3,5 aylık evliyim.dun aksam esımle konusurken laf lafı actı, ben 4 yıldır kamuda calısıyorum bu arada
calısmak ıstemedıgımı evlılıkle beraber benı cok yıprattıgını 5 yılımı doldurunca belkı ucretsız ızne ayrılabılecegımı soyledım
bu arara esımın ablası da cucugu olmamasına ragmen ucretsız ızınde ve gecen konusmamızda kadın bana ıznım bıtınce de donmıcem ıse ıstıfa edıcem ev hanımlıgı cok rahat ev hanımları cok sanslı demıstı
ben de esıme bunları da ornek verdım
esmın gozlerı belerdı resmen bana o kadar agır seyler soyledo kı, dedıgı laflar
sana babanın yapmadıgını ben mı yapacam
sen kendıne hamal arıyorsun
ben calısıyorsam sen de essek gıbı calısacaksın
calısmayan es ıstemıyorum
eger calısmassan annemlerle bırlıkte otururuz
yada bıter bu iş...
bu arada maaslarımızı soylemek ne kadar dogru kusuruma bakmayın ama olayı tam degerlendırebılmenız ıcın yazmam gerek sanırım
esım 4000 ben suan 2300 alıyoruz ve bana bu dayatmaları yaptı
cok kırgınım
asla pısman degıldır olmaz da,,,
cunku kendını yuzde yuz haklı goruyor
asla gerı adım atmıcak
ben de bu yaptıgını boyle dusunen bır adamı hazmedemıcem
cok sanslısın bılıyor musun yerınde olmak cok ısterdım
boyel bı esım olsun bana guven versın ısterdım
yanı benım ıcın ısın manevı bıyutu onemlı burada, karsımda boyle bı adam oldugunu bılmek ınan cok agır
benı okutan yılarca emek veren aılem mezun olup ıssız evde oldugum donemlerde benı hıc ıncıtmemısken bende en ufak emegı olmayan bır adam bana nelerın ne hakla dayatabılıyor
ıse gırmedıgım donemde babam bı keresınde demıstı kı benım kara canım sag oldugu surece sen hıcbıseyı kafana takma ....
böyle kibar bir erkek bulursan banada haber et emi..
eşin bu kadar kibar ve anlayışlı cevap vermezdi inan (benim kocamda vermez)..
ama bu kadar hödükçe de konuşmamalıydı.
kırıldığını,üzüldüğünü anlat,duyduğun o kelimeleri eşine yakıştıramadığını söyle,ben deilde sen diye devam et konuşmaya..
devletteki isinizi neden birakiyorsunuz
esiniz hakli
evlenmeden önce memursunuz
simdi ev hanimi olmanizi istemez
öyle istese ev hanimi biirni bulurdu
tek sorun cok kaba konusmus
ama bence hakli
tabiki kibar,anlayışlı eşler vardır.bak benim eşimde anlayışlıdır şimdi allah var.Çok yanlış düşünüyorsun mecanım.O imkansız dediğin cevabı verebilen o kadar çok erkek var ki tanıdığım.
Eşine değer veren, kıyamayan, o yorulmasın, streste kalmasın, üzülmesin isteyen o kadar çok erkek var ki..
Sırf eşi evinde rahat olsun, istediğinde çıksın dolaşsın, stressiz bi hayat yaşasın diye iki kat fazla çalışmayı görev edinmiş erkekler tanıyorum.
Bunların başında benim eşim geliyor.Aylık kazancı 3,000 lira ama kiramız var borçlarımız var.
Çalıştığım iş yerimle evim arasında 3 vesait (2 saat) olduğu için eşim çalışmama müsaade etmiyor.
Sırf otobüslerde heder oluyorum diye.
Ama ben çalışıyorum, evet çok zorlanıyorum ama eşimin gönlnü alıp çalışmayı tercih ediyorum.
Sana gelince konu sahibi arkadaşım, ben senin yerinde olsam eşimi sınamak için hemen boşanmayı düşünmez, istifamı verdim deyip ücretsiz izne çıkardım.
Boşanma kararımı eşimin bu radikal kararım karşısında vereceği tepkiye göre seçerdim.
Belki işini bırakmaman için blöf yapıyorda olabilir.
Gerçi yaptıkları hakkaten çok iğrenç, asla savunulacak bi tarafı yok.
Benim gözümde zavallı, eşinin parasından medet uman aciz bi adam maalesef.
Konuşmaları bunu gösteriyor ama gerçekten böyle biri olup olmadığını ancak ona ufak bi oyun oynayarak anlayabilirsin.
o kadar tutarsız kı konusmaları bana bıkac defa zaten eve bı katkın yok demıstı kı eve yaptıgım alısverıs kendı masrafarımı tamamen karsılamam ve uzerıne bırıktırmem sayılmıyor onun gozunde
madem eve bıkatkım yoksa calısmamam fıkrı onu nıye delırttı ne kadar ıcı bos konustugunu ıspatlıyor ıste ben de bunları soyleyınce kendı tezatlıklarını ıyıce delırdı kırayı onun yatırmasından heralde katkım yok
tatlım üzgünüm ama bir gerçek var, eşin ne yazık ki maddiyata aşırı önem veren ve seni değil eş olarak bir kazanç kapısı olarak görüyor,
üstelik 3,5 aylık evlisiniz, yarın birgün çocuk olsa maması bezi şu bu kim bilir neler der, üstelik kadınsın yeri gelcek hastalancaksın, yeri
gelcek doğurcaksın, yeri gelcek çalışmak istemiceksin. Eşin evlilik sorumluluğunda olan biri değil,
sakın çocuk yapayım deme, bu sözlerini kendi anne ve babanla paylaşman mantıklı olucaktır, bunun şakası bile olmaz.
Vakit kaybetmeden yol ayrımına girsen iyi olur, bu karakterlerle evlilik yapılmaz. Ya da kabul edip ömrünü çalışmakla
ve mutsuz olarak yaşayacaksın. Karar senin.
pekı boyle bı durumda bosanmanın alternatıfı bır yol var mı bence yoktabiki kibar,anlayışlı eşler vardır.bak benim eşimde anlayışlıdır şimdi allah var.
konu sahibinin bir cümlesine takılarak yazdım bu mesajı..
misal ben eşime işten çıkıcam desem,ben istemem ama sen bilirsin gibi kibar konuşmaz,ha arkadaşın eşi gibi öküzcede konuşmaz o ayrı.
en fazla ne der,saçmalama gül gibi işin var,onu bulamayanlarda var unutma,sen bilirsin felan der.
ben tek vesaitle gidip geliyorum.borcumuz çok daha ev alıp kredi ödüycez,ölme eşşeğim ölme yani.ikinci çocuğu deli gibi istediğimiz halde ev sahibi olmak için erteleyip duruyoruz.
işim zor yani..
konu sahibi arkadaş kırılmakta son derece haklı,eşi bi öküzlük yapmış ama boşanmayı düşünmek için acele etme derim ben..
benim eşim özelde çalışıyor.benim paramın bir gün bile hesabını sormadı.ama ben ayrılıyorum desem ben özeldeyim hiç bir şeyin garantisi yok.sen devlette kal bir güvencemiz olsun der ve böyle düşünmekle de çok haklı.
yani bilmiyorum yeni evli biri insan böyle lafları nasıl düşünebilir ve söyleyebilir.daha önceden öyle düşüncelere sahipmiş demek ki.
ben şahsen bazı tipleri biliyorum özellikle çalışan kariyerli kadın arayan.hep kadınlar zengin koca arar gibi düşünür insan ama ben erkeklere daha çok rastladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?