- 11 Ağustos 2021
- 803
- 1.196
- 63
- 42
Siz depresyondasiniz.Eğer cesedimin dahi bulunamayacağı bir şekilde ölebilsem, bir dakika durmam bu hayatta. Yaşamaya değer hiçbir şey yok.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz depresyondasiniz.Eğer cesedimin dahi bulunamayacağı bir şekilde ölebilsem, bir dakika durmam bu hayatta. Yaşamaya değer hiçbir şey yok.
Anlaşılan aklınız karışmış. Durmak zorunda olmaktan başka alternatif yok . Yaşınız kaç bilmiyorum ama böyle düşünceler içinde isyan ile olmayın. Tek dert sizin değil ki tek saçmalıkta sizde değil. Biraz silkelenin daha iyi düşüneceğiniz ortamlarda bulunun. Zira ölünce de bitmiyor bazı şeyler. Umarım mutlu olursunuz. Ayrıca çocuk öyle tatlı ve aşk gibi birşey ki emin olun onun için saplanıp kalırsınız bu hayata.Bütün bu saçmalıklara katlanmak istemediğim için böyle hissediyorum. Ben mi istedim bu dünyaya gelmeyi? Niye istemediğim bir yerde durmak zorundayım? Yalnızım iyiki de yalnızım. Kendimi bir eşe veya çocuğa bağlayıp bu hayata saplanıp kalmak istemiyorum.
Çocuklarım olmasaydı belki bende böyle düşünürdüm. Yalnızlık da bir tercih tabi ama bazen güzeldir. Bu sebeple belki de bu düşünceleriniz…Bütün bu saçmalıklara katlanmak istemediğim için böyle hissediyorum. Ben mi istedim bu dünyaya gelmeyi? Niye istemediğim bir yerde durmak zorundayım? Yalnızım iyiki de yalnızım. Kendimi bir eşe veya çocuğa bağlayıp bu hayata saplanıp kalmak istemiyorum.
Öyle tabiki karışamazsın ama o sırada başka bir uğraş bulup onunla ilgilenmeye çalış kafanı başka şeylere verKesinlikle çok kötü etkiliyor. Eşimi de depresyona sürüklüyor bu haberler ama başından alamıyorum adamı. Sürekli sinirli ve defalarca konuşmama rağmen vazgeçmedi. Sonuçta kendi hayatı zorlayamıyorum da![]()
Yani ? Kusura bakmayın ama bir arkadaşın yazdığı gibi duyarlı biri değil muhtemelen depresyonda olan birisiniz.Bütün bu saçmalıklara katlanmak istemediğim için böyle hissediyorum. Ben mi istedim bu dünyaya gelmeyi? Niye istemediğim bir yerde durmak zorundayım? Yalnızım iyiki de yalnızım. Kendimi bir eşe veya çocuğa bağlayıp bu hayata saplanıp kalmak istemiyorum.
Deme öyle zaten iyi değil.Durmayın o zaman. Kusura bakmayın ama bir arkadaşın yazdığı gibi duyarlı biri değil muhtemelen depresyonda olan birisiniz.
İyi değil zaten onu fark ettim. Duyarlı olacağım diye farklı yerlere saptırmış konuyu.Deme öyle zaten iyi değil.
Katılıyorum ve kötü olayların arttığına inanmıyorum. Eskiden bir köyde bilmem kimin başına gelen bir olayı nerden duyacağız bileceğiz. Ama şimdi anında haberimiz oluyor. Ama insanlar eskiden böyle şeyler yoktu zannediyor. Halbuki vardı ama kulağımıza gelmiyordu o kadar.Bunlar yüzyıllardan beri süregelen olaylar zaten. Sadece teknoloji çok geliştiği için kolay duyulup, yayılıyor zaten. Günümüz koşullarında saklanan soğanın kokmama gibi bir ihtimali yok zaten. Gerçeklerle karşı karşıya kaldığımız sürece biraz bağışıklık kazanıp psikolojimizi zinde tutabiliriz.
Bence yanlış anlamışsın.varoluşsal sıkıntılar varken abuk sabuk şeylere üzümeyin çünkü hiçbir şegin önemi yok diyor.ölüm de buna dahil.Konu sahibini anladım ben. İnsanların derdini küçümsemiyor. Kastettiği şu bence: insanlar genelde varoluşsal bir kriz yaşadığı zaman hayatın değerini anlar. Örneğin kanser hastası biri hayata daha güzel gözlerle bakar. Kardeşimi kaybedince ne kadar basit şeylere üzüldüğümü anladim, bunun gibi yani.
Eeee haklısın benim her zaman düşündüğüm şeyler.ama yapacak ne var yaniÖlünce yanında anne babayı, kocayı çocukları da mı götürüyoruz? Onlar değer verince değerli mi oluyoruz yani? Boş hayatın boş avuntuları. Ölüler de sanıyor ki diriler her gün helva yiyor.
Evet TRT belgesel süper oluyor. Filmlerden daha çok arıyor valla insanı.özellikle hayvan belgeselleri.Haberleri izleyip çok fazla üzülen ve sinirlenen biriyim o yüzden izlemiyorum bende her zaman TLC TRT Belgesel izlerim moralim yerine gelir :) Bu konuda tabi annemle anlaşamıyoruz ben haber izlemediğimi izlediklerini de bana anlatmaması gerektiğini söylememe rağmen gelir çatır çatır anlatırAma depresyona da bu kadar çabuk girmem tabi iyi kötü yaşantılar var bunları bizde yaşabiliriz Allah korusun başkası da. Sizi ne mutsuz ediyorsa uzak kalacaksınız bu kadar
Kimse size selam vermek zorunda değil. e onlar vermemiş siz de vermemişsiniz. Bir selam verim merhabalaşın samimiyetiniz olsun o zaman selam vermezlerse sorun var dersiniz.inanır mısın daha bu akşam tam senin dediklerine moralim bozuldu. Tıpatıp aynı şeyleri düşünürken çıktı konun karşıma. Ben de bazem çok zorlanıyorum insanların bencilliğine ve aptallığına.kimse kimseyi önemsemiyor gerçekten.işyerinden örnek vereyim.hergün gördüğüm insanlar yüzüme bakıp bir selam vermeyi çok görüyor.daha bugün diğer birime yemeğe gittik.bir şöyle yüzüme direkt bakıp hoşgeldin diyen olmadı yaa. Öyle kimseyle gözgöze bile gelmeden yemeğimi yedim çektim gittim. Yarına da kahvaltı çıkarttılar. Eeee ben ne anladım bu işten.içtenlik yok saygı sevgi yok
Orada konu mankeni gibi oturup önündekini yemişsin. Sosyalleşmiş mi oluyoruz biz şimdi ? Arkadaşlar pasta keser kimse kimseyi çağırmaz.en fazla 10 kişinin olduğu yerde seni unutmuşuz derler, bazen ikram dağıtılırken bile unutulacağımdan falan korkuyorum artık...off neler neler. Ne yapayım anneme dert yanarak dayanmaya çalışıyorum ki bu ilgisizliğe, sevgisizliğe, saygısızlığa. Annem de normal diyor ama normal olmamalı ya... bir allahın kuluyla yakın ilişki kuramıyorsun maalesef.
Abla git destek al Allah aşkına nedir bu melankoli. İsteyen istediği gibi yaşar. Herkes kendi seçimleriyle devam ediyor hayatına iyi ya da kötü. yargılamak eleştirmek size düşmüyorÖlümden korku duymak kaçmayı gerektirir. Kaçmak da dünyaya daha çok bağlanmayı. Dünyalık şeyler peşinde koşturarak o korkuyu bastırmaya çalışıyor insanlar. Ben bunun çok anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ölüm doğal bir şey ve ne kadar kaçarsak kaçalım kurtuluşumuz yok.
Ayy yabani olup olmadığımı bilecek yaştayım.genel bir sıkıntı var toplumda. asık suratlı önüne bakan insana da zorla mı selam vereceksin. bunu diyorum.iletelişime açık olsalar ben de ona göre gelirim zaten.kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil.şunu da yazıp durmayın.kimse birşey yapmak zorunda değil diye yalnızlığa mı terkedelim herkesi.insanın anası, babası, kardeşi bile birşey yapmak zorunda değil ona bakarsanız.hep biz suçluyuz zaten.Kimse size selam vermek zorunda değil. e onlar vermemiş siz de vermemişsiniz. Bir selam verim merhabalaşın samimiyetiniz olsun o zaman selam vermezlerse sorun var dersiniz.
Arkadaşlık diye bir müessese var. Hiç mi arkadaşınız yok koskoca şirkette?Ayy yabani olup olmadığımı bilecek yaştayım.genel bir sıkıntı var toplumda. asık suratlı önüne bakan insana da zorla mı selam vereceksin. bunu diyorum.iletelişime açık olsalar ben de ona göre gelirim zaten.kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil.şunu da yazıp durmayın.kimse birşey yapmak zorunda değil diye yalnızlığa mı terkedelim herkesi.insanın anası, babası, kardeşi bile birşey yapmak zorunda değil ona bakarsanız.hep biz suçluyuz zaten.
Dünya hassas kalpler için cehennemdir. Maalesef insanların hepsinin derdi var herkes farklı şeyler yaşıyor bazıları kaldıramayıp kendini öldürür bazıları sorunlar karşısında güçlü durur. Dünya böyle bir yer ne sen değiştirebilirsin nede başkası sadece böyle biri ile karşılaşırsan yardım etmekten başka bir şey gelmez elimizden. İnsanlar yaşadığı ortamı, doğduğu ana babayı seçemiyor bazıları pes ediyor bazıları devam ediyor düzen bu şekilde ilerliyor...Bu aralar okuduğum haberler inanılmaz canımı sıkıyor, hayata bağlanmamı zorlaştırıyor. Kendimi gittikçe daha soyut, daha kopuk ve daha yalnız hissediyorum. Herşey ve herkes anlamsız hale geliyor. Buradaki dertleri okuyunca "sizinki de dert mi, ne saçma şeyleri kafanıza takıyorsunuz" diyesim geliyor.
En son dünkü bir haber. 20 yaşında gencecik bir kız intihar etmiş. Hala etkisinden çıkamadım. Böyle bir son olur mu? 20 yaş. Kafayı yiyeceğim düşündükçe. Kız devlet korumasında büyümüş, işe girmiş bir ilkokulda. Demek ki sadece iş sahibi olmakla, para kazanmakla bitmiyor herşey.
Kimsenin kimseyi umursadığı, önemsediği yok. Herkes nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor? Keşke bende öyle olabilsem. Kafayı yiyeceğim artık dayanamıyorum.