- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.351
- 158
- 40
Bi kere cok cahilsin hemen dogrulari soyleyince haci hocan var dedin ama ben hocalara karsi bi insanim daha beni tanimiyorsun bile var olan ayetlere yok diyemem senin icin once oku bu sosyetik hocalardan duyduklarini burda yazma kendin oku .Hem zamaninda en ileri ilim,bilim bizdeymis bunun kapanmayla dinle felan alakasi yok,su dini kullanip durmayin.Sen bilim kadini ol tutan yok bizde takdir edelim
evet tabiki zorunluluk yoktur dinde.. herkesin kendi özgür hür iradesi vardır.. her müslümanım diyen aynı değildir zaten.. hacı hoca işleri de bu devirde iyice sapıttı. en güzeli o günah değil bu günah deyip fetva vermemek gerek. flört etmek iyice araştırırsanız günahtır. ama bu kişinin kendi kararıdır. herkese saygı duymak lazım..
hayır değildir.
eğer evli biri evli olduğu kişiden başka biriyle flört ederse bu günahtır ama iki bekarın birlikte bir şeyler yapması günah değildir.
ayetleri iyi inceleyelim.
Ya bi Allah askina yazma ben asla haci hocadan ogrenmedim senin hocan kim belli anladim ben alintilama da yazdigimi dogru kapaninca beyne oksijen gitmiyor aya gidemiyoruz
benim hocam filan yok asıl sizlerin hocalarını biz çok iyi biliriz. yıllarca televizyon günah diye bağrınıp da bugün kendine ait mini kanalları olan tipler bunlar. ve kapanınca değil beyni kapatınca aya gidemiyoruz.
sen istiyorsan ört başını bize ilgilendirmez ama bunu zorunlulukmuş gibi dayatırsan orada tepki gösterilir.
Bi kere cok cahilsin hemen dogrulari soyleyince haci hocan var dedin ama ben hocalara karsi bi insanim daha beni tanimiyorsun bile var olan ayetlere yok diyemem senin icin once oku bu sosyetik hocalardan duyduklarini burda yazma kendin oku .Hem zamaninda en ileri ilim,bilim bizdeymis bunun kapanmayla dinle felan alakasi yok,su dini kullanip durmayin.Sen bilim kadini ol tutan yok bizde takdir edelim
evet tabiki zorunluluk yoktur dinde.. herkesin kendi özgür hür iradesi vardır.. her müslümanım diyen aynı değildir zaten.. hacı hoca işleri de bu devirde iyice sapıttı. en güzeli o günah değil bu günah deyip fetva vermemek gerek. flört etmek iyice araştırırsanız günahtır. ama bu kişinin kendi kararıdır. herkese saygı duymak lazım..
Sen benim bilgilerimi nerden biliyorsun hadsiz.Senden cok iyi arastirdigima da bildigime de cok eminim.Daha gunahimi alip duruyorsun hoca da hoca diye taktin cahile laf anlatmak gercekten zor bunu bi defa daha anladik.İyi arastir bilimde ilklerimizi neleri bizden aldiklarini bos laf konusma.sizin gibilerin en basit numarası bu kendi gram okumaz ama elaleme oku diye akıl vermeye kalkar. ben ilahiyat mezunuyum bana akıl mı veriyorsun 2 gram bilginle.
sosyetik hocalar yüzünden bu din bu hale geldi. sizin cehaletinizle bu hallere geldik.
zamanında en ileri bilim bizde değildi ayrıca. o bahsedilen isimlerin hepsi avrupa'da eğitim alan kişilerdi. nerede bizdeydi?
bunun dinle alakası çok.
dinle bilim aynı yönde gitmez.
okuyun okuyun okuyun. rica ediyorum okuyun. bu kafayla bir yere varılmaz.
Sen benim bilgilerimi nerden biliyorsun hadsiz.Senden cok iyi arastirdigima da bildigime de cok eminim.Daha gunahimi alip duruyorsun hoca da hoca diye taktin cahile laf anlatmak gercekten zor bunu bi defa daha anladik.İyi arastir bilimde ilklerimizi neleri bizden aldiklarini bos laf konusma.
bu kadar net konuştuğunuza göre kesin kanıt var elinizde. burda değilde özelden bana birkaç şey yazar mısınız belki ben yanlış biliyorum ama sanmıyorum yanlış bildiğimi.. merak ettim gerçekten..
hayır değildir.
eğer evli biri evli olduğu kişiden başka biriyle flört ederse bu günahtır ama iki bekarın birlikte bir şeyler yapması günah değildir.
ayetleri iyi inceleyelim.
Sen benim bilgilerimi nerden biliyorsun hadsiz.Senden cok iyi arastirdigima da bildigime de cok eminim.Daha gunahimi alip duruyorsun hoca da hoca diye taktin cahile laf anlatmak gercekten zor bunu bi defa daha anladik.İyi arastir bilimde ilklerimizi neleri bizden aldiklarini bos laf konusma.
heyooo gızzzzlar bende buradayımmm
senin konu tamam ilk bulduğun yerde yapış adama
Benim yuksek lisansim bu bilim adamlariyla ilgiliydi ama sen iki gram bilgilerinle devam et yola
ayet açık hanımefendi. dinde kanıt olmaz ancak netlik olur.
ilgili ayeti açık bir zihinle okuyup düşünürseniz bu sonuca varabilirsiniz.
konu sahibinin konusuna zeval gelmesin diye özelden yazın diyorum belki ben hatalıyımdır. ilgili ayeti söyleyin bakalım. zihnim şuan açık belki fikrimi değiştirirsiniz.
ahahah buna da güldüm ŞUAN ZİHNİM AÇIK
Benim yuksek lisansim bu bilim adamlariyla ilgiliydi ama sen iki gram bilgilerinle devam et yola
parayı basanın yüksek lisans diploması aldığı yerde çok da önemli ya
konu sahibinin konusuna zeval gelmesin diye özelden yazın diyorum belki ben hatalıyımdır. ilgili ayeti söyleyin bakalım. zihnim şuan açık belki fikrimi değiştirirsiniz.
kızım seni destekleyen arkadaş açık zihin yazmış ona gül :)
kızım seni destekleyen arkadaş açık zihin yazmış ona gül :)
bence madem ki sevgiline kaymayalım . ilişki böyle gitsin diyorsun . böyle götür . ama öpüşmeden de bi ilişki yürür mu . eğer nişan söz düğün 5-6 ayda olacaksa evet . gayet güzel.Kızlar uzun süre sonra sevgilim oldu hayatıma birini alıp içime sindirebildim..
Yani onu dış görünüş olarak cok begenmemiştim hatta burada konu acmıstım gecen ay zamanla ask olur mu diye..
Sonra tanıdıkca günden güne seviyorum onu özlüyorum hep yanımda istiyorum özellikle bulustuktan sonraki gün..
Bazen yakısıklı birini görünce bakıyorum yalnız oldugum zamanki gibi hani allah sahbine bagıslasın diyorm acaba kimse ilgimi çekmemeli mi diyorm ama sonucta bu da göz hani güzel olan kadına bile bakıyoruz abartmadan tabiki..
Sonra bazen bakıyorum uzaktan ona evet cok çekici değiil belki ama yanıma gelip gözlerime bakınca içimi huzur alması beni mutlu etmesi sevişi daha önemli diyorum.. tabi burdan begenmiyorum anlamı cıkmasın begeniyorm onu sadece cok cok yakısıklı değil ee bende prenses değilim yani..
birde birşey daha soracagım yasımız 25 malum hormonlar artık farklı calısıyor istekler arzular ihtiyaclar 2 aydır beraberiz bana her ne kadar 6-7 ay olmus gibi gelsede.. şimdilerde onu hep öpmek istiyorm 3 bulusma önce öpüştük ilk defa ve konustuk ilişkimizin odağı kaymasın die o da dikkat ederim tabiki deedi hak verdi ama sonucta bende hep öpmek istiyorum bazen sevişme hayali kuruyorum byüük bi istek geliyo hatta kafamda kuruyorum 2-3 günlük biyere gitsek kapodokya filan ama beraber kalınca bişey yapmaktan da korkuyorm en azından uyusak beraber diyorum..
Kızlar sizce kendimi cekip bastırmalı mıyım hani benden soğumasından korkuyorum saf hislerimiz baltalansın istemiyorm bunun dozu nedir sizce..
Bu arada sürekli evlenmekten bahsediyoruz yani şimdi değil tabi ama hedefimiz o ikimizinde olsun istiyoruz en azından.. buna da en az 1 yıl var..
NOT: DİNEN GÜNAH GİBİ ŞEYLER SÖYLEYECEKLER LÜTFEN YORUM YAPMASIN ÇÜNKÜ HERKESİN DÜŞÜNCESİ KENDİNE.. AHLAK DA GÖRECELİ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?