Normal doğumdan çok korkmama rağmen doğurdum :)

kizlar bende normal dogum istiyorum ama bebegm kanala inmemis biraz yukarda inmesi icin ve normal dogum olmasibicin ne yapabilirim onerilerinz neler yardimci olur musunz lutfen dogumuma az bi sure kaldi sezeryandan cok korkuyorum ve istemiyorum

Valla rahatlattı bu yazıların beni son 45günde falanım ve her dogumdan korkuyorum inanki ama şu yazdıkların biraz ferahlattı beni hayırlısıyla atlatırız inşallah

neyiniz var ki ?
Doğumdan sonra bakacak kimsem yok diye ve ayrıca eşim de yanımda olamiyacak diye Bu ve daha fazlası bi çok neden vardı ki son zamanlarim ağlayarak geçti Hamdolsun korktuğum başıma gelmedi ve normal doğumlada kurtuldum İnsan hamilelikte çok hassas oluyormus

Doğum hikayeme gelince:
Herşeyden önce çok dua ettim. Baştan beri gece gündüz dualarimda normal doğumu hakkimda hayırlı kıl Rabbim Hayirsizsa hayra çevir diye yalvardim.
Sonra dualari kabul eden Rabbime inandım ve normal olacak dogumum diye kendimi adapte ettim.
Hem sonra neden olmasındı ? Annelerimiz bu zamana kadar nasıl yapmışlar ? Bu Allah in verdiği bi yaratılışti.İnsan ağzı varken onu kapatıp , yanağını kestirerek hiç lokma yutar miydi? Aynı böyleydi, rahim dururken karnını kestirmeyi tercih etmek. Mecburi sezeryana lafım yok tabi.
Sonra aynı büyük abdeste çıkma olayı gibi düşündüm. Afedersiniz ama, insanın büyük abdesti gelince ilk önce gaz geliyor, sonra anüse gelince kaka kaslara baskı yaparak tuvalete git diyor vücut. Aynı çocuk da hazneye inince işaretler geliyor Suyun gelmesi nisanin gelmesi gibi... Hiç sancısı olmayanlara suni sancı verilmesi, durduk yere büyük abdestini yapmaya çalışmak gibi.2 cm açılma olmuş diye hemen doğumu baslatiyorlar. Halbuki kişi bi şey hissetmiyor. Biraz düşük bi benzetme oldu sanki, ama ben hep buna benzettim.
40. Haftama kadar etrafimda daha dogurmadin mi diye soyleyenlere hiç aldırmadım. İşareti bekledim Bi sabah uyaninca nişanım gelmiş Hamdolsun dedim 1 saat Sonra sancilarim 5 dakika ya inince hastaneye gittik. Tam açılma ile varmisim Masaya aldılar ve yarım saat sonra kızımı gördüm. Agriliydi evet ama çok ama çok değildi. Sancilara gelince onlarda dayanılmaz degildi.Çünkü beyin Rahime kasılması için oksitosin salgilatirken, aynı zamanda vücudun dinlenmesi için endorfin salgilatirmis. Ki endorfin, morfinden bin kat daha güçlü bi ağrı kesiciymis. Benim öyle oluyordu bunu hissediyordum, sancı geliyordu 40 sn sonra geçiyordu ve 2 3 dakika dinleniyordum İnşirah suresi ni okuyordum Konuşuyordum ebeler le.
İlk doğum olmasına rağmen 2 saatte doğurdum. Hamdolsun. Rabbim tüm Darda olanları kurtarsin. Hayirlisini versin.

Ayy anlatırım inşallah bende seninki gibi

Ben ikinci doğumumu yapıcam. İnşallah ilk doğumum gibi olur diye dua ediyorum. Herşey normal ilerliyosa korkacak bişey yok arkadaşlar. Doğum sırasında hiç bir şey hissemiyorsunuz. Zor olan doğumdan önce ki sancı hali. O da nasıl oluyor? 3-4 dakika da bir sancı geliyor. Yavaş yavaş artarken hissediyorsunuz zaten ağrıyı. O sırada derin bir nefes alın. Bağırmamya çalışın. Çünkü siz çığlık attıkça bebek geri kacacak. 15-20 saniye süren bi sancı oluyor. Ama doruk noktası 3-5 saniye. Sonra azalarak kayboluyor sancı. O sırada dua etmek iyi gelebilir. Bende inşirah suresi okumuştum hep madden manen rahatladigimi hissetmiştim. O anda başka şeyler de düşünmeye çalışabilirsiniz. Bu rutin doğum anına kadar gidiyor. Doğum sırasında zaten bi bakıyorsunuz doktorun kucağında bebek var. Sonra siz şaşkınlık ve bi ferahlamayla yatarken gerekirse dikiş atılıyor. Odanıza gittiğinizde yürüyebilirsiniz.

Bir de bi kac tavsiye vermek istiyorum doğum yapacak arkadaşlar için.

Doğum sırasında veya sancı sırasında filmlerde ki gibi hızlı hızlı nefes alıp vermeyin sakın. Zaten büyük ihtimalle burnunuzdan oksijen desteği alacaksiniz. Eğer öyle hızlı hızlı nefes alıp verirseniz beyne aşırı oksijen gideceğinden baygınlık bilinç kaybı gibi şeyler yaşayabilirsiniz. Onun yerine bunaldiginiz zaman derin nefes alın yavaşca bırakın.

Yine doğum sırasında bebek bağırsaklara baskı yaptığı için sanki büyük tuvaletiniz gelmiş gibi hissedeceksiniz. Zaten büyük ihtimalle yine doğumdan önce lavman yapıldığı için korkmaniza gerek yok. Kaçırıyormuyum acaba diye ikinmayi bırakmayın :) lavman yapilmasa bile doktor ıkın diyorsa ıkın. O sırada kacirmaniz pek mümkün değil gibi. O hissettiğiniz de bebeğin bagirsaklara yaptığı baskı oluyor.

Doğumdan sonra bi çok hastanede bir solüsyon veriliyor. Bir buçuk litre falan. Tuvalete gittikten sonra temizlik için kullanın diye. Onu ihmal etmeyin ki dikişler mikrop kapmasin. Eğer hastaneden verilmediyse eczaneden alabilirsiniz çok pahalı değil.

Zaten biliyorsunuzdur ama yine de hatırlatayım. İlk gelen sütünüz çok kıymetli. Sarı turuncu gibi bi rengi oluyo. Bazen anneler kayinvalideler korkup sütü çocuğa vermek istemiyor (benim başıma gelmişti). Siz dinlemeyin :) ilk gün bebiş emmeyi tam beceremediginden siz biraz acemi olduğunuzdan doymuyormu acaba diye telaş yapmayin. Onlar zaten bi kac günlük tokluk ve enerjiyle doguyorlar. Ac kalmaz ama emzirmek coook önemli. Bebiş emmeden uyumak istiyosa uyandirin emzirin. Ac kalmaz ama sarıligi artabilir. 2 saatten uzun süre uyuduysa, uyandirip emziremediyseniz en azından sağlık ocağına götürüp orda ki ebe hemşirelerden yardım alın.

Biraz uzun oldu ama yeni anneler için önemli :) tecrübe ederek yazmaya çalıştım.

Kızlar Merhaba bende 30 haftalık hamileyim. Normal doğumdan korkuyorum. itemezsem sıkışıp nefessiz kalırsa diye. doktorum da normal doğuma yönlendiriyor. herşey yolundaysa neden sezaryen olasın diyo. bu korkuyu yenmek için ne yapmalıyım sizce

Bebeği sadece sen itmiyosun ki :) bi yandan da o kendini itiyor. Hani kabuğunu kıran civcivler gibi :) üstelik sen güçsüz kalsan hatta bayilsan bile doktorlarin eli meyve toplamiyorya :) vakum kullanirlar. Hiç olmayacak gibiyse anında sezaryene geçerler. Sen içini rahat tut. Bebekler sadece mutluluğu değil stresi de hissediyor. Keyfini cikar bu günlerin :)

cevabın için çok tesşekkür ederim. doktorda düşünme sen stres olma dedi ama bakalım ne olacak bende çok merak ediyorum :)

Nefes egzersizlerini öğrenmeni ve dogumdan önce uygulamanı tavsiye ederim. Bunun pratikligini kazanmış olman dogumda seni oraya odaklar. Doğumunu da kolaylaştırır .

ne güzel anlatmışsın kızz ben hiç korkmuyorum normal doğumdan.. Allahın vardır bir hikmetii. Sabırsızlıkla bekliyorum o doğum anını Allah isteyen herkese nasip etsin inş.

Ağrılar ne kadar kötü?? Yani en zorlandığınız an ne zamandı? Dayanılıyor ama diymi?

teşekkürler yazın için

Ağrılar ne kadar kötü?? Yani en zorlandığınız an ne zamandı? Dayanılıyor ama diymi?
Uzun zamandir kanala girmiyorum. Gec gordum ama cevaplamak istedim. En dayanilmaz agri doguma yakin yarim saat doyebilirim. Dogumhaneye girince psikolojik midir nedir agri kalmiyoe. Daha dogrusu rahaim kasilmasi duruyor sanirim. Sen itiyorsun ondan sonra. Dayaniyorsun tabii. Ben sonrasinda nasil agridan bayilmadim diyorum ama demek ki bayilacak kadar degilmis

kizlar bende normal dogum istiyorum ama bebegm kanala inmemis biraz yukarda inmesi icin ve normal dogum olmasibicin ne yapabilirim onerilerinz neler yardimci olur musunz lutfen dogumuma az bi sure kaldi sezeryandan cok korkuyorum ve istemiyorum
Benmki de yukardaydi. Doktor bu bebek gununu gecer daha cok yukarda dedi ama 3 gun sonra bebek dogdu. Sadece dogumdan bir gun once butun evi temizlemistim o mu tetikledi bilmem

Teşekkür ederim cvp için. Şu hayatta en çok normal doğumu merak ettim haftalarca yazılar okudum... ama normal doğuramadan. Belki ikinciye kısmettir kim bilir.

Çok güzel maşaALLAH iyi ki yazmışsınız. Peki önerileriniz var mı koşun, yürüyün şunu yapın bunu yeyin gibi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…