Sen de o halde. Kimse seni, senin lohusalığını, hassasiyetini görmüyorsa, sen de onun babaanneliğini görme.
"Annenden kopardılar diye ağlıyorsun di mi kuzum" "Anneeem balım, her önüne gelen anne diye sevmesin beni, beni annem sevsin diye ağlıyor bebeeem" de.. Çocuk üzerinden sok lafını dinlen bari arkadaşım bu kadar rahatsız ediyorsa davranışları.
Eşine de söyle "Babaannesini özlemiyor, bak mıçamadı, yellenemedi çocuk ondan ağlıyor, gaz ağlaması o" vs de. Böyle takar takar susarsan hasta edersin kendini.
İlk çocukta bunu yaşayan kadın çok fazla, herkes kendi lohusalığını, zor zamanını unutuyor mu, yoksa "Ben yaşadım ses çıkarmadım, sen de çekeceksin ulen" havasına mı giriyor, yoksa yenidoğan görünce babaanneler kafayı mı sıyırıyor, ya da bal börek gibi mi yaşıyorlar lohusalıklarını nedir? Her şeye takıldığın hassas bir dönemdesin, içine atma yeter ki. Elinden almaya kalkarsa çocuğunu verme canım zorla mı? Bakamıyorsun gibi konuşursa da sen de sok lafı "Babaannesi ne diyo bebişimin hıı? Çok biliyor bebişimin babaannesi, annesi hiç bakamaz mı bebişine, ne diyor bebişimin babaannesi kulağı dediğini duymuyor mu, ne sanıyor kendini yoksa senin annen mi? Annen burada kuzuuuum" diye söylen bırak o alınsın.