nOrMaLiZe✨✨✨

beriki

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2023
50
17
8
28
Selamlar hızlıca konuya gireceğim ve olabildiğince özetlemeye çalışacağım oldukça çetrefilli bir durum çünkü içinde bulunduğum durum.
Eşimin kardeşine aylık 5 bin lira civarı (kesin değil ama daha az değildir daha fazla olabilir) yardımda bulunuyormuşuz. Eşim sağolsun gizlemeyi seçmiş. Benim haberim hiçbir şekilde yoktu. Ben rastlantısal olarak öğrendim ve gidip sordum. Durumları bizden daha kötü diye dedi. Güncel olarak her iki ailenin de ev ve arabası mevcut. Neredeyse değerleri de eşittir ev ve arabaların. Ekstra onlar karı koca olarak çalışıyor, ben çalışmıyorum. Her iki ailenin de borç durumları aşağı yukarı aynı. Şimdi oturup düşündüğümde… ben çalışsaydım ve aylık kardeşime herhangi bir tutarda yardım yapsaydım eşim borcumuz bitene kadar en azından bizde kalsın para derdi diye düşünüyorum. Çünkü doğru olan bu ve kötü karşılamazdım inanın. Ki benim ailem böyle bir şeyi de kabul etmezdi zaten. Kardeşle bunun dışında bir problemim yok olamaz da zaten. Olaya nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum. Durumu azıcık daha iyi olan ağabeyin kardeşe yardımı normalize edilmeli midir? Ben içimde hallemedim konuyu. O para evet krallar gibi yaşatmaz ama bi tık da olsa rahatlatırdı bizi bunu da ekleyeyim.

Eşinize “benden habersiz yapman beni çok kırdı” demelisiniz. Ben bi kere böyle yaptım şu an mutlaka bana söyler finansal bi yardım yapmadan önce.
Tek seferlik durumlarda yardım yapılabilir ama her ay haraç gibi 5 bin verilemez bence. Yani daha kötüyse durumları ona göre yaşamalılar (ev ve arabaları olduğu için aç açıkta olmadıklarını anlıyorum, bu durumda aylık 5 bin daha az paraları olduğunu idrak edip öyle harcama yapacaklar)

Demedim. Nasıl tepki vermem gerektiğini bilemedim. Konu da bunun üzerinde açıldı zaten. Verme mi demeliyim, bana düşmez mi?
Size niye dusmesin. O evin bireyi degil misiniz siz? Ev islerini siz yapmiyor musunuz? Eve giren parada sizin de pek tabi hakkiniz var. Ben gizli bir sekilde neden gonderdigini merak ettim acikcasi. Demek ki kotu birsey yapiyorki gizleme geregi duymus esiniz kendince.

Selamlar hızlıca konuya gireceğim ve olabildiğince özetlemeye çalışacağım oldukça çetrefilli bir durum çünkü içinde bulunduğum durum.
Eşimin kardeşine aylık 5 bin lira civarı (kesin değil ama daha az değildir daha fazla olabilir) yardımda bulunuyormuşuz. Eşim sağolsun gizlemeyi seçmiş. Benim haberim hiçbir şekilde yoktu. Ben rastlantısal olarak öğrendim ve gidip sordum. Durumları bizden daha kötü diye dedi. Güncel olarak her iki ailenin de ev ve arabası mevcut. Neredeyse değerleri de eşittir ev ve arabaların. Ekstra onlar karı koca olarak çalışıyor, ben çalışmıyorum. Her iki ailenin de borç durumları aşağı yukarı aynı. Şimdi oturup düşündüğümde… ben çalışsaydım ve aylık kardeşime herhangi bir tutarda yardım yapsaydım eşim borcumuz bitene kadar en azından bizde kalsın para derdi diye düşünüyorum. Çünkü doğru olan bu ve kötü karşılamazdım inanın. Ki benim ailem böyle bir şeyi de kabul etmezdi zaten. Kardeşle bunun dışında bir problemim yok olamaz da zaten. Olaya nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum. Durumu azıcık daha iyi olan ağabeyin kardeşe yardımı normalize edilmeli midir? Ben içimde hallemedim konuyu. O para evet krallar gibi yaşatmaz ama bi tık da olsa rahatlatırdı bizi bunu da ekleyeyim.

Eşimin durumu iyidir ve ailesine maddi destekte bulunur. Buna hiç takılmam ve hesabını tutmam.
Çünkü aynı şekilde bendende esirgemez.
Bende kendi aileme hediyeler vs alırım karışmaz.
Nezamanki ailesine yağdırıp evden kısar veya bana dırdır eder ozaman sorun başlar.

Evlendikten sonra herkesin kendi evi, kendi düzeni oluyor. Bu devirde (eğer ultra zengin değilse -ki öyle olsa bile farketmez) herkes kendi ailesinden sorumlu ekonomik anlamda. Siz evlisiniz, pekala da size düşer "verme" demek.
Anlattığınıza göre öyle uçurum bir fark yok anladığım kadarıyla. 5k sizi zengin etmez ama o parayla kendi ihtiyaçlarınızı karşılamak normal olan ve "normalize" edilmesi gereken :)

Normalize öyle bir şey değil ama neyse…
Ayrıca ne münasebet, evi arabası olan insanlara muhtaçmış gibi yardım etmek çok saçma. Kardeşler arasında ihtiyaç duyulduğunda birbirine destek çıkılır ama her ay mecbur gibi maaşa bağlamak neyin kafası anlamadım. Orta gelirli insanlarsanız ayda beş bin sizin ya da çocuğunuzun bayağı işinizi görür. Ben olsam çalışsam da çalışmasam da izin vermezdim böyle bir şeye.

Çok bunaldım ya inanılmaz. Ailem yeni evliler düzenleri otursun diye çeşitli konularda bize yardımcı olmaya çalışırken biz de kardeşe yardım ediyormuşuz. Ne kadar da iğrenç bir durumun içinde kalmışım. en başından söylenmemesi zaten çok kötü. Rastlantısal öğrenmem çok kötü. Bilmiyorum ya. Borcumuz var diye en son ne zaman dışarda yemek yedik onu bile hatırlamıyorum. Kullandığımız sıvı sabuna zam geldi diye uygun fiyatlısına geçelim dedik. Tüm bunlar olurken ikisi de çalışan aile bizden para alıyorlar ve dışardan yiyorlarmış kv söyledi evlerinde yemek pişmiyor diye. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Of ya aman.

Ne münasebet,evi arabası olan karı koca çalışan bir aileye asla yardım yapmam,ilk defa duyuyorum böyle bir şey, eşinizin borcu olmuş olabilir mi kardeşine yoksa asla kabul etmem

Para göndermesi saçmaymış çünkü düşkün durumda değiller aksine iyi durumdalar sizin söylediğinize göre. Ama sizi eksik bırakmıyorsa ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılıyor üçün beşin hesabını yapmıyorsa geri kalan parasını da istediği gibi harcama hakkı var diye düşünüyorum. İkiniz de çalışıyor olsaydınız sizden habersiz yapması çok daha sıkıntılıydı

Düzenleme: yorumunuzu okudum şimdi. Çok haklısınız sizden kısıyormuş çünkü eşiniz. Bir de üstüne aileniz yardım ediyormuş size. Eşinizin böyle pervasız hareket etmesi çok çirkin

Ne münasebet,evi arabası olan karı koca çalışan bir aileye asla yardım yapmam,ilk defa duyuyorum böyle bir şey, eşinizin borcu olmuş olabilir mi kardeşine yoksa asla kabul etmem
Hayır yok kardeşe borcu. Kabul etmediğinizi nasıl söylerdiniz peki?

Back
X