nutkum tutuldu

cok ama cok sanslısın, bunu dusunmesı bıle yeter
benım ruhumu bıcakla parcaladı destı resmen

artık devir değişti erkeklerin kriterleri var, kendilerine yol arkadaşı değil ev arkadaşı arıyorlar.
öncelik çalışan bayan olsun, hatta memur olsun garanti olsun. Tövbe yarabbi.

maaşın da konumun da iyiyken kadrolu işin varken sakın ama sakın çıkmayı düşünme işten. görümcen çalışmıyor diye ben de çalışmayayım diye düşünme görümcen de yanlış yaıyor eğer o da kamudaysa

o da kamuda evet,
esı de memur maası alıyor
ben onu sadece ornek verdım yanı annesı ev hanımı ablası bunu yaptı bu konuya boyle yaklasmasını anlamlandıramadıgım ıcın

anladığım kadarıyla kocanla duygusal çizgide aynı telden çalmıyorsunuz
sen derin duygulara sahipsin
duygular senin için önde
kocanda maddiyat önde

Konu sahibinin derdi çalışmak yada çalışmamak değil, eşinin onu sağılacak inek gibi görmesi, önceliğinin karısının maaşı olması.
Bu konuşma sayesinde adamın gerçek niyetini gördün canım, daha çok yenisiniz boşanmayı düşünme derim, önce senin vicdanın rahat olsun ilerde pişman olma keşke deme, çünkü beterin beteri var her zaman. Sabırla gözlemle eşini rabbim en doğru yolu gösterecektir, bak bu konuşma olmsaydı adamın niyetini belki 2 çocuklu bi kadın olduktan sonra anlayacaktın.

ben bu olayın dun aksamkı konusmanın sebepsız yere yasanmadıgını dusunuyorum
yanı bu olay bu evlılıgı bıyere goturecek
oyle yada boyle bsylerın sebebı olacak bence

o da kamuda evet,
esı de memur maası alıyor
ben onu sadece ornek verdım yanı annesı ev hanımı ablası bunu yaptı bu konuya boyle yaklasmasını anlamlandıramadıgım ıcın

söyleyiş tarzı çok çok çirkin bu konuda haklısın. ama düşünsene sen işten ayrılınca 6500 lira olan aylık geliriniz 4000' e düşecek hem de hastalık değil, Allah korusun ölüm değil bişey değil hiçbir sebep yokken. yaşam standartınız düşecek kamuda işten çıkarılma gibi bir endişe taşımadan istersen 1000 lira al ama çıkma işinden. şimdi bunaldığın için evde oturmak güzel gelebilir sana ama 3 ay sonra sıkılmaya başlarsın tatillerde daha iyi yerlerde tatil yapmak varken belki daha kısa zaman daha ekonomik yerleri tercih etmek belki de hiç tatile gidememeyi göze alacaksın. sadece örnek bu.

eşin haksız değil hasta olsan tamam ama böyle bişey de yok. haklı olmasına haklı da verdiği cevap çok öküzce. biraz burnunu sürt tepkini koy ama boşanmayı düşünme bence.

Eşiniz ev işlerinine, yemeğe, ütüye falan yardım ediyor mu??
Umarım ediyordur, bu sözleri söyleme hakkını kendinde buluyorsa, sizin de bu hakkınız göz önünde tutulmalı?

artık devir değişti erkeklerin kriterleri var, kendilerine yol arkadaşı değil ev arkadaşı arıyorlar.
öncelik çalışan bayan olsun, hatta memur olsun garanti olsun. Tövbe yarabbi.

Cidden öyle yaa.. Bir arkadaşımın erkek arkadaşı; 'ben kesinlikle çalışmayan eş istemem, ben nasıl çalşıyorsam eşimde çalışmalı' demiş.. Bu kadar net ve dominant konuşmaları çok yanlış bi defa..
Saygı duyarım ama en ufak ayrıntısına kadar ev ve çocuk işlerinde yardımcı olacaksa saygı duyarım..

boşanma olması için illede aldatma yada şiddetmi olması gerekiyor sizce.yanlış anlamayın merak ettiğimden soruyorum.sizce şuan bu arkadaşın uğradığıda bi tür psikolojik şiddet deilmidir.

anlatamadım sanırım..

diyorum ki şiddet ve aldatma varsa hemen boşa,

bunlar yoksa başka yollar dene,eşin düzelmezse olmadı sonra boşa,bilmem anlatabildimmi...

bu ülkede ne ağır koşullarda boğaz tokluğuna çalışıp beş altı nüfus ailesine bakan nice adamlar varken eşinizin 4000 liraya gözü doymuyorsa, yazık.. çok üzücü..

eşinizin söyledikleri çok çirkin. en azından söylemek istediklerini daha başka şekilde ifade edebilirdi sanırım. mesela gelirinizin çok azalacağından, kamuda rahat çalıştığınızdan, biraz izin alıp kafanızı dinleyip sonra karar vermeniz gerektiğinden bahsedebilirdi ama sizdeki bu rahatlığı da ben anlamadım. 4 yıl çalıştınız da evlenir evlenmez mi battı size bu çalışma işi? bu kadar emek, okumak, sınavlar filan ev hanımlığı için mi, nasıl bir vizyon bu?

eşinizin tavrı hiç hoş olmamış kabul.
ancak sizin tavrınız normal mi? bekarken çalışıp da evlenince tamam kocayı buldum nasıl olsa artık dışarı çıkmam demeniz doğru mu? :) eşiniz de belki eşinin çalışmasına güvenerek kafasında gelecekle ilgili maddiyat gerektiren planlar yaptı olamaz mı?? üstelik bu zamanda ortalama iki çocuklu aileyi rahat yaşatacak bir meblağ mı ki eşinizin maaşı (bence değil.) hem siz hangi yarına güveniyorsunuz da istifa etmeyi düşünebiliyorsunuz? bunun hastalığı var, boşanması var, çocukların olası tahsili var, var da var... sizdeki bu rahatlığın yarısı bende olsa...

haddim olmayarak bir soru daha sorayım:
eşiniz sizden az maaş alsaydı, örneğin asgari ücretle çalışsaydı onunla evlenir miydiniz?

Eşiniz çok çok çirkin bir şekilde davranmış,bilemiyorum benim eşim söylese veya düşüncesi öyle olsa sanırım terkederdim.(Gitsin zengin,çalışan bir bayan bulsun).

Hiçbir kadın zorla çalıştırılamaz,kendi isterse çalışır ya da maddi açıdan sorun varsa çalışır.(diretme olamaz,bir evi geçindiremiyorsa evlenmeye kalkmasaymış)

4000 tl ne demek,günümüz şartlarında oldukça iyi üst seviyede bir gelir.(asgari ücret alıp ev geçindirenler unutulmamalı)

Ayrıca siz eşinize ömrüm boyunca çalışmak istemiyorum dememişsiniz,5 yıl sonra ücretsiz izne ayrılmak istediğinizi söylemişsiniz.

Sanırım çocuk da düşüneceksiniz bu zaman diliminde ve bu sizin en doğal hakkınız.

Eşinizin sözleri ağır olmuş ama sizide anlamak zor şuan ülkemizde atama bekleyen kaç milyon kişi var biliyor musunuz devlet îşi demek altın yumurtlayan tavuk demek kusura bakmayın ama bizde bir laf var bulmuşda bunuyor derler bugün sizin yerinizde olmak isteyen kaç kişi var en başta ben o yüzden asla işinîzden ayrılmayın eşinîzden bir özür dilemesinî bekleyîn bence dilemeli ama başka sorununuz yoksa boşanmayı düşünmeyin eşinîz haklı ama kantarın topuzunu kaçırmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…