- 30 Kasım 2019
- 12.542
- 40.252
- 598
Salak dediğinde salak anlamında kullanmadıgını düşünen sizsiniz. Ben birine öfke anımda salak diyorsam normal de söylemeye dilimin varmadigi bir terimi öfke ile kendimi kaybedip söylüyorum çünkü. Ve gerçekten de salak manasında kullanıyorum. Çoğu kişi de bu şekilde. Pişmanlık yaratabilir o onun sorunu. Döven insanlarda çok pişmanım diyorlar mesela. Ki kullanılan küfür çok çok ağır. Az etmiş çok etmiş ben bilmem orasını. Bu zamana kadar etmemiş bundan güç alıp etmeye devam eder tıpkı şiddet gibi.Şunu anlayamıyprsunuz birine salak dediginizde salak olmuyor öfke anında söylenmş bazı sözler vardır sonrasnda pişmanlk yaratır belki bidha asla ağzna almaz o lafı bilemeyiz kimse kmseye küfür etti diye öyle olmuyor adam hayatnda hiç küfür etmeyen biriymş zaten
Allah sabır versin öyle her şeye parlayan koca da zorBunu deyince kocası kadına parlıyor
O yüzden kadın sessiz kalmak zorunda kalmış.
Deli diyerek baslatan konu sahibesi evet ama kim bilir onu o raddeye getirecek ne yapti adam.Bazilarini yazmis iste,daha anlatamadigi kimbilir neler var.hic sesini cikamarmayip olanlari sineye cekip tek laf etmeden nasil dursun yazik degil mi?Sanırım bekarsiniz,maalesef evliliklerde zaman zaman puruzler cikabilir git geller olabilir ve bu tek tarafin sesini cikarmayip kabullenmesi anlamina gelmez bi yerden sonra maalesefki karsilikli atismalar baslayabiliyor.Cocuk meselesi cok farkli bi olay,cevremde kedi kopek gibi olup ama cocuk yapan bi dunya insan var.Nasil olur bende bilmiyorum.Ben o kişiyi haklı bulmadım ki. Ama benim anneme 100 kişi deli dese bile eşimin demesini kaldıramam. Ben suç kadında demedim ama başlatan kendisi dedim. Böyle bir adamdan çocuk yapmam ben mesela. Siz yapar mısınız ? Annesinin sözünden çıkamıyor adam.
Siz burjuva olduğunuz için sosyal hayatta denk gelmiyorsunuzdur :)Bu dusuncelerle sosyal hayatta nasil var olunabiliyor? Ben anlayamıyorum hiç. Biri yanimda boyle konussa bir daha asla ahbaplil etmem. Hiç mi kimse uyarmıyor? Uyaran yoksa da ayni kafa yapisina sahip bu kadar insan nasil denk geliyor?
Siz cidden iflah olmaz bir bilgisizsiniz. Pesss bin kere pesss!
Hukuk diyor ki, kocan sana küfür ederse, aileni aşağılayacak şeyler söylerse boşanma hakkına sahipsin.
Siz de diyorsunuz ki olsun kocamdir, bu onu kötü yapmaz. Anneme orospu da dese sevişmeye devam ederim, nolcak?
Sizin gibilere boşanma hakkı veren atamın kemikleri sızlıyor yazık.
Siz cidden iflah olmaz bir bilgisizsiniz. Pesss bin kere pesss!
Hukuk diyor ki, kocan sana küfür ederse, aileni aşağılayacak şeyler söylerse boşanma hakkına sahipsin.
Siz de diyorsunuz ki olsun kocamdir, bu onu kötü yapmaz. Anneme orospu da dese sevişmeye devam ederim, nolcak?
Sizin gibilere boşanma hakkı veren atamın kemikleri sızlıyor yazık.
Bende onun annesine iade eder basar giderim o evden zatn pişman olması 1 saati almaz eğer aklı başında bir insansa
Çok şükür ki evlenmedim, nişanlım bir hafta sonra başkasıyla nişanlandiBazı düşünceleri yikmak cok zormuş. Simdi ne durumdasiniz? Evlendiniz mi mutlu musunuz?
Ağzının payını aldığında Bir daha yapmayacagını düşünüyorum bu kişi küfürbaz degilmş çünküBoşanmayalım ama birbirimizin annesinin namusuna laflar sayarak saygı çerçevesinde evliliğimizi sürdürelim diyorsun yani?
Ağzının payını aldığında Bir daha yapmayacagını düşünüyorum bu kişi küfürbaz degilmş çünkü
Evet küfür eden insan kötüdür denilemezİyi kötü algısı küfürlw ölçülmez
Bu dedigini hic kimse söylemiyor. Suanda sende hamilesin farzet ki tek hatası bir küfür. Çocuğunu babasiz mi büyütürsun bu yuzden. Tekrarlıyorsa boşalsın, ettiği küfürude asla yanina bırakmasın, burnundan getirsin. Bir daha edemesinBoşanmayalım ama birbirimizin annesinin namusuna laflar sayarak saygı çerçevesinde evliliğimizi sürdürelim diyorsun yani?
ağzınız özür dilemeye alışır bir süre sonra.
iki lafla dolduruşa gelip ya özür dilersin diye yüzüğü elinize koyan evlenince daha beterini yapar.
kuklalar düzeltilemez boşuna umutlanmayın.
Merhabalar 10 aylık evliyiz,eşim eltimin kaynımın başkalarının yanında beni kaç oldu rencide ediyor.Sesini yükseltip bana bağırıyor.Bunu söylediğimde kabul etmiyor kabul etmezken bile bağırıyor.Öfke kontrolü var psikiyatriye gitmeye başladı doktor ilaçlık bişeyin yok deyip gönderiyor.Eşim memur amirleri var onlara çıkaramadığı sesini bana çıkarıyor hep yapıyor diyemem ama yapınca gözlerim doluyor.Valizimi hazırlıyorum şuan ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum 2 hafta.Dayanamıyorum onun bu kötü tavrına ağlamaktan mahvoldum
Biraz önceye kadar gözyaşlarım sel olmuştu ama ablamla konuşmak rahatlattı.1 yıllık evliyim,eşimle belli başlı Bi kaç kavgamız oldu onların sebebide ailesine karşı olumsuz eleştiri yapıyor olmamdan kaynaklıydı. Ama ne kagva,eşim normalde mükemmel bi eşti anlayışlı herşeye yardımcı cebindeki son parayı bana harcayan biridir.Ailesiyle aram çok iyiydi görümcelerimi kaynımı görmesem duramazdım.Haftada 2 defa görürdüm.Aynı mahallede oturtmayı kabul ettim.Annesi hakkında bi konu oldu bende şurada beni niye savunmadın ben haklıydım dedim gözlerim doldu o anda.Aman Allah'ım sen misin bunu söyleyen şerefsiz dengesiz beyinsiz sülaleni deyince ben bittim orda.Ailem hakkında görüş beyan edemezsin sen kimsin vs..Ben şimdi napıcam sülaleme küfroldu kalmak istemiyorum,gitmek istesem ailem 1000 küsür km uzakta burda kimsem yok.
Ben de sizinle benzer seyler gordum yasadim. Ama Annem hicbir zaman dogru budur demedi. Kabul etmedi. Hoş kabul etseydi de biz bunu ölene kadar dogru mu saymaliyiz? Okuduk, egitim aldik, ufkumuzu genişlettik. Fikrimiz dogdugumuz evdeki ile ayni kalabilir mi? Yani ben kalamaz diyorum ama görüyorum ki malum üyenin kalmış. Ustelik degistirmeye de hic niyeti yok. Yazık gerçekten.Siz burjuva olduğunuz için sosyal hayatta denk gelmiyorsunuzdur :)
Şaka bir yana gerçekten üzücü bir durum. Resmen bu normal olarak kodlanmış. Sorunlu bir ailede büyüdüm, küfür şiddet vs hepsine küçükken şahit oldum ama hayat bana bunların yanlış olduğunu öğretti. Şimdi küfür etmiyor muyum ediyorum tabiki ama sevdiğim insanlara karşı asla etmem. Bunun insani ne kadar değersizleştirdiğini biliyorum.
Ailemde bunu gördüm diye yaşadığım zaman aklayamam. Dilerim çocuklarını bu şekilde yetistirmezler.
Akılsız olduğu belli annesine olan bağımlılığından kopamamış o ayrı konu ki anladğm kadaryla kv den uzaklacaklar tayin çıktı demiş yani anneye olan hastalığıda mecbur azalacak uzaklaşnca.. akıllı adam zaten karısını annesini ayrı yerlerde tutarEvet küfür eden insan kötüdür denilemez
Ama ben bunu akılsızlıkla ölçüyorum karşında değer verdiğin biri varsa ve çok sinirliysen evden çıkıp gidersin anında sakinleşirsin konuşursun
ben cidden çok üzgünsem çok sinirli oluyorum direkt kendimi kapatıyorum
Ha bunu yapamıyorsa akılsızdır bence
Yoo,Bu dedigini hic kimse söylemiyor. Suanda sende hamilesin farzet ki tek hatası bir küfür. Çocuğunu babasiz mi büyütürsun bu yuzden. Tekrarlıyorsa boşalsın, ettiği küfürude asla yanina bırakmasın, burnundan getirsin. Bir daha edemesin
Ağzının payını aldığında Bir daha yapmayacagını düşünüyorum bu kişi küfürbaz degilmş çünkü
Bu dedigini hic kimse söylemiyor. Suanda sende hamilesin farzet ki tek hatası bir küfür. Çocuğunu babasiz mi büyütürsun bu yuzden. Tekrarlıyorsa boşalsın, ettiği küfürude asla yanina bırakmasın, burnundan getirsin. Bir daha edemesin
Akılsız adamla evlenmeseydi o zaman ha bu arada bu duruma göre demedim genel anlamda akılsızdırAkılsız olduğu belli annesine olan bağımlılığından kopamamış o ayrı konu ki anladğm kadaryla kv den uzaklacaklar tayin çıktı demiş yani anneye olan hastalığıda mecbur azalacak uzaklaşnca.. akıllı adam zaten karısını annesini ayrı yerlerde tutar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?