Normal doğumdan çok korkmama rağmen doğurdum :)

ben de sezaryenden daha çok korkuyorum ama doktorum olabilir dedi. kaç gündür cnm çok sıkkın. oysaki başından beri nasıl hazırlamıştım kendimi. doğumuma 6 hafta kaldı
Ya çok normal ben yedinci ayimda her gece kabus gördüm son iki ay uyumadm. Zaten normal olan budur.

normal doğum bu anlattığınız gibi kolay olmuyor..belkide kişiden kişiye değişiyor...benim dikkatimiçekti ..saki türkiyede uğraşmak istemiyorlar...kime sorsam sezeryanla oluyorlar...ama yurt dışı böyle lüksümüz yoktu maalesef..ne yaparsan yap..epudiral dahi doktor karar veriyor...hastanın dediği yapılmıyor..yasak çünkü..ama yurt dışındaki ebe ve doktorlar bu konuda daha bilinçliler...bağıran yok...kızan yok tabi türkiyede bağırarak doğurtururlarsa o anne birdakine normal doğumdanda tiksinir...düşünemiyorum hem acı çekiyorsun..diğer yandan da sana bağırıyorlar bağırma diye...ben bu konuda çok üzülüyorum....

Ben özel hastanedecdogum yaptim ve allah şükür güler yüzlü melek gibi hatta o anda oruçlu bir doktora denk geldiği m.çok bagirdim hatta bi ara sesim kesilene kadar bagirdim ama agri cekiyoesun 3.5 kilo bi şey cikmak için zorluyor bagiracaksin tabii.

Yaptim uç ay oldu.BİLİYORUM COK ZOR AMA LUTFEN STRES YAPMA.HER SEY OLACAGİNA VARİR. Benim aileden kimse gelmeyecektir diye son bir ay çok stresli geçti. Sürekli ariyorlar.yoknisimiz var.yok Kayinpeder hasta yok görümce hasta. Ben de allahim nasil etcem ya ameliyat olursam bana kim bakacak bebeğim ne olacak nasil doguracagim diye diye kendimi yedim.günlerce normal ve rahat doğum olsun diye agladim. Oldu da ama bu arada psikolojim de bozuldu. Bu bebeğe de yansidi.çok rahat bi hamilelik gecirmeme rağmen bebeğim ara ara ağlama nöbetleri geçirdi.kesinlik son aylarda yasadigim stresten oldu bu. Sen mutlu ol bebek de mutlu olur.herkes bunu dedi bana. Maalesef haklilarmis. Özellikle doğumdan sonra bu daha bi geçerli.
Sürekli dua et.doğum yaninda sanci çekerken.ben allahim sutum çok olsun bebeğim düzenli uyusun gazi olması.ona yetebileyim diye sürekli dua ettim.sanci geldikçe ettim.o an istediklerin kabul olur.
Normal doğumda hakikaten agri çok oluyor ama geçiyor. Her şey bebek doğana kadar. Müthiş bir mucize.
Bir daha normal doğum yapar miyim.yaparim ama epiduralli. Çünkü agrilari daha az hissederim. Daha az bagiririm :)
Bu arada benim de dikişlerin vardi.ben hep afedersiniz banyoda sohbenin altında idrarimi yaptim.tedbir amaçli.her WC den sonra kilot değiştirdim.üzerime orkid değil de eski aletlerden yaptigim yamalardan koydum.pamuklu. kirkim cikinca doktora gittim.ne enfeksiyon ne bi şey.hatta doktor inanamadi.ne güzel kapanmis dikişlerin dedi. Orkid pamuklu yuzey de olsa özellikle temmuz sicaginda enfeksiyona davetiye cikariyor. Benden bu kadar

Son düzenleme:
seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum..avrupada yapılan normal doğumla türkiyedeki normal doğumları izledim o kadar farklı ki.sanki bizlerin ki can değil.avrupadaknde uğraşmamamak için hemen kesi atmıyorlar vajinaya doktor bildiğin parmağıyla esnete esnete geneişletiyor bebişin kafasını yavaşça esnete esnete çıkarıyor sonuç vajina da sağlam dikiş te yok bebişimiz istediği zaman gelmiş normal yolla.türkiye dee öyle mi ya nasıl bir kesme merakıysa bu yüzde yetmiş oranında sezeryan var.etrafımdaki herkes sezeryanla doğum yapıyor.herkes mi riskli gebelik yaşıyor...normal doğum istiyorum fakat doktorum bana son anda bebek şu şu durumda sezeryan dese nası riske atarım ki bebeğimi.doktorlar da bunu biliyor ve bunu kullanıyor

allah inşallah bizlere de bö

Bizlere bi nebze moral ve umut oldunuz ♡

Teşekkürler :)

Inşallah tüm hamişler olarak kolay doğumlar yaşarız, bi avazda kurtuluruz inşaallah ! :)

Bubyuzden doktorunun iyi sec.benim doktorun sen istersen de ameliyat yapmam seni.normal için hic bi risk yok dedi. Hatta aci çekme epidural de yapalim istersen dedi.ama epidural doğumu geciktirdiği için ben istemedim. Benim doktorun sürekli eliyle vajinayi genişletti.

saol cnm güzel paylaşımın için. haklısın ben de çok duyuyorum son aylara iyi geçirmek gerekmiş. bazen stres oluyorum ama elimde değil işte , derin nefes alıyorum hemen sakinleşmek için. ne güzel ki her şeye rağmen sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almışsın. yazdıkların beni rahatlattı, inş Allah gönlümdekini hayırlı eder, çünkü ben de normal istiyorum bol bol dua ediyorum. sen doğumdan sonra çok bilinçli davranmışsın ben de dikkat edeceğim bu dediklerine saol cnm. ailenle bebişinle birlikte güzel bayramlar dilerim...

allah anneli babalı büyütsün inşallah.

kızlar ben de doğum yaklaştıkça ne yalan söyliyim yapabilecek miyim diye düşünüyorum... kesinlikle normal istiyorum inşallah yapacağım normal doğum

peki dikiş olayıı
dikişler iltihaplanabiliyormuş?
dikiş atılırken doğumdan daha çok acı hiisediliyormuş
kaç dikişiniz vardı?

Helal olsun!!! korkunu yenmis olman süper!!

bende evlatlarimi normal dogumla dogurdum, sezeryanla hicc tavsiye etmem, bizim gelin malesef sezeryan olmak zorunda kaldi, yazik cok cekti gercekten. kendi tercihi degildi ama...kismet iste. sakin hanimlar ; normali varken, mecbur kalmadikca sezeryani istemeyin.

Ben de korkmama rağmen normal doğum istiyorum. İnşallah ben de bir aksilik çıkmaz normal doğum yapar ve böyle anlatırım. Sizin gibi insanlara ihtiyaç var teşekkürler :)

Ay canım nasıl güzel yazmışsın okadar çok cesaretlendirki beni çok teşekkürler paylaşımın için inşallah bende senin gibi normal yollarla bebeğimi kucağıma alırım...
sana ve bebeğine upuzun sağlıklı güzel bir hayat dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…