- 26 Nisan 2014
- 35
- 5
- 86
- Konu Sahibi biyolog_86
-
Merhaba arakdaşalr evet ben normak doğumdan çok ama çok kokuyordum hatta günlerce uyuyamamış neredeyse son 2 ayı ayık geçirmiştm. kısa ve öz şun usöylemem lazım eğer anneniz ve eşiniz yanınızdaysa dünya umrunuzda olmuyor. sabırsızlanıyorsunuz. Ağrı mı ? Tabii ki oluyor. Hem de çok ama çok oluyor. Ama isterseniz ağrı kesici iğne veya epiduralle onu da hissetmiyorsunuz. ama düşünüyorum da ağrılarla oğlumun adım adım ilerlemesini bana doğru yaklaşmasını hissetmek güzelmiş. Ağrılar sadece öncesinde oluyor. bebeğin çıkış anı veya sonrasında hiç ama hiç ağrı hissedilmiyor. dikişler mi ? tabii ki uyuşmuş oluyorsunuz ne dikişi :) bebek vıcık bir şekilde kayıp düşüyor zaten. Tek zorluğu o ana kadar olan sancıların altından kalkmak. eee onu da yapalım bi zahmet. O sancılarla bebeğin cieğrleri bağırsakları dünyaya hazıralnıyor ve unutmayın normal doğumla doğan bebeklerde gaz sancısı nefes darlığı daha az olur. dünyaya gelmeye kendisi karar verdiği için sonrasında yaşanan tramvalar daha az olur. bizzat gördüm yaşadım. doğumdan 5 dakka sonra ayağa kalktım bebeğimi kucağıma alıp yürüdüm hatat koştumayaklarımı rahatça altım kapattım. dikişler wc olayını hiç etkilemiyor. o bölgede acı olmuyor zaten. tek acı vardı o da benm korkum yani demem o ki sakın ama sakın sezeryan olmayın. normal doğumdan şaşmayın. bebeğinizi hemen kucağınıza alın. 10 dakkada benm gibi kalkın yürüyün. 1 saat sonra taburcu olacak durumda oluyorsunuz zaten ama doktorlar salmıyor.
sevgiler
merhaba oğlum şuanda 11 aylık oldu. Ben 38+5 de doğum yaptım. 38+0 da gitmştim en son 3 kilo 300 gramdı. 3 kilo 530 gr doğdu. Başından beri doktor bize büyük bebek olacak dedi. kıyafetlerini her şeyini ona göre aldık. 4 kiloyu geçerse normal yaptırmam seni diyordu. ben çok dua ettim normal olsun diye. hatta doktora erken doğacak dedim ne erkeni geç bile kalır hala yukarda demişti. Beş gün sonra doğduçok güzel bi dogum yapmışsın ben suan40 .haftanın içindeyim dogumla alakalı hiçbir belirtim yok.ben sezeryan olmak istemiyorum kendi sancımla hastaneye gitmek istiyorum bebegim biraz kilolu. senin ki nasıldı? kacıncı haftada dogum yaptın bebeişn sun kez ultrasonda görünen kilosu ile dogumundaki kilosu aynı mıydı?
bak canm ben bebeği doğurdum. bebeğe bakmadım bile. çünkü tek korkum kesi ve dikiş işlemiydi ama ne gereksiz ne saçma bir korkuymuş. zaten uyuşmuştu orası hissetmiyordun ki. çişi yaparken acır mı diyordum hiç ama hiç acımıyor. kanar mı yok batar mı yok bilmem ne. hiç biri olmuyor. parmağım kesilince daha çok acımıştı inan. ama benm dikişlerim çok azdı. doktorna gvenmen lazım. bebek normal doğuma uygun değilse çok dikiş atıyorlar bu sefer annein eziyeti çok oluyor. kırkın çıktığında doktor normal doğum yapmamış gibisin demişti. dikişlerim o kadar süper kapanmıştı. hiçççççççççççççççççççççççççççççççççççççççç korkma kesiden.Bende normal doğum yapmak istiyorum ama epizyotomi konusunda inanılmaz tavsiyeler geliyor çok acıdığına hiç uyuşturulmadan yaptıklarına dair ve haliyle de korkuyorum böyle bir durumun olma ihtimali yoktur sanırım neden kadınlar birbirlerini korkutuyorlar anlayamıyorumson 7 haftadayım..Başta bana bunu diyenlere Allah allah neden herkes böyle diyor çok mu zor derdim ama şimdi bende dicem "Bütün hamileleri Allah bir avazda kurtarsın".
bak canm ben bebeği doğurdum. bebeğe bakmadım bile. çünkü tek korkum kesi ve dikiş işlemiydi ama ne gereksiz ne saçma bir korkuymuş. zaten uyuşmuştu orası hissetmiyordun ki. çişi yaparken acır mı diyordum hiç ama hiç acımıyor. kanar mı yok batar mı yok bilmem ne. hiç biri olmuyor. parmağım kesilince daha çok acımıştı inan. ama benm dikişlerim çok azdı. doktorna gvenmen lazım. bebek normal doğuma uygun değilse çok dikiş atıyorlar bu sefer annein eziyeti çok oluyor. kırkın çıktığında doktor normal doğum yapmamış gibisin demişti. dikişlerim o kadar süper kapanmıştı. hiçççççççççççççççççççççççççççççççççççççççç korkma kesiden.
herkesin kafasına takılan aynı şeyler. Benim bir dikişim attı. Aam benm yüzümden ayaklarımı bir kanepeden diğerine aşırdım. Bebeğimi emzirmek için uygun pozisyon arıyordum. Emzirirken benim çok ağırıyordu o yüzden. neyse o yüzden hafif bir acıdı ama kendi idararın bile iyişelmesine yetiyor. Bir de çok iyi bakım yaparsan bi sorun olmuyor. ya inanki bıcakla elimi ekstiğimde daha çok acı çekiyorum. bi müslüman d aanlatmadı bana ki. hamileliğim hep bu kesi korkusuyla geçti zaten.peki sorması ayıp aklıma takılan birşey var dikiş atılıyor fln diyorlar ya dışarıdan görünen bir dikiş mi yani iz kalıyor mu acaba? çirkin bir görüntü olmasını istemem. bir de daha sonrasında genişleme problemin oldu mu?
herkesin kafasına takılan aynı şeyler. Benim bir dikişim attı. Aam benm yüzümden ayaklarımı bir kanepeden diğerine aşırdım. Bebeğimi emzirmek için uygun pozisyon arıyordum. Emzirirken benim çok ağırıyordu o yüzden. neyse o yüzden hafif bir acıdı ama kendi idararın bile iyişelmesine yetiyor. Bir de çok iyi bakım yaparsan bi sorun olmuyor. ya inanki bıcakla elimi ekstiğimde daha çok acı çekiyorum. bi müslüman d aanlatmadı bana ki. hamileliğim hep bu kesi korkusuyla geçti zaten.
Genişleme falan da olmadı. hatta tam tersine daha bi duyarlı oldum. Görünürde bi şey var mı hayır. çünkü estetik dikiş yapıyırlar. dikkatle bakmadıkça aynadan bile fark etmem zor oluyoor.
diyeceksin ne güzel anlattın hiç mi sorun çıkmadı. hayır çıkmadı. sadece doktoruna güven. çatal genişliğin uygunsa zaten çok dikiş atmıyorlar.
Arkadaşıma doktoru bu bebek çatalından çıkmaz sezaryan dedi. o ısrarla normal istedi. hatta bebeğe bir şey olursa sorumluluğu alıyorum kağıdı imzaladı. Dikişleri 2 ay geçmesine rağmen acıyordu.
Demem o ki. benm çatalım uygundu. dikişlerim de çok azdı. 20 gün dolmadan dikişlerden eser kalmamıştı.
Umarım yardımcı olmuşumdur
ben de senn gibiydim. herkes karnında kalsaydı diye dua edeceksin dedi. zman zamanda öyle dedim hala da dediğim anlar oluyor ama her şey olamsı gerektiği gbi güzelBen cok sabırsızlanıyorum artık gelsin istiyorum uykulara hasretim psikolojim bozuldu her sabah kalktıgımda ilk yaptıgım acaba suyum gelmis mi diye bakmak oluyor böyle dogum hepimizin başına inşallah
neyiniz var ki ?Ben de 38. haftamdayım. Anlattiklarinizla moral buldum. Inşallah Rabbim bana da kolay bir doğumu nasip eder Doğum sıkıntısıni aşan daha büyük sıkıntılarım var maalesef. Günlerim çok stresli geçiyor Bir an önce ayağa kalkmak için normal doğum yapmam lazım.. .
Zeynep4 her duamda rabbim isteyen herkese versin diye dua ediyorum..inşaallah rabbim kucağınızı doldursun da başınızı kaşıayacak vakit bulamayın telaştan:)dolu dolu yaşayın her anını:)
Bi tek sen cevap verip dua ettin Allah razi olsunZeynep4 her duamda rabbim isteyen herkese versin diye dua ediyorum..inşaallah rabbim kucağınızı doldursun da başınızı kaşıayacak vakit bulamayın telaştan:)dolu dolu yaşayın her anını:)
Allah hayırlısını versin inşallah sağlıklı bir bebeğin olur ben de anne olmak çok istiyorumNe güzel anlar bunlar ben 9 yillik evliyim ve 4tup bebek denemem olacak 2ay sonra bu agrilari sancilari bende yasasaydim ama olmuyor iste rabbimin bir bildigi var ben annelik duygusunu hic tatmadim ama boyle insanlarin konusmasini duyunca bogazimda bir dugum hissediyorum boyle yumruk olup oturuyo
siz dogum yapan bayanlar sizden ricam lutfen ama lutfen benim gibi yillardir bebek hasreti ceken kadinlari dogum yaparken unumayin ne olur dua edin bizlere
herkese hayirli saglikli dogumlar
Eşimin akrabaları arasında bebeği olmayan bir çok kişi var ve ben her zaman dua ederken bebeği olmayan tüm insanlar için dua ediyorum ismini söylersen sana ismen dua ederim ismen dua edilmesi daha makbulAllah hayırlısını versin inşallah sağlıklı bir bebeğin olur ben de anne olmak çok istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?