli dikislerim tutmadi, 5. gun ic dikisler acildi. Doktor tekrar dikmedi kendisi kaynar dedi.
Yani kisacasi hamilelik donemi, dogum ani ve sonrasi cok kotuydu, ama sezaryen olsaydim dikislerim hic tutmayacakmis, 7 kat kesiliyor biliyorsunuz. O kadar zorlu olmasina ragmen oglumu kucagima alip emzirdim, hep karnima tekme atti emerken, sezaryen olsam dikis mikis kalmazdi.
Bu arada aci esigim inanilmaz dusuktur, herkes sen normal dogum yapamazsin kesinlikle diyordu. Ama yaptim :) iyilesme surecim uzun surdu ama agri aci vs olmadi, o kadar dikise ragmen agri kesiciye bile ihtiyac duymadim. Sadece pansuman surecim uzun surdu, bakimini cok iyi yapmak gerekiyor.
Vajina eskisi gibi mi sorusuna gelirsek bence eskisi gibi, benim eskiden de cok dar degildi nedense, simdi de ayni, esim de ayni oldugunu soyluyor.
Eger bir sikintiniz yoksa normal en guzeli ama kendinizi aa normal dogurucam sonra kosucam cosucam diye sartlamayin, yine de dogum sonrasi zorlu bir surec. Benim ekstra zordu, ama o halde bile vucudumda bir hasar kalmadi. Ha psikolojimi sorarsaniz daha yeni toparlandim, o da normal dogumdan sonra her sey gulluk gulistanlik olacagini sandigim icin oldu :)
Hepinize hayirli dogumlar kizlar, ha bir de gogus ucu yaralari dogumu unutturuyor valla cok fena bisey, onu daha cok arastirin derim.

Bu deneyimini bizle paylastigin icin cok tesekkur ederim dogamizda var bu galiba kim ne derse desin bu dogumun ustesinden hepimiz gelebiliriz eskiden evde tarlada doguruyomus kadinlar simdi her imkan elimizde bu yaziniz beni biraz daha cesaretlendirmeye yetti umarim sartlar da normal doguma uygun olur :) Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin bebisinizii

Birde cati muaynesinde yaklasik dogum tarihi cikiyor mu benim normalde dogum tarihim 21 kasimdi ama 2 muaynedir 10 kasim.cikiyor bebek iri oldugu icin ssnirim
Canım benim de iki hafta önden gidiyor o yüzden ultrasona göre mi doğacak diye sordum doktora yok dedi. O sadece kilo boy kafa yapısı ölçüsüyle ilgili dedi. Biz sat tarihine göre baz alacaz dedi.

Canım benim de iki hafta önden gidiyor o yüzden ultrasona göre mi doğacak diye sordum doktora yok dedi. O sadece kilo boy kafa yapısı ölçüsüyle ilgili dedi. Biz sat tarihine göre baz alacaz dedi.
Bunu cok merqk ediyordum ama o zamanda bizim bebisler 4 kiloyu gecer simdiden 2 hafta ondeler mahsallqh:)

Bunu cok merqk ediyordum ama o zamanda bizim bebisler 4 kiloyu gecer simdiden 2 hafta ondeler mahsallqh:)
Benim doktorum da onu diyo 40 haftalığı geçerse doğum için bebeğin 4 kiloyu kesin geçer o yüzden sezeryana alalım dedi. Ama 38 gibi doğarsa çok rahat normal yaparsın dedi
Bilmiyorum ben normal doğum yapmayı çok istiyorum ama hayırlısı

Epizyosuz olunca mi makata kadar yirtiliyor onu anlamadim bide epizyosuz olanlarin vajinasi genislemiyormus arastirdigim kadariyla burdaki arkadasimizinda dedigi gibi eski halinden daha bile siki oluyormus.
Epizyosuz kendiliginden yirtilirsa ne yonde ne kadar yirtilacagi bilinemiyo onun icin epizyo tercih ediyolar genelde kontrollu bir kesi oldugu icin

Siz değil 40. Haftaya kadar bebeğinizin söz hakkı. 40. Haftaya kadar aksi bi durum olmazsa normal yapın. 40. Haftadan sonra bazı riskleri var ki ben bu riskleri daha fazla göze alamayıp 40+6 da kendi isteğimle sezeryan masasına yattım. Yoksa rahatı yerindeydi yani.

41-42 haftaya kadar doktorlar bekliyorlar 40 haftada sonrasi icin bi risk soz konusu olsa doktorlar beklemez yani

41-42 haftaya kadar doktorlar bekliyorlar 40 haftada sonrasi icin bi risk soz konusu olsa doktorlar beklemez yani
Risk şoyle var. Bebek sıkıntıya girmeye basliyor. Kalp atislari hareketleri azaliyor yavasliyor. Miadi gecince de gelismesi gerilemeye basliyor. Yaşlanmak gibi diyebilirim. Yani bekletmenin bir anlami yok bebek gelisimini tamamladiktan sonra. Bekleyen mutlaka cok dikkatli kontroller yaparak bekletiyodur o da kisa bir suredir diye dusunuyorum

Peki bu 40 hafta gecisini usg ye gore mi karar veriyirlar sat a gore mi bnimki normal hftasindan 2 hafta ileri glrunuyor cunku

Peki bu 40 hafta gecisini usg ye gore mi karar veriyirlar sat a gore mi bnimki normal hftasindan 2 hafta ileri glrunuyor cunku
Usg ye göre. Şunu da belirtmek istiyorum zaten 39 40. Haftadan sonra kontroller daha sıkılaşiyor özellikle 40 dan sonra 2 günde bir ya da arka arkaya gidiyosun aksi bi durum gözükürse.

Ha bi de beklerler. Zaten 40 dan sonra sana yazı imzalatiyorlar sorumluluk almamak adına. Sadece seni uyariyolar kararı sana bırakıyorlar tabi benim doktorum normal doğum için 40+6 da bile bekleyelim biraz daha bekleyelim dedi ama ben istemedim göz e alamadım daha fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…