Amonra,
senin tam bir hayvansever olduğunu biliyorum, temiz bir kadın olduğunu da, evde baktığın kedilerin zaten hertürlü aşı ve bakımları eksiksiz yapılıyordur, sana kedilerinden kurtul diyenler seni sevdikleri için, senin ve bebeğin sağlığı zarar görmesin diye iyi niyetle söylüyorlardır ama sağlıklı, aşıları tam, bakımlı evcil hayvanların bebeğe ve sana zararı olmaz.
Eşim evlenmeden önce çok sevdiğimi bildiği için bana minik bir terrier yavrusu getirmişti, anneden yeni ayrılmış 90 günlük bir bebekti kuzucuğum, haliyle evlenince köpeğimde benimle geldi, kızıma hamile olduğumu öğrendiğimde doktorum toksoplazma testi yaptırdı, sonuç temiz çıktı, bana köpeğinizi vermeniz lazım, bebekle aynı yerde köpek olmaz gibi şeyler söylemedi.
Bence sende doktorunla görüş, doktorunun dediğine göre hareket edersin, Avrupa'da kediler köpekler aynı evde ve o evlerde yenidoğan bebeklerden tut nerdeyse her yaş grubunda çocuk oluyor, evcil hayvanlarla büyüyen çocukların psikolojik olarak daha güçlü oldukları bilimsel olarak kanıtlanmış üstelik, evcil hayvana sahip olan çocukların bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğu ve ilerleyen yaşlarda daha az hastalandıkları da söyleniyor, ayrıca sakin pozitif enerjiye sahip kedilerin aynı poizitif enerjiyi etrafına yaydıklarını da duymuştum.
Hijyene dikkat edersen sorun olacağını sanmam, mesela kediciklerin bebeğin yatağına çıkmasına izin vermezsin, evin zaten temizdir, kedilerinde veteriner muayeneleri, aşıları tam olur.
Birde hamileliğinde belki olmaz ama doğum yapınca kedilerinin psikolojisini de düşünmen lazım, onlarda çocuk gibiler, bebek gelince dışlanmış hissedip depresyona girebilirler, benim köpeğim bebek odasına sokmuyorum diye depresyona girmişti, evde olmadığımızda kazara odanın kapısını açık bulursa kızın patiğini alıp kendi köşesine saklıyordu, üzüntüden mide hastası olmuştu