• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O benim bebeğim :(

Bir ben yaşadım saniyodum anne Verde emzireyim diye elinden aliyodum uyuyo deyip yatağına koyuyordum sizde böyle yapin
Bazen az emiyordu veya az süt oluyordu bir saat olmadan acıkıyordu kızım. Emzircem diyordum kv şaşırıyordu yeni emzirdin diyordu vermiyordu ikna edene kadar canım çıkıyordu. Bazen de sert ve kararlı olarak söylüyordum ver diye kırılıyor hemen suratı değişiyordu. Allah muhtaç etmesin zor günlerdi valla. Bir ay kaldı çocuğun kilosu sınırda çıktı o gitti gideli toparladık çok şükür rahat rahat emziriyorum kızımı

İlk bir ay ayni sıkıntıyı ben de yasadim pek cok kisi gibi. Ben de cok uzuluyordum esimle konustum anlattim ona sen rahat ol gerekirse ben konusurum. Sen ne desen kirilir o simdi bana bisey diyemez ama dedi. Ama konustu mu bilmem sormadim bi raha hic. Cunku azalma olmustu davranislarinda. İnanir misin kayinvalidem telefonda biri napiyorsun ne var ne yok dese napayim bebek besliyorum, bebek buyutuyorum derdi. Hatta bi gun sutum o zamanlar az diye mama veriyorduk mamayi yaptim geldim iceri bebegim eltimdeydi bana verecekti doyur karnini diye. Layinvalidem ne dedi biliyor musun? Getirin bana ben emziririm :)) o gece esome bunu anlatip dedim ki hayatim sana bi kardes gelebilir, annen cok gaza gelmis durumda :) sabaha kadar gulmustuk. Ama zamanla alisti benim anne olduguma, yeterli olduguma. İlk zamanlar anne kokusuna alismasin kucaga alismasin diye alirdi. Soyle yap boyle yap biz biliyoruz tecrubeliyiz havasinda ve babaanne heyecaniyla her seyi anlatirdi. Birkac ay sonra bildigin gibi yap kizim dedi. Simdi kizim bir yasinda cok sukur ve herkes uyku saati geldi mi atisyirmalik vakti mi yemek menusunde ne var diye bana soruyorlar. Hepsi gececek inan az sabret ve anne oldugunu ona onu kirmadan kanitla. Allah anali babali buyutsun yavrunuzu da.

Merhaba umarım atlatırsınız bu durumu zaten yeterince sabretmişsiniz, kırmadan konuşmayı deneyin inanın işe yarıyor.benim de kayınvalidem gelip bakacak ama benim sorunum annemle.annem aşırı sahiplenici, hamileliğimin başından beri şu cümleleri kuruyordu eşimin yanında bile söyledi.
"sen bakamazsın, doğur bana ver.ben bu şehire yerleşeyim.çalışırsan bana bırak ben de kalsın haftada bir gelir alırsın.şimdi artık torunum olacak, senin pabucun dama" vs.bir gün çok sinirlendim.madem sana baktıracaktım ben neden bebek yaptım ki dedim.eşim de gülerek; "anne bebeğin bir evi anne babası var sizin yeriniz ayrı bizim ki ayrı" dedi.o gün bugündür bu lafları ağzına almıyor.inanın bebeğin tüm kıyafetlerinden tutun 7-8 yaşlarında giyeceği külotlu çoraplara kadar almış yolladı.bebeğe eşimle zevkimize göre bir tulum bile alamadık, ne de olsa annem almış diye..
Umarım annem kendine gelirde ben de yaşadıklarınızı yaşamam, depresyon hassasiyet zor.

Dünyada ilk doğuran sen değilsin.
Hepimiz birer anne evladıyız.
Nedir bu "ay o benim bebem" diye ağlaşarak büyükanneden kıskanmak?

Yahu kıskanmak değil kiskansam hiç elletmemde sevdirmemde zaten. Ama herkesin yerini bilmesi gerekmiyomu. Allahtan burda benle aynı durumda olupta beni anlayanlar varda sorunun bi tek bende olmadığını biliyorum ve içim rahatliyo gerçekten. Geçeceğini söyleyenlerede o kadar inanmak istiyorum ki inşallah dedikleri gibi olur bekleyip sabredip gorucez artık :/

Eee sende yerını evını ısı gücünü bil o Zaman'da kadın evıne gıder
Yardım ederken ıyıde.....

Ben de ayni durumu yasadim lohusayken :(
Ama kvnin yardimi cok dokundu o olmasaydi ne memeye tutturabilirdim yavrumu ne de ilk banyosunu yaptirabilirdim
Evet benim de cok sinirlendigim oldu zaman zaman hep hersey tecrübesine bildigine göre oldu ve hep elimden aldi cocugu cok agladim esime söyledim kimsenin kalbini kirma aman dedi sonra uslubuyle evine gönderdi
Aslinda yardim amacli iyi niyetle yapiyorlar ama keske elimizden almadan nasil yapilacagini anlatabilselerdi cok titiz canlilar bu kvler
Nasil olsa gidecek bebek de yine sana kalacak o senin bebegin kimse elinden alamaz sanirim lohusa psikolojisi oluyor bu

Kaynanan artık evine dönsün. Ayaklanmışsın, bebek de bir aylık olmuş, toparlamıştır biraz. Annecim, hakkını ödeyemem, çok emeğin geçti. Artık bizim de bir düzen oturtmamız gerekiyor. Herşey için teşekkürler, sen de artık evine dönebilirsin desen gitmez mi kadın?

Öteye git desen alınan biri öyle dersem kesin kuser. Banada çok emeği geçti onu inkâr etmiyorum zaten. Sözlerle değil davranışlarla bi şekilde belli etmem lazım. Kötü nankör biri olsam ayağa kalkar kalkmaz hadi evine git derdim ama ben kırmak istemiyorum diyorum. Ve derdimi bazılarına anlatamıyorum halaa

Lohusa olan sensin o degil sen kir yoksa kvler bikere sesini cikarmadimi dozunu artirarak devam ederler onun annesi benim de bana ihtiyaci var de kimse karisamaz de gec yoksa cok yuz verirsin

Kıskançlık olarak bakmayın meseleye. Büyükler diyorlar hep torun çok seviliyor diye.
Bırakın gidene kadar doya doya sevsin.
1 aydır bakıyormuş yakında gider sanırım. Onun için kırmaya gerek yok.
Eşiniz de kv de de siz de üzüleceksiniz sonra.
Tabii ki o sizin bebeğiniz annenin yerini kimse tutamaz.

Arkadaşlar ben bir ay önce doğum yaptım ve dünya tatlısı bi oğlum oldu. Sezaryen olduğum içinde kavinvalidem bizimle kalmaya başladı. Bana yardım ediyo hem ev işlerinde hemde çocukta herşey yolunda ama benim tek sıkıntım benim çocuğumu benden kiskanmasi. Elimden çekip alması ay onu yapma bunu yapma demesi. Bide çocuğu annesinin diye sevmesi. Babane olmayı kabullenmedi galiba ama o çocuğun bi tane annesi var oda benim. O kadar sinir oluyorum ki anlatamam. Ama kadını kırmakta istemiyorum. Kırmadan nasıl soylicem ben bunu yardım edin. 1 aydır kafayı yicem yoksa
bu tarz o kdr çok kvalide okudum ki kendi kvalidemden şüphe ediyorum acep o da bebişimi annem diye sever mi.. Çok garip yahu. Bende kvalide olacağm ileride acaba bende mi böyle olacağım. İlginç

Ya sevsin tabide öyle bi konusuyo ki sanki o olmayınca çocuğa bakamiyomusum gibi. Ben yokum diye agliyo, ben gittim diye agliyo diyip duruyo. Hanı sanki ben yokmusum gibi oda bana dokunuyo yani. Eşime bile öyle kabullendirmiski çocuk aglayinca babanen yok o yüzden agliyosun dimi diyo. Gaz sancisindan kıpkırmızı cikiyo agliyo ama yine babanesini ozlemis o zaman agliyo oluyo. Bi defada olsa kimse annesi icin demiyo yani ona cildiriyorum.

Ya sevsin tabide öyle bi konusuyo ki sanki o olmayınca çocuğa bakamiyomusum gibi. Ben yokum diye agliyo, ben gittim diye agliyo diyip duruyo. Hanı sanki ben yokmusum gibi oda bana dokunuyo yani. Eşime bile öyle kabullendirmiski çocuk aglayinca babanen yok o yüzden agliyosun dimi diyo. Gaz sancisindan kıpkırmızı cikiyo agliyo ama yine babanesini ozlemis o zaman agliyo oluyo. Bi defada olsa kimse annesi icin demiyo yani ona cildiriyorum.

Sen de o halde. Kimse seni, senin lohusalığını, hassasiyetini görmüyorsa, sen de onun babaanneliğini görme.
"Annenden kopardılar diye ağlıyorsun di mi kuzum" "Anneeem balım, her önüne gelen anne diye sevmesin beni, beni annem sevsin diye ağlıyor bebeeem" de.. Çocuk üzerinden sok lafını dinlen bari arkadaşım bu kadar rahatsız ediyorsa davranışları.
Eşine de söyle "Babaannesini özlemiyor, bak mıçamadı, yellenemedi çocuk ondan ağlıyor, gaz ağlaması o" vs de. Böyle takar takar susarsan hasta edersin kendini.

İlk çocukta bunu yaşayan kadın çok fazla, herkes kendi lohusalığını, zor zamanını unutuyor mu, yoksa "Ben yaşadım ses çıkarmadım, sen de çekeceksin ulen" havasına mı giriyor, yoksa yenidoğan görünce babaanneler kafayı mı sıyırıyor, ya da bal börek gibi mi yaşıyorlar lohusalıklarını nedir? Her şeye takıldığın hassas bir dönemdesin, içine atma yeter ki. Elinden almaya kalkarsa çocuğunu verme canım zorla mı? Bakamıyorsun gibi konuşursa da sen de sok lafı "Babaannesi ne diyo bebişimin hıı? Çok biliyor bebişimin babaannesi, annesi hiç bakamaz mı bebişine, ne diyor bebişimin babaannesi kulağı dediğini duymuyor mu, ne sanıyor kendini yoksa senin annen mi? Annen burada kuzuuuum" diye söylen bırak o alınsın.

Sen de o halde. Kimse seni, senin lohusalığını, hassasiyetini görmüyorsa, sen de onun babaanneliğini görme.
"Annenden kopardılar diye ağlıyorsun di mi kuzum" "Anneeem balım, her önüne gelen anne diye sevmesin beni, beni annem sevsin diye ağlıyor bebeeem" de.. Çocuk üzerinden sok lafını dinlen bari arkadaşım bu kadar rahatsız ediyorsa davranışları.
Eşine de söyle "Babaannesini özlemiyor, bak mıçamadı, yellenemedi çocuk ondan ağlıyor, gaz ağlaması o" vs de. Böyle takar takar susarsan hasta edersin kendini.

İlk çocukta bunu yaşayan kadın çok fazla, herkes kendi lohusalığını, zor zamanını unutuyor mu, yoksa "Ben yaşadım ses çıkarmadım, sen de çekeceksin ulen" havasına mı giriyor, yoksa yenidoğan görünce babaanneler kafayı mı sıyırıyor, ya da bal börek gibi mi yaşıyorlar lohusalıklarını nedir? Her şeye takıldığın hassas bir dönemdesin, içine atma yeter ki. Elinden almaya kalkarsa çocuğunu verme canım zorla mı? Bakamıyorsun gibi konuşursa da sen de sok lafı "Babaannesi ne diyo bebişimin hıı? Çok biliyor bebişimin babaannesi, annesi hiç bakamaz mı bebişine, ne diyor bebişimin babaannesi kulağı dediğini duymuyor mu, ne sanıyor kendini yoksa senin annen mi? Annen burada kuzuuuum" diye söylen bırak o alınsın.
Valla burda aldığım tavsiyelerden sonra aynen öyle yapmaya başladım evde bağıra bağıra annemmm yavrum sen benim oglumsun diye geziyorum artık. Kv de bizimde oğlumuz yani falan diyo esimi gosteriyorum bende senin oğlun orda diye. Baya ise yaramaya başladı azalttı yani. Fikir için teşekkürler :)

El kadar bebek babannesinin yokluğunu ne bilsin ya Laf olsun diye konuşup duruyolar. Bebek doğduğunda annesini tanirmis 40 i çıkınca babasını tanirmis Babannesini nerden bilsin Bebeginizi her agladiginda emzirebilirsiniz 1 saat 2 saat zaman tutmayın. Ve bebekler sadece aciktiginda emmek istemezler kendilerini güvende tutmak içinde emmek isteyebilirler.
Ben eşime demistimki annen nerdeyse çocuğu emzirecek o da dediki olsa onu da verir. Erkekler annelerinin bu tavrindan mutlu bile oluyorlar o yüzden kafanıza takmayin. Bebeginizle emzirirken uyuturken yalnız kalın.

El kadar bebek babannesinin yokluğunu ne bilsin ya Laf olsun diye konuşup duruyolar. Bebek doğduğunda annesini tanirmis 40 i çıkınca babasını tanirmis Babannesini nerden bilsin Bebeginizi her agladiginda emzirebilirsiniz 1 saat 2 saat zaman tutmayın. Ve bebekler sadece aciktiginda emmek istemezler kendilerini güvende tutmak içinde emmek isteyebilirler.
Ben eşime demistimki annen nerdeyse çocuğu emzirecek o da dediki olsa onu da verir. Erkekler annelerinin bu tavrindan mutlu bile oluyorlar o yüzden kafanıza takmayin. Bebeginizle emzirirken uyuturken yalnız kalın.
Aynen öyle. Sırf insanı sinir etmek için konuşuyorlar gibi. Ama neyse ki azaldı biraz hepten biter inşallah :)

Aynen öyle. Sırf insanı sinir etmek için konuşuyorlar gibi. Ama neyse ki azaldı biraz hepten biter inşallah :)
Canım kırkı ne zaman çıkacak?
Yakındır, şimdiden söyleyip işlemeye başla, bebişin kırkında şunu yapalım bunu yapalım, şimdiden halledelim babannemiz gitmeden kırkını da görsün falan diye, kırk çıkınca gideceğinin msjını ver.

Back
X