O kadın çocuğumu ister mi ? Siz istermisiniz?

Adamin da kadinin da cocugu isteyecegini sanmiyorum. Dusuk bir ihtimal. Kendi babasi bile sozlu, yazili beyanlar vermis alakasi kalmasin diye de, elin kadini mi isteyecek... Istemez. Ha, cok iyi bir kadinsa, en fazla, cocuguu arayip gormesine tesvik eder, getirsen de ben bakisam diyecegini hic sanmiyorum. Onlar kendilerinden olacak bir bebege yogunlasirlar.

ben oğlunuzun yıllar sonraki haliyim. daha önce de konunuza yorum yazmıştım. ben de bebekken amerikalı olan annem tarafından terkedildim. 20 yaşlarındaymış o zamanlar. yıllar sonra babama ulaşıyor ve beni görüp göremeyeceğini soruyor. babam da buna kendisinin değil, benim karar vereceğimi söylüyor. ben önce istemedim. ama sonraları merak ettim. kimdi, nasıl biriydi, bana benziyor muydu vs. nihayetinde görüştüm. duygu anlamında hiç bir şey hissetmedim. kızgınlık veya kırgınlık da yoktu. aynı oğlunuz gibi beni doğurmayan ama büyüten annem tarafından, babamın ailesi tarafından sevgiye doymuştum. bu süre içinde ara sıra internet üzerinden çok kısa sohbetlerimiz oldu. iki kız kardeşim vardı. onlar da beni merak ediyordu ve bu yıl içinde görüştüm kendileriyle. kardeşlerimi çok sevdim ve hala görüşüyorum. yani CuteMom bu işler hesaplandığı gibi olmuyor. babası yaş kemale erince hatalarını telafi etmek isteyebilir. belki oğlunuz izin vermez, ya da görüşmek isteyebilir. kardeşleri olabilir, kendisi görmek ister. neden şimdiden bunların kaygısını yaşıyorsunuz? anı yaşayın, oğlunuzu öpün, koklayın. ayrıca oğlunuzla ilgili düşündüğü, söylediği şeyleri oğlunuza okutacağınızı yazmışsınız. neden? oğlunuz biyolojik babasını istemesin diye mi? kaybetme korkunuz var ve bu size oğlunuza derin yaralar açacak şeyleri düşündürüyor, farkında mısınız? yapmayın bunu lütfen. akışına bırakın. o sizin oğlunuz. cebren onu sizden kimse alamaz. ama kendileri gün gelir görüşmek isterse buna da engel olamazsınız. hakkınızda hayırlısını diliyorum.

Bende istemeyecegini dusunuyorum da benim de bir sorum olacak adalet nasil işliyor bilmiyorum 1 yasindaki cocugu mahkeme karariyla temmuz ayinda 1 ay sure ile babaya vermişler. Sadece temmuz diger aylarda ayda 2 kere ???

Yorumları henüz okumadım,konunun başına istinaden yazıyorum...

Öncelikle ben olsam çocuğuyla görüşmeyen adamı istemem.
Eski eşin kadına yalan söylemiş ve çocuğu saklamış olabilir.Çocuğu söylemişse ve görüşmemek için inandırıcı bir mazeret anlatmışsa,kadının ısrar edeceğini sanmıyorum.Kimse durduk yere rahatını bozmak istemez.Çocuğu görmeden olmaz düşüncesindeki bir kadın,dediğim gibi baştan böyle bir adamı kabul etmez.

Gelelim son ihtimale ki sen demişsin zaten...İleride çocuğu olmazsa,oğlun babası için kıymete binebilir.Oğluyla diyalog kurmak isteyebilir ama yanına almak isteyeceğini sanmam.O zamana kadar oğlun da büyümüş olur,kendi kararını verebilir.

Cute kadinin 6 yasina gelmis babasi tarafindan istenmeyen bir cocugu zorla gorusturecegini sanmam. Bosuna kuruntu yapiyorsun bence. Daha bebek olsa kendi cocuklari gibi yetistirmek icin boyle birsey talep edebilirlerdi. Ama okul cagina gelmis artik. Anca ne olur, esiniz itice yaslandiginda "belki" gorusme talebinde bulunabilir ama o zaman da oglunuz baya bir resit olacagi icin sahiplenme gibi bir durum zaten olmayacak.

Boşuna huzursuz olma arkadaşım bence kadın evlenmeyi düşünürken sizinle irtibatı yok diye de istemiştir ..şimdi gelip kendi neden irtibat kursun kurdurtsun. ..Endişe içindeyken küçük şeylerin gölgesi büyük görünür,merak etme...Eşin ve sen dik duruş sergileyin ki çocuk sizden destek alsın. ..Anne olmak ile baba olmak o kadar farklı ki ...eski eşinizinin oglunuza emeği geçmemiş ki sevgisi olsun...evlat sevgisi başka birşey ...buz anneler evladimizin sesini duymadan edemeyiz ama babalar aylarca duymasa da olur. ..Erkek için önce kendi düzeni gelir merak etme kardeşim. ...olmamış bir olaya kendini kaptırip üzüp eşine haksızlık yapma sakin...

Olaya ilk olarak mesleki gözden yorum yapayım. Hukuki olarak çocuğun babası, şimdiye kadar görmemiş olması bundan sonrada görmemesini gerektirmez. Mahkemenin belirlediği zamanlarda eğer isterse görecektir. Buna engel olmanız söz konusu değil. Fakat çocuğunuzun velayetini alması neredeyse imkansız. Çocuğunuzun psikolojisi için mutlaka bir pedagogla görüşmelisiniz. Birden bire hayatına girecek olan babası ister istemez etkileyecektir.

Avukatlık cübbemi çıkartıp yorum yapmam gerekirse. Bunca sene arayıp sormadığı çocuğu hangi yuzle görmek yada almak isteyecek hayret. Böyle yüzsüz insanlara inanamıyorum gerçekten. Evleneceği insana gelince, kişiler farklıdır. Benimde eşimin ilk evliliğinden kızı var ve bizimle yaşıyor.Bizde eski eşle sorunlar yaşadık hatta eşim bir süre kızını bile görmedi. Hep ben söylemişimdir git gör olmaz böyle diye. Umarım korktugunuz şeyleri yaşamazsınız.

Adam çocuğu görmek için mahkemeden görüş günü bile talep etmemiş, 7 yıl boyunca da bir kere bile çocuğunu görmek istememiş; bundan sonra da istemez, görmek isteseydi 7 yıl içinde görürdü. Adamda babalık duygusu diye bir şey hiç oluşmamış resmen. Hele ki elin kadını hiç istemez. Kendi çocukları olmasa bile gider evlatlık edinirler ama eski eşin çocuğunu istemez kadın.

Benim düşüncem: Keşke bu adam biraz vicdana gelse de çocuğunu görmek istese. Yarın bir gün bu çocuk babasını görmek istediğinde, bu isteği babası tarafından reddedildiğinde o çocuğun yaşayacağı travmayı düşünebiliyor musunuz? Babasının yazdıklarını çocuğa okutmak istediğinizden bahsetmişsiniz; bence yapmayın bunu, babasına karşı kinlenmesin. Siz kendi yaşadıklarınızı baz alarak öfkeli olup çocuğu görmesini istemeyebilirsiniz ama o çocuğu da düşünün. Şayet çocuk babasını görmek isterse engellemeyin ve umarım babası da vicdana gelir de o çocuğu görmek ister.

Durumunu biliyorum onlar evlenip cocuk yapmaya kalkana kadar bir sene gecer uzulme.Soyleme karari almistiniz soylemedinizmi hala.

Sanmam.Ben olsam eşimin eski eşi hayattayken onların çocuğuna bakmak istemezdim.Yani eşim benden bu konuda maksimum haftada 1-2 gün misafir etmek dışında baska bir talepte bulunamazdı.Genel olarakta istenmiceği kanaatindeyim.Fakat anne yaşamıyorsa çocuklar zaten babadaysa ve bende o adamla evlendiysem demekki bunu kabul ederek evlenmişim zaten.Aksi halde istemem.

Ortada fol yok yumurta yok kendi kendine gelin güvey olmak gibi bir durum bu bunu sorgulamak. Sana öyle geliyor isteyeceklerini sanmıyorum. Şahsen kadının yerinde olsam dünyanın en güzel cocugu da olsa dünyadaki son spermden üretilmiş de olsa başıma bela almak istemem.

İbretlik tespitimi gene yazayım: Çocuk olmuyorsa olmaması gerektiği içindir. Oldurmaya çalışmayın.

Sen de boşver yeni eşine odaklan. Onlar bunu dünyanın son günü bile dert etmezler.

O çocuğun nasibi dünyada varsa geliyor zaten . Yoksa nasip istediğin kadar oldurmaya çalış , olmaz.
Tedavi esastır.
Yoktan oldurulmuyor yani..

Hiç hiç sanmıyorum. Kadın zaten kesinlikle istemez gibi geliyor. Halihazırda babayla büyüse en baştan çocuğu tanısa başka tabi ama sonradan öyle aileye dahil etmek istemez bile, bu vesileyle seninle görüşmeyi de, hiç sanmıyorum çomaklayacağını . Eski eşin muhtemelen bu zamana kadar sormamışken bundan sonra da çok farklı bir tavra girmez, zaten çok tuhaf bir durum bu zamana kadar sormayışı, demek ki içinde öyle bir sevgi oluşamamış, hele ki dediğiniz yöntemle bir çocuk daha olursa sanki daha da gözden çıkarır gibi geldi bana.

Zaten diyelim ki bu insanlar bir anda akıllarını kaçırdı ve bu zamana kadar bir baba oğul ilişkisi bile olamamış çocuğu almak istedi adam diyelim, istedikleriyle kalırlar. En fazla bir çocuk daha olur da vicdan yaparsa (hiç sanmıyorum ama) arada görmek ister herhalde.

Her şeye karşın yanılırsak ve ötesini talep ederse mahkemeye taşırsınız durumu, tüm bu süreç, çocuğun düzeni, psikolojisi, onun belki de baba olarak benimsediği şimdiki eşiniz, aile ortamınız, eski eşin bunca yıllık yaklaşımı vs vs.. bunların hepsi göze alınır sizi üzecek bir karar çıkmaz.

Içinde ne firtilar kopuyor, buradan anlaşılıyor. Haklı misin ,sonuna kadar haklısın ama işte bazen planlar ise yaramıyor.
Bende görüşmek isteyeceğini düşünmüyorum.Üzme kendini.
Bir gün oğlun gorusse de öylesine görüşür .
Baba sevgisi eksikligiyle büyümemiş.

7 yaş durumu nedir, anlamadım ?

Bu arada artık boşanan anneler soy adını verebilecekmis evladına. Sevindirici bir haber.

ikinci evlilikden çocugu olmadiig için seninkine yonelmek istese bile bu bi 5-10 seneyi alir bence
belki 1 yil içinde evlenmezler bile yeni nisanlanmislar
bu senin senzryo olabilir ama 1 yil içinde olmaz
o zamanda senin dedigin gibi ati alan uskudarigeçer :)

Ondan da Bosanır.. Gercek yüzünü görünce kimse İstemez onu.... Salla gitsin..

Cute,
oğluna ne kadar düşkün bir anne olduğunu, yavrunu ne emeklerle büyüttüğünü biliyorum, Ege'ye bu zamana kadar babalık yapmamış bir adamın bundan sonra da böyle bir atakta bulunacağını zannetmem ama ablacım biyolojik baba hiçbir babalık vasfını yerine getirmese de olur ya görüşmek isterse engelleme, alıntıladığım yorumundan ilerde Ege'de bir sebeple babasını merak edip görmek isterse engelleyeceğin hissine kapıldım, sakın bunu yapma olur mu?
Ege zaten senin yavrun, onu senden kimse koparamaz lakin oğlun veya babalık yapmayan baba görüşmek isterse görüştürmelisin.
Evleneceği kişinin karakterini bilmeden birşey diyemem, belki iyi biridir, kimi kadınlar var eşlerinin çocuklarına çok iyi davranıyor, önyargılı olmamak lazım o yüzden ama sen içini ferah tut bence, adam çok umursuyor olsaydı bugüne kadar görürdü Ege'yi.

Eski eşim 3 yıl sonra ilk defa çocukları aramaya geldi hemde işyerime.bugüne kadar bir kere bile aramadı. oğlum görüşmek istemedi çok şükür.tanımıyorum seni demiş ben yanında değildim o sırada. o da evli ve bir çocuğu var. Yani görmek isteyebilir belli olmaz. Allah fırsat vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…