Tutarlarsa tutsunlar,herkes kurallara uymayı öğrenmeli.Sen naptın da konu açtın, şimdi taşa tutulacaksın
Haklısın, bir türlü konu ne olursa olsun birbirmizin özgürlüğünü kısıtlamamayı öğrenemedik
Ya ben cok severim hayvanlari tamam.. kedi kopek beslerim para verip mamalar vs alir dagitiriz sokak kedilerine kopeklerine ailecek ..hatta balkonumiza dogan bi kediyle yasiyoruz.. ama dokunmak ellemek huylandirtir bizi mesela.Merhabalar bugün ailemle birlikte bir mekana gittik. Mekan derken yanlış anlaşılmasın eğlence mekanı değil. Yemek yenilen bir yer. Yemekleri ısmarladık yiyoruz yan masada da köpekli bir aile var. Havlıyor sürekli ve bariz bir şekilde tüyleri dökülüyor. Çok rahatsız olduk. Yemek yenilen yere hayvan sokulması yasak zaten. Kadın rahatsız olduğumuzu anladı sanırım, 'Küçücük köpekten mi korkuyorsunuz',dedi. Ki köpek yavru köpek de değildi. Ayrıca küçük köpekten de korkabilirim bu onu ilgilendirmez. Kadın kendi kendine söylenmeye başladı. Devam etti sesini yükselterek hakaretvari sözler sarfetti. Ben de,'Kusura bakmayın hanımefendi ama insanlar burada yemek yiyor, bebeği olanlar da var,yemek yenilen yere hayvan sokmak yasak ',dedim. Birden demesin mi o hayvan değil diye!! 'Pardon hanımefendi ,insan ya da bitki sanırım,ben yanlış görüyorum', dedim. Görevliyi çağırdım. Onlar da hayvanla girmenin yasak olduğunu söylediler ve o çifti kibarca çıkardılar mekandan. Kadın bağıra bağıra gitti. O hayvancağıza da çok acıdım bir görseniz hayvana bir makyaj yapmadığı kalmış. Hayvanların doğal dengesini bozmayı nasıl hayvanseverlik olarak nitelendiriyorlar anlamıyorum. Bence ülkemin insanlarına bu konuda eğitim verilmeli.
Artık yavaş yavaş sesimi çıkarmaya başladım. Psikoloğa gidiyorum.E köpek yasaktıysa kadın daha girerken söyleselermiş ya. Açıkçası evcil dostlarım konusunda ben de çok hassasım laf eden olursa rahatsız olan olursa, alınırım. Siz nasıl tepki gösterdiniz de kadın sinirlendi acaba? Bir de nicedays sen insanlarla iletişim problemlerin olduğunu söylüyordun nasıl çatır çutur kadınla konuştun? Hayır benim iletişim problemim yok ama bu durumda ben kalkıp kadına bir şey söyleyemem mesela
Tüyleri bizim masaya kadar geldi.Yani yemek yenen yerlerde bi çok ses var bebek çocuk genc yaşlı. Köpeğin ekstra bi yükü var mı hakikaten bilmiyorum oldum olası anlamam bu yasağı .Ama yasaksa yasaktır bu konuda size bişey diyemem keske kadıncağıza girerken söyleselermiş
Ses meselesi değil bu hanımefendi. Kanunen yasak yemek yenilen yere hayvan sokmak. Tüyleri bizim masaya kadar uçuştu. Bana çatacağınıza gidin kanunlara çatın madem.Aman ne guzel is basarmissiniz bravo.
Ben de bebek sevmiyorum bebeklerin mekana girmesini istemiyorum o zaman, sesinden rahatsiz oluyorum. Uzun sacli saci dokulen insandan da rahatsiz oluyorum o da girmesin.
Yemeginizden hayvanin tuyu ciksa anlayacagim. Orda duran hayvan size nasil rahatsizlik veriyo pes
Bence uyduruyosunuz su an kuş mu bu da sizin masaya uçacak tüyleri. NeyseTüyleri bizim masaya kadar geldi.
Ay masallah iletisim problemini ne guzel aşmişsin ona buna sataşarak.Ses meselesi değil bu hanımefendi. Kanunen yasak yemek yenilen yere hayvan sokmak. Tüyleri bizim masaya kadar uçuştu. Bana çatacağınıza gidin kanunlara çatın madem.
Kesinlikle,hayvanlara eziyet çektirenlere insan bile demek istemiyorum ben. O apayrı bir konu...Ya ben cok severim hayvanlari tamam.. kedi kopek beslerim para verip mamalar vs alir dagitiriz sokak kedilerine kopeklerine ailecek ..hatta yavruyken balkonumiza dogan bi kediyle yasiyoruz.. ama dokunmak ellemek huylandirtir bizi mesela.
Ben kopegin yedigi kaptan yemek yiyemem. Kedi kopek elleyip o elimle yiyip icemem. Tuylerinden asiri huylanirim. Biri gecen yazmsti tabagimdan kedi tuyu ciksa huylanmam diye ben mahvolurum tabagi ozonlarim heralde.. ama oyleyim huylaniyorum. Saygi duyuyorum hayvanlara seviyorum da. Ama benim sinirlarim icine girmesinler fazla istiyorum..ha girdikleri zaman da ben o ortamdan uzaklasirim bi hayvana tas atip yaralamak vs benim vicdanima ters ben ki sivrisinek öldururken uzulen bi insanim..
Bence biraz gereksiz bi noktada sesini çıkarmışsın. Bir de bir hayvan sahibi olarak söylüyorum(bence hayvansever olmakla hayvan sahibi olmak çok farklı) hayvan olduğunu bilsem de kedime mesela hayvan denmesinden hoşlanmıyorum. Çocuk diyorum ben çünkü benim için çocuk. Nitekim daha arkadaş çevremden biri de çıkıp kedime hayvan demedi hassasiyetimi bilmedikler halde hepsi senin çocuk der kedime. Sanırım yemek yerken yanımda oturan ve havlayan bi hayvandan rahatsızlık duymazdım. Tıpkı yemek yerken yanımda oturan ve ağlayan bir çocuktan rahatsızlık duymayacağım gibiArtık yavaş yavaş sesimi çıkarmaya başladım. Psikoloğa gidiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?