- 29 Ağustos 2011
- 1.440
- 292
- 173
ne kadar kırılsan haklısın lafları çok duygusuzca olmuş
yani evlilik sadece banka hesaplarını ve yatakları birleştirmek mi
kaldı ki işten çıkmanı istemese bile bunu daha güzel bir şekilde gerekçelerini sunarak anlatabilirdi
iş yerinde boğuluyor gibi oluyorsan tayin isteme gibi durumun olamaz mı
işten çıkmak iyi bir fikir değil çünkü
senin de dediğin gibi bu dünyada allahtan başkasına güvenilmez
bir de siz ne kadar süre çıkma flört etme aşaması yaşadınız
böyle höt höt olduğunun sinyallerini vermedi mi
pekı boyle bı durumda bosanmanın alternatıfı bır yol var mı bence yok
ucretsız ızne ayrıl onu dene dıyenler olmus ama 5 yılımı doldurmam lazım benım suan 4 yıl oldu yanı onu da deneyemem
tabikide var,belli bir süre ayrı kalmak mesela,
eşinle ilişkin nasıl,onu seviyormusun,bu konu dışında seni aşağlıyacak sözler sarfettimi peki..
yani ben aldatma ve şiddet yoksa,tüm yollar denendikten sonra boşanma olması gerektiğini düşünüyorum.
misal 5 gün izinliyim dediniz.pazara kadar ailenizden birinin yanına gidip kalsanız..kafanızı daha rahat toparlarsınız.
peki boşanma kararını aile söylesen ne tepki verir.annen aaa kocası kızıma hakaret etmiş hemen boşanmalımı,yoksa kızım delimisiniz siz her kavgada boşanılırmı der.bunları iyice bir düşün bence..
bence bu konuşmadan ailene hiç bahsetme.bize çok kötü gelen bu konuşma, anne ve babanda şok etkisi yaratabilir.biraz ayrı kal.özlüyor musun, seviyor musun değerlendir.kimse dört dörtlük olmaz.
tabikide var,belli bir süre ayrı kalmak mesela,
eşinle ilişkin nasıl,onu seviyormusun,bu konu dışında seni aşağlıyacak sözler sarfettimi peki..
yani ben aldatma ve şiddet yoksa,tüm yollar denendikten sonra boşanma olması gerektiğini düşünüyorum.
misal 5 gün izinliyim dediniz.pazara kadar ailenizden birinin yanına gidip kalsanız..kafanızı daha rahat toparlarsınız.
peki boşanma kararını aile söylesen ne tepki verir.annen aaa kocası kızıma hakaret etmiş hemen boşanmalımı,yoksa kızım delimisiniz siz her kavgada boşanılırmı der.bunları iyice bir düşün bence..
3,5 aylık evliyim.dun aksam esımle konusurken laf lafı actı, ben 4 yıldır kamuda calısıyorum bu arada
calısmak ıstemedıgımı evlılıkle beraber benı cok yıprattıgını 5 yılımı doldurunca belkı ucretsız ızne ayrılabılecegımı soyledım
bu arara esımın ablası da cucugu olmamasına ragmen ucretsız ızınde ve gecen konusmamızda kadın bana ıznım bıtınce de donmıcem ıse ıstıfa edıcem ev hanımlıgı cok rahat ev hanımları cok sanslı demıstı
ben de esıme bunları da ornek verdım
esmın gozlerı belerdı resmen bana o kadar agır seyler soyledo kı, dedıgı laflar
sana babanın yapmadıgını ben mı yapacam
sen kendıne hamal arıyorsun
ben calısıyorsam sen de essek gıbı calısacaksın
calısmayan es ıstemıyorum
eger calısmassan annemlerle bırlıkte otururuz
yada bıter bu iş...
bu arada maaslarımızı soylemek ne kadar dogru kusuruma bakmayın ama olayı tam degerlendırebılmenız ıcın yazmam gerek sanırım
esım 4000 ben suan 2300 alıyoruz ve bana bu dayatmaları yaptı
cok kırgınım[/QUOTE
arkadaşım sende kendimi gördüm 10 sene önce bankadaki işimden çok bunaldığım için ayrıldım o kadar strese girmiştim ki vücudumda yaralar çıktı benim eşim seninkine nazaran anlayışlı ama sakın işinden ayrılma ekonomik özgürlük gibisi yok istediğini alabilmek giyebilmek eşim anlayışlı diyorum ama o bile canım çekirdek istediğinde bile gereksiz alma der o derece eşinin eline düşersin
kocandan ayrılsan ailene fazla gelirsin senin masraflarını çekemezler
valla şimdi belki arkadaşlar bana kızıcak sayfaların hepsinide okumadım ama ben olsam bu adamı hemen boşardım.bu ne ya evlilik bumu.ozaman siz hastalansanız çalışamıcak durumda olsanız sizi bi yük gibi görecek yada bırakıp gidecek.böyle evlilikmi olur.siz o adama bu şekilde nasıl güvenip bu evliliği yürüteceksiniz.belkide o adamın gerçek yüzünü görmeniz için Allah size böle bi konuşma yaptırdı ki ben böyle şeylere inanırım.benim kocam üç kuruş maaş alır tabiri caizse bi gün bile çalışmadığım için bunu başıma kakmadı.canım istediğinde çalıştığım dönemlerde oldu ama paramı istersem verdim.offf çok sinirlendim ben ya.
boşanma olması için illede aldatma yada şiddetmi olması gerekiyor sizce.yanlış anlamayın merak ettiğimden soruyorum.sizce şuan bu arkadaşın uğradığıda bi tür psikolojik şiddet deilmidir.
cok sanslısın bılıyor musun yerınde olmak cok ısterdım
boyel bı esım olsun bana guven versın ısterdım
yanı benım ıcın ısın manevı bıyutu onemlı burada, karsımda boyle bı adam oldugunu bılmek ınan cok agır
benı okutan yılarca emek veren aılem mezun olup ıssız evde oldugum donemlerde benı hıc ıncıtmemısken bende en ufak emegı olmayan bır adam bana nelerın ne hakla dayatabılıyor
ıse gırmedıgım donemde babam bı keresınde demıstı kı benım kara canım sag oldugu surece sen hıcbıseyı kafana takma ....
Sana mı guvenmıs evlenırken ?3,5 aylık evliyim.dun aksam esımle konusurken laf lafı actı, ben 4 yıldır kamuda calısıyorum bu arada
calısmak ıstemedıgımı evlılıkle beraber benı cok yıprattıgını 5 yılımı doldurunca belkı ucretsız ızne ayrılabılecegımı soyledım
bu arara esımın ablası da cucugu olmamasına ragmen ucretsız ızınde ve gecen konusmamızda kadın bana ıznım bıtınce de donmıcem ıse ıstıfa edıcem ev hanımlıgı cok rahat ev hanımları cok sanslı demıstı
yada bıter bu iş...
bu arada maaslarımızı soylemek ne kadar dogru kusuruma bakmayın ama olayı tam degerlendırebılmenız ıcın yazmam gerek sanırım
cok kırgınım
bana ne tavsıye edersın pekı bu evlılıkle ılgılı yada bu adama daır3,5 aylık evliyim.dun aksam esımle konusurken laf lafı actı, ben 4 yıldır kamuda calısıyorum bu arada
yada bıter bu iş...
cok kırgınım[/QUOTE
arkadaşım sende kendimi gördüm 10 sene önce bankadaki işimden çok bunaldığım için ayrıldım o kadar strese girmiştim ki vücudumda yaralar çıktı benim eşim seninkine nazaran anlayışlı ama sakın işinden ayrılma ekonomik özgürlük gibisi yok istediğini alabilmek giyebilmek eşim anlayışlı diyorum ama o bile canım çekirdek istediğinde bile gereksiz alma der o derece eşinin eline düşersin
kocandan ayrılsan ailene fazla gelirsin senin masraflarını çekemezler
evlenirken hepimiz bi hayallerle beklentilerle evleniyoruz, eşimiz ve ailesinin kendi ailemiz gibi bizi karşılıksız sevecek düşüncesine kapılıyoruz sonuç kocaman bir hüsran olabiliyor ne yazık ki. (istisnalar elbet var) Eşinizin geliri maşallah tek başınada evi idare edecek kadar var, ailesiyle oturmak zorunda değilsiniz, kusura bakma ama eşin sevgiden çok gelir odaklı bir mantık evliliği yapmış.
Yaklaşımı şöyle olsaydı; yıllarca emek verdin okudun memur oldun, herkes bunlara ulaşmak için çırpınıyor ihtiyacımız yok ama ben bu yüzden çalışmanı istiyorum, kendini çok yorgun hissediyorsan bir süre ücretsiz izin al kafanı dinle, benim fikrim bu ama son karar senin"
demeyi becerebilseydi eminmki sonsuz destek olurdun.[/QUOTE]
aynen canım, diyorum ya ben o guven duygusunu , sahıplenılmeyı hısstemek ıstedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?