• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O benim canım. Güzelim. İnsanlar niye bu kadar kötü

Beden olumlamanın önem kazandığı ve daha da kazanması gerektiği bir çağdayız. Kızınıza kendinin ne kadar güzel ve özel olduğunu öğreteceğinizi biliyorum. Sizin onun dış görünüşünü beğenmeniz ve ona bunu hissettirmeniz daha önemli.

İnsanlar böyle konuşurlar ya. Ne bakıyorsun?
Bizim bir fotoğraf var doksanli yıllardan. Bir akraba. Anne sapsarı saçlı,perma yaptırmış. Yeşil gözlü falan. Baba desen anneden bir avuc kısa, kel ve yüzü kapkara sakallarla kaplanmış esmer bir adam. Kucaklarında doğumgünü çocuğunu tutuyorlar, çocuk aynı babası. Kaşindan
sacina kadar tüyler var kara kara. Yani bir annenin geni bu kadar alınmaz.
İster istemez fotoğrafa bakan bu yorumlarda bulunuyor, yüzüne demese bile.
Buna engel olamazsin ki.
(O kız şimdi yirmilerinin sonlarında,oldukca da güzel bir kiz)
Benim ananem de akça pakca, maviş bir kadın. Boy desen onda, pos desen onda. Yani seksenini sürüyor,inan hala cok güzel . Ama o akca pakca kadın annemi doğurmuş mesela:KK66: annem esmer, gözleri simsiyah,annesinden daha kısa boylu bir kadın. Bir dizide espri vardı, hep onu söylüyorum ananeme. 'oyle biriyle evlenmissin ki , beyazlarla atılan siyah don gibi tüm sulaleyi boyamış dedem'
:KK49:
Ben de aynı sekilde mesela, babam,halamlar,teyzemler falan hep selvi ağacı gibi. Allah boy vermiş yani...ama ben en yakın rakibinden 😂😂😂 ablamdan on santim kisayim,165e bile varamadım. Babam, bir erkeğe göre oldukça kilsizdir,ben sırtımı bile alırım .
Yani kader böyle :) ailenin hep güzel tarafları alınmıyor.
Belli başlı güzellik kalıplarıni sağlayacak genlerden nasiplenemesem de ben de kendimi çok güzel bulurum, dişlerim ailemden daha yamuk,boyum ailemden daha kısa, kilim ailemden daha çok ama var yani güzelliğim:)) annem de annesi gibi maviş değil, akça pakca bir teni yok, boyu biraz güdük ama o da oldukça güzel bir kadındır, yaşına rağmen çok güzel bir fiziği var.
Yani çok da takılmayın
Eminim kızınız da büyüyünce kendi vucudunda olanlar ile beraber oldukça güzel bir genç kız olacaktır.

Yorulma canim bir kere son lafini soyle o benim esim o bana guzelki onla evlendim de ben her kesin agzini kapadim esin cirkin diyodular hicde bile benim esom cok yakisikli dedim o sizin gozleriniz kotu goruyo dedim simdi komsenin cesareti yetmiyo bana bisey soylesin anliyorum ama susma bu laflar karsisinda
Öyle ama insan yıpranıyor bir süre sonra yorulıyor

Ne biçim insanlar bunlar küçücük çocuğa denir mi bu? Kıyamam ya çok üzüldüm. Benimde kızım var aynı durumu yaşasam inanın o insanlarla asla muhattap olmaz çocuğumun yanına yöresine yaklaştırmazdım. Kime göre neye göre çirkin terbiyesiz insanlar ya. Kendileri çokmu güzelmiş onşr gözlerini terbiye etsinler çirkin bakışlarını kapatsınlar önce. Ayyy acayip sinirlendim. Lütfen siz üzülmeyin kızınız eminim çok güzeldir çünkü hiçbir çocuk çirkin değildir. onun çok güzel ve onu seven bir annesi var. Böyle bir çocuk ve eşe sahip olduğu içinde eminim ki eşinizde çok şanslı bir adam. Bu kalbi kararmış dilini terbiye edememiş insanlar ise belli ki sizi çok kıskananlarmış. Onlar pis düşünceleri içinde yaşarken siz ailenizle çok daha mutlu zamanlar geçirir.

Merhabalar kızlar direk konuya ediyorum. İnsanlara çok canım sıkılıyor çok

Şimdi yargılamayın olanı anlatıyorum. Ben çevremdeki herkes tarafından güzel kategorisinde Hatta çoğu kişi tarafından çok güzel kategorisinde biriyim.
Eşimde tam tersi kimse yakıştırmıyor bizi.

Ama öyle böyle 7 sene geçti insanların ne dediğine hiç takılmadım

Ama artık takılıyorum galiba çünkü kızım tıpkı eşim. Eşim bile 9 ay Boyunca inş sana benzer diye söylerdi şaka ile karışık.
Ve ben çirkinim nasıl benle evlensin falan derdi ilk başlarda şaka ile karışık.

Patronum. Kuaförüm.arkadaşlarım.ailem herkes niye sana benzemedi ki diyorlar şaka gibi.

Daha 3 yaşında benim canım o canım ister istemez üzülüyorum. Her girdiğim ortamda bunu duyuyorum. Üzülüyorum kızımı çok seviyorum ama insanları sevmiyorum..

Niye bu kadar acımaaızlar sağlıklı olsun başka ne isterim ki ben.

Ama onlar çirkin diyorlar sinirleniyorum.
Annemde ilk evlendiğimde şey demişti akrabalarımız şey diyor damadın çirkin falan.
Ondan sonra en yKın Arkadaşım nasıl evlendin falan demişti.

İlk doğduğunda kızım abim şey demişti aman babasına çekmesinde.

Nefret ediyorum kötü insanlardan hiç takmıyorum ama bupğn bilmiyorum kızımın gözü şişmişti alerjik bir durum.
Hadi annem dışarı çıkalım hava alalım dedim. Hemen aynaya baktı ben böle çıkamam çirkin derler dedi. Çok üzüldüm. Çok. Saçma ama duygulandım. Kızımı çok seviyorum insanlardan nefret ediyorum.

Söylenenleri söylesem yok artık dersiniz çoğunu yazmadım mizacım yumuşak ondanmı bu haller.

Bir kere. De iş arkadaşlarımı eşiyle hiç yakışmıyor diye dedikodumu yaptıklarına şahit oldum.
Naaıl baş edicem bilmiyorum.
Ağızlarının payini verin..kiziniza da bunu ogretin..inceliklerini..

İnsanlar böyle konuşurlar ya. Ne bakıyorsun?
Bizim bir fotoğraf var doksanli yıllardan. Bir akraba. Anne sapsarı saçlı,perma yaptırmış. Yeşil gözlü falan. Baba desen anneden bir avuc kısa, kel ve yüzü kapkara sakallarla kaplanmış esmer bir adam. Kucaklarında doğumgünü çocuğunu tutuyorlar, çocuk aynı babası. Kaşindan
sacina kadar tüyler var kara kara. Yani bir annenin beni bu kadar alınmaz.
İster istemez fotoğrafa bakan bu yorumlarda bulunuyor, yüzüne demese bile.
Buna engel olamazsin ki.
(O kız şimdi yirmilerinin sonlarında,oldukca da güzel bir kiz)
Benim ananem de akça pakca, maviş bir kadın. Boy desen onda, pos desen onda. Yani seksenini sürüyor,inan hala cok güzel . Ama o akca pakca kadın annemi doğurmuş mesela;) annem esmer, gözleri simsiyah,annesinden daha kısa boylu bir kadın. Bir dizide espri vardı, hep onu söylüyorum ananeme. 'oyle biriyle evlenmissin ki , beyazlarla atılan siyah dön gibi tüm sulaleyi boyamış dedem'
:KK49:
Ben de aynı sekilde mesela, babam,halamlar,teyzemler falan hep selvi ağacı gibi. Allah boy vermiş yani...ama ben en yakın rakibinden 😂😂😂 anlamdan on santim kisayim,165e bile varamadım. Babam, erkek olmasına rağmen bir erkeğe göre oldukça kilsizdir,ben sırtımı bile alırım .
Yani kader böyle :) ailenin hep güzel tarafları alınmıyor.
Belli başlı güzellik kalıplarıni sağlayacak genlerden nasiplenemesem de ben de kendimi çok güzel bulurum, dişlerim ailemden daha yamuk,boyum ailemden daha kısa, kilim ailemden daha çok ama var yani güzelliğim:)) annem de annesi gibi maviş değil, akça pakca bir teni yok, boyu biraz güdük ama o da oldukça güzel bir kadındır, yaşına rağmen çok güzel bir fiziği var.
Yani çok da takılmayın
Eminim kızınız da büyüyünce kendi vucudunda olanlar ile beraber oldukça güzel bir genç kız olacaktır.

Tebessümle okudum teşekür ederim.

Şimdi yargılamayın olanı anlatıyorum. Ben çevremdeki herkes tarafından güzel kategorisinde Hatta çoğu kişi tarafından çok güzel kategorisinde biriyim.

Ama artık takılıyorum galiba çünkü kızım tıpkı eşim. Eşim bile 9 ay Boyunca inş sana benzer diye söylerdi şaka ile karışık.

Patronum. Kuaförüm.arkadaşlarım.ailem herkes niye sana benzemedi ki diyorlar şaka gibi.

Daha 3 yaşında benim canım o canım ister istemez üzülüyorum. Her girdiğim ortamda bunu duyuyorum. Üzülüyorum kızımı çok seviyorum ama insanları sevmiyorum..

Annemde ilk evlendiğimde şey demişti akrabalarımız şey diyor damadın çirkin falan.

Nefret ediyorum kötü insanlardan hiç takmıyorum ama bupğn bilmiyorum kızımın gözü şişmişti alerjik bir durum.
Hadi annem dışarı çıkalım hava alalım dedim. Hemen aynaya baktı ben böle çıkamam çirkin derler dedi. Çok üzüldüm. Çok. Saçma ama duygulandım. Kızımı çok seviyorum insanlardan nefret ediyorum.

Söylenenleri söylesem yok artık dersiniz çoğunu yazmadım mizacım yumuşak ondanmı bu haller.

Bir kere. De iş arkadaşlarımı eşiyle hiç yakışmıyor diye dedikodumu yaptıklarına şahit oldum.
Mesela benim güzel kızım. İyi ki babana benzemişsin. Sana ger baktıkça babana olan sevgim daha da artıyor diyerek herkesi susturabilirsin. Hem ne yakışıklılar var da adam değil. Kalbi güzel olsun.
Bu arada eşini kendine yakıştırmıyorsun gibi geldi bana 🤷‍♀️

Konu sıkıntılı bi konu ama kendinizi niye bu kadar on plana çıkarıp kocanizi neden bu kadar gomdunuz onu anlamadim surekli kendi guzelliginizi yazıp durmussunuz ilginç bi durum

Yani şey demeye getirdim insanlar haklı ama Açılması ne var yani yüzüme söylüyolar. Eşim gerçekden çiekin:) ama seviyoruö

Konu sıkıntılı bi konu ama kendinizi niye bu kadar on plana çıkarıp kocanizi neden bu kadar gomdunuz onu anlamadim surekli kendi guzelliginizi yazıp durmussunuz ilginç bi durum
Yani bazen güzel kadın-çirkin erkek kombinasyonu görüyorum ama arkalarından kimse sürekli konuşmuyor ya da suratlarına söylemiyor.Bir süre sonra da göz alışıyor,uyumlu bile geliyorlar.Konu sahibi ve eşi Adriana lima-marko jaric gibi ekstrem bir çift değilse durum biraz abartılmış gibi sanki

Yani bazen güzel kadın-çirkin erkek kombinasyonu görüyorum ama arkalarından kimse sürekli konuşmuyor ya da suratlarına söylemiyor.Bir süre sonra da göz alışıyor,uyumlu bile geliyorlar.Konu sahibi ve eşi Adriana lima-marko jaric gibi ekstrem bir çift değilse durum biraz abartılmış gibi sanki

Abartı değil olanları söyledim göze batıyoruz çünkü

3 yaşında cocugun ne çirkinliği olabilir. Ben daha bugüne kadar çirkin bebek, cocuk görmedim. Zaten de çocuklar büyüdükçe değişiyor. Benim kızım 3-4 yaşına gelene kadar insanların peşinden seveyim diye koştuğu çocuktu. Hiç tanımadığımız insanların. Pazarda vs bizim kızı görüp anlatanlar olurmuş akrabalar annemi arardi "kızın mı geldi senin toruna benzeyen bir bebek görmüşler çarşıda " diye. Annem de evet derdi. Neyse şimdi 9 yaşında normal bir cocuk oldu o halinden eser yok. Tam tersi gibi oldu ama çocuklar o kadar çok değişiyor ki. Tekrar diyeyom ben çirkin cocuk görmedim. Hatta gördüğüm cocuk ve bebekler hep güzeldi. Saçmalamışlar.

Yani şey demeye getirdim insanlar haklı ama Açılması ne var yani yüzüme söylüyolar. Eşim gerçekden çiekin:) ama seviyoruö

Bence insanların ne dedigine takilmayin artık takilmaya basladim demissiniz ileride bu durum sizi mutsuzda etmeye baslayacak belkide olay hic istemediğiniz bi noktaya gelecek ve sevginizde kalmayacak ama sunu deyim soz konusu çocuğunuz ise kimseye aman uzulmesin aman kirilmasin diye goz yummayin en agir tepkiyi verin ki bir daha size yaptiklarini baskalarina yapamasinlar

Öyle yapıyorum zaten o kadar sevgi dolu ki herkese herşeye o da şey der nasıl güzel sin. Arkadaşlarına bile tatliş der nasıl güzelsin der böle yetiştirdim yani
Bende kizima hamileyken bir burnu bana benzemesin diger her yeri bana benzesin demistim. Dogdu ve sadece burnu bana benzedi😊😄😆
Ve çevrem ayy aynı baba babarne dedikce benimde sinirim bozulurdu şimdi 3 yaşında bazi arkadaslar bu küçükken çirkindi büyüdükçe guzellesti diyorlar..ama kızınızı merak ettim eminim çok cici çok tatlı bir prensestir.

Met tepki verin ya millete ne ya. Eşinizin çirkinliğinden. Evliliğiniz ortakları da dert olmuş bu kadar. Siz nasıl yavrunuza söyletirsiniz böyle bir şeyi. Mahvederim ya bebeğime öyle diyene acımam. Sert uyarırım. Dürüst olayım uyarlayabilirim de. Ama siz de bu ne yani bu ne yumuşaklık ne cesaret ki yavrunuza kadar sık uzamış. Kendinize gelin ya. Adamla evlenirken gözünüz görüyormuş tür elhamdülillah. 7 yıllık evlilikten bahsediyoruz. Çocuk oyuncağımı. Adam size kötü bişey yapsa amenna da bu dediğiniz ne bileyim. Allah akıl fikir versin inşallah 1

Benim annem de çok güzel bir kadındı ve hala çok güzel.Ben küçükken obezdim o 36 beden.Herkes kim kimin annesi bu çocuk nasıl böyle sen daha güzelsin annesi derdi yanımda ve benim çok zoruma giderdi.Daha da zoruma gidense annemin bu iltifatlara sevinip gülümsemesiydi.Hala içimde bir yaradır..Şimdi ben de zayıfladım güzelleştim herkesten iltifat alan biri oldum ama hala biri benim yanımda anneme iltifat etse o günlere dönerim ve yine canım acır sanki o gün duyuyormuşum gibi yine.Şu an kızınız ufak ama bu tarz söylemleri şimdiden susturmazsanız bunları idrak edecek yaşa geldiğinde size kinlenen ve sizinle dolaşmak istemeyen bir evladını olacaktır

Kıyamam nasıl üzülmüşsünüz satırlarınızdan hissediliyor.

Bazı insanlar malesef böyle. Ağzından çıkanın ne olduğunu bilmeden fütursuzca konuşuyor. Ya her seferinde cevaplarını vereceksiniz ya da hak ettikleri şekilde yok sayacaksınız.

Kızım çok zayıftı doğduğunda, her esmer bebek gibi oldukça da tüylüydü :). Öyle yorumlar duydum ki inanın hayatımdan çıkardığım yakınlarım oldu bu sebeple.
Bir de hiç unutmam sağlık ocağında ebe "Aaa buna nazar da değmez." demişti. Bir daha umuyorum gözüm o kadar kararmaz :KK53:

Fakat sonra baktım ki insanlar sadece konuşmak için konuşuyor. Şimdi sizin kızınızla yaşıt. Bana dünya güzeli, dünyanın en şirini ele çirkin gelmiş bana ne?

Back
X