O kadar üzgün, o kadar kırgın ki içim

Bir dk. 2cocugunuz var, üniversite de okumaya çalışıyorsunuz, çok kitap okuyorsunuz, yazar olmaya çalışıyorsunuz. Çok duygusal yada depresif bir ruh haliniz var gibi. Evde tek derdi çocuk bakmak, kocișine supriz yapmak olan kişilerin eleştirilerini mi dikkate aldınız? Yapmayın Allah aşkına. İnsanlar böyle. Suyun üzerinde yürüsen yüzmeyi bilmiyor derler. Siz neyi nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın. Açıklama yapmayın. Ayni şekilde cevap verin geçin. Sizi eleştiren kişiler yazar yada akademik başarıları olan birileri olsa anlarım. Ama yok yani. Şu an illa hayalinizdeki gibi yazamıyor olabilirsiniz. Bu yazmanıza engel olmaz. Alın kalem kağıt içinizden geleni yazın. Yazamiyorsaniz kalemle kağıt başında oturun, her an başlayacakmış gibi bekleyin. Hayat üzülmek için çok kısa
Duygusal değil, mantık insanıyım ve depresif değilde daha çok olumlama yapan bir kişiliğim var. İçten içe düşündüğüm zaman bana söylenenleri önemsemiyorum. Fakat, yaptığım şeyi sürekli çok kolay bir şeymiş gibi aşağılayan insanlar yüzünden böyle depresif bir hale girdim. Eskiden otursam kelimeler öyle dökülürdü, daha sonra düzenlerdim. Şimdi yok, yapamıyorum. Çünkü yazdığım tür bilim kurgu/fantastik dolayısıyla çok emek ve dikkat istiyor. İlmek ilmek işlediğim şeyleri hor görmeleri, basite indirgemeleri beni yıldırdı. Yoksa biliyorum karşımdaki kişilerin açıp iki satır okumaktan aciz insanlar olduğunu, benim kurduğum o kurgu dünyasının zerresini hayallerinde kuramayacaklarını biliyorum ama düştüm işte. O insanları takmayan ben nasıl takar hale geldim bilmiyorum. Onları aşağılamak maksadıyla söylemiyorum okumaktan acizler falan diye, yapmazlar biliyorum. Onların kendince farklı vasıfları vardır muhakkak ama konuştuklarında eskiden alaya alan ben şimdi sinirleniyorum.

Anlatmayacaksin net!!
Fikirlerinizi yapmak istediklerinizi sadece sadece en güvendiğiniz kişilere söz edeceksiniz.
Herkes heryerden konuşur ,kafani kariştirir ve pes ettirir .
Bende bir ara online saticiliğina giriştim eşimbile benimle alay gecti ,hadi yapta görelim ,senmi becerebileceksin Steve Jobs mu olacaksin diye moralimi bozdu .
O ara babam ağir hastalandi biraktim acmadan önce tabii onlar hakli cikti .
Kimsenin ağizina laf verme !

Yazmak isteyen bir insan biraz izole olmalı bence. Kimseden hiçbir şekilde etkilenmemeli özellikle yazacağı zaman yalnız kalmalı bir süre. Bu arada Martın Eden geldi aklıma mutlaka biliyorsunuzdur. İzin vermeyin insanların hayallerinizi öldürmesine. Zaman geçince geriye dönüp baktığınızda çok pişman olursunuz.

Seni çok iyi anlıyorum. Bu sebeple ben kitap yazdığımı annem, babam ve ablam dışında kimseye söylemiyorum. Onlarda anlamıyor. Sürekli odaya girip çıkıp benimle konuşuyorlar. Dikkatimin dağıldığını söylediğimde aman lafından başka bir şey demiyorlar. Ve çok kitap okumam da evet onlar için sıkıntı. Ama vazgeçmiyorum. Yazdıklarını internet üzerinden yayımlıyor musun?

Back
X