Normal doğumdan çok korkmama rağmen doğurdum :)

ben hala çok korkuyorum yapabilir miyim diye,cok zor geliyo hayırlısı artık

Zaman kisaldikca heyecan artiyomus... hakkimizda hayirlisi neyse o olsunnn insallah
rabbim saglicakla kuxahimiza almayi nasip etsin

1. Benim pasamin hikayesi.12 agustos ta genital bolgeden suni sanci verilmek uzere doktorumuzla sozlestik
  2. Butun gece uyur uyanik gecirdim bide az az sancilarim vardi okadar heyecanliydim ki basarabilcegime inaniyordum korkmamaya calisiyordum AMA elimde degildi tabiSabah bavulumu elime aldim esim ve Annemle birlikte hastane yolunu tuttuk hastaneye girerken kendi kendime insallah pasamla cikmak nasip olur burdan diyerek sayisiz dua ederek girdikiceriye.
    Atmosfer felaketti bi Tek full makyaj kokos gibi bendim icerde herkes aci cekiyordu bende bekleme salonunda plates topunun ustunde basima gelceklerden habersizz ziplayip duruyordum.
    Islemler tamamlandi beni odaya aldilar bu arada bende yuksek tansiyon oldugu icin ouzel odaya koydular normalde ingilterede istisnalar disinda hicbir sekilde ozel bi ilgi goremezsin !neyse 2 tane ebe basimda bana induce yani suni sanci vercekler daha dokunmalariyla Ben cigligi bastimesim disariya kacti annem aglamaya basladi onudaa disariya cikarttirdim Allahim oyle bi aciydiki dedim bu boyleyse Ben asla doguramamip gibi bisi ordan sarkiyodu rahmime yerlestirdiler o sirada benden kanama geldi AMA onemli degil dediler.evet beklemeye basladik 24 saat icinde sancim cogalmazsa sezeryan yapicaklar sancim olursa epidural normal dogum olcak die sozlesmistik dr la.Buarada burda dr gormek cok AMA cok zor herseyi ebeler yapiyor.
    Hafif hafif sancilarimla koridordan bi o yana bi bu yana yuruyordum doguranlari odalara aliyorlar her gordugume sorular soruyordum hepsi bana iyi sanslar diliyordu
    Aksamuzeri kardesim geldi birsuru yiyecekler getirmis oturduk esim Annem kardesim Ben bi guzel yedik artik sancim filanda kalmadiziyaret saati bitti Ben israrla kimsenin kalmasini istemedim cunku emindim bu gece dogmazdi pasam ,nekadar israr etsemde esim kardesimi birakti yanimda.
    Biz Turkler Cana yakin insanlariz hemen kaynasiriz bende hastanede bi turk buluverdim Aksam biz kardesimle odadayken esi bize lahmacun getirdi o turk arkadasin,Ben 1 tane yedim ayrani ictim ipadden de kacak gelinleri actik izliyoruz kardesime dedim bisi oluo gobegimde pit die bisi patladi suyum galiba gelio oda aaaa bakim dedi Kizin gozleri yerinden firladi ebeyi cagiriorum die kostu bi baktimki yerler yemyesil su nasil agliyorum bebegime bisi olcak die;(anladim kakasini yapmis ebe beni acil asagiya dogumhaneye aldi ve benim suyun palamasiyla sancilarim tavan yapti asagi indik odadaydim tansiyon aletini bagladilar tansiyon tavan inanin hicbirsey hatirlamiyorum kendimden gectim Biara baktigimdaodanin ici en az 6 tane ebe ve biokadar dr doluydu cok kanamam olmus cok zorlandim AMA kuzumu kucagima verdiklerinde hersey bitti normal dogurmustumyuppiiiiiiiiii ertesi gun ayaklandim dikisim vardi AMA okadar acinin yaninda dedim birakayim onlarda acisin dursunsimdi cok sukur ikimizde cok iyiyiz kuzum 3000 gr dogdu en buyuk destekcim butun dogum aninda bile yanimda olan kardesimdi kendisi icin cok iyi olmadi farkli bi deneyim oldu cunku daha evli bile degil biraz korkmus:)
    Allah herkese hayirli dogumlar verSin:)hic AMA hic korkmayin kesinlikle normal dogurun iliskiye gelincede bende ilk zaman cok korktum nasil olcak die AMA inanin eskisinden daha zevkli oluyor))))

arkadaşlar, normal doğum yapıp da sonrasında herkes ayağa kalkamıyor. bnm epidural yapılmasına rağmen nasılsa epiduralim tutmadı ve müthiş sancılar içerisinde ki normal sancı değil en üst seviyeden suni sancı verdiler, çok uzun süren, tek bir an bile nefes alamadığım kabus gibi bir doğum geçirdim... bebek doğacağı sırada artık ıkınmak için küçücük bir gücüm kalmamıştı. hadi diyeceksiniz ki kurtuldun...o da öyle olmadı.. bir iki gün sonra şiddetli sancılar doktora koştum dikişlerim mi patladı diye meğer hemoroid öyle fena olmuş ki ameliyatlıksın dediler.. 10-15 gün gece gündüz ağladım bebeğimle birlikte.. hatırlamak bile istemiyorum nerdeyse 20 güne zor ayağa kalktım. şimdi yine hamileyim ve doğumuma bir iki hafta var inşallah. hala daha normal yap sonrası rahat edersin diyenleri duydukça içimden kızıyor ve bunca şeyi nasıl uzun uzun anlatayım deyip geçiyorum... ki şu an çok çok kısa anlattım

böyle şeyleri paylaşıp zaten duygusal olan anne adaylarının moralini bozmanıza hakkınız yok bence

Nasılda ısterdım normal dogurmayıı aahh ahh..

Sadece 1 ay yapmıyorsunz sonra zaten dikişler kendini atmış oluyor hiç bir sorun olmuyor, ayrıca ne kadar keserlerse o kadar dikiyorlar büyük falan kalmıyor, genişleme doğum anında Allah ın bize bahşettiği yüce birşey, Aksine normal doğumdan sonra eşim dahada bağlandı. zaten sezaryandan sonra psikolojısı bozulup yapmak ıstemeyenleri biliyorum..

Evet süper anlatmışsınız etrafımdakilerin çoğunu son anda kandırıp sezaryan yaptılar ama tek tük normal doğum yapanlar, doğumdan sonra o kadar mutlu huzurlu ki yeniden doğmuş gibiyim diyorlar, benim gibi, içinden 1 kova su kan parça çıkıyo, ve dünyalar güzeli bebğini hemen getirip alsan eline verecekler, o anı yaşamak çoook başka 25 yaşındayım 4 buçuk aylık hamileyim, Allah ım inşallah izin verir buda normal olur diye dua ediyorumm :)

Süper oldu bu cevap şu an muhtemelen bende hamileyim idrar testinde çıktı adette gecikti haftaya dr a gidicem ve Nasipse normal doğum istiyorum. Sadece korkum gebislemeydi

ben hala çok korkuyorum yapabilir miyim diye,cok zor geliyo hayırlısı artık
korkunun nedenini biliyor musun? bebeğe bi şey oalcak diye mi korkuyorsun onu nasıl çıkaracağından mı ? nedenini öğren ve o konuda kjendini rahatlatacak şeyler bul oku. korkuyla girme doğuma benden tavsiye

ALLAH BENİM GİBİ NORMAL DOĞUMU ÇOK İSTEYENLERE NASİP ETSİN İNŞALLAH
DAHA DOĞUMA ÇOK VAR AMA BEN KAFAMDA NORMAL DOĞUM YAPACAM DİYE ŞARTLANDIRDIM
O GÜN İNŞALLAH HERŞEY ÇOK GÜZEL OLUR

Bende hamileliğin ilk gününden beri normal doğum yapacağım dedim ve başardım. Çok kolay değil ama inanın onun minik bebeğinizin doğduğunu görmeye değer. Sürekli yürüyüş kontrollü kilo alımı doğru ıkınma biraz cesaretle inanın oluyo. Ben dört saat sancı cektim ve doğumu beş dakika sürdü. Allah kolaylık versin tüm annişlerimize:)

aminnnnnnnnnnnn

Valla arkad
valla arkadaşım helal olsun sana çokta güzel anlatmışsın bende ağustosta doğum yaptım ne epidural ne ağrıkesici hiç bişey almadan aslında almaya fırsat kalmadı sabah 10 gibi ağrım başladı hafif hafif 10 dkda bi vuruyodu kalktım duşumu aşdım evimi süpürdüm sildim bulaşıklarımı hallettim makyaj falan yaptım o aralarda sanıyorumki hastaneye gidicem hiç yıpranmadan doğurucam millet gelicek beni güzel görsün diye :))))) hahahhah nerden bileyim başıma gelcekleri ne makyaj kaldı ne saç :)) neyse saat 1 de kayınvalideme gittim bu arada aynı binada oturuyoruz sancılar 7 dkya düştü ama o kadar dayanılmaz değildi böyle devam ederse kolaymış ya dedim hatta eşimi aradık geldi halimi görünce sen bugün doğurmazsın dedi sancı gelip gidiyo bu arada gelince kalkıp dolaşıyorum belime masaj falan neyse saat 3 te hastaneye gittik arabada öyle bi sancı vurduki kayınvalidemşn elini kırcaktım nerdeyse sıkmaktan dayanılmaz sancılar geliyodu artık hastanenin kapısında iki büklüm kaldım çıktık yukarı doğumhaneye aldılar ebe muayene etti 3 cm açık ar bugün gelicek bebek dedi sancı bi yandan sevinç bi yandan sancılar nerdeyse dakikada bir geliyodu ve dayanılmazdı özene bezene yaptığım makyaj saç hepsi mahvolmultu şimdiden neyse suta girmek istedim suyu hazırlaılar ama 10 dk belki durabildim çıktım kanamam oldu ilk defa hastanede ama hala suyum patlamamıştı eşime yalvardım nolur git söyle iğne yapsınlar uyutsunlar alsınlar diye eşim gitti ebeyi çağırdı ebe bi bakalım dedi baktı ve tamam dedi 10 cm saat 4 buçuktu sancı geldikçe it dedi başladım itmeye tam 2 buçuk saat ıkındım burda okuyorum bikaç ıkınmada doğuranları ama bende hiç öyle olmadı tam 2 buçuk saat ıkındım tüm vücudum zorlamaktan kırmızı noktalar oldu saat 19:06 da bi rahatlamayla beraber bebeğim kaydı geldi içimden o an dünyalar benim oldu biraz korkuttu oğlum boynuna 2 defa kordon dolanmış ama enim güçlü minik erkeğim herşeyi aştı bana geldi koynuma koydular yumuk yumuk gözlerini açtı bana baktı ağladı ağladı yavrum yanımdan boyunu kilosunu ölçmek için aldılar o kadar özledimki o an bile sabahtan akşama kadar çektiğim ağrılar hiç umrumda bile değildi oğlum 3580 gr 53 cm kafa çevresi 36 cm doğdu hoş geldi sefa getirdi enes cihanım şimdi 7 buçuk aylık diş çıkarıyoruz 3. Dişimiz çıktı annelik çoook zor uykuyu unuttum kendime evime kocama zaman ayıramıyotum ama herşeye değer ne olursa olsun ne kadar zor olsada normal doğum gibisi yok doğumhaneden yatağa yürüyerek gittim dikişlerim vardı ama çok çok fena değil yani dikişler kolay iyileşti.... Uzun oldu kusura bakmayın 2 sene uğraştan sonra oğlum oldu hep hayalimdi yazmak doğum hikayemi :)))) artık bende anneyim ve doğum hikayem var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…