NURYOLU'NUN MUTFAĞINDAN TARİFLER

Ev yapmı çıtır cips

*2 adet yufka
*1 dolu yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı ketçap
*1 tatlı kaşığı dolusu pul biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 diş sarimsak
*tuz
*1 çay bardağının 1/3 kadar zeytin yağı

Yapılışı; 1 yufka tezgah üzerine serilerek üzerine salça,sıvı yağ ve baharat karışımı hertarafa eşit miktarda sürülür ve üzeri diğer yufka ile örtülür. Önce düz şeritler halinde kesilir daha sonra isteğe göre üçgen şekli veririp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilerek 180C lik fırında 15 dk kadar pişirilir, soğuunca naneli yoğurt ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

yarım kara lahana
1 kase yoğurt
yarım kase mayonez
1 diş sarımsak
tuz
sıvı yağ
lahanayı paçalamadan yıkayıp rendeliyoruz,sıvı yağda hafif tuzlayıp kavuruyoruz
soğumaya bırakıp diğer taraftan yoğurt,mayonez ve rendelenmiş sarımsağı çırpıp soğuyan lahanalarla karıştırıyoruz...
AFİYET OLSUN

5 haşlanmış patates
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kase garnitür
kornişon turşu
1 kase katı yoğurt-2 yemekkaşığı dolusu mayonez
isteğe söre salam

Haşlanmış patateslerden ezici veya çatal yardımıyla ezildikten sonra 1 kase kenara ayrılır.geri kalan patatesler baharat ve tereyağı ile harmanlanır. streç film üzerine dikdörtgen şeklinde bastırarark serilir.
diğer taraftan yoğurt,mayonez ,garnitür,salam,turşu karıştırılıp patatesin üzerine serilir ve dikkatlice rulo yapılır. dolapta en az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra çıkarılıp streçten dikktlice ayrılıp maydanoz ile kaplanır. ayrılan patates pürelerinden civcivler yaparark kenarlarına yerleştirilir. istenilen şekilde süslenip servis edilir
AFİYET OLSUN

1 demet semizotu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
zeytinyağı
pulbiber-tuz
otlarımızı yıkayıp saplarından ayırıyoruz, servis tabağına serdiğimiz otların üzerine sarımsakladığımız yoğurdu,zettin yağı ve pulbiberi ekleyerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

Ellerine sağlık canım.Cip çok güzel olmuş.Civcivler de çok tatlı.

Ellerine sağlık canım.Cip çok güzel olmuş.Civcivler de çok tatlı.

Tesekkur ederim adra'cim Resimleme asamasi sofrayi kurma vaktine denk geldiginden ozenli cekemedim :/ Yeni resimleri daha iyi cekmeye calisiyorum :)

Tesekkur ederim adra'cim Resimleme asamasi sofrayi kurma vaktine denk geldiginden ozenli cekemedim :/ Yeni resimleri daha iyi cekmeye calisiyorum :)
Hiç de fena değil resimler.

Bu aralar görünmüyorsun forumda?

KARNIBAHAR ÇORBASI

1 küçük karnıbar
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı toz sumak veya 3 yemek kaşığı sulandırılmış tane sumak
yapılışı, karnabahar yıkanıp ufak ufak parçalara ayrılır, diğer taraftan tavuk göğsü küp küp doğranarak kavrulmaya bırakılır, kavrulan tavuklara ince ince kıyılmış soğan,karnıbahar, salça eklenerek soğanlar ölüşene kadar kavrulur.
kavrulan malzemelere ıslatılmış sumak ve bi üzerini(hafif) geçecek kadar su eklenir, tuz ,karabiber ve pul biber eklenerek karnıbaharlar pişinceye kadar kaynatılır.
altını kapatıp 10 dk dinlenmeye bıraktığımız çorbamız servise hazır.
afiyet olsun

Karnıbahar çorbası hiç duymamıştım.Ellerine sağlık canım.

hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık :) ama diyette olan bana yazık ya :)

Tesekkur ederim
Bunlar diyettede yenir ki Bende 5 kg verdim ,korumaya calisiyorum :) Saat 6-7 den sonra bisey yemeyince ve porsiyonlari kucultunce otomotik olarak kilo veriliyor zaten :) Kibrit kutusunu , yesillikleri falan bosver gel sen beni dinle

ETLİ KURUFASÜLYE

MALZEMELER

KEMİKLİ KUZU ETİ

PİŞİRİLMİŞ KURU FASÜLYE

SOĞAN,SALÇA

KARABİBER.PULBİBER

SIVIYAĞ

YAPILIŞI: ET VE KURU FASÜLYE AYRI AYRI HAŞLANIR.DOĞRANAN SOĞAN ET İLE KAVRULUR ,SALÇA VE FASÜLYELERİ DE EKLEYİP BERABER 1-2 DK KAVURDUKTAN SONRA YETERİ KADAR SU EKLENİR.KARABİBER ,PUL BİBER, TUZ EKLENEN FASÜLYE 35-40 DK KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİLİR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…