- Konu Sahibi biyolog_86
-
böyle şeyleri paylaşıp zaten duygusal olan anne adaylarının moralini bozmanıza hakkınız yok bencearkadaşlar, normal doğum yapıp da sonrasında herkes ayağa kalkamıyor. bnm epidural yapılmasına rağmen nasılsa epiduralim tutmadı ve müthiş sancılar içerisinde ki normal sancı değil en üst seviyeden suni sancı verdiler, çok uzun süren, tek bir an bile nefes alamadığım kabus gibi bir doğum geçirdim... bebek doğacağı sırada artık ıkınmak için küçücük bir gücüm kalmamıştı. hadi diyeceksiniz ki kurtuldun...o da öyle olmadı.. bir iki gün sonra şiddetli sancılar doktora koştum dikişlerim mi patladı diye meğer hemoroid öyle fena olmuş ki ameliyatlıksın dediler.. 10-15 gün gece gündüz ağladım bebeğimle birlikte.. hatırlamak bile istemiyorum nerdeyse 20 güne zor ayağa kalktım. şimdi yine hamileyim ve doğumuma bir iki hafta var inşallah. hala daha normal yap sonrası rahat edersin diyenleri duydukça içimden kızıyor ve bunca şeyi nasıl uzun uzun anlatayım deyip geçiyorum... ki şu an çok çok kısa anlattım
Sadece 1 ay yapmıyorsunz sonra zaten dikişler kendini atmış oluyor hiç bir sorun olmuyor, ayrıca ne kadar keserlerse o kadar dikiyorlar büyük falan kalmıyor, genişleme doğum anında Allah ın bize bahşettiği yüce birşey, Aksine normal doğumdan sonra eşim dahada bağlandı. zaten sezaryandan sonra psikolojısı bozulup yapmak ıstemeyenleri biliyorum..Bunu normal doğum yapan her kadına sormak istiyorum biliyorum özel bir soru ama cevabı benim için çok önemli. Doğumdan sonra Eşinizle cinsel ilişkide problem yaşadınız mi. Yani genişleme eşinizi hissedememë gibi bir sorun oldu mu. Cevap vermek istemezseniz sizi anlarım. Şimdiden tesekkurler
Doktor neden olabilir dedi daha 1 buçuk ay varken ?ben de sezaryenden daha çok korkuyorum ama doktorum olabilir dedi. kaç gündür cnm çok sıkkın. oysaki başından beri nasıl hazırlamıştım kendimi. doğumuma 6 hafta kaldı
Evet süper anlatmışsınız etrafımdakilerin çoğunu son anda kandırıp sezaryan yaptılar ama tek tük normal doğum yapanlar, doğumdan sonra o kadar mutlu huzurlu ki yeniden doğmuş gibiyim diyorlar, benim gibi, içinden 1 kova su kan parça çıkıyo, ve dünyalar güzeli bebğini hemen getirip alsan eline verecekler, o anı yaşamak çoook başkaMerhaba arakdaşalr evet ben normak doğumdan çok ama çok kokuyordum hatta günlerce uyuyamamış neredeyse son 2 ayı ayık geçirmiştm. kısa ve öz şun usöylemem lazım eğer anneniz ve eşiniz yanınızdaysa dünya umrunuzda olmuyor. sabırsızlanıyorsunuz. Ağrı mı ? Tabii ki oluyor. Hem de çok ama çok oluyor. Ama isterseniz ağrı kesici iğne veya epiduralle onu da hissetmiyorsunuz. ama düşünüyorum da ağrılarla oğlumun adım adım ilerlemesini bana doğru yaklaşmasını hissetmek güzelmiş. Ağrılar sadece öncesinde oluyor. bebeğin çıkış anı veya sonrasında hiç ama hiç ağrı hissedilmiyor. dikişler mi ? tabii ki uyuşmuş oluyorsunuz ne dikişi :) bebek vıcık bir şekilde kayıp düşüyor zaten. Tek zorluğu o ana kadar olan sancıların altından kalkmak. eee onu da yapalım bi zahmet. O sancılarla bebeğin cieğrleri bağırsakları dünyaya hazıralnıyor ve unutmayın normal doğumla doğan bebeklerde gaz sancısı nefes darlığı daha az olur. dünyaya gelmeye kendisi karar verdiği için sonrasında yaşanan tramvalar daha az olur. bizzat gördüm yaşadım. doğumdan 5 dakka sonra ayağa kalktım bebeğimi kucağıma alıp yürüdüm hatat koştumayaklarımı rahatça altım kapattım. dikişler wc olayını hiç etkilemiyor. o bölgede acı olmuyor zaten. tek acı vardı o da benm korkum yani demem o ki sakın ama sakın sezeryan olmayın. normal doğumdan şaşmayın. bebeğinizi hemen kucağınıza alın. 10 dakkada benm gibi kalkın yürüyün. 1 saat sonra taburcu olacak durumda oluyorsunuz zaten ama doktorlar salmıyor.
sevgiler
Süper oldu bu cevap şu an muhtemelen bende hamileyim idrar testinde çıktı adette gecikti haftaya dr a gidicem ve Nasipse normal doğum istiyorum. Sadece korkum gebislemeydiSadece 1 ay yapmıyorsunz sonra zaten dikişler kendini atmış oluyor hiç bir sorun olmuyor, ayrıca ne kadar keserlerse o kadar dikiyorlar büyük falan kalmıyor, genişleme doğum anında Allah ın bize bahşettiği yüce birşey, Aksine normal doğumdan sonra eşim dahada bağlandı. zaten sezaryandan sonra psikolojısı bozulup yapmak ıstemeyenleri biliyorum..
adana da başkent üni hastahanesinde. yazıyı geç gördüm ksura bakmayınAnkara'dasınız sanırım. Nerde doğum yaptınız acaba?
korkunun nedenini biliyor musun? bebeğe bi şey oalcak diye mi korkuyorsun onu nasıl çıkaracağından mı ? nedenini öğren ve o konuda kjendini rahatlatacak şeyler bul oku. korkuyla girme doğuma benden tavsiyeben hala çok korkuyorum yapabilir miyim diye,cok zor geliyo hayırlısı artık
inşallahALLAH BENİM GİBİ NORMAL DOĞUMU ÇOK İSTEYENLERE NASİP ETSİN İNŞALLAH
DAHA DOĞUMA ÇOK VAR AMA BEN KAFAMDA NORMAL DOĞUM YAPACAM DİYE ŞARTLANDIRDIM
O GÜN İNŞALLAH HERŞEY ÇOK GÜZEL OLUR
aminnnnnnnnnnnnBende hamileliğin ilk gününden beri normal doğum yapacağım dedim ve başardım. Çok kolay değil ama inanın onun minik bebeğinizin doğduğunu görmeye değer. Sürekli yürüyüş kontrollü kilo alımı doğru ıkınma biraz cesaretle inanın oluyo. Ben dört saat sancı cektim ve doğumu beş dakika sürdü. Allah kolaylık versin tüm annişlerimize:)
valla arkadaşım helal olsun sana çokta güzel anlatmışsın bende ağustosta doğum yaptım ne epidural ne ağrıkesici hiç bişey almadan aslında almaya fırsat kalmadı sabah 10 gibi ağrım başladı hafif hafif 10 dkda bi vuruyodu kalktım duşumu aşdım evimi süpürdüm sildim bulaşıklarımı hallettim makyaj falan yaptım o aralarda sanıyorumki hastaneye gidicem hiç yıpranmadan doğurucam millet gelicek beni güzel görsün diye :))))) hahahhah nerden bileyim başıma gelcekleri ne makyaj kaldı ne saç :)) neyse saat 1 de kayınvalideme gittim bu arada aynı binada oturuyoruz sancılar 7 dkya düştü ama o kadar dayanılmaz değildi böyle devam ederse kolaymış ya dedim hatta eşimi aradık geldi halimi görünce sen bugün doğurmazsın dedi sancı gelip gidiyo bu arada gelince kalkıp dolaşıyorum belime masaj falan neyse saat 3 te hastaneye gittik arabada öyle bi sancı vurduki kayınvalidemşn elini kırcaktım nerdeyse sıkmaktan dayanılmaz sancılar geliyodu artık hastanenin kapısında iki büklüm kaldım çıktık yukarı doğumhaneye aldılar ebe muayene etti 3 cm açık ar bugün gelicek bebek dedi sancı bi yandan sevinç bi yandan sancılar nerdeyse dakikada bir geliyodu ve dayanılmazdı özene bezene yaptığım makyaj saç hepsi mahvolmultu şimdiden neyse suta girmek istedim suyu hazırlaılar ama 10 dk belki durabildim çıktım kanamam oldu ilk defa hastanede ama hala suyum patlamamıştı eşime yalvardım nolur git söyle iğne yapsınlar uyutsunlar alsınlar diye eşim gitti ebeyi çağırdı ebe bi bakalım dedi baktı ve tamam dedi 10 cm saat 4 buçuktu sancı geldikçe it dedi başladım itmeye tam 2 buçuk saat ıkındım burda okuyorum bikaç ıkınmada doğuranları ama bende hiç öyle olmadı tam 2 buçuk saat ıkındım tüm vücudum zorlamaktan kırmızı noktalar oldu saat 19:06 da bi rahatlamayla beraber bebeğim kaydı geldi içimden o an dünyalar benim oldu biraz korkuttu oğlum boynuna 2 defa kordon dolanmış ama enim güçlü minik erkeğim herşeyi aştı bana geldi koynuma koydular yumuk yumuk gözlerini açtı bana baktı ağladı ağladı yavrum yanımdan boyunu kilosunu ölçmek için aldılar o kadar özledimki o an bile sabahtan akşama kadar çektiğim ağrılar hiç umrumda bile değildi oğlum 3580 gr 53 cm kafa çevresi 36 cm doğdu hoş geldi sefa getirdi enes cihanım şimdi 7 buçuk aylık diş çıkarıyoruz 3. Dişimiz çıktı annelik çoook zor uykuyu unuttum kendime evime kocama zaman ayıramıyotum ama herşeye değer ne olursa olsun ne kadar zor olsada normal doğum gibisi yok doğumhaneden yatağa yürüyerek gittim dikişlerim vardı ama çok çok fena değil yani dikişler kolay iyileşti.... Uzun oldu kusura bakmayın 2 sene uğraştan sonra oğlum oldu hep hayalimdi yazmak doğum hikayemi :)))) artık bende anneyim ve doğum hikayem varMerhaba arakdaşalr evet ben normak doğumdan çok ama çok kokuyordum hatta günlerce uyuyamamış neredeyse son 2 ayı ayık geçirmiştm. kısa ve öz şun usöylemem lazım eğer anneniz ve eşiniz yanınızdaysa dünya umrunuzda olmuyor. sabırsızlanıyorsunuz. Ağrı mı ? Tabii ki oluyor. Hem de çok ama çok oluyor. Ama isterseniz ağrı kesici iğne veya epiduralle onu da hissetmiyorsunuz. ama düşünüyorum da ağrılarla oğlumun adım adım ilerlemesini bana doğru yaklaşmasını hissetmek güzelmiş. Ağrılar sadece öncesinde oluyor. bebeğin çıkış anı veya sonrasında hiç ama hiç ağrı hissedilmiyor. dikişler mi ? tabii ki uyuşmuş oluyorsunuz ne dikişi :) bebek vıcık bir şekilde kayıp düşüyor zaten. Tek zorluğu o ana kadar olan sancıların altından kalkmak. eee onu da yapalım bi zahmet. O sancılarla bebeğin cieğrleri bağırsakları dünyaya hazıralnıyor ve unutmayın normal doğumla doğan bebeklerde gaz sancısı nefes darlığı daha az olur. dünyaya gelmeye kendisi karar verdiği için sonrasında yaşanan tramvalar daha az olur. bizzat gördüm yaşadım. doğumdan 5 dakka sonra ayağa kalktım bebeğimi kucağıma alıp yürüdüm hatat koştumayaklarımı rahatça altım kapattım. dikişler wc olayını hiç etkilemiyor. o bölgede acı olmuyor zaten. tek acı vardı o da benm korkum yani demem o ki sakın ama sakın sezeryan olmayın. normal doğumdan şaşmayın. bebeğinizi hemen kucağınıza alın. 10 dakkada benm gibi kalkın yürüyün. 1 saat sonra taburcu olacak durumda oluyorsunuz zaten ama doktorlar salmıyor.
sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?