o eski halimden eser yok şimdi

Kendine bir şişe edin içine kabuklarıyla limon dilimle (suyunu sıkma) . Azaldıkça ekle suyu. Hergün yenile. Ben Doğum kilolarını böyle attım. Birde latex korse diye birşey var. Oda işe yarıyor . İlk aldığımda hoplaya zıplaya giydim. Son kullandığımda 3. Kademede rahatlıkla giydim. Birde tatlidan uzak durmaya çalış. Onun yerine meyve tüket . Bir kuaföre git ve saçını boyat şekil verdir falan. Makyajını yap elbiseni giy eşini güzel bir yemekle mumlarla karşıla . Neden olmasın :) bir yerden başla , devamı gelecektir sadece İnan.
Doğumdan sonra bu şekilde 7 ayda 25 kilo verdim. Diyet falan yapmadım . Sadece tatlı ve ekmek yemedim ve suyun normal tadını unuttum hep limonlu su içtim .
Bunu daha önce ben de duymuştum fakat sormak istediğim limon dilimleri hiç bozulmuyor mu? Üstüne hep su eklersek peki bu limon dilimlerini yemiycez mi yani durdukca bozulmaz mi?

Çocuktan sonra, hele bir de uykusuzsa çocuk, kadınların çoğu bıçunları yaşıyor. Bahsettiğin kilo konusunda da seninle aynı durumdayım ki normalde çok dikkat ederim kilo hiç sevmediğim birşey ve hemen moralim bozulur azcık kilo alsam. Ancak yaşadığın problemlerle birlikte neredeyse seni tatmin eden veya bulduğun küçücük vakitlerde bile mutlu eden tek şey yemek oluyor. Yedikçe mutsuz oluyorsun mutsuz oldukça da yiyorsun şeklinde bir kısır döngüye giriyor olay. Tam bu şekilde herşeyi bırakmış deli gibi yemeye ve aynı zamanda çare aramaya devam ederken nir yerde okudum: Bunun adı; duygusal yeme bozukluğuymuş! Bunu internetten araştır ve çözümlerine bak. Yani olay tamamen psikolojik. Çok daha fazla kilo almadan bunu durdurmalıyım dedim okuduğum birçok şeyden sonra. Ben şu anda dukan diyetine başladım. 1 haftayı geçtim ve azimle devam ediyorum. Bu durumu yenmek için sen de kendine uygun bir diyet bul veya farklı bir motivasyon kaynağı bularak başla. Ben açlık diyetlerine gelemediğim için dukanı seçtim. Sen de kendine uygun olanı araştır ve mutlaka harekete geç. Erteledikçe daha da mutsuz oluyor insan ve iş içinden çıkılmaz hal alıyor.

Canim eğer biraz kendini toparlarsan bu geçici bir süreç bende 5 buçuk ay oldu doğum yapalı.
7 kilo fazlam vardı ve kendimi mutsuz hissetmeye başladım dediğin gibi oğlum yemiyor diye üzülürdüm stres yapardım
Ama baktım çocuğum daha küçük toparla dedim kendini yarın bir gün koşacak onun hızına yetişemeyecek hale geleceksin ilk ufak ufak diyete başladım 1 ocakta 1 ay olacak ve spora şimdi kendimi daha güzel enerjik hissediyorum 6 kilo verdim 1 ayda daha da devam oğluma da yemesini fazla takmamaya çalıştım ve gördüm ki ben mutlu olunca oda mutlu yiyor ve gülüyor...
Mutlu annelerin mutlu çocukları olur inanıyorum ki sende başaracaksın..:KK200::KK200:

Bu tarz bir dönemden ben de geçtim ve çok uzun sürdü. Psikolojik destek almadım (ki şuan pişmanım). Çok daha kısa sürmesi için önce çocuğun için uyku rutini yapabilmek adına ve nerelerde yanlış yaptığını görmek adına bir uyku danışmanı araştırmanı ve onunla sabırla bu yolda yürümeni tavsiye ederim. Eminim birçok şey düzelicektir. O çocuktan sebep uykusuzluk kiloyuda aldırıyor saç başı da yolduruyor eşi göz görmez oluyor herkese herşeye tahammül azalıyor oluyor da oluyor bilirim... Çocuk için yardım aldıktan sonra biraz uykun düzene girince hemen kendine odaklan o sırada. Vücud ölçülerini yaz bir yere. Spora başla. Bir de bunlardan önce hormon testlerini yaptır. Tiroid vb sıkıntın olabilir. Bunlat düzelmeden kilo vermek oldukça zor oluyor çünkü. En azından sağlam adımla başlaraın kilo vermeye. Diyete gelirsek eğer değerlerinde aorun yoksa sadece şekeri ve tabi ki basit karbonhidratı çıkarırsan hayatından zaten verirsin. Ben bu şekilde 1.5 ayda 6 kilp verdim. Ama günde 1 saat baya yorucu spor yaptım. Kolaylık versin Allah

Kızımın 1 yaşına kadar tryze gibi olmştm Hamilelikle 96 kiloya ladar çıktm bir yıl korkunç uykusuzluk yaşadm bebeğim uyumuyordu ben de enerjimi ancak yiyerek sağlıyordum. Kızımın uykusu hafiften düzelmeye başladı derken bir gün mağzaya bakıyorm cam yansımasından arkaöda şişko bir kadın gördüm dikkatli baktm benmişim! Orda resmen farkındalık yaşadm başımdan aşağı kaynar sular döküldü.. dedm bu böyle olmayacak resmen bunalıma sürüklüyor insanı aynaya baktığında bir yabancı görmek. Neyse spor artı diyetle 68 e düştüm. Balık etli olmayı seviyorum bir kaç kilo daha versem iyi olacak ama inanın hayat neşem yerine geldi. Daha sabırlı daha mutlu bir kadınım. Diyet deiğiniz inanın 4 gün zprluyor o 4 gün dayanın 5. Gün hiç zorlanmıyorsunuz hatta kilo veremeyenler garip geliyor aa ne kolay diyorsunuz içten içe. Benim diyetm şöyleydi:
Kahvaltıda yumurta olsun gerisini abartmadan istediğin kadar peynir zeytn domates vs. Ekmek olarak da 1 lavaş. Ama yumurta muhakkak olmalı

Öğlen istediğin kadar et yanına az birşey karbonhidrat. Makarna da olur ekmek de pilav da.. ben döner yedim hep bazen lahmacun.

Akşam en son 6 da ye çorba veya salata yoğurt vs gibi hafif şeyler. Yani öenmlş olan akşamı hafif tutmak gerisi sıkıntı değil. Tatlı yok sebze her saat istediğin kadar yiyebilirsn. Ayrıca kola çok severm istediğim ladar içtim kola da

Son düzenleme:
Merhaba kk..
kendimi hiç bu kadar bitmiş hissetmiyordum,belki dahası da olur zamanla bilemiyorum.
4 yıllık evli 2 yaşında kız annesiyim. İşim gücüm var. Ama gelin görün ki son 6 aydır hepten tükendim. Kendimi yemeğe verdim gün be gün şişiyorum. Eşimle kavga ederdim en kötü artık onu bile yapmıyorum. Aramızda cinselliğin olmadığından şikayet ederdim şimdi yatakları bile ayırdım, isteğin i si kalmadığı gibi itici geliyor artık,(eşim değil,durum) onu da çekici bulmuyorum kendimi de o ayrı
Her sabah tamam diyorum bugün o gün,başlıcam düzgün besleneceğim spor yapacağım eşime surat asmaktan başka şeyler yapacağım,kızıma yemek yemiyor diye öfkelenmeyeceğim.. ama yok. Bu arada kızımın uyku sorunu var dolayısıyla bütün aile uyumuyoruz,uyanıkken de sürekli mızıldanır neyse
Eşime de söyledim herşeyi acık acık sessiz kaldı,uyumadığımız için dedi,uykusuzluktan dedi.. çok konuşmayı sevmez zaten.
“Beni motive et de eski halime döneyim kendimi toplayım dedim” tek yaptığı her gün bana çikolata almak,ki bi beni iyice şişiriyor
2 yıl öncesine kadar kendine bakan fit,enerjik pozitif biriydim yaşımı 19-20 sanırlardı. 2 yılda bildiğiniz teyze gibi görünmeyi başardım..
Bana noldu bilmiyorum ama burdan nasıl çıkarım,bi el verseniz?
Aslında dışardan bakınca güzel çekirdek aile hayatınız var ama bunu cehenneme cevirmişsiniz ne güzel bir prensesiniz var bütün problemlere rağmen asla sizde kusur bulmayıp yorgunluğa bağlayan anlayışlı bir eşiniz var kızınız daha çok küçük size babasına mutluluğa çok ihtiyacı var ve en önemli yaşlarda şu an sizi örnek alıyor bakımsız huysuz herşeyden geçmiş bir anne olmak ister misiniz onun gözünde? veya eşiniz için düşünün aynı yatakta bile uyumayan bir eş sürekli evde bir huzursuzluk zamanla başka yerlerde kaybettiklerini ararsa eşinizi mi suçlarsınız kendinizi mi ?Hiçbir kadın bunu haketmez ama hiçbir erkekde buna uzun süre dayanmaz. Çalışıyorsanız hepsi size ağır geliyorsa bi süre çalışmayın evinize eşinize çocuğunuza dönün kendinizi değiştirin şen şakrak olmaya bakın eşinizin yanına acilen geri dönün o yuvayı ayakta tutacak sizsiniz annesiniz gücünüzün farkına varın

kızlar öyle hayatlar var ki
sağlıklıyız çocuklarımız sağlıklı yalnızca çikolata alsa dahi bizi anlayan anlayamasa da neler oldugunu çözmeye çalışan eşlerimiz var

başımızda bir musibet bir hastalık yok
şükredecek o kadar çok şey var ki

kendinizi salmayın hayat yeni başlıyor

çocuk sorun çıkarır kilo alırız sevişmek istemeyiz evet olabilir..

Allah başka dert vermesin bizler güçlü kadınlarız

istersek üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok

SUan ben bile gaza geldim vaowww herkese bir dozaj sen lazim :halay: konu sahibi ben sIkIlinca bazen halay oryantel ne bulursam aciyorum telefondan bir dakikadan sonra kendimi otomatik oynar buluyorum... bu da mutluluk hormonu salgiliyor herhalde... tabi sonra yine depresif haline donuyorum ne zaman gecicek bilmiyorum

Bunu daha önce ben de duymuştum fakat sormak istediğim limon dilimleri hiç bozulmuyor mu? Üstüne hep su eklersek peki bu limon dilimlerini yemiycez mi yani durdukca bozulmaz mi?
Her gün yenileyeceksiniz limonları. Bir gün içinde bişey olmuyor. Bu şekilde suyumuzu alkali yapmış oluyoruz . Yağların hızlı erimesine ve iştah kapatmaya çok yardımcı oluyor. Karbonatlı su içmekten çok daha lezzetli . Ben faydasını kısa zamanda gördüm. Tavsiye ederim

Bunu ben de deneyeceğim..
Doğuma 86 kilo ile gittim . 2 hafta sonra uykusuzluk yorgunluk ödemde gidince 74 oldum. Sonrasında bu şekilde 62ye düştüm. Suyumu dışarıya çıktığımda hep yanımda taşıdım. Korse günde 7 saat takmak gerekiyormuş , epey zorladı ilk zamanlar . Bir beden küçük almıştım, Pişman bile oldum. Vazgeçmedim yinede. 1 hafta zorlanıyorsun sonra bel bölgesi incelmeye başlayınca zorlamıyor.
(Korse Türkiye’de çok pahalı, ben yurtdışı sitesinden 50 tl ye aldım.)

Son düzenleme:
eşinizi sevmiyorsunuz ve herşey size batar olmuş bence.. ne yapsa yaranamaz bu saatten sonra
aranıza kocaman duvarlar örülmüş gibi..
hiç kendi kendinize sordunuz mu ben bu adamı seviyormuyum ?
seviyorsam o zaman neden böyleyim ?
annelik kısmına gelince herkes aynı yollardan geçiyor anne olmak kolay değil sabır işi..
uykusuzluk zaten insani bitiriyor ruhen ve bedenen eşinizi halen seviyorsanız belki yoluna girebilir birşeyler büyüdükce düzeliyor..
sosyal hayatınız ne durumda ?

Canım doğum,sonrasında bir candan sorumlu olmak,o can ' i mutlu bir cocuk haline getirmek için çabalamak kolay değil.Tum hayatın değişiyor.Eskiden bağımsız ,sadece kendinden sorumlu, tuttuğunu koparan güzel bir kadinken ne yaparsam yapayım kızımı iyi edemeyen ,hasta olmasına sebep olan, sütü bile bebeğine yetmeyen (belgeselde bir maymunun yavrusunu emzirdigini gormustum,ben onun kadar anne olamadım diye günlerce ağladım) bir kişiye donustum.Kilo vermek bir yana aldım.Esini seni motive etmemekle suçlama lutfen, seni incitmekten çekiniyordur. Bir karar ver,dolabını sağlıklı yiyeceklerle doldur. Burda ki başarı hikayelerini oku,kafanda bir yöntem kararı ver.İlk etapta en azından gün aşırı yürüyüş yap,sonra sikilasma hareketlerini eklersin. İlk günler ve sona doğru kilo verimi zor olabilir arada ki süreçte çok hızlıdır.Herseyden önce bir hedef belirle ama bu kilo ile ilgili degil kendinle ilgili olsun

Bence sebebi uykusuzluk. Kızım doğana kadar bilmezdim uykuyu bu kadar özleyeceğimi ve bu denli gergin , mutsuz ve tükenmiş hissedeceğimi. Eşimle sürekli tartışma halindeydik o dönem. Sütten kestikten sonra 2 ayda düzene girdi uykusu. 2 yıl resmen uyamadım.

Bence sebebi uykusuzluk. Kızım doğana kadar bilmezdim uykuyu bu kadar özleyeceğimi ve bu denli gergin , mutsuz ve tükenmiş hissedeceğimi. Eşimle sürekli tartışma halindeydik o dönem. Sütten kestikten sonra 2 ayda düzene girdi uykusu. 2 yıl resmen uyamadım.
Nasil sutten kestin bana da yaz.

Doğuma 86 kilo ile gittim . 2 hafta sonra uykusuzluk yorgunluk ödemde gidince 74 oldum. Sonrasında bu şekilde 62ye düştüm. Suyumu dışarıya çıktığımda hep yanımda taşıdım. Korse günde 7 saat takmak gerekiyormuş , epey zorladı ilk zamanlar . Bir beden küçük almıştım, Pişman bile oldum. Vazgeçmedim yinede. 1 hafta zorlanıyorsun sonra bel bölgesi incelmeye başlayınca zorlamıyor.
(Korse Türkiye’de çok pahalı, ben yurtdışı sitesinden 50 tl ye aldım.)
Hamile kaldığımda zaten pek de zayıf değildim. 1.900 gr aldım hamileleiğimde, 30. hafta da doğum yaptım zaten. doğumdan sonra sıkıntılı günlerden geçtiğim için kilo verdim epeyce.. Fakat oğlum kövezden çıkınca, ye de sütün gelsin baskısı ile yedim yedim 10 kilo aldım.. düşünün yani.. Sonrasında diyet ile 6 kilosunu verdim zaten ama öylece kaldım.. Daha da veremedim. Şimdi de o kilolarla mücadele içindeyim.. veremiyorum. Doğum yapalı 8 bucuk ay oldu üstelik.. Bugün yeniden diyete başladım, her pazartesi oldu gibi :( Bunu da deneyeceğim, inşallah artık biraz kilo veririm.

Hamile kaldığımda zaten pek de zayıf değildim. 1.900 gr aldım hamileleiğimde, 30. hafta da doğum yaptım zaten. doğumdan sonra sıkıntılı günlerden geçtiğim için kilo verdim epeyce.. Fakat oğlum kövezden çıkınca, ye de sütün gelsin baskısı ile yedim yedim 10 kilo aldım.. düşünün yani.. Sonrasında diyet ile 6 kilosunu verdim zaten ama öylece kaldım.. Daha da veremedim. Şimdi de o kilolarla mücadele içindeyim.. veremiyorum. Doğum yapalı 8 bucuk ay oldu üstelik.. Bugün yeniden diyete başladım, her pazartesi oldu gibi :KK43: Bunu da deneyeceğim, inşallah artık biraz kilo veririm.
Yanlış yazmadınız değil mi? 2 kilo mu aldın hamilelikte? Ben 20 - 23 kilo aldım hamileliklerimde. Aslında o sütün gelsin baskısıyla yemek yemek doğru değil . Sütü yapan sıvı gıdalar . Bol bol su içmek yeterli oluyor . İlk Doğumda aynı hatayı yaptım, ikincide tecrübeliydim :)

Profesyonel destek almayi düşündünüz mu ?

Back
X