nOrMaLiZe✨✨✨

Ayyy Allah aşkına ne alakası var 😂 bunu buraya çekmek için çok mu düşündünüz cidden 😂
Soylediklerinizden derdiniz anlaşılmıyor ki?

"Ev kadınları iş bulabiliyor mu ki acaba, hiç
bilmiyorum , konuya yabancıyım" diye bir soru soruyorsunuz, arkasından özel sektöre örnek olarak eltinizin işini gömüyorsunuz...

E kadin iş bulmuş işte , calisiyor diyoruz "ama çok kötüüü" diyorsunuz?

Ben de dedim herhalde hocanimin eltisi hocanima fesatlanip işe girmiş, hoca hanım da hassas bir öğretmen olduğu için içlenip üzülmüş? Ne bileyim?

Son düzenleme:
Soylediklerinizden derdiniz anlaşılmıyor ki? Ev kadınları iş bulabiliyor mu ki acaba diye bir soru soruyorsunuz, arkasından eltinizin işini gömüyorsunuz...E kadin bulmuş işte , calisiyor diyoruz ama çok kötü diyorsunuz? Ben de dedim herhalde hocanimin eltisi hocanimi çekemeyip işe girmiş, hoca hanım da hassas bir öğretmen olduğu için içlenip üzülmüş? Ne bileyim?
Gömmüyorum ayrıca konu eltim de değildi 🙄 e kadın bulmuş çalışıyor dediğinizde ne zaman ama çok kötü dedim eltimi sadece örnek olarak verdim ben 🥴 genel anlamda o tarz mesleklerde çok yoruyorlar insanı. Bu da çalışanlara değil işverene eleştiri. Eltimin beni çekememesi diye bir şey yok kendi ayakları üstünde durmaya çalışan hoş bir kız kendisi.

genel anlamda o tarz mesleklerde çok yoruyorlar insanı. Bu da çalışanlara değil işverene eleştiri.
Hayatım burası tüsiad mi? Burası bütçe komisyonu mu? Ne gezer burda işveren?

Ülkenin halı belli, hiçkimse mutlu değil hepimiz vasfımıza göre farklı alanlarda it gibi çalışıyoruz, yoruluyoruz, bazen yılıyoruz ama mecburuz hayatımızı kazanmaya...

Az kazaniyoruz çok yoruluyoruz diye evde otursak kim verecek kuru ekmeğimizi, kim ödeyecek sigortamizi?

Son düzenleme:
Hayatım burası tüsiad mi? Burası bütçe komisyonu mu? Burda ne gezer işveren?
Ülkenin halı belli, hiçkimse mutlu değil hepimiz vasfımıza göre farklı alanlarda it gibi çalışıyoruz, yoruluyoruz, bazen yılıyoruz ama mecburuz hayatımızı kazanmaya...Az kazaniyoruz çok yoruluyoruz diye evde otursak kim verecek ekmeğimizi, kim ödeyecek sigortamizi?
Ben kimseye evde otursun demedim. Burda birçok çalışan kadın var ve merak ettiğim için bir soru sordum. Sonrasında özel sektörde çalışanları kötülüyormuşum gibi anlaşıldığı için de açıklama yaptım. Yoksa vay efendim ulusa sesleniyorum duyun sesimi gibi bir olay yok. Olay bundan ibaret

bi insan abisi rahat yaşıyo diye neden ona destek olma ihtiyacı duysun ki? Şuan anlamayan bi anımda mıyım acaba demek istediğinizden hiçbir şey anlamadım
Konudaki ; 100000 (yüz bin ) geliri, kendi evi arabasi olan, hiçbir borcu, kotu alışkanlığı olmayan adamın kendi karısına sabunun ucuzunu aldirmasini, aylardır dışarda yemeğe goturmemesini, yine kendi evi arabası olan, sürekli dişarda yemek yiyen, hiiiç ihtiyacı olmayan üstelik eşi de çalisan çift maaşlı abisine bir yıldır her ay 5000 TL gondermesini en önemlisi de konu sahibinin aylardır eşine "niye" diye soramamasını , herrşeyi anladınız, bı tek bunu mu anlamadınız? Canı gonulden tebrik ediyorum sizi.

Son düzenleme:
Ve o kadar manipülatif bir insan ki. Ben bunu oturup konuşsam direkt olarak söylemeden sana ne kendim kazanıyorum demeyi başarır. Ben böyle söylemek istiyorsun değil mi falan diye üsteleyince de hayır sen anladın bunun sorumlusu ben değilim diyecektir. O yüzden lanet olsun deyip susacağım gibi duruyor.
Kendi kazanıyor da o gelir artık ortak çünkü kendisi evli.
Ayrıca evde yemek temizlik ütü gibi işleri kim yapıyor ?
Aylık aşçı masrafı temizlikçi kadın masrafı ütü için kuru temizleme vs masrafi hesabı çıkarın.
Bunları ödesin size madem kendi kazaniyormus.

Üstelemedim benim esas merakım bir ev hanımı hadi ben çalışmak istiyorum dediğinde kolaylıkla iş bulabilir mi konusuydu. Sonrasında özel sektör şöyle iyi böyle iyi tarzı yorumlar gelince ben de ona şaşırdım ve sebebi memur olmam değil kesinlikle. Ülkede bilmem kaç milyon memur var çok bir şey başardım diye görme durumum yok. Çevremden, genel anlamda özelde çalışan insanlardan duyduğum bildiğim şeyler var, burda hayır özel sektör çok daha iyi denince "sanmıyorum" demem çok da anormal değil. Hiçbir şekilde kendi mesleğimle alakası yok bu söylediğimin. Tr şartlarında genellikle en fazla asgari ücretin bir tık üstü veriliyor ve de çok fazla çalıştırılıyor, kimi yer asgari dahi vermiyor. Bu yüzden yazdım

Ortaokul mezunu bir ev hanımı tanıdığım var. Çocuklarının kurs ihtiyaçları için evlere temizliğe gitmeye başladı. Günlük temizlikçi ücretlerine hepimiz hakimizdir az çok. En vasıfsız, yaşı büyük ev hanımı bile çocuk bakabilir mesela. En kötü asgari ücret+ sigorta alır ki büyük şehirlerde bakıcı ücretleri daha bile fazla.
Karadeniz bölgesinde an itibariyle günlük tarım işçisi ücreti 2 bin TL.

Evet çok kolay işler değil ama para kazanmak için akademik olarak çok iyi olmak şart değil.
Konu sahininden bağımsız sorunuza cevap vermek istedim. Eğer gerçekten bir insanın ihtiyacı varsa ve çalışmaya niyeti de varsa para kazanır.

Ortaokul mezunu bir ev hanımı tanıdığım var. Çocuklarının kurs ihtiyaçları için evlere temizliğe gitmeye başladı. Günlük temizlikçi ücretlerine hepimiz hakimizdir az çok. En vasıfsız, yaşı büyük ev hanımı bile çocuk bakabilir mesela. En kötü asgari ücret+ sigorta alır ki büyük şehirlerde bakıcı ücretleri daha bile fazla.
Karadeniz bölgesinde an itibariyle günlük tarım işçisi ücreti 2 bin TL.

Evet çok kolay işler değil ama para kazanmak için akademik olarak çok iyi olmak şart değil.
Konu sahininden bağımsız sorunuza cevap vermek istedim. Eğer gerçekten bir insanın ihtiyacı varsa ve çalışmaya niyeti de varsa para kazanır.
Cevap için teşekkür ederim 🫶🏻

insan kendi parasından harcasın zaten de her ay 5000 tl az bi para mı ki hem de kendisiyle eşit koşullarda yaşayan kardeşler için? herkes burada aşırı kazançlar sağlıyor demek ki
Konu sahibi de çalışabilir. Diğer sitede mentali izin vermediği için çalışmadığını yazmıştı. Asgari ücret alsa 17000 kazanacak. Madem 5000 bile aile bütçesini bu kadar sarsıyor önce bir elini taşın altına koysun sonra kocasının kazancının üzerine konuşalım.

Bir defaya mahsus ise birşey denilmeyebilir..ama düzenli olarak gönderiyorsa olmaz,hatta bu boşanma sebebi..ne bileyim kardeşi üniversite okuyordur ailesi fakirdir tamam dersin ama gayet iyi yaşıyorlarmış bu kardeşler..hayatta parasal konularda ne kadar cömert olursan insanlar seni saf görüyor salak yerine koyuyor..eşinizin her ay yuvası için köşeye 5 bin atabilecekken hiçyoktan kardeşine veriyor..sürekli gönderdiginden eminseniz açıkça konuşmalısınız ,bunun böyle olamayacağı söylemelisiniz

Konudaki ; 100000 (yüz bin ) geliri, kendi evi arabasi olan, hiçbir borcu, kotu alışkanlığı olmayan adamın kendi karısına sabunun ucuzunu aldirmasini, aylardır dışarda yemeğe goturmemesini, yine kendi evi arabası olan, sürekli dişarda yemek yiyen, hiiiç ihtiyacı olmayan üstelik eşi de çalisan çift maaşlı abisine bir yıldır her ay 5000 TL gondermesini en önemlisi de konu sahibinin aylardır eşine "niye" diye soramamasını , herrşeyi anladınız, bı tek bunu mu anlamadınız? Canı gonulden tebrik ediyorum sizi.
Niye laf sokuyosunuz ki cidden anlamamıştım o an ne demek istediğinizi. ama neyse anlamama da gerek yok sabah konuyu okuyunca öyle bi merak etmişim

Soylediklerinizden derdiniz anlaşılmıyor ki?

"Ev kadınları iş bulabiliyor mu ki acaba, hiç
bilmiyorum , konuya yabancıyım" diye bir soru soruyorsunuz, arkasından özel sektöre örnek olarak eltinizin işini gömüyorsunuz...

E kadin iş bulmuş işte , calisiyor diyoruz "ama çok kötüüü" diyorsunuz?

Ben de dedim herhalde hocanimin eltisi hocanima fesatlanip işe girmiş, hoca hanım da hassas bir öğretmen olduğu için içlenip üzülmüş? Ne bileyim?
Yanlış kişiyle konuşuyorsun . Hanımefendi etrafından dolanıyor ama onun fikri kadınlar evde otursun kayınvalide kayınbaba agirlasin . Başka konuda evde kadın otururken erkek yemek yapar mı ? Gibi yorumlarını okudum . Kendisi kadın ve erkek eşitliğine inanmıyor . Kadın evde oturacak yemek yapacak erkek para kazanacak

Yanlış kişiyle konuşuyorsun . Hanımefendi etrafından dolanıyor ama onun fikri kadınlar evde otursun kayınvalide kayınbaba agirlasin . Başka konuda evde kadın otururken erkek yemek yapar mı ? Gibi yorumlarını okudum . Kendisi kadın ve erkek eşitliğine inanmıyor . Kadın evde oturacak yemek yapacak erkek para kazanacak
Ay bilmez miyim papatyam🤣 Geçen yil yazdığı "bu ülkede masraflı çocuk yoktur savurgan anne ve şımarık çocuk vardır" "kadınlar çalışmak zorunda değildir " başlıklı şiirleri! yüzünden kaç kere ban yedim! Baktım atanmış, hamile kalmış bir selam vereyim dedim😅 Ataninca azcik üslubu düzeltmiş ama hala "iv hınımlırı kılıy iş bılıbılıyı mı?" 🤣🤣🤣🤣

Ay bilmez miyim papatyam🤣 Geçen yil yazdığı "bu ülkede masraflı çocuk yoktur savurgan anne ve şımarık çocuk vardır" "kadınlar çalışmak zorunda değildir " başlıklı şiirleri! yüzünden kaç kere ban yedim! Baktım atanmış, hamile kalmış bir selam vereyim dedim😅 Ataninca azcik üslubu düzeltmiş ama hala "iv hınımlırı kılıy iş bılıbılıyı mı?" 🤣🤣🤣🤣
Gerçekten mi o konuşmalara denk gelmedim Allah'tan . Hayır akıl verenler de hep kendi çalışıyor başkasına çalışma diyor . Üslubu düzeltip etrafından dolandırıyor artık . Bende bu güruhu anlamıyorum. Modern mi tutucu mu belli değil kendine modern etrafa tutucu yeni bir çeşit .

Gerçekten mi o konuşmalara denk gelmedim Allah'tan . Hayır akıl verenler de hep kendi çalışıyor başkasına çalışma diyor . Üslubu düzeltip etrafından dolandırıyor artık . Bende bu güruhu anlamıyorum. Modern mi tutucu mu belli değil kendine modern etrafa tutucu yeni bir çeşit .
Yok ya tutuculuk modernlik meselesi değil onunki, yorumlarini inceleyince şu aralar babası ve annesiyle ilgili ciddi sorgulamalar yaşadığını anlıyorsun...Yıllardır burada yaptığı tuhaf yorumlarla aslında , evladını korumayan, kocasindan zulüm goren, yokluk çeken ama yine de sırf çalişmamak için boyun eğen ve çocuklarini da ezdiren , bunları yaparken de hep fedakar, mağdur, kutsal evhanimi anne kalıbına sıgınan kendi annesini kendi kafasında aklamaya çalisiyor...Hepsi bu

Son düzenleme:
Yok ya tutuculuk modernlik meselesi değil onunki, yorumlarini inceleyince babası ve annesiyle ilgili ciddi sorgulamalar yaşadığını anlıyorsun...Yıllardır burada yaptığı yorumlarla aslında , evladını korumayan, kocasindan zulüm goren, yokluk çeken ama yine de sırf çalişmamak için boyun eğen ve çocuklarini da ezdiren , bunları yaparken de hep fedakar, mağdur, kutsal evhanimi anne kalıbına sıgınan kendi annesini kendi kafasında aklamaya çalisiyor...Hepsi bu
Bilmem belki de öyledir . Umarım o kadar iyi niyetlidir Piraye 😅

Ne olursa olsun sizden birseyi sakliyorsa bu normal degil bunu devam ederse bosanma davasi acmaniz hakkiniz böyle basit görünebilir ama sizi yok saymak olmaz sizden birsey saklamak nedir ne olursa olsun aile bu degil insan yanindakinedemi güvenemeyecek basit görünebilir yipratici sen izin vermeyecegin icin seni yok saymak demek baska aciklamasi yok kesinlikle sakin davranmazdim

Bilmem belki de öyledir . Umarım o kadar iyi niyetlidir Piraye 😅
🤣🤣🤣🤣 Aksi benim de aklımın ucunda ama varsın iyiniyet bizde kalsın diye böyle düşünmek istiyorum....Ben asıl çocugu olduktan sonraki yorumlarıni ve konularını bekliyorum...Normal çocuk et meyve yemeden de buyur , kursa gitmese ölmez, şimartmayin şunları, memleket şahane siz savurgansiniz, şükürsüzsünüz minvalinde yorumları vardı çünkü...

🤣🤣🤣🤣 Aksi benim de aklımın ucunda ama varsın iyiniyet bizde kalsın diye böyle düşünmek istiyorum....Ben asıl çocugu olduktan sonraki yorumlarıni ve konularını bekliyorum...Normal çocuk et meyve yemeden de buyur , kursa gitmese ölmez, şimartmayin şunları, memleket şahane siz savurgansiniz, şükürsüzsünüz minvalinde yorumları vardı çünkü...
Evet çocuk et ve meyve yemeden büyür doğru. Ondan sonra büyüyünce bin tane hastalıkla uğraşır . Dengeli beslenmenin zeka puanini arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış . Çocuğa düzenli bol resimli kitap okumanın da .

Ben turistik bir alandayim su an ve burada yüzde seksen yurt dışından turist görüyorum geri kalan da beyaz yaka . Şöyle ortalama durumları olan bir aile vardı kadın telefonda konuşurken karşısındakine yemeğini getirdiğini söyledi . Insanlar yaz günü tatile çıkamıyor . Amaan insan tatile cikmadan da yaşar gerçi .

Back
X