Normal olabilir mi bu sorunum ?

yanii 7 yıldır birliktesiniz çok uzun bi zaman geçmiş alışkanlığa dönüşmüş hiç kaybetme korkusu yok adamın ..bence bu kadar hevesli görünmemelisin evlilik fikrinden kendini biraz soyutla madem nişanda seni çok çirkin bulmuş, madem gelinliğini seçerken bile müdahale edecek kadar kötü giyindiğini zevksiz olduğunu düşünüyorlar sen de bırak çeyiz almayı bırak düğün hazırlığını kendini kıyafetlerini giyimine harca zamanını.. bırak adam askere gitsin, askerliğini yapmadan olgunlaşamıyor bazı erkekler..evlilik fikrinden soğuduğunu hissetsin..

Konu ilerledikçe anlattıklarından anladım ki bu "zaman" ya da "zamanlama" meselesi değil. Daha ciddi problemleriniz var.
Aslında ilk mesajında dediğin noktada düğümleniyor iş. Biraz "evlenme"yi isteme durumu seninki. Yani nasıl diyeyim, "her anını onunla geçirmek"ten çok, "onunla evli olma durumu"nu istiyorsun.
Yadrıgamandım, onca yılın ardından bu çok normal. Çok uzun ilişkilerden sonra evlenen çiftlerin çok sık yaşadığı sorunlar bunlar. Bence bunun iki nedeni var, birincisi onca yıl boyunca duygusal anlamda öyle çok alışveriş oluyor ki arasında çiflerin, onca yıl herşeyi o kadar çok paylaşıyorlar ki birlikte, yaşamadıkları sadece evlenmek kalıyor. "E hadi artık sıra evlenmekte" gibi bir saikle evleniyorlar. ıkincisi de, ilişkinin başlangıcından bu yana büyümüş olmakla ilgili. Örneğin siz, 7 yıldır birlikte olduğunuza göre çok küçükken birlikte olmaya başladınız. Ne sen 7 yıl önceki sensin ne o 7 yıl önceki adam. Hayata bakışınız değişti, beklentileriniz değişti, özlemleriniz değişti. Üstelik gözünüzü birbirinizde açtığınız için başka aşklar başka ilişkiler başka kişilikteki insanlarla olma konusundaki merakınız hiç tatmin edilmedi. Bir alışkanlıkla 7 yıl geçip gitti ama siz artık başkası oldunuz. Bir önceki mesajından bunu çok iyi anlayabiliyorum. "ınsanın kalbi başkasına kayabilir" sözünü bile kullanmışsın. Yanlış anlaşılmasın eleştirmek için alıntı yapmadım. Durumu açıklayabilmek için bahsettim. ("E insanlar ömür boyu evli kalıyor o zaman onlar için de geçerli bu" demeyin. Evlilik farklı dinamikleri olan bir ilişki türü; onu canlı tutan günlük hayata dair başka ayrıntılar var, çocuk sahibi olmak gibi, aileler gibi Bir de evliliğe taze bir aşkla adım atıldığında bunu ömür boyu sürdürme sözü vermek çok daha kolay, ama 7 yılın ardından hala bunu sürdürme sözü vermek daha zor. Üstelik insanın 28-35 yaş arasındaki ruhsal ve kişilik anlamındaki değişimleri ile, 18-25 yaş arasındaki değişimleri karşılaştırılmaz bile. Yani 20 yaşında bir ilişkiye başladığında 7 yıl sonra 27 yaşında, başladığın günkünden bambaşka bir insan olursun. Ama 25 yaşında başladığında yedi yıl sonra 32 yaşında başladığın günkünden biraz farklı bir insan olursun.)
Sonuç olarak, bence sadece nişanlın değil kafası karışık olan. Haksızlık etme. Bence sen de o da çok normal kafa karışıklıkları ve ruhsal gelgitler yaşıyorsunuz. Yani elbetteki sırf bu yüzden ilişkinizi bitirin demiyorum, ama biraz bu konular üzerinde hem yalnız, yani kendi içinizde; hem de karşılıklı konuşarak kafa yorun. Hala içiniz kıpırdıyorsa, "evlilik" olsun ya da "E canım biz mutlu oluruz, evlenelim." diye ve "Dışarıda da başka bir hayat var ama ben gözümü sen de açtım, artık kaderim sensin benim" diyerek değil de gerçekten her anı birlikte yaşamının keyfini özleyerek evlenmek istiyorsanız evlenin. Evlenmeden önce bu sorulara yanıt bulursanız; yanıtınız ne olursa olsun her iki durumda da çok daha sağlam adım atmış olacaksınız. Şöyle ki, bu soruları yanıtladıktan sonra, evlenmemezseniz yanlış bir karardan dönmüş olacaksınız (ben "evlenme kararı yanlış" anlamında söylemiyorum, "siz öyle karar verirseniz demek ki yanlışmış" anlamında söylüyorum), ama evlenirseniz de çok daha sağlıklı ve mutlu bir ilişkiniz, daha güzel bir yuvanız olacak.
Mutluluklar dilerim.

Evlilik zor bişe ama anlamıorm ben ailevi sorun falan sonucta sende o aileye giriceksin sende aileden olucaksın su anda evlilige hazır deilim diemiolarda bahanler sürüsü erkek milleti işte

ne iş bu ya

siz birbirinizi sevdiğinizden emin misiniz ? beraber hayatı yaşamak konusunda karşılıklı kararlı mısınız?

aileniz istedi diye nişanlanmış... bu sözü söylemesi bile çok kırıcı

kendini hazır hissetmiyormuş ve siz evlilik konusunda ısrarcı olursanız tabi ki söyler "sen istedin diye evlendim."

daha askerliğini yapmamış :bbo:

ne bu acele evlenmek için ... kaçan mı var kaçıran mı var

Aslında sen de nişanlın da birbirinizi kalpten sevmiyorsunuz... Öööle bi hoşlanma olmuş çıkmaya başlamışsınız, alışkanlığa dönmüş, aileler öğrenmiş, senin ailen laf olmasın diye nişan istemmiş mecburen nişanlanmışsınız gibi bir tablo canlandı gözümde...
Sen de mantıklı düşününce kalbinin başkasına kaymasından korktuğunu itiraf etmişsin...
Erkek arkadaşın da senin ailen istedi diye nişanlandık diyebilecek kadar senin duygularına saygı göstermiyor, bu laf çok onur kırıcı bir laf bence...

Bu adam senle evlenmemek için daha çoook uzatır da uzatır..
Aslında sen de bu adamla evlenmek için deli divane olmuyosun. Ammaaa ndaha iyisini mi bulucam 7 senedir beraberriz işte gibi öylesine sebeplerle sırf evlenmiş olmak için evlenmek istiyorsun gibi...
Daha çok gençsin.. Kimbilir karşına daha kimler çıkarç... Nişanlandığın günkü kıyafetini yüzüne vurup o gün çok çirkindin diyen bir görümce ve bunu onaylayıp aynı fikirde olduğunu söyleyen bir nişanlıyı haketmiyorsun bence...

Bayanlar şöyleki annemler dediki madem berabersiniz madem uzun zaman geçti aradan adını koyalım babamız rahatsız olmasın dedi :) Anne işte sağda solda duyan olur diye artık panik ypatı herhalde
Ama bunun öncesi bir ayrılma yaşadık biz oda baktıki elde tutamıycak beni istemeye gelelim dedi geldiler tekrar baktım olucak gibi değil aldatmış beni üstüne bunları öğrendim resimleri falan buldum :) Bıraktım ailesinin yanında attım resimleri önüne yanına git onun dedim söz yüzüğünü bıraktım sonra yalvardı geri döndüm ... Keşke dönmeseydim diyemem çünkü ben onda hissettiğim gibi şeyleri bir başkasında bu kadar yoğun hissetmedim barıştık bu sefer nişanlandım değişir dedim aslında değişti hemde çok olumlu ama bu seer görümcem falan girdi araya ...

ASkerlik en büyük sorunum bu işte bugün günboyu konuşamadık mesela aradı seni özledim askerde nasıl geçicek zaman dedi ! Sevmese dermiydi bilmiyorum ?

Kızlar askere gitsin bence haklısınız evlenmeyelim ....

Bu arada sizler söyleyince bişeyleri düşünme imkanım oldu 7 yıl oldu beraberiz gözünün önünde büyüdüm ...
Ergenliğe girdim ... ıŞ sahibi oldum mevki sahibi oldum ... Hep yanımdaydı uzaktan bakan bi çok insan gıpta ile bakıyor aslında bana ama o bunu farkında değil ... Aşkımızada herkes imreniyor sürekli berabersiniz ansız süprizler yapıyor ay ne güzel ilişkiniz vs vs ama bilmiyorum evlilik sadece çocuk yapmak için evlilik ne kadar doğru :(

Son düzenleme:
Bence erkekler karşısındaki hatun kişi ne kadar istekliyse o kadar soğuyor evliliktenn..
Korkuyor mu ne sanki kıskaca alınacağını düşünüyor herhaldee.
İçinde fırtınalara kopsada belli etme...
Bence de ccanım daha erken fian dee..
Haklısın dee..
Ne bilemm..
Çok istekli görünmee..
Ters tepiyo bazılarındaaa

Mutlaka canımm.
Öyle olur zatenn..
Sen çeyize devam ettt..
Mutlaka vardır eksiklerinn.
Ayrıntılarıylaa..
Rendesiydi kaşıklığıydı çamaşırlığıoydııı kaydirigubbakcemile3
Gerçekten ama arkadaşımdan biliyorum son zamanlarda bunlar çok yoruyo insanıı..
Ütü masasııı..
Canım su gibi akıp gidiyo.
Bi de bakmışsın evleniyosunn..
Allah hayırlsını versin.
Geç olsun güç olmasınn.
Sağlam olsun.
ıyidileklerim seninlee..

o istemedikçe bahsetme bence daha sonra gene başını ağrıtır canım seni seviorsa o desin canım artık evlenelimmi diye ne demek zoraki nişanmı olur sen istersen bu da zoraki bir evlilik olacak bence sen bunu haketmiyorsun..

Buucuuu karar verdim artık hiç evlilikten bahsetmiiycem :)
BEn bahsettikçe o da istemedikçe daha çok canım yanıyor ...

bence de bahsetme hiç, senın bu davranışın onun dıkkatını çekecek ve bi süre sonra o konuşmaya başlayacak bence bu konuda.

Bu konuda kanaat getirdik bahsetmiycem :(
Buucuu çeyizde çok eksik varda annem sıkıldı kız :D
Bu arada nişanlımın beni beğenmemesine bakmayın süper bir nişanlığım vardı hemde ball köpüğüüüü :)
HErkes bayıldı o güzelden ne anlar ki :D:D:D

Kaderlerimiz birbirine çok benziyor :) Haklısın galiba daha zamanı var beklemeyliyim en azından askerliğini yapmasını ...

Ama çok tuaf bu aralar nerde çocuk görsem bir anaç yaklaşıyormuşum arkadaşlarım öyle diyolar :)

Neler yaşamışım kendimi bile bile ateşe atmışım gibi düşünebilirsiniz ama EVLENDİK .. :)
Komik değil mi o kadar derde rağmen evlendik .

Allah mutlu mesut yaşamayı nasip etsin canım... :8: konunu yeni gördüm sonunu merak ettiğimden atlaya atlaya okudum... ayrıldım bitti daha sonrada evlendıgım dedıgınde şok oldum :52: çok merak ettim yaaa ayrıldıktan sonra barısmana ne neden oldu acep :24:

Back
X