Nude atma konusu hakkıda düşünceleriniz neler?

Herkese iyi geceler. Benim merak ettiğim konu daha önceki ilişkilerinizde sevgililerinize nude atıp atmadığınız. Benim düşüncem karşıdaki sevgiliye tam anlamıyla güvenilse bile dijital çağda gizlilik diye bir şey olduğunu düşünmüyorum ve atmamayı tercih ediyorum. 17 yaşındaki kız kardeşimin erkek arkadaşkna attığını fark ettim ancak onu uyarma girişiminde hiç bulunmadım. Şüphelendiğim için telefonuna bakmak durumunda kaldım. (Yaptıüımın yanlış olduğunun farkındayım ama ilerde yaşayabileceği olumsuz bir durum olmasını engellemek için.) Sizce onu uyarayım mı? Çok kararsızım. Yoksa kendi hayatı kendi tercihi diyip hiç karışmasam mı. Aklımı çok kurcalıyor.
Artik su kardesi rahat birak..
Asiri supheci ve evhamlisin..Kaygi bozuklugun olabilir.
Daha onceki konularinda da yazmistim aynisini yineliyorum.
Konusunda ihtisas yapmis bir uzmandan yardim al..
Bundan onceki konunda,kardesin universiteyi gittiginde,erkek arkadasiyla cinsel birliktelik kurabilecegi icin tedirgin oluyordun.
Simdi sira mesajlari mi geldi ?
Acaba kardesinin cinsel hayatina ve yasantisina bu kadar takik olman bastirilmis arzularinin ve acliginin bir yansimasi olabilir mi ? :)

Bir tanıdığım yüzü görünmeden fotoğraflarını yollamıştı. Ayrıldılar kız başkasıyla nişanlandı. Adam fotoğrafları nisanlisina yolladı ve yollanan numarayı ayrıntılarıyla ekran görüntüsü alarakta uollamis. Yanı kızdan geldiği ortaya çıktı ayrıldılar. Yüzü görünmese de atılan no ortada ya büyük sıkıntı
Şimdi bilemedim böyle konularda yaşımdan dolayı fazla arkasını düşünmeden rahat davranıyor olabilirim. Yine de burada ayıplanacak tek kişi fotoğrafları gönderen adam değil mi? Nişanlısı da biliyordur herhalde kadının daha öncesinde sevgilisi olduğunu ve az çok bir şeyler yaşandığını. Herkesin çevresi ve içinde büyüdüğü değerler de farklıdır orası da ayrı. Birine hesap sorulacaksa erkeğe sorulmalıydı fotoğrafları yaydığı için. Cinselliği iki kişi yaşıyor ama sonrasında suçlu olan kadın oluyor her seferinde. Çok üzücü bir durum.

Kafası gozukmesin bari. Boynun üstünü çekmesin...mi diyelim.

Bir de nude diye bir isim çıkarmışlar. Bildiğin çıplak foto bunun adı.

Moda midir nedir anlamadim. Gayet olağan birseymis gibi bahsediliyor bundan.

Madem moda...internet dolu böyle foto...alsın kafaları kesip biraz montaj. Bassın göndersin bu benim diye.

Herkese iyi geceler. Benim merak ettiğim konu daha önceki ilişkilerinizde sevgililerinize nude atıp atmadığınız. Benim düşüncem karşıdaki sevgiliye tam anlamıyla güvenilse bile dijital çağda gizlilik diye bir şey olduğunu düşünmüyorum ve atmamayı tercih ediyorum. 17 yaşındaki kız kardeşimin erkek arkadaşkna attığını fark ettim ancak onu uyarma girişiminde hiç bulunmadım. Şüphelendiğim için telefonuna bakmak durumunda kaldım. (Yaptıüımın yanlış olduğunun farkındayım ama ilerde yaşayabileceği olumsuz bir durum olmasını engellemek için.) Sizce onu uyarayım mı? Çok kararsızım. Yoksa kendi hayatı kendi tercihi diyip hiç karışmasam mı. Aklımı çok kurcalıyor.
bi ikaz yapın ama kendisi yaşayarak büyür zaten !

Dolaylı yoldan uyarın.Bir arkadaşınız yapmış gibi şimdi tehtit ediliyor neyapsa nasıl kurtulsa gb düşünceler barındıran sorular sorun.

Benim eski bir tanıdığımın kolu kısa attığı bir fotoğrafı çıplak hale getirip tehdit etmişlerdi.
Ben fotoğrafı görmedim ama öyle bir yapmış ki gerçek gibi diyordu.
Sonra dayım polis yalanlarıyla engellediler ama çocuğun internete sızdırmadığı ne malum ki.
Normal fotoğrafa bile bunu yapabiliyorken diğerine neler neler yaparlar.
Tanıdık hariç kimseyi bile eklememek gerek sosyal medyaya aslında.çok kötü bir dönem

Evet ama telefonunu karıştırdığımı öğrenirse bana olan güveni zedelenir benden her şeyini saklar.
Siz onun iyiliğini istiyorsunuz zedelensin bir şey olmaz sonunda anlar sizin niyetinizi

Hayırrrrr. Gerçekten değil. O konuyu tamamen salmış haldeyim. Telefonunu da yeni kaıştırmadım geçen seferki olay. Bu kpnuda uyarsam mı en azından diye kararsız kaldım. 🥺

O konuya neden yazmadın

Sorduk kardeşinin hanile kalacağına ilişkin endişenin kaynağı ne dedik bir arkadaşım dedin

Sevgilisine foto ayıyor şimdi foto atan seneye daha fazlasını yapar diye korkuyorum demedin

Doktor randevunuza acil gidin bir şeyleri kuruyorsunuz ya da KK deneyi yapıyorsunuz, orada karışma dediler burada uyar dediler vs olacaktı

Siz kardeşinin ilişki yaşayıp hamile kalmasından korkan üye misiniz ? O da çok endişeliydi. Sanki size benzettim. Değilseniz kusura bakmayın.

Nude kocama bile atmam. Telefonlarımız güvenli değil bence bir uygulama için bir sürü izin veriyoruz yok kameraya ulaşma yok galeriye ulaşma vs. O sebeple özel fotoğraf bulundurmam telefonumda.
Ancak bu kardeşinizin tercihi. Onun hatası ya da doğrusu. Benim de kardeşim var hiç kurcalamadım. Çünkü ablam görür diye yapmamazlık yapmaz. Bundan sonra profesyonel yapar arkasında iz bırakmaz diye düşünürüm hep. O yüzden özel alanlarına hiç müdahale etmedim. Dogrusuyla yanlışı ile ne yaptıysa kendine..

Siz ögrenmişsiniz ama söylerseniz telefonu kurcalayarak öğrendiğiniz için tepki de alabilirsiniz. Ergenliğimde annem telefonumu kurcalasa hiçbir sey yapmadığım halde özel alanıma müdahale ettiği için tepki gösterirdim. Bence kardeşinize yeri geldiğinde bildiğinizi belli etmeden küçük bir uyarı yapın. Dinleyecekse dinler zaten..

16-17 yaş civarında bu "nude" ler pek moda. Sonrasını söyleyeyim, o foto dağılıyor, sonra biri kalkıp ahlaksız bir teklifte bulunuyor, hayır deme şansı olmuyor çünkü "nude" var, dolayısıyla tehdit var. Ergen aklı aileye söylemeye yanaşmıyor, günlerce sıkıntı filan derken biri farkederse ne ala.
Benim yaşadıklarımın hepsinin sonu emniyette bitti, ama iyi ama kötü...
Uyarın tabi. Sonrası daha kötü olursa kendinizi suçlarsınız.

Nude atamadım gençlikte, teknoloji harikası cihazlar yoktu offf yaşlanmışız... iyi ki yokmuş zaten. Gençlikte insanları hormonlar yönettiğinden asla yapmazdım demek sanırım doğru olmaz ama cesaret edemezdim korkardım sanırım.

Son düzenleme:
Yok atmadım. Atmam da. Telefonlar güvenilir değil insanlar da aynı şekilde.

Telefonunu karcaladığınızı söylemeden benzer bir davranışla ilgili bir haberden ve bu davranışının sonuçlarının neler olabileceğinden bahsedebilirsiniz.
Şurda bir haber okudum böyle böyle olmuş şunlar da olabilirdi vs anlatabilirsiniz.

O konuya neden yazmadın

Sorduk kardeşinin hanile kalacağına ilişkin endişenin kaynağı ne dedik bir arkadaşım dedin

Sevgilisine foto ayıyor şimdi foto atan seneye daha fazlasını yapar diye korkuyorum demedin

Doktor randevunuza acil gidin bir şeyleri kuruyorsunuz ya da KK deneyi yapıyorsunuz, orada karışma dediler burada uyar dediler vs olacaktı

Bende böyle düşündüm o konuda soruldu benim takıntım dedi sadece.
İnandırıcı gelmedi o yüzden nude atma mevzusu.

ben atmazdım

Hele de tanımadığı birine atıyorsa kendini hangi sitelerde izler acaba

Uyar tabi ki daha çok cahil 17 yaşında ve doğru düşünemiyor.

eskiden en fazla üstünde ne var falan deniyordu telefonlarda sanki. şimdi işler çok değişmiş :D
çıplak dense insan bir tırsar ama nude deyince çok yumuşuyor atıveriyorlar.

dolaylı olarak uyarmalısınız.

Back
X