so nuçta yenmese daha iyi deniliyor değilmi..saygı diyorsunuz ya:)burası T.C olduğu için ecnebi vatandaşlar Türk tvsinden tarif alıp uygulamasınmı diyorsunuz yani:))Midye mekruh, o pis hayvan haram. Önce bunları araştırıp sonra buraya taşısanız bence daha sağlıklı olur :)
mekruh işlemek küçük günah yazıyor,haram büyük günah..küçük günah olduğu için midye sakıncalı değil yani:))Midye mekruh, o pis hayvan haram. Önce bunları araştırıp sonra buraya taşısanız bence daha sağlıklı olur :)
Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur hanımefendi. Açıp anayasaya bakabilirsiniz. Resmi olarak devletin dini yoktur, dolayısıyla bu iddianız da mesnetsiz.Türkiye Cumhuriyeti resmi dini Müslümanlıktır ve ülkenin % 90 lık bir kesiminin nufüs kağıdında İslamiyet yazmaktadır.
so nuçta yenmese daha iyi deniliyor değilmi..saygı diyorsunuz ya:)burası T.C olduğu için ecnebi vatandaşlar Türk tvsinden tarif alıp uygulamasınmı diyorsunuz yani:))
asla size katılmıyorum..domuz eti yemeyen biri tv den izleyip empoze olmaz..yemeyen yemez yiyende yer..rtük bu konuda bir şey yapmaz kanımca..Sucuk ecnebi yemeğimi :) Ya her sabah kahvaltı da yediğimiz sucuğu domuzla yapıyorsunuz. Sonra buna da ecnebi tarifi diyorsunuz. Sağlam kılıf. Tekrar söylüyorum bu sadece insan beyninde domuz denen hayvanın algısını değiştirmek amaçlı yapılan bir nevi dejenerasyondur. Ecnebi insanların dinine ters düşen bir yemeği biz onlara zorla empoze etmıyorsak onlarda bir zahmet bu hayvanın tariflerini internetden vs alsınla. NTV kadar büyük ulusal bir kanaldan almasınlar. Onların yemek tercihine karşılık bizim dini inancımız. Vaybe hoşgörüye bakarmısınız. Adamların yemek tercihleri bizim dini tercihlerimizin de önünde. Şaka gibi...
Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur hanımefendi. Açıp anayasaya bakabilirsiniz. Resmi olarak devletin dini yoktur, dolayısıyla bu iddianız da mesnetsiz.
%90ın nüfus cüzdanında İslam yazması ise nüfus cüzdanı çıkartılırken yapılan genelgeçer bir uygulamadır, nüfus cüzdanında İslam yazan herkes Müslüman değil yani. Bana sormadılar misal yazarken?
Mekruh demek sakıncalı ama günah değil. Haram demek dinen kesinlikle yasaklanmış olan tıpkı konumuzda ki hayvan gibi. Yani ikisinin mukayesesi olamaz. Sigarada mekruhdur ama içilir. Sigara gibi düşünün midyeyi de :)
saçmalayan sizsiniz,uslubunuza bakın..Müslümanız diye Abd ye alınmayacağımızı biz biliyorduk zaten..İslam dini yasakçı bir din değildir hoşgörü dinidir.islam yazılıp yazılmamasından neden rahatsız olayım neden bunu yazdınız anlayamadım..benim müslümanlığımımı tartışıyorsunuz..bu allahla benim aramda ama siz haddinizi fazlaca aşıyorsunuz bence..yazık diyorum sadece..hiç kimse bir diğerinin dinini sorgulayamaz..T.C cumhuriyetinde tercihler vardır ve varolacaktır..Ya siz ne saçmalıyorsunuz. Tüm dünya da ülkemiz Müslüman ülke sıfatındadır ve sizlerde benim kadar iyi biliyorsunuz ki ülkenin en az % 90 lık kesimi Müslümandır. Ha siz nüfus kağıdınıza İslam yazılmasından rahatsızsanız gider çıkarttırırsınız. ama geri kalan % 90'ı temsil ettiğinizi iddia edemezsiniz. Sırf Müslüman olduğunuz için Avrupa Birliğine alınmayan bir ülkesiniz ve hala kalkmış ülkemizde kimlerin savunuculuğunu yaparak, kendi çoğunluğunuzu ezme çabasındasınız.. Yazık !
Türk halkının ezilip ezilmemesi halkın değil seçtikleri hüküğmetin politikalarının elindedir..halk çalışır vergisini öder..dış ülkelerle olan politikayı devlet belirler..Ya siz ne saçmalıyorsunuz. Tüm dünya da ülkemiz Müslüman ülke sıfatındadır ve sizlerde benim kadar iyi biliyorsunuz ki ülkenin en az % 90 lık kesimi Müslümandır. Ha siz nüfus kağıdınıza İslam yazılmasından rahatsızsanız gider çıkarttırırsınız. ama geri kalan % 90'ı temsil ettiğinizi iddia edemezsiniz. Sırf Müslüman olduğunuz için Avrupa Birliğine alınmayan bir ülkesiniz ve hala kalkmış ülkemizde kimlerin savunuculuğunu yaparak, kendi çoğunluğunuzu ezme çabasındasınız.. Yazık !
Ya siz ne saçmalıyorsunuz. Tüm dünya da ülkemiz Müslüman ülke sıfatındadır ve sizlerde benim kadar iyi biliyorsunuz ki ülkenin en az % 90 lık kesimi Müslümandır. Ha siz nüfus kağıdınıza İslam yazılmasından rahatsızsanız gider çıkarttırırsınız. ama geri kalan % 90'ı temsil ettiğinizi iddia edemezsiniz. Sırf Müslüman olduğunuz için Avrupa Birliğine alınmayan bir ülkesiniz ve hala kalkmış ülkemizde kimlerin savunuculuğunu yaparak, kendi çoğunluğunuzu ezme çabasındasınız.. Yazık !
bakın politikaları devlet belirler..halk çalışır vergisini öder dedim değilmi..O yazı size mi? Önce sakin olun ve kime cevap yazdığıma bakın. shot 'mu sizin nickiniz?
sizin bu konuda ne yazdığını okumadım. hiç bir fikrim yok. ben de sizinle kardes olduğumu iddia etmiyorum olmak da istemem zaten. insanların bencilliğini sevmiyorum bu sahsı görüşüm kimseyi ilgilendirmez. ayrıca bnde müslümanım burda herkes bi tek kendini müslüman zannediyor ilginc gercekten ben domuz hayatımda yemedim yemem de dinimden dolayı. ama benm arkadasım müslüman değilse bu ülkede yasamasın mı? illa müslüman mı olsun. yüzlerce kanal var müslümanlar izlemek zorunda değil baska bişey acabilir. ama artıl çemberi iyice daraltıyoruz. dinlerin gösteriş ve kısıntı olması bnce son derece yanlışEvet sizce RTÜK'lük bir durum değil. İnsanların dünyaya bakışları görecelidir. Size doğru gelen bana yanlış gelir. Türkiye Cumhuriyeti resmi dini Müslümanlıktır ve ülkenin % 90 lık bir kesiminin nufüs kağıdında İslamiyet yazmaktadır. Buda demek oluyor ki saygı duyulmayı fazlası ile hak eden bir çoğunluk bulunmakta. BenKurtlar Vadisini de izlemem ve çocum olsa onada izletmem.Kaldı ki zamanında onun içinde bir çok şikayet RTÜK'e gitti. Defalarca ceza aldı. Şimdi kendilerine çeki düzen verdiler ve yollarına devam ediyorlar. Ben yazımda Kurtlar Vadisi kalsın gibi bir ibare mi kullandım da karşıma bu örnekle çıktınız anlamadım. Yanlış olan ne varsa toplum tepkisini gösterebilir ve yaptırım organları da gereğini yapar.
Öncelikle sizin kardeşiniz değilim hitaplarda saygı çizgisini zorlamayalım. Toplum psikolojisi ile kalabalık bir kitlenin savunduğu şeyi savunmak sizlerin bu konuda haklı olduğunuzu göstermez. Ya da benim haklı olduğumu. Belki ben haksızım belki de siz... Burada kimse otorite değil buna karar verebilecek. Fakat siz bu yorumunuzda bahsetmiş olduğunuz hoşgörünün ne kadarına sahipsiniz? Beni sorgulamadan önce kendinizi sorgulayın... Şuan bende sizin Müslüman insanların hassasiyetine saygı duymayan, bencil insanlar olduğunuzu düşünüyorum. Ağzıma alırken bile tıksındığım, midemin bulandığı bir hayvanın, dinimde kesinlikle yasaklanmış olan tek hayvanın yemeğinin Türk televizyonlarında yapılmasına karşıyım. Benim buna karşı olmam kendi dini inancımdan kaynaklı peki sizin bana bencil ve hoşgörüsüz gibi yakıştırdığınız mesnetsiz benzetmelerin kaynağı nedir? Önce sizler kendinizden farklı görüşlere sahip olan insanların görüşlerine saygı duymayı öğrenin, ondan sonra kalkıp burada insanlara hoşgörü dersi verin. Kaldı ki siz koskaca bir dine saygı duymazken bana yani tekil bir şahısa bu yorumları yazmışsınız çok değil.
Olmaz. Bu ülkede "ben istemiyorum, o yüzden sen de izleme/kullanma/okuma" algısı var.valla bıraksınlar artık yeter tercih meselesi artık çok milletli bir ülke olduk suriyelisi arap ı falan
örneğin domuzdan üretilen bir ilac var organ nakli hastalarının haftada 1 defa kullanacakları ama müslüman bir ülke olduğumuz için TÜRKİYE ye sokulmuyor o nedenle organ nakli hastaları hergün 1 avuç ilaç içiyor bunların içinde benim kardeşimde var.
çok geçmiş olsun..ama sizinki ilaç beslenme amaçlı değilki..yurt dışından temin edemiyormusunuz..valla bıraksınlar artık yeter tercih meselesi artık çok milletli bir ülke olduk suriyelisi arap ı falan
örneğin domuzdan üretilen bir ilac var organ nakli hastalarının haftada 1 defa kullanacakları ama müslüman bir ülke olduğumuz için TÜRKİYE ye sokulmuyor o nedenle organ nakli hastaları hergün 1 avuç ilaç içiyor bunların içinde benim kardeşimde var.
yasakçı bri zihniyet..ama olamaz..hükümet bile bunun farkında artık..Olmaz. Bu ülkede "ben istemiyorum, o yüzden sen de izleme/kullanma/okuma" algısı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?