Oh be şükürrr o hissi yaşamaktan bi korktum bi korktum korkulu rüyam desem abartmam belkide ikinamamaktan daha çok o kesi korkutuyor beniDikişi asla hissetmiyorsun. Igneyle uyusturduklari icin hic aci duymuyorsun. Hatta igneyi yaparken bile farketmiosun o anki kargaşadanen korktugum sey kesik atarken cok acıcak zannederdim. Asla hissedilmiyor
Azarlarlar diye korkuyorumben ıkınamadım.. ne oldu? hiçbir seykasmayın kendinizi. doktorunuzu ve ebe ekibini de iyi secin gerisi hallolur.
illa da taktik istiyorsanız sancınız geldiğinde tuvalete oturarak ıkının.
E neden ikinamadiniz ki ve nasıl olduben ıkınamadım.. ne oldu? hiçbir seykasmayın kendinizi. doktorunuzu ve ebe ekibini de iyi secin gerisi hallolur.
illa da taktik istiyorsanız sancınız geldiğinde tuvalete oturarak ıkının.
Sayenizde streste kalmadı desem sadece düşünceler var işte onlarida bu yorumlarınızı okuyup kafamda unutmaya çalışıyorumDoğum sırasında o his geliyor zaten ikinmak istemesenizde ikinirsiniz sakın olun strese girmeyin yaparsınız sağlıkla doğsun bebis
Bana kalsa ben sezeryan istiyorum risk almak istemiyorum o an kasılmaktan nefes darlığımdan dolayı fakat gittiğim hastanede öncelik olarak normal doğum diyorlar ve fikrimi hiç sormadılar kesin ilk normal deneyecekler o yüzden ben kendimi en kötüsüne hazırladım o yüzden normal gözüyle bakıyorum mesela bebeğimin gelişi falan bas geliş çatı muayenesi hiç olmadım ama her şey normal görünüyor sanırım suanlik zaten doğum anında belirliyoruz dediler doğum şekline ve belirsizlik yaşadığım için böyle söylüyorumNeden normal doğum diye zorluyorsunuz ki o halde ?
Ikınma hissi geliyor zaten sancı dedikleri şey bu.ya ikinamazsam bilmyiorum ki nasıl olacağını o an ya ebeler azarlarsa panik atak hastasıyım nefes darlığı geçirip kendimi kitliyorum titremeye başlıyorum yapamazsam kaskatı kesilirim korkudan nasıl yapacağım ya nasıl ikinma olur ki?
Artık çok geç kaç doktora söyledim hiçbiri sisteme girmedi 39.haftamdayim haftaya yatışım var ve neden söylemiyim ki doğum zamanıdoğum zamanı söyleme panik atağın olduğunu.
Kaç haftalıksın bilmiyorum ama 36. Haftada falan hangi doktor denk gelirse söyle muhakkak onlar sisteme giriyorlar.
Ben vajinusmustum devlet hastanesinde doktora söyledim oda sisteme girdi sezeryan diye.
Doğum için yatışım yapıldığı zamanda serviste sezaryan sebebim belliydi zaten.
Ha anladimm demek ki olmayadabiliyor, oturamıyorum diyenleri falan okudum ondan korktum birazda ayrıca o bölgenin temizliği nasıl oluyor jiletle olmaz diyorlar nasıl yapacağım kiDoktor bazı kadınlarda olmayabiliyor dedi. Olup bittikten sonra üstünde durmadım benim bir komşum var 4 çocuğu var onda da olmamış mesela. Ben dikişi hissetmedim. Bebek çıktıktan sonraki hiçbir şeyi hissetmedim. Dogumdan sonra dikisi kuru tutmak yeterli başka bir bakım yok zaten. İlk günler minik bir batma gibi hissediliyor dikiş ama ağrısı yok. 1 haftaya kadar sıkıntı kalmiyor. Ben ikinci doğumda dikisilerimin varlığını bile hissetmiyordum hareketlerimde
Burdaki arkadaslar banada soylerdi kesi hic acimiyor hissetmiyorsun derlerdi. Ama yinede rahat edemezdim cok korkardim. İnan asla acimiyor yani daha dogrusu uyusturduklari icin hissetmiyorsun. Umarim cokcokcok rahat gecer dogumunuz. Bekliyoruz guzel haberleriniziOh be şükürrr o hissi yaşamaktan bi korktum bi korktum korkulu rüyam desem abartmam belkide ikinamamaktan daha çok o kesi korkutuyor beniböyle olumlu yorumları görmek o kadar rahatlatıyor ki beni sanki benimde geçecekmiş hemen gibi geliyor sayenizde
Allah razı olsun cok ama çok teşekkür ederimm haftaya yatisim olacak sonrasında mutlaka yazacağım burayaBurdaki arkadaslar banada soylerdi kesi hic acimiyor hissetmiyorsun derlerdi. Ama yinede rahat edemezdim cok korkardim. İnan asla acimiyor yani daha dogrusu uyusturduklari icin hissetmiyorsun. Umarim cokcokcok rahat gecer dogumunuz. Bekliyoruz guzel haberlerinizi
Bu sefer işler daha tepeklek olmasın diye son anda söyleme.Artık çok geç kaç doktora söyledim hiçbiri sisteme girmedi 39.haftamdayim haftaya yatışım var ve neden söylemiyim ki doğum zamanı
Doğum sonrası 40 gün iyilesmede tüyleri temizlenmeyi ertelesenizniyi olur. Öncesinde doğum olacağı için temiz tutsanız sorun olmaz. Doktorlar için tüyler çok da önemli değil gerçi.Ha anladimm demek ki olmayadabiliyor, oturamıyorum diyenleri falan okudum ondan korktum birazda ayrıca o bölgenin temizliği nasıl oluyor jiletle olmaz diyorlar nasıl yapacağım ki
valla bana sorsanız efsane ıkındımE neden ikinamadiniz ki ve nasıl oldu
Bende hamilelik öncesi 2 ilac kullanıyordum hem anksiyete hem panik atak için hamilelik olunca bıraktım bakalım nasıl olacak ya doktorlar zaten anlarlar muayenede titreme yaşadığımdaBu sefer işler daha tepeklek olmasın diye son anda söyleme.
Teyzemin panik atağı vardı ilaçlar falan kullanıyordu sürekli. Doktora söylediği gibi sezeryan kararı vermişti.
Tabi senin ki ne kadar ileri seviye bilemiyorum.
Tamamdır teşekkür ederimm bilgiler içinDoğum sonrası 40 gün iyilesmede tüyleri temizlenmeyi ertelesenizniyi olur. Öncesinde doğum olacağı için temiz tutsanız sorun olmaz. Doktorlar için tüyler çok da önemli değil gerçi.
İşte o zaman azar işitebilirsiniz hanımefendi sizin panik atağınız ileri seviyede çünkü titreme oldugnda doktor demeyecek mi bunu şimdi mi söyluyorsunuz diyeBende hamilelik öncesi 2 ilac kullanıyordum hem anksiyete hem panik atak için hamilelik olunca bıraktım bakalım nasıl olacak ya doktorlar zaten anlarlar muayenede titreme yaşadığımda
Dediğimi neden anlamamakta ısrarcı olduğunuzu ben anlayamadım doktor belirlenmiyor çoğu zaman farklı doktora alınıyor veya aynı doktorda kalsan bile söylediğinde sadece tamam diyor veya sessiz kalıyor bu gibi durumda ne yapabilirim? Sizin dediğiniz gibide olmadı Allah’a sukur doğum anında söyledim acilde mutlaka söyleyin dedikleri gibi söyledim ve gereken yapıldı hanimefendiİşte o zaman azar işitebilirsiniz hanımefendi sizin panik atağınız ileri seviyede çünkü titreme oldugnda doktor demeyecek mi bunu şimdi mi söyluyorsunuz diye
Allah korusun ya hadi doğum başladı panik atak sizi ele geçirdi ya o bebeğe bişey olsa
Çünkü kendiniz söylüyorsunuz bunlar bunlar oluyor ilaç kullanıyordum diye
Yanlış yapıyorsunuz hâlâ söylüyorum kusura bakmayın ama
OkDediğimi neden anlamamakta ısrarcı olduğunuzu ben anlayamadım doktor belirlenmiyor çoğu zaman farklı doktora alınıyor veya aynı doktorda kalsan bile söylediğinde sadece tamam diyor veya sessiz kalıyor bu gibi durumda ne yapabilirim? Sizin dediğiniz gibide olmadı Allah’a sukur doğum anında söyledim acilde mutlaka söyleyin dedikleri gibi söyledim ve gereken yapıldı hanimefendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?