Normal doğumda ıkınamazsam korkusu?

slyr422

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2024
230
51
13
25
ya ikinamazsam bilmyiorum ki nasıl olacağını o an ya ebeler azarlarsa panik atak hastasıyım nefes darlığı geçirip kendimi kitliyorum titremeye başlıyorum yapamazsam kaskatı kesilirim korkudan nasıl yapacağım ya nasıl ikinma olur ki?

Bu söylediklerinizi doktorunuz biliyordur umarım yoksa panik atak olan birine normal doğum yapmıyorlar sezeryan oluyor genel de
Şöyle söyleyeyim devlet hastanesine gidiyorum muayeneye ve hep farklı doktora oldum doğuma son anda karar veriliyor dediler doğum anında söyleyeceğim panik atak olduğumu o gün kim olursa ama takacaklarını sanmıyorum ebeye söylemiştim yaparsın sen falan demisti

ya ikinamazsam bilmyiorum ki nasıl olacağını o an ya ebeler azarlarsa panik atak hastasıyım nefes darlığı geçirip kendimi kitliyorum titremeye başlıyorum yapamazsam kaskatı kesilirim korkudan nasıl yapacağım ya nasıl ikinma olur ki?
İlk doğum sanırım, yoksa o an geldiğinde otomatik ıkınma.hissi de geliyor zaten korkulacak bı durum yok, yine de doktora durumunu anlat ona göre bı yaklaşımı olacaktir

Şöyle söyleyeyim devlet hastanesine gidiyorum muayeneye ve hep farklı doktora oldum doğuma son anda karar veriliyor dediler doğum anında söyleyeceğim panik atak olduğumu o gün kim olursa ama takacaklarını sanmıyorum ebeye söylemiştim yaparsın sen falan demisti
Özele gitme imkanınız yok mu?

İlk doğum sanırım, yoksa o an geldiğinde otomatik ıkınma.hissi de geliyor zaten korkulacak bı durum yok, yine de doktora durumunu anlat ona göre bı yaklaşımı olacaktir
Evet ilk olacak işte panik atak olduğumdan kafamda kuruyorum ya yapamazsam ya böyle olursa gibisinden yapamamaktan çok korkuyorum söyleyeceğim bakalım o his gelmez diye çok korkuyorum çünkü sancim hiç olmazsa nasil gelecek ki o his

Yanlış yapıyorsunuz bence panik atak normal bi durum değil vücut kitlendiğinde bebek kanalda kalabilir hangi doktor olursa olsun söylemeniz gerekiyor

Yanlış yapıyorsunuz bence panik atak normal bi durum değil vücut kitlendiğinde bebek kanalda kalabilir hangi doktor olursa olsun söylemeniz gerekiyor
Yok yok söyleyeceğim zaten sadece muhattap alacağım belirli bi doktorum yok ondan suanlik yoksa doğuma gittiğimde söyleyeceğim

zaten onlarda o durumumla karşılacaklqr büyük ihtimalle çünkü titriyorum alttan muayenede bile

Malesef yok olsa keşke direkt sezeryan isterdim mecbur insafa kaldım birazda
Bol şans diliyorum o zaman. Allah iyilerle karşılaştırsın.

Üstte bir arkadaşın dediği gibi, doğum anında o his geliyor zaten. Öncesinde düşünüp, paniklemeye gerek yok. Doğum kendi kendine ilerliyor aslında içgüdüsel olarak. Öncesinde bilinmezlik var ama o an bilmez hissetmiyor insan kendini.

Bol şans diliyorum o zaman. Allah iyilerle karşılaştırsın.

Üstte bir arkadaşın dediği gibi, doğum anında o his geliyor zaten. Öncesinde düşünüp, paniklemeye gerek yok. Doğum kendi kendine ilerliyor aslında içgüdüsel olarak. Öncesinde bilinmezlik var ama o an bilmez hissetmiyor insan kendini.
Çok sağolun inşallah halden anlayanla karşılaşırım, bilmediğimden birde panik olduğumdan bana öyle geliyor sanırım hani gelmez korkusu ama dediğiniz gibi olacağına dair kendimi telkin edeceğim düşünmemeye çalışacağım

Ayrıca fıtratımız gereği vücut zaten ıkınmaya yönlendiriyor bence böyle şeyler düşünmeyin hamileliğin tadını çıkarın ama bu panik atak durumunuzu doğum anında değil de gününüz yaklaştığında mutlaka söyleyin yanlış anlamayın sizin için diyorum

Ayrıca fıtratımız gereği vücut zaten ıkınmaya yönlendiriyor bence böyle şeyler düşünmeyin hamileliğin tadını çıkarın ama bu panik atak durumunuzu doğum anında değil de gününüz yaklaştığında mutlaka söyleyin yanlış anlamayın sizin için diyor
Ayrıca fıtratımız gereği vücut zaten ıkınmaya yönlendiriyor bence böyle şeyler düşünmeyin hamileliğin tadını çıkarın ama bu panik atak durumunuzu doğum anında değil de gününüz yaklaştığında mutlaka söyleyin yanlış anlamayın sizin için diyorum
Kesinlikle söyleyeceğim bende riskten korkuyorum yanlış anlamadım çok doğru söylüyorsunuz hafife alınmayacak bir durumda iste alıyorlar bazen onlara denk gelmekten korkuyorum meselem o hakkımda hayırlısı olsun Allah yardımcım olur elbet

Allah yardımcınız olsun inşallah sorunsuz doğurursunuz. Bende de panik atak var biraz da bu sebepten sezaryen oldum öyleyken bile masadan kalkmaya çalıştım nefes alamadım kitlendim. İyi gelecekse bu süreçte yardımcı olması için nefes egzersizleri ve meditasyon yapın. Zihnen de hazır olursunuz. Keşke imkanınız olsaydı da özele gidebilseydiniz

İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız Allah büyük vesselam hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏

Bende de panik atak var ama normal doğum yapmadım o konuyla ilgim yok.Ama size şunu söyleyeyim büyük illerden birinde oturuyorsanız hep aynı doktora randevu almaya çalışın.En azından bir insana guvenirsiniz içiniz rahat olur.bazi hastanelerde aynı doktorlara randevu bulabiiliyorsunuz

Birde siz baştan belirtseydiniz panik atak durumunuzu gittiğiniz doktorlara zaten size direk sezeryan derlerdi
İnanın belirttim şehir değiştirmiştim bi hastane sectim gittim ilk muayenede alttan yaparken titremeye başladım asistan azarladı sen doğumu nasıl yapacaksın bu muayenede böyleysen dedi bende panik atak var dedim bisey demediler gerçekten muhattap bulunmuyor direkt sezeryan denmedi çok bekledim ama denmedi en son gene başka doktora söyledim doğum anında karar veriliyor doğum şekline dedi kapattı konuyu

Back
X