Nüfus cüzdanı

_Merve-_-

oğluşummmm =)
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
106
4
118
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar bir sorum var Boşandıktan sonra nüfus cüzdanı değiştirilmemesi gibi bir durum olabilirmi acaba? Böyle bir şey mümkünmü yani boşandıktan sonra nüfus cüzdanında hala evli yazıyor olması? Kişinin isteğinemi bağlı nüfus cüzdanının değişimi? çok soru sordum cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim =)

değişmesi gerekir,çünkü resmi işlem yapılan yerlerde tc nodan kütük bilgisi gözüküyor..tutarsızlık olur onlarda bekar gözükür...

değiştirmen gerekir resmi bi evrak o sonuçta seni temsil ediyo ve güncel olması şart, evlendiğinde nasıl değiştiriyosan boşandığında da aynı işlemler gerekir...

neden? değiştirmemek mi istiyorsun?
.
herhangi bir resmi işlemde, tc ni girince oradan bekarlık soyadın görünecek,
elindekii kimlikte eski soyad..kargaşa olacak resmi işlemlerde..sahtekarlığa kadar yolu var belki de, bilemiyorum..

sevgilinin kimliğinde evli yazıyor da, ben boşandım mı diyor ne diyor?..

Canım benim benim hem bu konularda bilgim var hem de kuzenim boşanmıştı nufus cüzdanını değiştirmek zorundasın hem de artık nufus cüzdanında boşanınca dul değil bekar yazıyor değişti yani çok çok eminim nufus kayıt örneğinde ise evlenipte boşandığın kişinin adı soyadı ve ne zaman evlenip boşandığın yazıyor

bosandıysa kımlığını değiştirmeli bosanmamıs senı kandırıyo olabılır dıkkatlı ol aman derım

ilahi canım ya çok güldüm evet sanki biraz öyle bir sorun gibi:)eğer öyleyse adam ya kimliğini değiştirmedi ya da gerçekten evli

bosandıysa kımlığını değiştirmeli bosanmamıs senı kandırıyo olabılır dıkkatlı ol aman derım

böyle bir şey bence de...

adam yeni boşanmış hemen değiştirme fırsatı bulamamış ta olabilir..
veya boaşnır boşanmaz o saniyeler itibariyle kütüğe hemen geçecek değil..
o süreci bekliyor olabilir..
evli ve de yalan söylüyor olabilir..

en iyisi nüfus müdürlüğünden kayıtlarla ispat edilmesi..

malesef bu soyisim/kütük vs olayları bayanlar için problem. erkek evlendiğinde değiştirmese kimliğini problem olmaz. ama kadın evlilikte yada boşanmada hemen değiştirmek zorundadır. ben bir gsm şirketinde çalıştım ve kimliğinde beka yazıp sistemde evli gözüken çok erkek vardı yada tam tersi kimliğinde evli yazıyor sistemde bekar.

ozaman acil nüfus kayıt örneği lazım internetten hiç bi şekilde bakamıyoruz çünkü en sağlamı o belgelerle kanıtlasın çünkü nüfus cüzdanında hala evli yazıyorr

ozaman acil nüfus kayıt örneği lazım internetten hiç bi şekilde bakamıyoruz çünkü en sağlamı o belgelerle kanıtlasın çünkü nüfus cüzdanında hala evli yazıyorr

yani sevgilin mi bu kişi?
boşandıysa, boşanma ilamı elinde olmalı, hemen nüfus kayıtlarına geçmediyse bile..onu iste..

yani sevgilin mi bu kişi?
boşandıysa, boşanma ilamı elinde olmalı, hemen nüfus kayıtlarına geçmediyse bile..onu iste..

yok be canım benm sevgilim falan deil kardeşim diyebildiğim birinin başına geliyor bu olay çok seviyor kandırılmasını istemiyorum beraber baktık yok bişey çıkmadı netten size sormak istedik boşanma ilamı nedirki ayrıca bu kişi 2004te boşandığını sölemiş

2004 ten bu yana nüfus cüzdanını değiştirmemiş mi ?he bi kaç ay olur anlarım..kurcalayın
boşanma ilamı, mahkeme sonrası boşanan kişilere verilen, boşandıklarına dair hukuki belge..

eski kimliğimi kullanıyorum ne gerek var yeniletmeye falan diyorsa bu kişi
o zaman kimliğini yeniletmesini istesin arkadaşın..ısrarla hemde,ya da nüfus müdürlüğünden onaylı nüfus kütük bilglerini..
madem ortada bir şaibe var,inandırmalı kendini,çamura yatıyorsa, bilin ki evli..

2004ten bu yana değiştirmemiş olması mümkün değil. bankalar kredi kartı için form doldururken bile uyuşmuyorsa nüfus cüzdanının yenilenmesini istiyor. annemde öyle oldu, kütükten düşer düşmez değiştirdik. 2004ten bu yana hiç mi banka işi olmamış.
aslında tüm bilgileri biliniyorsa ben olsam bir erkek arkadaşıma kartının olduğu bankalardan birini arattırıp oymuş gibi konuşup bilgilerini doğrulayarak sistemde kütükten düşmüş mü adı altında evli mi bekar mı göründüğünü kontrol ettirirdim.

iki yıl önce boşanan bir arkadaş var işyerimde (erkek) hala kimliğini değiştirmedi, resmi işlerde evlilik bekalık özelliklede erkek için bir önem taşımıyor ki, soyadı aynı kalıyor...değiştirmemiş olması muhtemel bence, önemsememiştir, gerek duymamıştır. Bende evlendikten 4 yıl sonra değiştirdim nüfus cüzdanımı sorunda yaşamadım hiç...olabilir yani zaten tc giridiğinde resmi işlerde kişinin bütün bilgileri çıkıyor evli bekar hanesi önem arzeden bir durum yaratmıyor.

TatLigaci sizinle ayni fikirdeyim

Arkadaslar konuyla alakalı bı durum hakkında benımde bı sorum var size...
Şimdi adını soyadını bıldiğimiz herhangi birinin kadın ya da erkek daha önce evlilik yapıp yapmadığını nüfus müdürlüğünden gidip öğrenebilir miyiz?
Yani sistemden bakıp nüfus kayıt örneğini görme şansımız var mı yoksa nüfus kayıt örneğini sadece kişinin kendisi mi alabılır?

Son düzenleme:

bakalım pazartesi günü nüfus kütük bilgilerini istedi arkadaşım siz bana ben ona diyorum eğer dediğiniz gibi yok şuydu buydu derse salı deriz ama salıda olmazsa bahaneler bulursa çamura yatıp evlidir damgasını yiyecek ki inşallah değildir

nüfus bilgileri sadece kişinin kendisine veriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…