Normal dogum yapanlar nasil bir durum bana izah edin :)

Ben de suni sanci alarak normal doğum yapanlardanim:) arkadaslarin da söylediği gibi doğum anı cabuk geçmesi istenilen bi zaman.. Ama sonunda o minicik yavrunun içinden cikma mucizesi insana herseyi unutturuyor gerçekten.

Ben kesinlikle bol yürüyüş ve son 10 gün kala ozel bolgeme zeytinyagini pamukla koyarak Allahin izniyle sancim yokken kontrolde 4 cm acilmayla doğuma alindim..
Günümüz geçmişti 41.hafta bitmek uzeereydii nazli kizimi zorla getirdikk:)
10da sanci verilmeye başladı 1bucukta çok hafif hissetmeye basladim 3.25te kizim doğmuştu şükürler olsun..
3aylik şuanda kizim:)
Rabbim sizi ve bütün bekleyenleri sağ salim evlatlarına kavustursun inş..
Hayirli ve cabuk doğumlar dilerim:)

Ben de suni sanci alarak normal doğum yapanlardanim:) arkadaslarin da söylediği gibi doğum anı cabuk geçmesi istenilen bi zaman.. Ama sonunda o minicik yavrunun içinden cikma mucizesi insana herseyi unutturuyor gerçekten.

Ben kesinlikle bol yürüyüş ve son 10 gün kala ozel bolgeme zeytinyagini pamukla koyarak Allahin izniyle sancim yokken kontrolde 4 cm acilmayla doğuma alindim..
10da sanci verilmeye başladı 1bucukta çok hafif hissetmeye basladim 3.25te kizim doğmuştu şükürler olsun..

Ay ne güzel anlatmışsin doğum hikayenin. Darısı bizim başımıza. Zeytin yağını nasıl kullanıyorsun tam olarak anlamadım

Amin amiinn. Benden daha cabuk ve çok çok kolay dogumlariniz olsun inşaallah ;)
Zeytinyagini ocakta isitip biraz ılıdıktan sonra boolca pamuğu o yağa sürüyordum. O yagli pamuğu özel bolgeme rahim agzina gelecek şekilde yerleştiriyordum. Rahmi yumusatip acilma olması için.
Hergun sabah koyup aksam duş alip yenisini koyuyordum. sabah tekrar duş aliyordum pamugu yeniliyordum.
bunu bi tanidigimdan duydum. Ona da ebe söylemiş. Hatta bazi ebeler dogumu bile zeytinyagiyla yaptiriyolarmis.
Ve hergun en az 1 saat yürüyün iş yapin hareketin faydasi çok oluyor rahat doğum için inşaallah (eğer bi risk yoksa tabii)

benim de 3 aylık bi kızım var bana da öğlen 12 de suni sancı verilmeye başladı 2 gibi hissetmeye başladım saat 3 den sora iyice sıklaştı ama bi türlü doğmadı :) gece 00:10 da bebeğimi kucağıma aldım. çok sancı çektim çok acı çektim çok kıvrandım amaaa minik meleğimin doğduğunu gördüğüm anda o 11-12 saatlik sancıyı hiç yaşamamış gibi oldum. o kadar güzel bi duygu ki allahım herkeze nasıp etsin ve herkezi bi avazda kurtarsın :)

Ayyyy ben de sürekli normal doğum hikayelerini okuyup duruyorum.. Hiç aklımdan sezeryan geçmedi... Normal istiyorum... Ama o sancılar ağrılar düşündürmüyor değil... Ama sonu hep çok güzel... Bu yüzden Rabbim her gebeye güç kuvvet versin sağlıkla bir avazda kurtarsın beni de içinden ayırmasın Rabbim...

Canim hic takma kafana doğum olayini inan insan herşeyi unutuyor ben oglumu suyunun gelmesiyle gittimhic sancim yoktu hastanede basladi 10 saat adet sancisi ceker gibiydi 3 ikinmada doğurdum o kadar rahat geçti ki anlatam ama kizimi çok zor dogurdum oysaki ilk doğumun zor 2.sinin kolay olduğunu söylerler hep biraz da bebegin kilo suyla alakali oğlum 3 kg kizim 4 kg doğdu ebe bile dogurttuktan sonra sen doğurma din ben aldim bebeegi demişti çünkü çok sanci çekmiş tim gücüm kaldi ikinmaya bide 4 kg olunca cikmak bilmedi bilseydim 4 kg norml dogurmazdim herhalde ama sezaryandan daha cok korkuyodum ben bence de epidural aras tir agrisiz mis gibi
normal doğum yaparsin hayirli doğumlar

Canim hic takma kafana doğum olayini inan insan herşeyi unutuyor ben oglumu suyunun gelmesiyle gittimhic sancim yoktu hastanede basladi 10 saat adet sancisi ceker gibiydi 3 ikinmada doğurdum o kadar rahat geçti ki anlatam ama kizimi çok zor dogurdum oysaki ilk doğumun zor 2.sinin kolay olduğunu söylerler hep biraz da bebegin kilo suyla alakali oğlum 3 kg kizim 4 kg doğdu ebe bile dogurttuktan sonra sen doğurma din ben aldim bebeegi demişti çünkü çok sanci çekmiş tim gücüm kaldi ikinmaya bide 4 kg olunca cikmak bilmedi bilseydim 4 kg norml dogurmazdim herhalde ama sezaryandan daha cok korkuyodum ben bence de epidural aras tir agrisiz mis gibi
normal doğum yaparsin hayirli doğumlar

cok tesekkur ederim, cumartesi aksamini acilde gecirdim henuz 30 haftaligim ama kizim cok sabirsiz erken dogum riskim var kasilmalarim cok fazla hic is yapmadan yurumeden yatmam lazimmis ama agri hissetmedigim icin 2 gun yattim yine kalkistim ev isine utuye suan belim agriyor.Bunun disindada melegim cok kucuk biraz daha sabretmeli:/

canım sıkma canını Rabbim açacaktır kapılarını bende normal doğuranlardanım inşallah buda normal olur ben kendi sancımla doğum yaptım zor çok kolay değil ama dayanılıyor merak etme son yarım saati sıkıntılı ona da dayanıyor insan sen normalden vazgeçme adı üstünde normal

canım sıkma canını Rabbim açacaktır kapılarını bende normal doğuranlardanım inşallah buda normal olur ben kendi sancımla doğum yaptım zor çok kolay değil ama dayanılıyor merak etme son yarım saati sıkıntılı ona da dayanıyor insan sen normalden vazgeçme adı üstünde normal
Insallah ya hepinize cok tesekkur ederim beni rahatlattiniz bende gecen kontrole gittigimde bir normal dogumu gelen hastaya sahit oldun acidan nasl bagrdgni gordum ama 2 saate bebegne nasil kavustugunuda gordum Allah hakkimda hayirlisini versin hepinizdende razi olsun

Canim hayirlisi ile bebegini kucagina alirsin ins.bende 2 kizimi normal dogurdum.normal dogum gibisi yok.ayni gun ayaktasin.ilk dogumum biraz zor oldu suni sanciyla.ikinci dogum cook kolaydi.bebegini kucagina alinca butun herseyi unutuyorsn merak etme.harika birsey bence sogum yapmak.bu mucizeyi yasamak.hayirli kolay dogumlar dilerim sanada

Canim hayirlisi ile bebegini kucagina alirsin ins.bende 2 kizimi normal dogurdum.normal dogum gibisi yok.ayni gun ayaktasin.ilk dogumum biraz zor oldu suni sanciyla.ikinci dogum cook kolaydi.bebegini kucagina alinca butun herseyi unutuyorsn merak etme.harika birsey bence sogum yapmak.bu mucizeyi yasamak.hayirli kolay dogumlar dilerim sanada
Insallah oyle olur :) cok ama cok korkuyorum siz boyle bahsettikce rahatliyorum tabi 31. Haftadayim gitgide heycanlaniyorum..birde bisey sorcam bebek dogduktan sonra dikis atiliyormus anneye onu hissediyormuyuz he tabi onceside kesilmesi

Insallah oyle olur :) cok ama cok korkuyorum siz boyle bahsettikce rahatliyorum tabi 31. Haftadayim gitgide heycanlaniyorum..birde bisey sorcam bebek dogduktan sonra dikis atiliyormus anneye onu hissediyormuyuz he tabi onceside kesilmesi
Hayir hissetmiyorsn.o bolgeyi uyisturuyorlar cunku.sadece dikerken az bi agri oluyo oda geciyo zaten.

Back
X