O Hayvan Değil!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben hayvansever biriyim. Sokaktan kurtardığım bir sürü kedim köpeğim oldu bir sürü hayvan sahiplendirdim. Bugün yavru kedi karşıya geçerken ölmesin diye kendimi yollara attım. Değil kedi köpek en sevmediğim hamamböceğinin ölmesine bile dayanamıyorum. Karınca bile kıymetli benim için.. Ancak size bu konuda o kadar hak veriyorum ki. Yemek yenen yerde kediler bile uzakta durur beslersin yaklaşmazlar genelde. Bir de köpekler sası kokan hayvanlar ve golden gibi cinsler silkelendiklerinde tüyleri uçuşuyor. Herkes yemek yediği yerin temiz olmasını ister haklı olarak. Hayvan sahiplerinin bazıları bu durumlarda karşılarındaki kişi hayvanlardan nefret ediyor gibi davranıp çirkinleşiyorlar. Özellikle bu tarz anlayışsız hayvan sevdiğini düşünen insanların ÇOCUK PARKLARIna köpeklerin çişini ve kakasını yaptırmasına tahammül edemiyorum. Ben gezdirdiğim köpeklerimi parklara götürmedim hiç. Yaptıkları yerden de poşetle toplardım. Yemek yenen yerlere götürmezdim. Ki ben özellikle kedilerimi öpe koklaya seven bir insanım ama çevreye saygı duymak çok daha önemli..

Ee siz sokaktaki cana bile bu kadar dikkat ediyorsanız bize nasıl suni mama yakıştırması yapıyorsunuz?

Ayrıca kedilere salam, süt vs sakıncalı. Lütfen vermeyin. O paraya suni! mama alın.
Kopege verilen mamaya suni diyen bebege verilen mamaya ne diyor acaba
Saka gibi oldu burasi artik

Mune nerdesin ? Gel artik ve kapa su konuyu

ehmeh ban da ye evladım öyle karnın doymaz diyelim o kıtır kıtır yeme sesi dünyaya bedel ya
Az önce katırdattı çeyrek altınlık suni mamayı, hırıldıya hırıldaya tepeme çıktı yatakta. Utanmasa sen çık ben yayılcam diycek zilli klimayı da açtık, 18 gobeeeme

emin ol bu minnoş dışarıda özgür takılmayı tercih ederdi mesela o yatışa ölürüm ben yaa allah nazardan saklasın

Dediğin doğru durduk yere tüyler uçmaz ki..zaten gün aşırı fırçalamış olan tüyler ozellikle))

Elalis nazar deger canim kem goz var burada. Benim icin patilerini op.

Geçen gün beyimle göle gittik , malum Deniz yok bizim burda . Terbiyesizler köpek sokmuşlar göle , yüzerken hep üstümüze yapıştı tüyleri, bide üstüne üstlük ishal oldum akşa,inşallah dizanteri olmam köpekten dolayı. Ama ben hayvanları çok seviyorum sakın yanlış anlamayın, kadın bana tip tip bakıp git başka yerde yüz diyince lütfen ama hanımefendi diye tepkimi göstervskmenrktnwpnemrlvmdşekrnfpe

Eklentiler

• 56748610-FCD9-47E9-8BB3-AA40E70B7233.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 136
Ee siz sokaktaki cana bile bu kadar dikkat ediyorsanız bize nasıl suni mama yakıştırması yapıyorsunuz?

Ayrıca kedilere salam, süt vs sakıncalı. Lütfen vermeyin. O paraya suni! mama alın.

Nasıl,anlamadım sentetik ve çok az besin değeri taşıyan mamaları sağlıklı mı buluyorsunuz.ben küçükken bahçeli evimiz vardı ve bir köpeğimiz ve de bir kendimiz vardı.ben köpekleri kedilerden daha çok severim bu arada.ama asla evime kuş bile almam.sırf bizim mutluluğumuz için hiç bir hayvanın doğal ortamından kapatılmasını doğru bulmuyorum.

En çok ben hayvanseverimcilerle, o hayvan sevmek mi canım, hayvanları aşırı sevmek abartı diyenler kavgası mı çıktı, ne oldu yahu?
Neyse kötü içerik yapıldıysa anlarız konuyu nasılsa.

Tüm hayvanlara Chateau Poochie lüksü diliyorum, sonuna kadar hak ediyorlar çünkü.

Topiği kapadım ama bu topikle ilgili yapılan kötü içeriklerde okuduklarım o kadar üzdü ki, izninizle birşeyler yazmak istiyorum, zira bu konu benim için öyle hassas bir günde açılmış ki yazmadan duramam.

Hayvanlardan korkanlara saygım var bunu belirteyim, bir şekilde korkmuşlardır olabilir, onlara tek bir lafım olamaz.

Bir doğaseverim, sadece hayvanlar değil, kedi köpek de değil, karıncadan sümüklüböceğe tüm hayvanları seviyor ve yaşam haklarına saygı duyuyorum, bir kuru dalı, yemyeşil yapraklarıyla rüzgarda hışırdayan ağaçları da seviyorum.

Her akşam terasımdaki sardunyalarımla, fesleğenim, ortancamla, salonumdaki kauçuğumla, kuşların ayaklarıyla toprak dolu saksıma bıraktıkları çimlerle konuşurum, konuşa konuşa nazlıdır, bakması zordur dedikleri orkidem bir sürü kök ve yaprak yaptı, çatık kaşlı fesleğenim saksısından taştı, geldiğinde sadece 2 yaprağı olan kauçuğum ana kraliçe olup her yeri yaprak dolu kauçuk haline geldi, yapraklarını severim hepsinin ama ben bir istismarcı değilim, evimdeki küçük köpeğimi aşkım diye sever göbeğini öperim ama tacizci değilim, sokakta sevdiğim tüm hayvanlara kanatsız meleğim diye hitap ederim ama sapık değilim.

Üstelik insanların korkularına, alerjilerine, bazı yerlerde onları istememelerine de saygı gösteririm.

3-4 gün önce birkaç sokak ötemde tek suçu hayvan olmak olan zavallı bir sokak köpeği bıçaklanarak öldürüldü, kimin yaptığı meçhul, işte buna saygı duyamam, bu dünya yalnızca insanların değil çünkü, yetmedi 2 gündür yine tek suçu hayvan olmak olan bir köpek için uğraşıyoruz, onu koruyabilmek, onu kurtarabilmek için seferber olduk çünkü o zavallı köpek doğası gereği havlıyor diye çevre halkınca suçlu bulundu, zehirleyeceklermiş, sadece bir duyum değil, zehirleyecek kişilerin ağzından itirafı bizzat işittik, saldırmayan, kimseye zararı olmayan bir köpek sırf havlıyor diye zehirlenir mi?
Zehirlenebilirmiş bu da rahatsız olanların en doğal hakkıymış, bugün o köpeği kurtardık, en doğal hakkı olan yaşam hakkı için yaptık bunu, artık zarar veremeyecekleri iyi bakılacağı bir yerde, aynı kişiler çevredeki yavru kedilere de kafayı takmış durumda, onları nasıl kurtaracağız henüz bilemiyorum ama elimizden geleni yapıp o yavrucukları da sağ tutabilmek için uğraşacağız.

Biz kaplumbağalar ezilmesin, kuş yavruları ölmesin, ağaçlar yanmasın, kesilmesin, kedi köpekler zehirlenmesin, kirpiler tellere takılı kalmasın, karınca yuvaları zarar görmesin diye mücadele etmek zorunda kalmamalıydık, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyulmalıydı ve biz onlar için uğraşıp sevgimizden meleğim, aşkım derken sapık ilan edilmemeliydik zira doğaya sevgisi, yaşam haklarına saygısı ve merhameti olanların içinde sapıklık yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…