o eski halimden eser yok şimdi

Nasil sutten kestin bana da yaz.
Ben önce gece emmesini bıraktırdım. Tabi yazıldığı kadar kolay olmadı. 3 gece saatlerce ağladı. Sonra umudu kesildi sanırım uyanıp biraz mızmızlanıp uyudu. Gündüz çoook zor oldu ama. Gözümün içine bakıp anne sütt diye ağlaması aklıma geldikçe hala içim cız ediyor. Ben artık büyüdün annenin sütü bitti demiştim. Uzmanlar tiksindirme yöntemini hiç önermiyor zaten. Önemli olan kararlı olmak. Sakın pes etme kıyamayıp. En çok 1 hafta eziyet eder. Onun iyiliği için gerekli zaten. Yemesi , uykusu düzene giriyor emmeyi bırakınca. 10 gün sıkıntı çekiyorsun ama mükafatı büyük oluyor.

Yanlış yazmadınız değil mi? 2 kilo mu aldın hamilelikte? Ben 20 - 23 kilo aldım hamileliklerimde. Aslında o sütün gelsin baskısıyla yemek yemek doğru değil . Sütü yapan sıvı gıdalar . Bol bol su içmek yeterli oluyor . İlk Doğumda aynı hatayı yaptım, ikincide tecrübeliydim :)
Evt doğru yazdım. 2 kilo bile almadım hamileliğimde, önden minicik bir göbeğim vardı sadece.. Oğlum da zaten 1600 gr. doğmuştu 30. haftada.. Biliyorum yanlış bir baskı ama annelik psikolojisiyle, çocuğuma faydam olsun da gerisi mühim değil deyip o hataya düştüm ben de..

Canim benim depresyon gibi ve uykusuzluk gercekten cok etkili bu durumda. Esin hakli biraz uyuyabildigin zaman iyileseceksin. Uyku cok cok onemli maalesef.

Ben önce gece emmesini bıraktırdım. Tabi yazıldığı kadar kolay olmadı. 3 gece saatlerce ağladı. Sonra umudu kesildi sanırım uyanıp biraz mızmızlanıp uyudu. Gündüz çoook zor oldu ama. Gözümün içine bakıp anne sütt diye ağlaması aklıma geldikçe hala içim cız ediyor. Ben artık büyüdün annenin sütü bitti demiştim. Uzmanlar tiksindirme yöntemini hiç önermiyor zaten. Önemli olan kararlı olmak. Sakın pes etme kıyamayıp. En çok 1 hafta eziyet eder. Onun iyiliği için gerekli zaten. Yemesi , uykusu düzene giriyor emmeyi bırakınca. 10 gün sıkıntı çekiyorsun ama mükafatı büyük oluyor.
Ya benimki birde iki yasini gecti kiyamiyorum ona anne ben meme emcem diyor ikna ederek biraktirmak istiyorum gece uyandikca emiyor gunduzleri de gecistiriyorum dikkatini dagitiyorum baska yiyecek seyler getiriyorum belki kararli net olsam birakacak hemen.

Merhaba kk..
kendimi hiç bu kadar bitmiş hissetmiyordum,belki dahası da olur zamanla bilemiyorum.
4 yıllık evli 2 yaşında kız annesiyim. İşim gücüm var. Ama gelin görün ki son 6 aydır hepten tükendim. Kendimi yemeğe verdim gün be gün şişiyorum. Eşimle kavga ederdim en kötü artık onu bile yapmıyorum. Aramızda cinselliğin olmadığından şikayet ederdim şimdi yatakları bile ayırdım, isteğin i si kalmadığı gibi itici geliyor artık,(eşim değil,durum) onu da çekici bulmuyorum kendimi de o ayrı
Her sabah tamam diyorum bugün o gün,başlıcam düzgün besleneceğim spor yapacağım eşime surat asmaktan başka şeyler yapacağım,kızıma yemek yemiyor diye öfkelenmeyeceğim.. ama yok. Bu arada kızımın uyku sorunu var dolayısıyla bütün aile uyumuyoruz,uyanıkken de sürekli mızıldanır neyse
Eşime de söyledim herşeyi acık acık sessiz kaldı,uyumadığımız için dedi,uykusuzluktan dedi.. çok konuşmayı sevmez zaten.
“Beni motive et de eski halime döneyim kendimi toplayım dedim” tek yaptığı her gün bana çikolata almak,ki bi beni iyice şişiriyor
2 yıl öncesine kadar kendine bakan fit,enerjik pozitif biriydim yaşımı 19-20 sanırlardı. 2 yılda bildiğiniz teyze gibi görünmeyi başardım..
Bana noldu bilmiyorum ama burdan nasıl çıkarım,bi el verseniz?
çok şükür bi evladın var, belki hava soğuk beraber dışarı çıkamzsın ama evde aç müziği oyna zumba müziği aç mesela,sana söylüyorum ama benım de kilom var ve cocuğum da yok, kilo vermeye çabalamıyorum bunun nedeni kesinkle psikolohjik yapmamız gerekenleri biliyoruz ama uygulamıyoruz ben en azından öykle yağpıyoryumm,sürekli mutsuzum sanki

Beslenme biçiminizi mutlaka değiştirin.
Karbonhidrat ve şekerli beslenme depresyonu tetikliyor, enerjiyi emiyor.

Kesinlikle katılıyorum buna. Ben abur cubur yemenin dibine vurmuştum. Eşim de arkadaşın yazdığı gibi sanki ben yiyince mutlu oluyormuşum gibi çikolata getiriyordu bana. :)) Evet yerken inanılmaz haz alıyordum ama yedikçe mutsuz oluyordum aslında. Bu durumdan kurtulalı 2. Hafta olacak neredeyse. Dukan diyeti protein diyeti olduğu için şeker ve karbonhidrat alımını sıfıra indirdim ve resmen enerjim arttı bunu farkettim. :)

Kesinlikle katılıyorum buna. Ben abur cubur yemenin dibine vurmuştum. Eşim de arkadaşın yazdığı gibi sanki ben yiyince mutlu oluyormuşum gibi çikolata getiriyordu bana. :)) Evet yerken inanılmaz haz alıyordum ama yedikçe mutsuz oluyordum aslında. Bu durumdan kurtulalı 2. Hafta olacak neredeyse. Dukan diyeti protein diyeti olduğu için şeker ve karbonhidrat alımını sıfıra indirdim ve resmen enerjim arttı bunu farkettim. :)
ben de dukanı bi araştırayım bi gaza geldim :)tşklr

ben de dukanı bi araştırayım bi gaza geldim :)tşklr

Dilerseniz takip ettiğim konulara bakarak “Dukan Diyet Deneyimleri” adlı sayfayı takip edebilirsiniz. Ben yıllar önce bu sayfayı takip ederek kilo vermiştim ancak doğumdan sonraki sürecimde ilk defa Dukan’a yöneldim be yine aynı saygaya yazarak kendimi motive etmeye çalışıyorum. :)

Her gün yenileyeceksiniz limonları. Bir gün içinde bişey olmuyor. Bu şekilde suyumuzu alkali yapmış oluyoruz . Yağların hızlı erimesine ve iştah kapatmaya çok yardımcı oluyor. Karbonatlı su içmekten çok daha lezzetli . Ben faydasını kısa zamanda gördüm. Tavsiye ederim
Tamam. Çok teşekkürler.

Back
X