• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Not bıraktım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ay insanlarin içi ölmüş ya, elektrik melektrik işlerine bu kadar mi uzak kaldiniz?
bazen olur böyle şeyler. onun cikacagi saatleri bilip pencereye cikarsin falan:) bizim kiz yurdunda üst katlardan bir kizin vardi böyle bir balkon aşki. yurt odasinda telefonla konusmaya, sigaraya falan balkona çıkılırdı. çika çika karsi apartmanlarin birinde bir erkek öğrenciyle bakismaya baslamislar, biri cikar diye digeri cami gozler olmus, hatta perde acik, ranzaya cami görecek sekilde yatarmis kiz ki cikarsa kacirmayayim diye😅 derken derken sonbaharda baslayan bu bakisma ilkbaharda konusmayla sonlandi. bahar senligi döneminde sevgili oldular. sonra ne oldu bilmem, yurttan ayrildim.
ama insanlarin boyle hikayeleri olabilir bence, hele ki genclikte. cok da anormal degil.
ben de metrobuste, meram express treninde falan birileriyle romansa girmistim genclikte.

Son düzenleme:
halam 80 yaşında, köyde değil ama kasabada büyümüş bir kadın, bizim zamanımızda birinde gönlün varsa o sokaktan geçerken gizli gizli cama çıkardın o anlardı derdi, sonrası hop çiçek-çikolata 😅

ay insanlarin içi ölmüş ya, elektrik melektrik işlerine bu kadar mi uzak kaldiniz?
bazen olur böyle şeyler. onun cikacagi saatleri bilip pencereye cikarsin falan:) bizim kiz yurdunda üst katlardan bir kizin vardi böyle bir balkon aşki. yurt odasi da telefonla konusmaya, sigaraya falan balkona çıkılırdı. çika çika karsi apartmanlarin birinde bir erkek öğrenciyle bakismaya baslamislar, biri cikar diye digeri cami gozler olmus, hatta perde acik, ranzaya cami görecek sekilde yatarmis kiz ki cikarsa kacirmayayim diye😅 derken derken sonbaharda baslayan bu bakisma ilkbaharda konusmayla sonlandi. bahar senligi döneminde sevgili oldular. sonra ne oldu bilmem, yurttan ayrildim.
ama insanlarin boyle hikayeleri olabilir bence, hele ki genclikte. cok da anormal degil.
ben de metrobuste, meram express treninde falan birileriyle romansa girmistim genclikte.
bizim yurtta (lise) oda arkadaşım ülkücü manitasıyla ayrılınca çocuk cama çıkıp ulumuştu kız da ağlamıştı camda 🤩

Şöyle adamın kötü alışlanlıkları yok. Her yağmur yağdığında cam kenarlarını maşrapa ile yıkıyor. Sık sık çamaşır ve ayakkabılarını yıkıyor. Bitkisine bakıyor ve evinde robot süpürge var. İşten her eve geldiğinde robot süpürgesini açıyor. Evine geç gelmiyor ve erken uyuyor. Hissiyat olarak da kötü hissetmedim ama bence görünen kısmıyla yeterli düzeni için. Efendi kısmına gelince de evine kadın falan gelmedi, günümüzde tek yaşayan erkeklerin %90’ında her gün başka kadın oluyor ne yazık ki.
nereden buluyormus yuzde doksani evine gelip gününü gün edecek kadinlari? abartsaydiniz keşke. kadin dedigin emek ister, para ister, mesai ister... hele ki her gün "başka" kadin. çulsuz erkekle insan fbuddy bile olmaz. oncesinde bir mekana götürüp yemek ismarlamak, alkol ismarlamak lazim. masrafli isler bunlar.
Valla maşrapayla cam yıkayan adama düşmüş kadın gay’e de düşer bence 😂
niye ki adam ne güzel yagmurdan yararlanip cam kenarlarini yıkıyor. 3 sene hic yikamayan b.kunda bogulan erkekler errkek de temiz adam mi gay?

nereden buluyormus yuzde doksani evine gelip gününü gün edecek kadinlari? abartsaydiniz keşke. kadin dedigin emek ister, para ister, mesai ister... hele ki her gün "başka" kadin. çulsuz erkekle insan fbuddy bile olmaz. oncesinde bir mekana götürüp yemek ismarlamak, alkol ismarlamak lazim. masrafli isler bunlar.

niye ki adam ne güzel yagmurdan yararlanip cam kenarlarini yıkıyor. 3 sene hic yikamayan b.kunda bogulan erkekler errkek de temiz adam mi gay?
Evet, başka soru?

bazen olur böyle şeyler. onun cikacagi saatleri bilip pencereye cikarsin falan:) bizim kiz yurdunda üst katlardan bir kizin vardi böyle bir balkon aşki. yurt odasinda telefonla konusmaya, sigaraya falan balkona çıkılırdı. çika çika karsi apartmanlarin birinde bir erkek öğrenciyle bakismaya baslamislar, biri cikar diye digeri cami gozler olmus, hatta perde acik, ranzaya cami görecek sekilde yatarmis kiz ki cikarsa kacirmayayim diye😅 derken derken sonbaharda baslayan bu bakisma ilkbaharda konusmayla sonlandi. bahar senligi döneminde sevgili oldular. sonra ne oldu bilmem, yurttan ayrildim.
Aşkım ilk gençlik fıkır fıkır kan deli akıyor heyecan peşindesin yurttasın tabi ki hormon kokusuyla hareket kadar doğal bir şey olmaz. Kaş telinin duruşunun bile önemli olduğu yaşlar onlar.
Ama biz teyzeyiz, apartman dairesinden “kilitlenip kalmalı” sosyal işaret sıfır olan bakışlardan korkarız.
Konu sahibi de 18 yaşında değil zaten.
Bir de karşıdaki Kıvanç Tatlıtuğ üstsüz bile olsa mimiksiz kilitlenip kalan birinden aşırı ürkerim

Ayyy çok romantik 🥰😍💋💅💃🙈🌹🍷🔥🌈💥
Bir Fransız filmi var 'seviyor sevmiyor' fırsat bulursanız izleyin😇
Adam sizin ilginizi, bakmanızı, gözetlemenizi görmüş, devam ettirmiş gizemi. Evinize gelen herkesin farketmesi hahahahahahha napıyosunuz oturttup insanlara da mı gözetletiyosunuz? Hahahahahahaha

bu arada bence mesele kendi evlerinde karşılıklı oturup uzaktan birbirini beğenen iki insanın hiç sohbete geçmemesi -ki bence karşı tarafın karşılıklı oturmalarını risk görmesinden de olabilir bu- hani yurt gibi resmi bir yerde değiller, toplu taşımada veya aile evinde değiller neden hiç selamlaşmıyorlar o kadar bakışıp 😃 adamın temiz olması bence de artı puan o ayrı ama konu sahibinin adamın hayatını anlatması garip oldu biraz sanki ve komşum kapıma not koysa ben rahatsız olurdum yüz yüze bakmışız hiç selam vermemiş bana o zamana dek ha taşınınca risk ortadan kalktı öyle not bıraktı diye düşünebilirdim belllki benim de ilgim varsa
konudan bağımsız türkan şoray'ın bir filmi vardı adamla balkondan bakışıp aşık oluyorlardı, adam kadının şarkı dinlemesini duyup içleniyordu falan

e bu ulkenin okumus etmis calisan kadinlari bile boyleyse erkekleri tabii temiz olmayi, yemek temizlik yapip cocuk bakmayi kadin işi olarak görür en fazla "yardim eder", yapanlari "light erkek, gay" diye küçümser
Valla ben bile cam önü yıkamıyorum yengenç. Erkek de o kadar ayrıntı düşünmesin yani. Temiz olmak değil bu başka bişey.

Hoşuna gitmeyen yorum değil ninecim, sizin de yaşınız büyük ama aklınız küçücükten bile küçük herhalde fesatsu nine. Git kendine acı kim bilir ne mutsuzluğun var sinsi sinsi saklayıp buradakilere kinini kusuyorsun önce anlatmamı anlayacak kadar kitap oku beynini geliştir anla sonra gel yorum yap, ben kıyarım ama
Of çok korktum 😔 Resmen kudurmuşsun, sakin ol 😌 Kimin mutsuz olduğu, sinekten yağ çıkarırcasına ilgi arandığı, saçmalıklarına onay alamayınca hırsından millete saldırdığı ortada bence, sence? :KK53:
Moda zaten bu; işine gelmeyen yorumların sahiplerini mutsuzlukla suçlamak, acınası beyniyle yaşından, tipinden vs vurmaya çalışmak, kendi çapında manipüle etmeye çalışmak... Kimse yemiyor, zorlama :KK53:
Mutsuzluk demişken, her gününe nasıl şükredeceğimi şaşırdığım bir hayatım var, eminim yorum yapanların bi çoğu da öyle, sen de millete saldırmak yerine söylenenleri biraz ciddiye alırsan, cam dikizleyip, kurgulayıp gariban gibi kapıya not bırakmak yerine daha gerçek şeyler yaşarsın.
Ayrıca, cidden çok varoş çok cringe birisin, teyze nine fitnesu, kıyarım falan ne ya :KK53:

Son düzenleme:
e bu ulkenin okumus etmis calisan kadinlari bile boyleyse erkekleri tabii temiz olmayi, yemek temizlik yapip cocuk bakmayi kadin işi olarak görür en fazla "yardim eder", yapanlari "light erkek, gay" diye küçümser
Bodrum katta oturmuyor ve döktüğünüz suyu zeminden düzgünce siz tahliye etmiyorsanız: camları, mermerleri su dökerek yıkamak temiz olmak demek değildir. Komşusuna, çevresine saygısızlık ve terbiyesizliktir.

Ben kötü düşünürdüm. Dikizlenmek kötü. Sapık gibi. İtici. Kadın kısmı bunu yapmamalı yaa. Erkek kadın rolleri çok girdi birbirine. Ne ayıp şeyler.
Röntgenci birinden de bu cevap beklenirdi. Kendini daha ne kadar düşürebilirsin bilmiyorum ama ben senin iyiliğin için yazdım. Erkekler kovalamayı sever. Senin gibi kovalayan kadınların 5 kuruşluk kıymeti olmaz. Bil istedim. Röntgenci bacım dikkat et de başın belaya girmesin. Hayat Netflix dizileri gibi ilerlemez..
Bazı şeyleri kadın yaparsa çok ayıp, sapık gibi ama erkek yaparsa normal gibi aktarmışsınız. Doğru veya yanlış olan şeyler herkes için geçerli.

Kadınlara ve erkeklere dayatılan bu kalıpları da artık geçsek keşke. Bir kadın da tanışmak istediğinde adım atabilir.

Ama, ilk adımı atmanın yolu pencereden baktığın birinin kapısına not bırakmak mı olmalı, bu tartışılır elbet. Ayrıca konu sahibinin üslubunu hiç beğenmediğini de eklemeden geçemeyeceğim o da apayrı mesele.
Genellemelerinizi rahatsız edici bulduğum bu konudan bağımsız olarak yazmak istedim.

Bir üniversitenin akademik araştırmasını incelemişti. kadınlar ev işi yapan erkekleri çekici bulmuyor ve evliliklerde böyle erkekler zamanla erkeksi gelmemeye başlıyor. erkeğin eli vileda değil çekiç tutanı makbulmüş. yapılan araştırmalar bunu kanıtlamış. nasıl ki evde sürekli emir veren höt höt ve erkeksi kadınlar iticiyse, kadın gibi her işe karışan, sürekli ev işi yapan erkekler de itici. bir kere dediğim gibi bence de erkeksi değil. eşimin asla ev işi yapmasını istemem. asla ama asla. mutfağa da sadece yemek yemek için girebilir. işlerime burnunu sokamaz. mutfağıma karışamaz. ben de onun işlerine karışmam. musluk bozuldu mu pek ala ben tamir edebilirim ama asla elimi sürmem. o tamir edecek. bu onun görevi bence. ben geleneksel biriyim. böyle gelmiş böyle giderim zaten yaşlandık biz. gençler artık böyle düşünmüyor.

Bu kısımda da katılmıyorum size. Bir evde yılda kaç kez musluk bozulur ki? Ev işleri o evde yaşadığın sürece sürekli gerekiyor. Ayrıca yapılan araştırmalar eş ilişkisi ile anne çocuk ilişkisini karıştırmanın da çekiciliği azalttığını söylüyor. Biz şunu anlayamadık hala toplum olarak ki çok acı, evlenmek erkeğe hizmet etmek olmamalı. Bir erkek annesiyle yaşadığı evdeki düzeni devam ettirmek için evlenmemeli. Bu sizin düşünceniz saygı da duyarım ama, aynı ev içinde yaşayan herkes ev işlerine dahil olmalı. Kadın erkek rollerini gelenek saçmalığı adı altında ayırıyoruz fakat terazi hiçbir zaman dengede durmuyor. Sizin anlattığınız hikayede yorulan, tükenen, ezilen kadın oluyor.
Erkeksilik adı altında bahsettiğiniz şeyler de aslında sadece kabalıktan ibaret.

Şöyle adamın kötü alışlanlıkları yok. Her yağmur yağdığında cam kenarlarını maşrapa ile yıkıyor. Sık sık çamaşır ve ayakkabılarını yıkıyor. Bitkisine bakıyor ve evinde robot süpürge var. İşten her eve geldiğinde robot süpürgesini açıyor. Evine geç gelmiyor ve erken uyuyor. Hissiyat olarak da kötü hissetmedim ama bence görünen kısmıyla yeterli düzeni için. Efendi kısmına gelince de evine kadın falan gelmedi, günümüzde tek yaşayan erkeklerin %90’ında her gün başka kadın oluyor ne yazık ki.
Bayagi stalkersiniz. Yaptiginiz sey cok ayip ve yanlis. Hoslanmis olabilirsiniz de adamin evini gozetlemeniz bayahi sapik izlenimi birakti bende.

bu arada bence mesele kendi evlerinde karşılıklı oturup uzaktan birbirini beğenen iki insanın hiç sohbete geçmemesi -ki bence karşı tarafın karşılıklı oturmalarını risk görmesinden de olabilir bu- hani yurt gibi resmi bir yerde değiller, toplu taşımada veya aile evinde değiller neden hiç selamlaşmıyorlar o kadar bakışıp 😃 adamın temiz olması bence de artı puan o ayrı ama konu sahibinin adamın hayatını anlatması garip oldu biraz sanki ve komşum kapıma not koysa ben rahatsız olurdum yüz yüze bakmışız hiç selam vermemiş bana o zamana dek ha taşınınca risk ortadan kalktı öyle not bıraktı diye düşünebilirdim belllki benim de ilgim varsa
konudan bağımsız türkan şoray'ın bir filmi vardı adamla balkondan bakışıp aşık oluyorlardı, adam kadının şarkı dinlemesini duyup içleniyordu falan
e senelerce bakismamislar ki birkac aydir bakisiyorlar. valla benim arkadasim olsa ben de "git not yaz, bakarsin olur" derdim:)
cogu guzel ask hikayesi ciftlerden ikisi de birbirine ayni hisleri besliyor diye guzel hikaye - cogu ask hikayesi tek tarafli olsa ürkütücü- creepy gelir zaten insana (ask hikayesi dedigim gercek ask hikayeleri, arkadas ortamında nette tanisan insanlari vs kasdetmiyorum) .
Mesela düşünüyorum ilk bulusmanin sonunda guzel bir manzarada otururken sevgilim beni öpmüştü. ben de ona benzer hisler besledigim icin o an benim icin romantik bir ani. ama yanlis sinyal olsaydi ben sadece gezdirdigim herkes gibi "tatlı bir turist" gözüyle baksaydim ve beni opseydi adami sapik diye nitelendirirdim. ya da 2 ay sonra mektup atip "seni tekrar gormek istiyorum, noel tatilinde oraya geleyim mi, belki beraber bir tatil yapariz" gibi seyler yazmisti. o an ben zaten adama coktan düştüğüm icin bana cok guzel gelmisti teklifi. ama sadece gezip iyi zmaan gecirdigim biri olsaydi romantik beklentim olmasaydi "iyy yapıştı bu da, ne alaka niye senle tatil yapayim" falan derdim.
gibi gibi...
eger adam da konu sahibinden hoslaniyorsa zaten bu ileride de anlatılacak "romantik bir tanisma hikayesi" olur, dinleyenler bayılır.
Ama adam kadini farkinda bile degilse bu creepy olur, adami huzursuz eder.
bence alinabilecek bir risk:)
bir arkadasim kapisinin önünde bir hediye buldu - led ampullü bir süs. yazan kisi ona karsi hisleri oldugunu - eger tanismak isterse lambasini yakip balkona koymasini söyledi.
mesela kiza bu ürkütücü geldi çünkü bu sekilde ihtimal verdigi kimse yoktu. Ama öte yandan da heyecanlandi falan hayatina kisa sureli bir renk geldi:) sonuc olarak balkona birakmadi ve hikaye hic baslamadi.
Bodrum katta oturmuyor ve döktüğünüz suyu zeminden düzgünce siz tahliye etmiyorsanız: camları, mermerleri su dökerek yıkamak temiz olmak demek değildir. Komşusuna, çevresine saygısızlık ve terbiyesizliktir.
adam bu yüzden yagmur zamani yapiyor. Bence bu bile düşünceli insan oldugunu gosterir. düşüncesiz olsa foşur fosur yikar, milletin camlarini pisletir kendisini temiz zannederdi (ulkenin buyuk cogunlugu gibi) adam temizliğini bile yağmura denk getirmis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X