Tv nin hayatımızdaki yeri....
Değişik bir milletiz biz. Yediğimizi içtiğimizi hiç sorgulamayız, ne domuzlar, ne atlar, ne eşekler yiyoruzda haberimiz yok. TV'de domuz maketi görmüşüz şikayet üstüne şikayet...
Göz görmeyince Gönül, katlanıyor ama görüncede saçmalıyorgöz görmeyince gönül katlanır arkadaşlar
Valla şimdiye kadar halkça ne yedik ne yemedik meçhul, bu memlekette kaç sefer kaçak domuz kesimi yapanlar oldu, bir kısmında yakalandılar lakin yakalanmadan kestikleri domuzları satanlarda olmuştur, domuzun diğer adını diyorum size, bayır danası derler, avlayanlara sorun onlar bilirlergöz görmeyince gönül katlanır arkadaşlar
doğrudur..az olsun öz olsun derim Munecim..bilindik bri kasap var burada oradan alıyoruz kıymayı..artık günahı vebali boynuna..yemeklik kuzu kuşbaşı gerekirse iki büyük market var burada bilirsin oradan alıyoruz..margarin minimum seviyede kullanıyorum zaten..Valla şimdiye kadar halkça ne yedik ne yemedik meçhul, bu memlekette kaç sefer kaçak domuz kesimi yapanlar oldu, bir kısmında yakalandılar lakin yakalanmadan kestikleri domuzları satanlarda olmuştur, domuzun diğer adını diyorum size, bayır danası derler, avlayanlara sorun onlar bilirler
Bir tür dana sanıp afiyetle yiyen çok
Yorumlarınızı okurken yüzümde ciddi bir tebessüm oluştu. Şimdi hep birlikte üzerime çullanıp bu ne diyor, geri kafalı hesabı yapabilirsiniz. Hiç önemli değilDomuz etinin dinimiz de haram ve sakıncalı olduğunu sanırım herkes biliyor. Hatta yasaklı olan tek hayvandır. Hayvanlar dünyasında hiçbir hayvan kalmadıda domuzun pişirilişi mi öğretiliyor? Oldukça manidar bir durum. Hadi onu geçtim. Sizlerin tiiii ye aldığı benim ise çok garipsediğim, çocukların o esnada gözlerinide kapatmışlardır yorumu. Valla ben programı izlemedim, izlesem ve bir anne olsam sadece çocuğumun gözünü kapatmakla kalmam, televizyonu da kapatırım. Müslüman bir toplumda bizlere ve çocuklarımıza domuz etinin yenilmesinin ne kadar doğal birşey olduğu duygusu empoze etmektir bu.Ayrıca ben bilinçli bir insan olarak bu algıya kapılmasam dahi küçük bir çocuk bu ayrımı yapamaz. Domuz etininde yenilebilecek bir et sıfatında olduğunu düşünebilir. Programı izlemediğim için şikayet vs etmedim. Fakat kim şikayet etmişse canı gönülden kutluyorum. Gizli kapaklı zaten besinlerle hayatımıza sokmuş oldukları o mundar hayvanın etini, en azından açıkça alenen hayatımıza sokmasınlar. % 90 Müslüman olan bir ülkede insanların manevi duyguları oynamaya, dejenarasyona uğratmaya bence çok güzel bir örnek olmuş....
Evet, domuz eti yemek dogaldir. Dünya sadece müslümanlardan ibaret degildir. Hatta Türkiye bile sadece müslümanlardan ibaret degildir. Milyon degil, milyarca insan bu eti yiyor. Sen yemiyorsun diye, bu etin yenmesini annormal kilmaz. Hatta baska bir ülkede, baska bir aileye dogmus olsaydin, domuz eti yememek sana aykiri gelirdi.
Hic kimse, hic birseyi empoze etmiyor. Hic kimse sana "bu domuz eti tarafi mecburen uygulamak zorundasin" demiyor. Televizyonda öyle her görüntü biseyi empoze etmek olsaydi.. ohoo daha neler var, neler.
Ayrica televizyon senin cocuklarini egitmekle hükümlü degildir, bu egitimi sen vereceksin. Eger domuz etini yemesini istemiyorsan gidip anlatacaksin. Ve anlatmanida "dünyada bircok insan domuz eti yiyor, ancak bizim icin yasak,..." ile baslayabilirsin
Ve "hayatimiza sokmasinlar" diyorsunda, sanki senin mutfagana domuz eti sokmuslar gibi konusuyorsun. Hic baska dinlere karsi bir milim saygin bile yok. Bunu nerdenmi biliyorum?
Ben yurtdisinda kaliyorum. Burda sagci, irkcilarda ayni senin gibi düsünüyor konu basörülü kadin olunca, cami olunca, bayramlar olunca. Onlarda "hayatimiza sokmasinlar, kendi ülkelerinde yasasinlar herseyi" diyorlar
Bence kararsız arkadaşa haksızlık ediyorsunuz..Türkiye sadace Müslümanlardan ibaret değil..sakınca gören tv yi kapatır..ama asla retüklük bir durum değil..retük kurtlar vadisini kaldırsaydı..küçük çocuklar silaha kabadayılığa özeniyor..bak onuda kapatmadı:)Önce şunu belirtiyim ne kapalıyım nede gericiyim. Son derece modern ve üniversite mezunu bir insanım. Sizin yurt dışında yaşıyor olmanız size belki domuz ve türevi durumları şirin gösterebilir. Ben Türkiye'de yaşıyorum ve Türk televizyonlarında domuz etinin piştiğini görmek istemıyorum. Dinime aykırı bir durum için tepki koymam size ırkçılık olarak geliyorsa No problem çünkü bende şuan sizlerin Avrupaya asimile olmuş özlerini kaybetmiş insanlar olarak bakıyorum. Bakış açısı kişiden kişiye değişir. Saygı duymak lazım. Neyse ki çoğunluk benim gibi düşünüyor ki gerekli tepki koyulmuş :)
Evet sizce RTÜK'lük bir durum değil. İnsanların dünyaya bakışları görecelidir. Size doğru gelen bana yanlış gelir. Türkiye Cumhuriyeti resmi dini Müslümanlıktır ve ülkenin % 90 lık bir kesiminin nufüs kağıdında İslamiyet yazmaktadır. Buda demek oluyor ki saygı duyulmayı fazlası ile hak eden bir çoğunluk bulunmakta. BenKurtlar Vadisini de izlemem ve çocum olsa onada izletmem.Kaldı ki zamanında onun içinde bir çok şikayet RTÜK'e gitti. Defalarca ceza aldı. Şimdi kendilerine çeki düzen verdiler ve yollarına devam ediyorlar. Ben yazımda Kurtlar Vadisi kalsın gibi bir ibare mi kullandım da karşıma bu örnekle çıktınız anlamadım. Yanlış olan ne varsa toplum tepkisini gösterebilir ve yaptırım organları da gereğini yapar.Bence kararsız arkadaşa haksızlık ediyorsunuz..Türkiye sadace Müslümanlardan ibaret değil..sakınca gören tv yi kapatır..ama asla retüklük bir durum değil..retük kurtlar vadisini kaldırsaydı..küçük çocuklar silaha kabadayılığa özeniyor..bak onuda kapatmadı:)
hoşgörüsüz bencil bi toplum olduk ne güzel! kardesim sen müslüman olabilirsin domuz etim yemiyorsan ac baska bi kanalı izle. bu ülkede herkes müslüman değil. isteyenler açar izler
T.C nin dinin 100 de kaç olduğu problem değil..herkezin tv sinde uyduda var onları gereksiz gördüklerini nasıl izlemiyorlarsa bunuda izlememe hakkını kullanacaklar..dizi sadece bir örenekti..onun gibi pek çok örnek var..t.c nin tek sorunu domuz eti sucuğu olsaydı keşkeEvet sizce RTÜK'lük bir durum değil. İnsanların dünyaya bakışları görecelidir. Size doğru gelen bana yanlış gelir. Türkiye Cumhuriyeti resmi dini Müslümanlıktır ve ülkenin % 90 lık bir kesiminin nufüs kağıdında İslamiyet yazmaktadır. Buda demek oluyor ki saygı duyulmayı fazlası ile hak eden bir çoğunluk bulunmakta. BenKurtlar Vadisini de izlemem ve çocum olsa onada izletmem.Kaldı ki zamanında onun içinde bir çok şikayet RTÜK'e gitti. Defalarca ceza aldı. Şimdi kendilerine çeki düzen verdiler ve yollarına devam ediyorlar. Ben yazımda Kurtlar Vadisi kalsın gibi bir ibare mi kullandım da karşıma bu örnekle çıktınız anlamadım. Yanlış olan ne varsa toplum tepkisini gösterebilir ve yaptırım organları da gereğini yapar.
Öncelikle sizin kardeşiniz değilim hitaplarda saygı çizgisini zorlamayalım. Toplum psikolojisi ile kalabalık bir kitlenin savunduğu şeyi savunmak sizlerin bu konuda haklı olduğunuzu göstermez. Ya da benim haklı olduğumu. Belki ben haksızım belki de siz... Burada kimse otorite değil buna karar verebilecek. Fakat siz bu yorumunuzda bahsetmiş olduğunuz hoşgörünün ne kadarına sahipsiniz? Beni sorgulamadan önce kendinizi sorgulayın... Şuan bende sizin Müslüman insanların hassasiyetine saygı duymayan, bencil insanlar olduğunuzu düşünüyorum. Ağzıma alırken bile tıksındığım, midemin bulandığı bir hayvanın, dinimde kesinlikle yasaklanmış olan tek hayvanın yemeğinin Türk televizyonlarında yapılmasına karşıyım. Benim buna karşı olmam kendi dini inancımdan kaynaklı peki sizin bana bencil ve hoşgörüsüz gibi yakıştırdığınız mesnetsiz benzetmelerin kaynağı nedir? Önce sizler kendinizden farklı görüşlere sahip olan insanların görüşlerine saygı duymayı öğrenin, ondan sonra kalkıp burada insanlara hoşgörü dersi verin. Kaldı ki siz koskaca bir dine saygı duymazken bana yani tekil bir şahısa bu yorumları yazmışsınız çok değil.
T.C nin dinin 100 de kaç olduğu problem değil..herkezin tv sinde uyduda var onları gereksiz gördüklerini nasıl izlemiyorlarsa bunuda izlememe hakkını kullanacaklar..dizi sadece bir örenekti..onun gibi pek çok örnek var..t.c nin tek sorunu domuz eti sucuğu olsaydı keşke
Herkesin televizyonun da farklı kanal seçeneği olduğu gibi RTÜK seçeneğide var. Siz beğenmişsiniz izlemişsiniz sizin tercihiniz. Bazı insanlar sakıncalı bulmuş ve RTÜK'e şikayet etmiş buda onların tercihi. T.C'de çok sorun var diye insanların rahatsız olduğu bir konuda şikayet mekanızmasını çalıştırmaması, aman sende demeside vurdum duymazlığını gösterir. Neden insanların hassasiyetine saygı duymak sizler için bu kadar zor anlamakta ciddi zorluk çekiyorum. Demokratik olmayan birşey yapmamış insanlar. Demokratik haklarını kullanmışlar. Beğenirsiniz, beğenmezssiniz bu size kalmış ama o insanları bu şikayetlerinden dolayı yargılayıp, aşağlayamazsınız. O çok savunduğunuz üstün medeniyet, kişi haklarına saygı, farklı dinlere saygı vs gibi söylemleri, siz bu davranışınızla çürütüyorsunuz. Unutmayın ki saygı duyduğunuz kadar sayılırsınız
izlediğimi nereden çıkardınız..sadece çok az haber programlarına bakarım onun dışında tv izlemem..tabiki demokratik hakları şikayet etsinler..ama domuz eti gibi midye yenmeside dinimizce yasak neden pisliği içinde kalan bir hayvan olduğu için..oda yasak ama sokaklarda satılır yiyen yer yemeyen yemez..abartı olduğunu yazdık sadece..bunun asimile olmakla vs.. hiç bir ilgisi yok..hayat şartları nedeniyle insanlar...Avrupa yada diğer ülkelerde yaşıyorlar..ama her ne olursa olsun Türkiye diyorlar bunu biliyorum görüyorum..Bu dejenerelik değil..şu an ülkemizdeki her türlü dejenerasyon yurt dışından daha fazla..Herkesin televizyonun da farklı kanal seçeneği olduğu gibi RTÜK seçeneğide var. Siz beğenmişsiniz izlemişsiniz sizin tercihiniz. Bazı insanlar sakıncalı bulmuş ve RTÜK'e şikayet etmiş buda onların tercihi. T.C'de çok sorun var diye insanların rahatsız olduğu bir konuda şikayet mekanızmasını çalıştırmaması, aman sende demeside vurdum duymazlığını gösterir. Neden insanların hassasiyetine saygı duymak sizler için bu kadar zor anlamakta ciddi zorluk çekiyorum. Demokratik olmayan birşey yapmamış insanlar. Demokratik haklarını kullanmışlar. Beğenirsiniz, beğenmezssiniz bu size kalmış ama o insanları bu şikayetlerinden dolayı yargılayıp, aşağlayamazsınız. O çok savunduğunuz üstün medeniyet, kişi haklarına saygı, farklı dinlere saygı vs gibi söylemleri, siz bu davranışınızla çürütüyorsunuz. Unutmayın ki saygı duyduğunuz kadar sayılırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?