- Konu Sahibi biyolog_86
-
Allah her türlü klaylığı verir hiç korkma bebeğin olacağı için mutlu olYa aglıycam amaben çok korkuyorum çok ama çok çok
Valla rahatlattı bu yazıların beni son 45günde falanım ve her dogumdan korkuyorum inanki ama şu yazdıkların biraz ferahlattı beni hayırlısıyla atlatırız inşallahMerhaba arakdaşalr evet ben normak doğumdan çok ama çok kokuyordum hatta günlerce uyuyamamış neredeyse son 2 ayı ayık geçirmiştm. kısa ve öz şun usöylemem lazım eğer anneniz ve eşiniz yanınızdaysa dünya umrunuzda olmuyor. sabırsızlanıyorsunuz. Ağrı mı ? Tabii ki oluyor. Hem de çok ama çok oluyor. Ama isterseniz ağrı kesici iğne veya epiduralle onu da hissetmiyorsunuz. ama düşünüyorum da ağrılarla oğlumun adım adım ilerlemesini bana doğru yaklaşmasını hissetmek güzelmiş. Ağrılar sadece öncesinde oluyor. bebeğin çıkış anı veya sonrasında hiç ama hiç ağrı hissedilmiyor. dikişler mi ? tabii ki uyuşmuş oluyorsunuz ne dikişi :) bebek vıcık bir şekilde kayıp düşüyor zaten. Tek zorluğu o ana kadar olan sancıların altından kalkmak. eee onu da yapalım bi zahmet. O sancılarla bebeğin cieğrleri bağırsakları dünyaya hazıralnıyor ve unutmayın normal doğumla doğan bebeklerde gaz sancısı nefes darlığı daha az olur. dünyaya gelmeye kendisi karar verdiği için sonrasında yaşanan tramvalar daha az olur. bizzat gördüm yaşadım. doğumdan 5 dakka sonra ayağa kalktım bebeğimi kucağıma alıp yürüdüm hatat koştumayaklarımı rahatça altım kapattım. dikişler wc olayını hiç etkilemiyor. o bölgede acı olmuyor zaten. tek acı vardı o da benm korkum yani demem o ki sakın ama sakın sezeryan olmayın. normal doğumdan şaşmayın. bebeğinizi hemen kucağınıza alın. 10 dakkada benm gibi kalkın yürüyün. 1 saat sonra taburcu olacak durumda oluyorsunuz zaten ama doktorlar salmıyor.
sevgiler
Doğumdan sonra bakacak kimsem yok diye ve ayrıca eşim de yanımda olamiyacak diye Bu ve daha fazlası bi çok neden vardı ki son zamanlarim ağlayarak geçti Hamdolsun korktuğum başıma gelmedi ve normal doğumlada kurtuldum İnsan hamilelikte çok hassas oluyormusneyiniz var ki ?
Ayy anlatırım inşallah bende seninki gibiDoğum hikayeme gelince:
Herşeyden önce çok dua ettim. Baştan beri gece gündüz dualarimda normal doğumu hakkimda hayırlı kıl Rabbim Hayirsizsa hayra çevir diye yalvardim.
Sonra dualari kabul eden Rabbime inandım ve normal olacak dogumum diye kendimi adapte ettim.
Hem sonra neden olmasındı ? Annelerimiz bu zamana kadar nasıl yapmışlar ? Bu Allah in verdiği bi yaratılışti.İnsan ağzı varken onu kapatıp , yanağını kestirerek hiç lokma yutar miydi? Aynı böyleydi, rahim dururken karnını kestirmeyi tercih etmek. Mecburi sezeryana lafım yok tabi.
Sonra aynı büyük abdeste çıkma olayı gibi düşündüm. Afedersiniz ama, insanın büyük abdesti gelince ilk önce gaz geliyor, sonra anüse gelince kaka kaslara baskı yaparak tuvalete git diyor vücut. Aynı çocuk da hazneye inince işaretler geliyor Suyun gelmesi nisanin gelmesi gibi... Hiç sancısı olmayanlara suni sancı verilmesi, durduk yere büyük abdestini yapmaya çalışmak gibi.2 cm açılma olmuş diye hemen doğumu baslatiyorlar. Halbuki kişi bi şey hissetmiyor. Biraz düşük bi benzetme oldu sanki, ama ben hep buna benzettim.
40. Haftama kadar etrafimda daha dogurmadin mi diye soyleyenlere hiç aldırmadım. İşareti bekledim Bi sabah uyaninca nişanım gelmiş Hamdolsun dedim 1 saat Sonra sancilarim 5 dakika ya inince hastaneye gittik. Tam açılma ile varmisim Masaya aldılar ve yarım saat sonra kızımı gördüm. Agriliydi evet ama çok ama çok değildi. Sancilara gelince onlarda dayanılmaz degildi.Çünkü beyin Rahime kasılması için oksitosin salgilatirken, aynı zamanda vücudun dinlenmesi için endorfin salgilatirmis. Ki endorfin, morfinden bin kat daha güçlü bi ağrı kesiciymis. Benim öyle oluyordu bunu hissediyordum, sancı geliyordu 40 sn sonra geçiyordu ve 2 3 dakika dinleniyordum İnşirah suresi ni okuyordum Konuşuyordum ebeler le.
İlk doğum olmasına rağmen 2 saatte doğurdum. Hamdolsun. Rabbim tüm Darda olanları kurtarsin. Hayirlisini versin.
Kızlar Merhaba bende 30 haftalık hamileyim. Normal doğumdan korkuyorum. itemezsem sıkışıp nefessiz kalırsa diye. doktorum da normal doğuma yönlendiriyor. herşey yolundaysa neden sezaryen olasın diyo. bu korkuyu yenmek için ne yapmalıyım sizce
Bebeği sadece sen itmiyosun ki :) bi yandan da o kendini itiyor. Hani kabuğunu kıran civcivler gibi :) üstelik sen güçsüz kalsan hatta bayilsan bile doktorlarin eli meyve toplamiyorya :) vakum kullanirlar. Hiç olmayacak gibiyse anında sezaryene geçerler. Sen içini rahat tut. Bebekler sadece mutluluğu değil stresi de hissediyor. Keyfini cikar bu günlerin :)
Kızlar Merhaba bende 30 haftalık hamileyim. Normal doğumdan korkuyorum. itemezsem sıkışıp nefessiz kalırsa diye. doktorum da normal doğuma yönlendiriyor. herşey yolundaysa neden sezaryen olasın diyo. bu korkuyu yenmek için ne yapmalıyım sizce
ne güzel anlatmışsın kızz ben hiç korkmuyorum normal doğumdan.. Allahın vardır bir hikmetii. Sabırsızlıkla bekliyorum o doğum anını Allah isteyen herkese nasip etsin inş.Merhaba arakdaşalr evet ben normak doğumdan çok ama çok kokuyordum hatta günlerce uyuyamamış neredeyse son 2 ayı ayık geçirmiştm. kısa ve öz şun usöylemem lazım eğer anneniz ve eşiniz yanınızdaysa dünya umrunuzda olmuyor. sabırsızlanıyorsunuz. Ağrı mı ? Tabii ki oluyor. Hem de çok ama çok oluyor. Ama isterseniz ağrı kesici iğne veya epiduralle onu da hissetmiyorsunuz. ama düşünüyorum da ağrılarla oğlumun adım adım ilerlemesini bana doğru yaklaşmasını hissetmek güzelmiş. Ağrılar sadece öncesinde oluyor. bebeğin çıkış anı veya sonrasında hiç ama hiç ağrı hissedilmiyor. dikişler mi ? tabii ki uyuşmuş oluyorsunuz ne dikişi :) bebek vıcık bir şekilde kayıp düşüyor zaten. Tek zorluğu o ana kadar olan sancıların altından kalkmak. eee onu da yapalım bi zahmet. O sancılarla bebeğin cieğrleri bağırsakları dünyaya hazıralnıyor ve unutmayın normal doğumla doğan bebeklerde gaz sancısı nefes darlığı daha az olur. dünyaya gelmeye kendisi karar verdiği için sonrasında yaşanan tramvalar daha az olur. bizzat gördüm yaşadım. doğumdan 5 dakka sonra ayağa kalktım bebeğimi kucağıma alıp yürüdüm hatat koştumayaklarımı rahatça altım kapattım. dikişler wc olayını hiç etkilemiyor. o bölgede acı olmuyor zaten. tek acı vardı o da benm korkum yani demem o ki sakın ama sakın sezeryan olmayın. normal doğumdan şaşmayın. bebeğinizi hemen kucağınıza alın. 10 dakkada benm gibi kalkın yürüyün. 1 saat sonra taburcu olacak durumda oluyorsunuz zaten ama doktorlar salmıyor.
sevgiler
Merhaba arakdaşalr evet ben normak doğumdan çok ama çok kokuyordum hatta günlerce uyuyamamış neredeyse son 2 ayı ayık geçirmiştm. kısa ve öz şun usöylemem lazım eğer anneniz ve eşiniz yanınızdaysa dünya umrunuzda olmuyor. sabırsızlanıyorsunuz. Ağrı mı ? Tabii ki oluyor. Hem de çok ama çok oluyor. Ama isterseniz ağrı kesici iğne veya epiduralle onu da hissetmiyorsunuz. ama düşünüyorum da ağrılarla oğlumun adım adım ilerlemesini bana doğru yaklaşmasını hissetmek güzelmiş. Ağrılar sadece öncesinde oluyor. bebeğin çıkış anı veya sonrasında hiç ama hiç ağrı hissedilmiyor. dikişler mi ? tabii ki uyuşmuş oluyorsunuz ne dikişi :) bebek vıcık bir şekilde kayıp düşüyor zaten. Tek zorluğu o ana kadar olan sancıların altından kalkmak. eee onu da yapalım bi zahmet. O sancılarla bebeğin cieğrleri bağırsakları dünyaya hazıralnıyor ve unutmayın normal doğumla doğan bebeklerde gaz sancısı nefes darlığı daha az olur. dünyaya gelmeye kendisi karar verdiği için sonrasında yaşanan tramvalar daha az olur. bizzat gördüm yaşadım. doğumdan 5 dakka sonra ayağa kalktım bebeğimi kucağıma alıp yürüdüm hatat koştumayaklarımı rahatça altım kapattım. dikişler wc olayını hiç etkilemiyor. o bölgede acı olmuyor zaten. tek acı vardı o da benm korkum yani demem o ki sakın ama sakın sezeryan olmayın. normal doğumdan şaşmayın. bebeğinizi hemen kucağınıza alın. 10 dakkada benm gibi kalkın yürüyün. 1 saat sonra taburcu olacak durumda oluyorsunuz zaten ama doktorlar salmıyor.
sevgiler
Uzun zamandir kanala girmiyorum. Gec gordum ama cevaplamak istedim. En dayanilmaz agri doguma yakin yarim saat doyebilirim. Dogumhaneye girince psikolojik midir nedir agri kalmiyoe. Daha dogrusu rahaim kasilmasi duruyor sanirim. Sen itiyorsun ondan sonra. Dayaniyorsun tabii. Ben sonrasinda nasil agridan bayilmadim diyorum ama demek ki bayilacak kadar degilmisAğrılar ne kadar kötü?? Yani en zorlandığınız an ne zamandı? Dayanılıyor ama diymi?
Benmki de yukardaydi. Doktor bu bebek gununu gecer daha cok yukarda dedi ama 3 gun sonra bebek dogdu. Sadece dogumdan bir gun once butun evi temizlemistim o mu tetikledi bilmemkizlar bende normal dogum istiyorum ama bebegm kanala inmemis biraz yukarda inmesi icin ve normal dogum olmasibicin ne yapabilirim onerilerinz neler yardimci olur musunz lutfen dogumuma az bi sure kaldi sezeryandan cok korkuyorum ve istemiyorum
Teşekkür ederim cvp için. Şu hayatta en çok normal doğumu merak ettim haftalarca yazılar okudum... ama normal doğuramadan. Belki ikinciye kısmettir kim bilir.Uzun zamandir kanala girmiyorum. Gec gordum ama cevaplamak istedim. En dayanilmaz agri doguma yakin yarim saat doyebilirim. Dogumhaneye girince psikolojik midir nedir agri kalmiyoe. Daha dogrusu rahaim kasilmasi duruyor sanirim. Sen itiyorsun ondan sonra. Dayaniyorsun tabii. Ben sonrasinda nasil agridan bayilmadim diyorum ama demek ki bayilacak kadar degilmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?