Hanım efendi bende sizi kaile almıyorum ki zaten yanıtımda bellidir. Siz ülkenizin % 90 müslüman bir ülke olduğunu bile inkar yoluna giderken benim teşbihte yaptığım bir hatayı cımbızla çekipte sen bunu bilmıyorsun diye saldırı moduna geçebiliyorsun. Evet devletimizin resmi dini yoktur. Bu benim yanlışım. Sizin gibi yanlışları savunmam aksine hatamı kabul ederim. Aramızda ki farkta buradan doğuyor işte ben hatamı kabul ediyorum. Siz ise insanların düşüncelerine saydı duymadan saldırıyorsunuz. Onun için sizde benim için etkisizsiniz. Düşünceleriniz de hükümsüz.Resmi dinin ne olduğunu bilmiyorsanız bu konuda söylemlerde bulunmayın. Resmi din ülkenin anayasasında belirtilen, devletin dinidir. T.C. anayasasında ise devlet dini, dolayısıyla resmi din ibaresi bulunmaz. Bir şeyi iddia ediyorsanız dayanaklarınız olsun lütfen.
Ben kimseyi temsil ettiğim iddiasında da değilim, sizin yakıştırdığınız bir şey olduğu için bunu kaale almıyorum.
İnanın siz şuan neyi savunuyorsunuz anlamadım. Ben diğer arkadaşa cevap yazdım siz farklı şekilde üzerinize alındınız ve yoruldum. Hani tek tek gelin diycem oda olmuycak. Fakat sizin şuan savunduğunuz şeyle konumuzun alakası olmadığı için tartışmıycam..bakın politikaları devlet belirler..halk çalışır vergisini öder dedim değilmi..
Bülent arırınç edirne valisinin hatalı olduğunu ve Yahudi cemaatinden özür dilediğini ve olması gerekenin bu olduğunu söyledi..
EDİRNE(DHA)- Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Mescid-i Aksa’daki olayları hatırlatarak, kentteki restorasyonu bitme aşamasındaki tarihi Büyük Sinagog’un ibadete açmak yerine müze olarak kullanılacağı açıklamasına kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, Türkiye Hahambaşılığı Türk Musevi Cemaati’nden özür diledi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin bugün öğle saatlerinde Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati Hahambaşısı Rav İsak Haleva'yı telefonla aradı. Vali Şahin telefonda Hahambaşı Haleva’ya Edirne'deki Büyük Sinagog ve googletag.mynet.renderLazySlot('300x250body1') Yahudi mezarlığıyla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve basın organlarında çarpıtıldığını söyleyerek, bu tür yayınları onaylamadığını ifade etti. Yanlış anlama nedeniyle derin üzüntülerini dile getiren Vali Şahin ayrıca Hahambaşı Rav İsak Haleva’a özürlerini iletti. Vali Şahin’in telefonla özürünün yanında ayni yönde resmi bir mektupta yazarak Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati’ne gönderdiği öğrenildi. ÖZÜR GETİREN SÖZLER Edirne Valisi Dursun Ali Şahin geçen cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mescid- i Aksa'nın içinde savaş rüzgarları estiren o eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların burada mezarlıklarının çevresini değiştiriyoruz, projelerini Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderiyoruz. Tescilini bekliyoruz. Bakın bizim yaklaşımımız nerede onların yaklaşımı nerede. Yani bunu dinleyicilerimizin, izleyicilerimizin takdirlerine sunuyorum" demişti. try { if(hasEmbed){ /* do nothing */ } }catch(e){ googletag.mynet.renderLazySlot('div-gpt-ad-1410962145047-2') } //googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1410962145047-2'); }); Kaynak: http://www.mynet.com/haber/guncel/share-1572943-1?utm_medium=copy
sizin bu konuda ne yazdığını okumadım. hiç bir fikrim yok. ben de sizinle kardes olduğumu iddia etmiyorum olmak da isteme zaten. insanların bencilliğini sevmiyorum bu sahsı görüşüm kimseyi ilgilendirmez. ayrıca bnde müslümanım burda herkes bi tek kendini müslüman istiyor ilginc gercekten ben domuz hayatımda yemedim yemem de dinimden dolayı. ama benm arkadasım müslüman değilse bu ülkede yasamasın mı? illa müslüman mı olsun. yüzlerce kanal var müslümanlar izlemek zorunda değil baska bişey acababilşr. ama artıl çemberi iyice daraltıyoruz. dinlerin gösteriş ve kısıntı olması bnce son derece yanlış
Siz bana kişisel benzetmeler yaptığınız için cevap verdim. Yoksa sizin düşünceniz hakkında da bende fikir sahibi değilim ve olmak zorundada değilim. Saygı çerçevesinde ben fikirlerimi ortaya koydum. Beğenmemişsiniz bencillikle suçlamışsınız buda sizin düşünceniz. Din konusunda bence, sence gibi tabırlere yer yoktur. Neyse tartışmıycam sizinle de çünkü gerçekten sığ bir tartışmaya dönüştü. Siz yabancı arkadaşlarınızla domuz eti pişirilen tv leri izleyin bizde başka kanal izleriz. Umarım hepinizin gönlü olmuştur. Tek başıma daha fazla bu kadar insanla tartışamıycam.