Normal doğum sonrası..

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Kızlar benim yakın arkadaşım 6 aylık hamile..Muhabbet ediyorduk normal doğum sezeryan vss diye.Kendisi merak etti ben de oyuzden onun adına soru sormak istiyorum.Normal doğum sonrası vajina eski haline dönüyor mu?Yoksa eskisinden daha mı geniş oluyor?Doğumdan sonra o esnada daraltma ameliyatı olma gibi bir şans var mı?Yani siz nasıl yapıtınız?

cnm rahim esnek bir organ ben bir doğum yaptım kesinlikle genişlik falan olmuyor öyle olsa herhalde ilk çocuktan sonra çiftler ya boşanırdı yada tüm kadınlar ameliyat olurdu.. 40 gün ilişki yasak doğumdan sonra o 40 günde rahim eski formuna giriyor hatta dahada daralsın istiyorsa 3 ay ilişki yaşamasın arkadaşın.. şuan 2.ye hamileyim yine normal istiyorum..

Evet doğru söylüyorsun sırf bu daralma genişleme muhabbeti yüzünden çoğu kişi sezeryan istiyor burada okudum :)

ben de normal doğum yaptım arkadaşlar.. 2. ay muayeme gittiğimde doktorum vajinan hiç doğum yapmamışsın gibi dedi..
bu bölge tamamen kas yapısında olduğu için genişlediği hızda tekrar eski haline dönüyor korkmayın..
hatta bu sebeple sezaryen düşünenin de aklı yokmuş derim.. sezaryen sonrası karnım kalmasın diye o kadar çok çaba sarf ediyorlar ki.. hem de kaç sene geçerse geçsin ağır kaldırdıkları zaman kesi yerimiz hala ağrıyor diyorlar..
rabbim ince hesaplamış da doğumun nasıl olması gerektiğini söylemiş.. sağlık sorunları, zorunluluklar hariç doğaya anlamsız sebeplerle müdahale etmenin ne manası var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…