normal mi bu şimdi?

sutlukawe

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.692
4.218
733
İstanbul
benim sorunum misafirlikle ilgili şöyle ki ; bir kaynım bir görümcem var ıkısı de evli, gorumcemle farklı sehırlerdeyız kaynımla aynı sehır hatta su an yan bınamızda gıbı. 4 yıllık ewlıyım gectıgımız 3 yıl boyunca kaynımlar arabayla 25 dakıka falan mesafedeydıler bu sene yan bınaya tasındılar ve kucuk bı cocukları war 8 yasında erkek super yaramaz ve saygısız nbı cocuk. 1 sene boyunca kaynım eltım we oglu her hafta sonu 2 gun bızde kalıyolardı keyfı olarak,hafta ıcı de cannları ısterlerse aynen. sonnra dogum yaptım yalnız basımayım kayınwalıdem war ama kaynımlarla beraber neyse bu sefer kayınwalıdem her hafta sonu esımın yegenını de alıp 3 gun bızde kaldı.. bırakın yardım etmeyı cocugun ısteklerıne yetısemıyodum.. bu arada bana sureklı gaz wermeler ıste cocuk senı cok sewıyo hep gelmek ıstıyo falan fılan.. oyle kı dogum yaptım amelıyathaneden odama getırdıler bı baktım gene bu cocuk, ben canımın derdındeyım o bagırıyo cagırıyo falan.. bıktım kısacası... sımdı yan bınaya tasındılar cocuk gene haftasonları bızde kalıyo 4 haftadır boyle...
esımle defalarca konustum bu kalma olayı normal degıl dedım, luzumsuz dedım, yan bınada oturuyolar ne zaman ısterlerse gelıp gıtsınler ama kalmak neden dedım... amcasının ewı ne ısterse yapar gıbı bı cewap aldım her seferınde. kı kaynımın we eltımın bızde kalmalarını da normal karsılıyo kendısı..
sırf boyle dusundugum ıcın esım bana bencılmısım gıbı dawranıyo onları ıstemedıgımı dusunuyo, halbukı herkes sınırını bılse bunları konusmaya hıc gerek kalmıcak...
sızce normal mı bu durum? napsam ne desem de kendımı anlatabılsem?

önceden farklı yerlerde otururken her haftasonu gelip sizde kalmaları çok saçmaymış. ne alaka yani yarım saatlik mesafe varmış haftasonu birgün gelip oturupta gidebilirler sonuçta. sen lohusayken kayınvalidenin torununuda alıp sizde kalmasıda gereksiz. sonuçta anne babası var sen o halinde birde çocukmu çekeceksin yok artık. ve şimdi karşılıklı oturuyorsunuz sen hala çocuk çekiyorsun. bari nüfusunuza alın çocuğu oldu olacak annesi babası başından savmak için bence size yolluyorlar sürekli onlar yeni evli gibi keyif sürerken siz 8 yaşında olan bir çocukla her hareketinizi kısıtlayarak yaşamak zorunda kalıyorsunuz. çok haklısınız yani kızmakta.

aynen dedıgınız gıbı kendılerı yenı ewlı gıbı hıc bı yapıcaklarından gerı kalmıyolar cocuk bızde nasılsa.. nufusa almayı ben de onerdım esıme barı adını koyalım dedım

Tabii ki de normal değil... Muhtemelen hafta sonu iş yapmaktan, yemek pişirmekten ve masrafları en aza indirmekten yana kullanıyorlar tercihlerini. E güzelmiş valla...

Sana tavsiyem, hiç söylenme, rahatsız olduğunu ne onlara ne de eşine belli etme.

Bir iki hafta sonra, sen başla aynı taktiğe.
Onlar sana gelmeden, sen git, bir güzel kalın ailecek.
1-2 hafta üstüste yapın bakalım ne olucak...
He onlar senden önce davranırlarsa, bence şu işi rutine bağlayalım "bir hafta siz gelin, bir hafta biz gelelim, değişiklik olur" de. Misafirliğe gittiğinde de hiç bir işin ucundan tutma, yayıl, uzat ayaklarını, ye iç keyfine bak...

Şimdi diyeceksin ki "e iyi de ben yalnız kalmak istiyorum" bence senin bu ziyaretlerin sonucu onlar ayaklarını kesecekler

Çok haklısın kızmakla cnm.Ne bu yani kendi evi dururken sende.Eşinin normal karşılamasıda garip yani..Ben olsam çocuğun anne babasının yanında iğneli laflar yaparım.Mesela adı her neyse ......yakında nufusuma alıcam.gibi,,,,doğurmadığım çocuğum gibi,,,,sana kaç çocuk var diye soran olursa 2 de mesela..Belki işe yarar..

Hiç de normal değil. Ve tamamen haklısınız. Ancak sorunu çözümleyecek olan eşiniz. Siz çocuğun ailesiyle konuşsanız aile içinde çok büyük sorunlar ıkar ve eşiniz sizi desteklemez gibi görünüyor. Mutsuzluğunuzu eşinize belli edin laftan anlamıyorsa.

Eşin yüz verdikçe gelecekler eşiniz ailenin büyüğümü?

ya oyle aslında aynı seyı ben yapsam 2 gun cekmezler bılıyorum ama oylesıne bıktım kı yuzlerını goresım yok.. zaten bızım gıtmemıze fırsat wermeden kendılerı gelırler yanı bı de derler nıye gelmıyosunuz dıye:))) resmen baska derdım yok bunlarla ugrasıyorum ya.. esıme anlatamıyorum durumun anormallıgını... 1,5 yasında kızım war o cocuk kızımı kıskanıyo (normal tabı ama) e hıc rahat degılım sureklı gozum 2 cocugun uzerınde ıtermı kakarmı (kı oyle bı cocuk) yoruluyorum gerılıyorum.. kendı ewımde rahat degılım ya...

ohh ne güzel vallaa rahatlığa baksen canım sende eltine az istemediğini belli etsene yüzsüzlüğün bu kadarı yani evi yokmu kalmaya alsın çocuğunu kocasını evinde kalsın o bence senden gelen hizmete alışmış keyfini sürüyor.

zaten dıyorum .... benım cocugum sayılır... ıste boyle ıkı cocuk olmuyo dıyorum.. anlıyolar we ne dusundugumu bılıyolar ama ıste esımın tutumu bu oldugu surece hıcbısey yapamıyorum kafayı yıcem.. kayınwalıdem bızde kalıyo sımdı ( ben calısıyorum bebegıme bakıyo) cocuk bıze gelıyo kalıcam dıyo kayınwaldemde ben ızın werdım kal dıyo.. ya kendı ewımde soz hakkımı elımden alıyolar.. o saatten sonra ne yapabılırım hadı kalk gıt mı dıcem cocuga... offf esımı ıkna edebılmem lazım ama nasıl..

kimi erkekler kabile yaşantısını gayet normal algılıyo malesef
en azından gündüzden gelmemeleri için kendinizi bi bahaneyle dışarı atın, dışarda uzuuun bi geç sabah kahvaltısı, yürüyüşler falan
en azından evde yokuz dersiniz
olmadı kendi akrabalarını çağır her güne bi tane

Eğer eşiniz ailenin büyüğü ise diğerler hep cüzdanını düşünecek ve siz gitseniz dahi evlerinin dolabında yiyecek birşeyde yoktur buna benzer asalak çok

Iyyy iyi bilirim bu derdi. Kuzenimi de yengem haftasonu sabah dokuzda bize gönderirdi. Neymiş amcasıyla oynamak istermiş. Sabahın köründe oyun mu olurmuş? Kalk kendi cocugunla kendin oyna dimi? Ohhh yengem onikiye kadar uyurdu garibim annem de cocuk bakardı :)

Allah yardımcınız olsun valla. Eşiniz de hassas bir tepki verdiğine göre işiniz zor.

ben calıstıgım ıcın gunduzle ılgılı planım olmaz da mesela suan ısteyım eltım de ogluyla bızdeymıs.. gorgu we saygı faktoru bence. ew sahıbı yokken ne ısın war orda dımı.. cok kez ewe geldıgımde hepsını bızde buldum... aynen oyle masraf yapmazlar ewlerınde ewe bı gelırım dolçapta bısey kalmamıs... esım ewın buyugu ewet ama yanı bızı acıkca kullanıyolar esım destek olmadıgı ıcın oyle kalıyorum ıste

Kayınvalliden mi evde peki? Nasıl giriyorlar içeri?

bu sene kayınwalıdem ewde ewet oncekı senelr mesela kayınwalıdem mısafır gelıyo bız de cıkıcaz dıyelım tamam sız cıkın dıyo (!!!) sonra gerı geldıgımızde bı bakıyorum hepsı bızde herbırı bı koltuga uzanmıs banyoda cocugu yıkıyolar ws... offfffffff

yuhhh... xxl insanlarmış. Onun evinde sen aynısını yapsan ne hisseder peki? Konuşmayı denesen. Küsse falan işe yaramaz mı peki?

ya benım yapmayacagımı bılıyolar mesafelıyımdır ben. kayınwalıdeme soyledım bı kere konustuk hemen cocugumu ıstemeyen benı de ıstemez dedı.. ısıne geldıgı gıbı yanı.. onlara gore normalmıs ama kendılerıne yapılsa normal demezler..

kendi ailen yakininda´mi oturuyor canim?
Eger öyleyse al ufakligi kac bir hafta sonu onlara. Esine´de annem torununu cok özlemis, bu hafta sonu kalmamiz icin israr ediyorlar dersin.
En azindan sende kafani dinlemis olursun

Ohh tencere tava herkes bi hava valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…