NURYOLU'NUN MUTFAĞINDAN TARİFLER

KUMPİR

MALZEMELER

4 ADET BÜYÜK BOY PATATES

GARNİTÜR

SALAM

KORNİŞON TURŞU

KAŞAR PEYNİR

YOĞURT,MAYONEZ

MARGARİN

YAPILIŞIATATESLER YIKANARAK TENCEREDE BOL SU İLE YUMUŞAYANA KADAR HAŞLANIR.HENÜZ SICAK OLAN PATATESLER ORTADAN İKİYE AYRILARAK İÇİ KAŞAR VE MARGARİN İLE HARMANLANIR.DİĞER TARAFTAN YOĞURT VE MAYONEZ KARIŞTIRILARAK İÇİNE SÜZÜLMÜS GARNİTÜR,DOĞRANMIŞ SALAM VE KORNİŞON EKLENİR VE FOLYOYA SARILMIŞ PATATESLERİN İÇİNE PAYLAŞTIRILIR.SICAK SERVİS EDİLİR

KÜRDAN KEBABI

MALZEMELER

PATLICAN

KEMİKSİZ KUZU ETİ

SOĞAN

MAYDANOZ

DOMATES

KAŞAR PEYNİR

PULBİBER,KARABİBER

YAPILIŞIİJAMA DESENİ VERİLMİS PATLICANLAR ,BOYUNA İNCE UZUN Bİ ŞEKİLDE KESİLEREK KIZARTILIR.DİĞER TARAFTAN KUZU ETLERİ MİNİK MİNİK DOĞRANIP PİŞİRİLİR,PİŞEN ETLER SOĞAN İLE KAVRULUP MAYDANOZ VE BAHARATLARLA TATLANDIRILIR.ARTI (+) ŞEKLİNDE DİZİLEN PATLICANLARIN ORTASINA ETLİ HARÇ KONULARAK YUKARI DOĞRU KATLANIP KÜRDAN İLE SABİTLENİR.TEPSİYE YERLEŞİRİLEN PATLICANIN ÜZERİNE RENDELENMİŞ DOMATES EKLENİR VE FIRINDA 40-45 DK PİŞİRİLİR.FIRINDAN ALMADAN 5 DK ÖNCE DİLİM KAŞAR KÜRDANLA SABİTLENİR.SICAK SERVİS YAPILIR.

MANTAR DOLMASI

MALZEMELER

BÜYÜK BOY MANTAR

TAVUK GÖĞSÜ

MARGARİN

TUZ

YAPILIŞI:MANTARLARIN ORTA KISMI ÇIKARILARAK KABUKLARI SOYULUR.LİMONLU SUDA BEKLETİLİP YIKANAN MANTARLARIN İÇİNE MİNİK Bİ PARÇA MARGARİN,TUZ VE Bİ PARÇA TAVUK DÖĞSÜ YERLEŞTİRİLEREK 180 C LİK FIRINDA TAVUKLAR KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR

Çok nefis görünüyor canım.Eline sağlık.Bir kere böyle fırına atmıştım çok geç pişmişti.Ben de kolay yoldan haşlayıp ezip malzemeleri koyuyorum.Ama bunun tadı başka.

Çok nefis görünüyor canım.Eline sağlık.Bir kere böyle fırına atmıştım çok geç pişmişti.Ben de kolay yoldan haşlayıp ezip malzemeleri koyuyorum.Ama bunun tadı başka.

Tesekkur ederim canim Firinlanmis olani da denedim ama haslanmis gibi kolay pure olmuyor malesef :/ Tepside de pratik oluyor aslinda ,cocuklar hamburgercilerdeki nasil pistigi ve icinde ne oldugu belli olmayan kumpirleri istemesnler die bende orjinal sekli ile yapmaya calisiyorum :)

Ben 1 ayrı kayinvalide de kaldım . 3 4 gün daha burdayım heralde . O evin boya badana tadilat işi bitti . Bir kac yere tas döşeme istemiştim onlarda tamamlandı . Mutfak dolabı.yapıldı. temizliki dün yaptım. Bugün eşyalar taşındı . Işte benim gidip eve yerlestirmem kaldi

Bisey kalmamis o zaman ,yeni evin telasi,temizligi cok olur senin eksik bisey kalmamis pek.
Saglikla huzurla otur insh canim

oyy canım benimmmm tatlı nuryolumm mutlu yıllar dilerimm yeni yıl güzellikler getirsin inşallah

Teşekkür ederim canım benim ♡♡ huzurlu mutlu günler nasip etsin Allah.

Canmm sayfanı yeni gordum, tarifler muhteşemm. Zaten ben senin elinden çıkan tum tariflere bayılırım..,başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…