NTV'nin programına şikayet yağdı! Domuz sucuğu yapımı gösterildiği için

Midye mekruh, o pis hayvan haram. Önce bunları araştırıp sonra buraya taşısanız bence daha sağlıklı olur :)
so nuçta yenmese daha iyi deniliyor değilmi..saygı diyorsunuz ya:)burası T.C olduğu için ecnebi vatandaşlar Türk tvsinden tarif alıp uygulamasınmı diyorsunuz yani:))

Midye mekruh, o pis hayvan haram. Önce bunları araştırıp sonra buraya taşısanız bence daha sağlıklı olur :)
mekruh işlemek küçük günah yazıyor,haram büyük günah..küçük günah olduğu için midye sakıncalı değil yani:))

Mekruh demek sakıncalı ama günah değil. Haram demek dinen kesinlikle yasaklanmış olan tıpkı konumuzda ki hayvan gibi. Yani ikisinin mukayesesi olamaz. Sigarada mekruhdur ama içilir. Sigara gibi düşünün midyeyi de :)

Türkiye Cumhuriyeti resmi dini Müslümanlıktır ve ülkenin % 90 lık bir kesiminin nufüs kağıdında İslamiyet yazmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur hanımefendi. Açıp anayasaya bakabilirsiniz. Resmi olarak devletin dini yoktur, dolayısıyla bu iddianız da mesnetsiz.

%90ın nüfus cüzdanında İslam yazması ise nüfus cüzdanı çıkartılırken yapılan genelgeçer bir uygulamadır, nüfus cüzdanında İslam yazan herkes Müslüman değil yani. Bana sormadılar misal yazarken?

so nuçta yenmese daha iyi deniliyor değilmi..saygı diyorsunuz ya:)burası T.C olduğu için ecnebi vatandaşlar Türk tvsinden tarif alıp uygulamasınmı diyorsunuz yani:))

Sucuk ecnebi yemeğimi :) Ya her sabah kahvaltı da yediğimiz sucuğu domuzla yapıyorsunuz. Sonra buna da ecnebi tarifi diyorsunuz. Sağlam kılıf. Tekrar söylüyorum bu sadece insan beyninde domuz denen hayvanın algısını değiştirmek amaçlı yapılan bir nevi dejenerasyondur. Ecnebi insanların dinine ters düşen bir yemeği biz onlara zorla empoze etmıyorsak onlarda bir zahmet bu hayvanın tariflerini internetden vs alsınla. NTV kadar büyük ulusal bir kanaldan almasınlar. Onların yemek tercihine karşılık bizim dini inancımız. Vaybe hoşgörüye bakarmısınız. Adamların yemek tercihleri bizim dini tercihlerimizin de önünde. Şaka gibi...

asla size katılmıyorum..domuz eti yemeyen biri tv den izleyip empoze olmaz..yemeyen yemez yiyende yer..rtük bu konuda bir şey yapmaz kanımca..
insanlar ailelerinden alırlar temel eğtimi,sağlam ve sağlıklıysa hiç bir şey o temeli yıkamaz..
evet olması gereken yayınlanması ve insanların izlememe hakkını kullanmasıdır..kendi fikrim..

Ya siz ne saçmalıyorsunuz. Tüm dünya da ülkemiz Müslüman ülke sıfatındadır ve sizlerde benim kadar iyi biliyorsunuz ki ülkenin en az % 90 lık kesimi Müslümandır. Ha siz nüfus kağıdınıza İslam yazılmasından rahatsızsanız gider çıkarttırırsınız. ama geri kalan % 90'ı temsil ettiğinizi iddia edemezsiniz. Sırf Müslüman olduğunuz için Avrupa Birliğine alınmayan bir ülkesiniz ve hala kalkmış ülkemizde kimlerin savunuculuğunu yaparak, kendi çoğunluğunuzu ezme çabasındasınız.. Yazık !

hayır sigara haram,önceden mekruh deniyordu
bilimsel açıklamalarda uyuşturucu gibi nitelendirildiği için haram dendi
bakın diyanette açıklamış,keza mideyede öyle
http://www.dindiyanat.net/fetvalar/sigara-icmek-haram-mi-mekruh-mu-h13650.html

saçmalayan sizsiniz,uslubunuza bakın..Müslümanız diye Abd ye alınmayacağımızı biz biliyorduk zaten..İslam dini yasakçı bir din değildir hoşgörü dinidir.islam yazılıp yazılmamasından neden rahatsız olayım neden bunu yazdınız anlayamadım..benim müslümanlığımımı tartışıyorsunuz..bu allahla benim aramda ama siz haddinizi fazlaca aşıyorsunuz bence..yazık diyorum sadece..hiç kimse bir diğerinin dinini sorgulayamaz..T.C cumhuriyetinde tercihler vardır ve varolacaktır..

Türk halkının ezilip ezilmemesi halkın değil seçtikleri hüküğmetin politikalarının elindedir..halk çalışır vergisini öder..dış ülkelerle olan politikayı devlet belirler..

O yazı size mi? Önce sakin olun ve kime cevap yazdığıma bakın. shot 'mu sizin nickiniz?

Resmi dinin ne olduğunu bilmiyorsanız bu konuda söylemlerde bulunmayın. Resmi din ülkenin anayasasında belirtilen, devletin dinidir. T.C. anayasasında ise devlet dini, dolayısıyla resmi din ibaresi bulunmaz. Bir şeyi iddia ediyorsanız dayanaklarınız olsun lütfen.

Ben kimseyi temsil ettiğim iddiasında da değilim, sizin yakıştırdığınız bir şey olduğu için bunu kaale almıyorum.

O yazı size mi? Önce sakin olun ve kime cevap yazdığıma bakın. shot 'mu sizin nickiniz?
bakın politikaları devlet belirler..halk çalışır vergisini öder dedim değilmi..
Bülent arırınç edirne valisinin hatalı olduğunu ve Yahudi cemaatinden özür dilediğini ve olması gerekenin bu olduğunu söyledi..

EDİRNE(DHA)- Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Mescid-i Aksa’daki olayları hatırlatarak, kentteki restorasyonu bitme aşamasındaki tarihi Büyük Sinagog’un ibadete açmak yerine müze olarak kullanılacağı açıklamasına kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, Türkiye Hahambaşılığı Türk Musevi Cemaati’nden özür diledi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin bugün öğle saatlerinde Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati Hahambaşısı Rav İsak Haleva'yı telefonla aradı. Vali Şahin telefonda Hahambaşı Haleva’ya Edirne'deki Büyük Sinagog ve googletag.mynet.renderLazySlot('300x250body1') Yahudi mezarlığıyla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve basın organlarında çarpıtıldığını söyleyerek, bu tür yayınları onaylamadığını ifade etti. Yanlış anlama nedeniyle derin üzüntülerini dile getiren Vali Şahin ayrıca Hahambaşı Rav İsak Haleva’a özürlerini iletti. Vali Şahin’in telefonla özürünün yanında ayni yönde resmi bir mektupta yazarak Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati’ne gönderdiği öğrenildi. ÖZÜR GETİREN SÖZLER Edirne Valisi Dursun Ali Şahin geçen cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mescid- i Aksa'nın içinde savaş rüzgarları estiren o eşkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların burada mezarlıklarının çevresini değiştiriyoruz, projelerini Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderiyoruz. Tescilini bekliyoruz. Bakın bizim yaklaşımımız nerede onların yaklaşımı nerede. Yani bunu dinleyicilerimizin, izleyicilerimizin takdirlerine sunuyorum" demişti.

bu ülkenin dini yok,ama çoğu Müslüman olan bi ülke bunuda kimse değiştiremeyeceğine göre
bu gayrımüslümlere saygısızlık değildir
domuzdan yapılan sucuğun tv ekranlarında olması çok ta gerekli bişey değil.

sizin bu konuda ne yazdığını okumadım. hiç bir fikrim yok. ben de sizinle kardes olduğumu iddia etmiyorum olmak da istemem zaten. insanların bencilliğini sevmiyorum bu sahsı görüşüm kimseyi ilgilendirmez. ayrıca bnde müslümanım burda herkes bi tek kendini müslüman zannediyor ilginc gercekten ben domuz hayatımda yemedim yemem de dinimden dolayı. ama benm arkadasım müslüman değilse bu ülkede yasamasın mı? illa müslüman mı olsun. yüzlerce kanal var müslümanlar izlemek zorunda değil baska bişey acabilir. ama artıl çemberi iyice daraltıyoruz. dinlerin gösteriş ve kısıntı olması bnce son derece yanlış

bakın derin üzüntülerini bildirmiş:))

valla bıraksınlar artık yeter tercih meselesi artık çok milletli bir ülke olduk suriyelisi arap ı falan
örneğin domuzdan üretilen bir ilac var organ nakli hastalarının haftada 1 defa kullanacakları ama müslüman bir ülke olduğumuz için TÜRKİYE ye sokulmuyor o nedenle organ nakli hastaları hergün 1 avuç ilaç içiyor bunların içinde benim kardeşimde var.

Olmaz. Bu ülkede "ben istemiyorum, o yüzden sen de izleme/kullanma/okuma" algısı var.

çok geçmiş olsun..ama sizinki ilaç beslenme amaçlı değilki..yurt dışından temin edemiyormusunuz..

Olmaz. Bu ülkede "ben istemiyorum, o yüzden sen de izleme/kullanma/okuma" algısı var.
yasakçı bri zihniyet..ama olamaz..hükümet bile bunun farkında artık..