not : bu yazı depresyon içerir.

selam canım Rabbim bu mübarek günlerde yardımcınız olsun inşallah ben yaklaşık 6 yıldır bekliyorum nişanlımı ve sonunda eylülde evlenicez gün doğmadan neler doğar nişanlın evlendikten sonrada işsiz kalabilirdi ozman daha başka sıkıntılarınız olurdu Rabbim sizin için böylesini uygun görmüş herşeyin başı sabır seviyosan sonuna kadar sevdiğinin arkasında dur aileler ilişkileri çok yıpratıyo bazen ama sen hiçbirine kulak asmamaya çalış sevdiğini ve gerekirse bir ömür onu bekleyeceğini söyle gerçekten seven insan kolay bulunmuyo sen sevdiğine sıkıca sarıl

ahh canım herkesin sıkıntısı derdi ayrı ayrı, benimde senden farklı bir durumum yok, ne yalan söyleyeyim senin nişanlın 8 aydır iş arıyor benim erkek arkadaşım bir yıldan fazla zamandır iş arıyor üniversite mezunu daha önce kendi işini yaptı şimdi büyük firmalar kendi işini kurmuşsun iyide kazanmışsın şimdi bu paralara burda çalışmazsın yarın öbür gün sıkılırsın diye iş vermiyorlar böyle mantık olurmu ? oluyor ne yazık ki inan 7 senedir birlikteyiz 7 senedir ben sabrediyorum:) kişilik olarak süper bir insan, ama işte her insanın hayatta bir sınavı var ALLAH dermansız dert vermesin herşey düzelir.:) sende sabret sabrın sonu selamet :)

nişanlının annesiyle konş bnce üzgün oldugunu söyle o seni anlayacaktır bnce ayrıca bir de sabır , zaman kesinlikle herşeyin ilacıdır derler ya çok dogru :) fazlada üzme bu tatlı canını

teşekkür ederim:) en son kayınvalidemle konuşmamızda sen bana anlat herşeyi dediğin için anlattım böyle birikip patlayacağını bilmiyordum pişmanım herşeyi açıldığıma gibi bir gergin konuşma oldu.ses tonundaki uzaklığı da açar açmaz algıladım ne biliyim içimden de pek aramak gelmiyor biraz kafasını dinlesinler sorunlarda uzak :)
deniyorum üzülmemeyi..

nişanlım garsonluk yapmaz bilirim o konuda kompleksli banka düşünüyoruz ama henüz diplomayı almadığından bankalar olumsuz dönüyor.
bende ona öyle diyorum düğünü geçtim diyorum kendin için bi işe gir asgari üc. al yine gir oda onayladı fakat şimdide işlerde dönüş yok:/olacak allahın izniyle...beni çalıştırmaz mümkünatı yok biraz kıskanç :) çok teşekkürler yorumların için :)

öncelikle çok teşekkür ederim pozitif yorumların için :)...
nişanlımın belli bir çizgisi var onun dışına çıkmıyor banka,memuriyet, tıbbı mümessillik en kötü satış temsilciliği düşünüyor kendi bölümünü yapmayı düşünmüyor belki başka bir erkek olsa deyim yerinde olsa inşaatçılık yapardı yine bu durumları yaşamazdı ama benim nişanlım tek çocuk hayatı boyunca sıkıntı görmemiş maddi manevi şimdi ondan tutup insaat işçiliği yapmasını bekleyemem starndartlarının altına düşmüyor bu konuda seçici çok bekledim iyi bir iş olsun herkesi utandırmak istiyorum diyor.
annesini haklı gördüğüm çok konu var evde 2 erkek tüm iş ona bakıyor sosyalde bir kadın sosyallikle ev yaşamı arasında kalınca bocalıyor.çok nazenin hemen olaylarda etkileniyor bu huyunu yeni anladım kayınvalıdemın ama geç oldu :/ anlatmamam gerekliymiş...
insan zaten panikle hata üstüne hata yapıyor sakinleşmek en iyisi bende kendimi dinliyorum şu sıralar amin inşallah herşey yoluna girecek...

aminnn :) iyi dileklerin için teşekkürler çok sevindimmmmm seninde adına allah sonsuz mutlu geçimler versin :)
bende beklerim onu yıllarca fakat bizim normal bir nişanlılık sürecimiz yok babamdan ötürü gelmesine buluşmamıza izin vermiyor düşün sıkıntı kaçak halinde liseliler gibi bulusuyoruz :/ ıkımızde 25 mizi aştık bu yaşa ragmen biraz rahat olsak ne evlilik acelemiz olur ne bukadar tartışmalar tek sıkıntımız görüşememek arkadaşlarımın nişanlıları evlerinden çıkmıyor :) iç geçiriyorum doğrusu...babam kıskanıyormu neden böyle yapıyor anlamıyorum bağnaz bir ailede değiliz bilemedim :)

seninkide dertmiş :/ benzer durumlar evet ....erkek açısından işsizlik çok kötü bir durum herşeyine yansıyor fiziksel pskolojık allah seninde yardımcın olsun canım...üni mezunu olduğu halde iş bulmakta sıkıntı çekilen bir ülke burası malesef...erkek arkadaşın farklı iş alanlarına yönelip yada yeniden kendi yapabilceği iş kursa ne biliyim :) hayırlısı hakkımızda sabırla aşıcaz diliyorum:)

çok haklısın canım sevgili olsanız gezmenize kızsa anlarım ama nişanlıyken kızıyosa baya düşüncesizlik etmiş oluyo bana göre belki ihtiyaçlarınıza bakıcaksınız belki eşya bakıcaksınız çok baskıda bunaltıodur eminim inş. babanda insafa gelir herşey yoluna girer senin için dua edicem

canım yemin ederim gözlerim doldu dua edicem dedin ya :) bir kitapta okumuştum müslümanın müslüman kardeşine ettiği dua kendisinin etmesinden daha hayırlıdır diye bir yazı vardı o geldi aklıma eksik olma duyarlılığın için teşekkürler allah sanada mutlu mesut düğününü yapıp bir ömür boyu mutluluk saadet geçim versin amin....

amin canım inşallah bende güzel duaların için teşekkür ederim allah razı olsun bol bol dua ediyorum zor durumdaki arkadşlara Rabbim inş. kabul buyurur herkez mutluluğu bulur bu mübarek günlerde

amin canım inşallah bende güzel duaların için teşekkür ederim allah razı olsun bol bol dua ediyorum zor durumdaki arkadşlara Rabbim inş. kabul buyurur herkez mutluluğu bulur bu mübarek günlerde

♥allah sendende razı olsun canım aminnnnnnn :)

8 ay nedir ki allah askina? Kiz kardesimin esi yaklasik 2 sene is bulamadi, tabii ki insan ister istemez bu adam calismaz demeye basliyor, ama is buldu ve gercekten cok güzel bir is.

cok iyi geciniyorlar. bir gün kavga ettiklerini görmedik. eger iyi bir insan diyorsan, kendini strese sokma, is bulur ve hersey rayina girer, iyiki sabir etmisim diyeceksin.

Allah evlenenle ev kurana yardım eder

İnancını yitirme dua et

Sende çalışmaya gayret et, elele verin çözülmeyecek dert yok, sıkıntı ailenden kaynaklanıyor, onlara da tavrını koy biraz. Bu gün adam işsiz yarın babanın bir dilim ekmeğe muhtaç olmayacağı kimin garantisi altında, babana bunu hatırlat. Bu mübarek günler hatrına Rabbim tez vakitte feraha çıkartsın sizi

aminnn... allah razı olsun iyi dileklerin için...evet normal süreci anormalleştiren benim ailem nişanlımada hakveriyorum ne olduma ugradı çocuk görmemişki hayatı boyu böyle saçmalık allaha inancım sonsuz hep dua edıyorum zamanla azalsada umudum yine toparlıyorum allaha yakın olmaktan vazgecmıyorum.

tesekkur ederim fıkırlerın ıcın bizimde biryerde dönecek şansımız beklıyoruz birde gerilimler olmasa....

İnanki bazı şeylere ulaşırken zorluklar çıkıyorsa sonu çok güzel oluyor inşallah seninde öyle olur sabret biraz ve sen sakinleş nişanlınıda sakinleştir baya gerilmiş zaten ortam daha çok germeyin sonra evlenmenize engel olurlarsa daha çok üzülürsünüz nişanlın işe girmek için elinden ne geliyorsa yapsın bence sakin olun sabredin işe girince evlilik hazırlığına başlarsınız zaten moralini yüksek tut düzelcek herşey de

aminnn :) saol fıkırlern ıcın canımmm...oda bana oyle dıyor bana bıraz huzur versen ben herseyı halledıcem ama sabretmek zor :) bende ona bulasmıyorum artık buraya uyeyım senın gıbı gormedıgım ama kalben aynı duygularda oldugum bır cok arkadasmla paylsıyorum sorunlarımı rahatlıyorum:)

Bir insana sırf iş olsun diye inşaatlarda şurda burda çalışmasını bekleyemeyiz.Herkesin kendine göre sınırları var.Gider orda çalışır,para kazanır ama mutsuz olur.İş bulamıyorsa gitsin limon satsın bilmem ne diyen insanlar da var.Yanlış.Her insanın hedefleri vardır.Okumuştur,emek sarfetmiştir.Şimdi bütün emeğini çöpe atıp git inşaatta çalış diyemeyiz.Kurumların sınavları var onlara hazırlansın,bol bol cv doldurup göndersin.Eşe dosta mutlaka her fırsatta ne tür iş aradığınızı çıtlatın.Sen de tanıdıklarına söyle.

Kayınvaliden konusuna gelince,valla nazenin diye diye hep alttan alırsan,o nazenin huy birden heryerde kullandığı kalkan olr.Herkesin çocğu var.Bir evde 4 erkek büyüten kadınlar da var.Hem sıkıntılarla dertlerle uğraşan hatta torun büyüten hatta çalışan kayınvalidelerde var.Sonuçta onların size anlayış gösterip alttan alması lazım.Tamam bak onun da kendine göre sıkıntıları vardır ama kimseyi de kendinden önce görme.Sonuçta oğlu iş bulamadı,yuvanızı henüz kuramadınız.Sen de iki arada bir derede kalıyorsun.Herkesin birbirine hoşgörü göstermesi lazım.

kesınlıkle cok guzel ozetlemıssın durumu herkes sen gıbı dusunmuyor benım aılem mesela ya bır erkek 8 ay ıs bulamazmı dıye basımı yıyorlar halamlar uvey annem vs. biz bir mutlulugu ınsa ederken başka bır yerı yıkmak ıstemıyorz dedıgn gıbı eger nısanlım ıstemedgı bı ıste calısırsa daha kotu olacak dayatılmıs gıbı olacak ve belkı allah korusun evlılıkten sogucak ne yapıyorum ben lere gelırse ıs kötü ozman o yuzden bende onu iş secımınde rahat brakmaya calısıyorum bızım acelemız yokkı aılemın acelesı var :/ kayınvalıdemde
nevrimi döndürdü o herseyı anlat paylas dıyen kadın sımdı uzak bana ya anlık duygu degısımlerı bunlar bıraz sosyallıgınden fire verınce ad-rkadas cevresnden cok etkılenıyor farklı dusuncelere kapılıyor bakalım bende aramıyorum oda aramıyor bayrama kadar gider galıba boyle bayramda mecbur aramalıyım aramazsam köprüleri atmıs olurum degılmı ? ::::/ teşekkur ederım ılgın yorumların ıcın

Sen nişanlınla otur konuş.Hissettiklerini,ailenin baskısını filan anlat.Onu anladığını,detsek olduğunu da söyle.Onun mutlu olacağı işi yapmasını istediğini fakat çokta fazla seçici olmamasını izah et.Gerekirse gelsin babana durumu o izah etsin.Kayınvalidenle ipleri koparma tabii,soğukta olma,aşırı sıcakta.Mesafeni hayatın boyunca hep koru.Bayramda ara.Bayamını kutla nasılsınız de.Başka konulara girme.O girerse de kısa kes kapat konuyu.Yüzyüze geldiğinizde senin de üzüldüğünü,iki arada kaldığını belirtirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…