• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O lazım değil, bunu hallederiz... Eee napıcaz?

Ben misafir kısmını hiç düşünmedim bile.
Hani biz açlıktan ölücez, kafamızı dizlerimizin arasına alıp ağlayacağız gibi hissediyordum.
Evet o tarz şeyler güzel olabilir.
Hatta gerekli geldi şu an.

Laale ablacım nasılsın?
Temizlik konusunda kimseyi almıyoruz. Hani tanıdığımız falan yok. Kullanmadığımız bir salon var oradan bahsediyoruz temizlensin diye onun dışında evde sorun yok temiz. Ben de ağırlaşmadım hiç hala iş yapıyorum çok şükür. Mutfağı falan temizledim geçen hafta. En azından doğum zamanına kadar idare eder. Ha gerekirse alınacak tabi ki birileri yapacak bir şey yok.
Ben bizim yaşamsal faaliyetlerden korktuğum için buzluk fikrine yoğunlaştım aslında.
Buzluğa bol bol köfte atın büyük kurtarıcınız olur.Börek koyun,sarma ve dolma yapıp koyabilirsiniz.İçli köfte,eğer yapabiliyorsanız mantı koyabilirsiniz.Barbunya,nohut,fasülye bunları haşlayıp koyabilirsiniz.Yaz mevsimi olsaydı bir sürü alternatif olurdu konulacak yiyecekler arasında aslında.menemen,patlıcan çeşitleri,sebzeler gibi.

Ben misafir kısmını hiç düşünmedim bile.
Hani biz açlıktan ölücez, kafamızı dizlerimizin arasına alıp ağlayacağız gibi hissediyordum.
Evet o tarz şeyler güzel olabilir.
Hatta gerekli geldi şu an.

Laale ablacım nasılsın?
Temizlik konusunda kimseyi almıyoruz. Hani tanıdığımız falan yok. Kullanmadığımız bir salon var oradan bahsediyoruz temizlensin diye onun dışında evde sorun yok temiz. Ben de ağırlaşmadım hiç hala iş yapıyorum çok şükür. Mutfağı falan temizledim geçen hafta. En azından doğum zamanına kadar idare eder. Ha gerekirse alınacak tabi ki birileri yapacak bir şey yok.
Ben bizim yaşamsal faaliyetlerden korktuğum için buzluk fikrine yoğunlaştım aslında.

İyiyim güzelim çok şükür.
Yemek konusunu kendinize düşünüyorsan eşinin de elinden geliyorsa takma,halleder cidden.
Yok anlamıyorsa kasaplarda hazır yapılmış köfte oluyor.
Tanıdık bir kasap belleyip et işini öyle halledersin.
Baklagilleri netten baka baka eşin yapar bence.
Çok da zor değildir sanırım.

bu haldeyken uğraşmak da zor değil mi? hani ilk aylar olsa bir kaç şey yapın derdim ama son aylarda kendinizi yormayın bence. harcamalardan kısın, para biriktirin sadece. para temizliği de yemeği de çözer ne de olsa:KK14:

Ben çok rahatım hala. Ağırlaşmadım da.
İki gün hareket etmeden oram buram ağrımaya başlıyor ondan iş arıyorum kendime aslında.
Maddi bir sorun Allaha şükür yok.

En iyisi istedikten sonra agrin sizin da olmazsa herseyini tek basina halledebilirsin hic korkma.
Sen yapamam edememem deme yeter ki.
Guclu ol.

İnşallah güzel olacak her şey.
Teşekkürler.

Eşiniz çok ev işi, yemekle haşır neşir olmadıysa önceden, şu anda "Yaparız ya, hallederiz ya" diyordur. Bana kalırsa eşinizi pek sallamayın bu konuda. Zor olabilir sizin için.

Buzluğa bişeyler atabilirsiniz. Börek falan sarın atın. Köfte hazırlayıp buzluğa atın. Tavuk koyun. Bakliyatları haşlayıp, buzdolabı poşetlerine koyup saklayabilirsiniz. Hemen çıkarıp yemek yaparsınız. Çorba yapabilirsiniz bolca, cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Eşim ev işiyle haşır neşir aslında. Mutfakla da öyle. Yani ilk defa girmeyecek büyük temizliği hep o yaptı, yemek de gelir elinden. Tabi sarma yapamaz ama menemeni de yemek saymaz.
Buzluk stoğunu bir kontrol edeyim ben, bulunsun.
Direk hazırlayıp atayım diyordum hani çözdür ye şeklinde. Ona gerek yok sanırım.

Henuz dogum yapmadim, sonrasini da tecrube etmedim haliyle ama belki sarmadir borektir yapip dolaba koyabilirsiniz? Hem pisirmesi kolay olur hem de bir nevi guvence. Ayrica dogumdan sonra oyle ahim sahim yemek yapmasaniz da olur (en azindan bir sure) diye dusunuyorum, corba yaparsiniz, yanina da fasulye vs. Oldu bitti :) ha bir de tabii yeriniz varsa bol bol taze fasulyeyi soganla az bir sey tencerede cevirip atabilirsiniz, boylelikle yemek yapmasi da kolay olur.

Emzirebilirsem güzel beslenmek gerekmiyor mu ya? Benim korkum o aslında.

yemek de ev de hallolur

sıkma kendini

yalnız eğer maddi imkanın varsa her hafta bir yardımcı edin

o kadar kolaylaşıyor ki hayat

doğumdan sonra bu şekilde yardımcım yoktu

doğumdan önce büyük temizlik yaptırmıştım vs vs

şimdi var her hafta yarım gün o kadar rahatım ki aylık maliyeti 250 tl

yemek dediğin yarım saat

arada insana terapi oluyor

sen bebeğe bakk ben yemek yapayım diye mutfağa kaçmak güzel

eşin de yaparsa sorun yok

hiç bir şey bilemezse

tavuk patates atar fırına oldu yemek

huzur olsun yeter

pis olsun ortalık kırışık olsun kıyafetler önemsiz

Babam biriyle görüşmüş, haftada 3 gün yatılı kalsın hem ev işi hem yemek için. Cırladım adama da istemiyorum diye. Öf ne ayıyım.
İnşallah ihtiyacım olmaz.

Ha bide geleni gideni sormussun da hic ugrasma buyuk hazirlik icin felan hazir biseyler yaparsin.
Temizligi de dogumdan once hallet gercekten kolaylik olur.sen kendini toparlayana kadar.
En onemlisi dogumdan once evi dip kose temizlemek.bunun icinde bi yardimci daha iyi olur senin icin.

İşte salon kısmı var bi tek. Orayı da eşim mevlüde doğru halledicem diyo bayramdan beri pek dokunulmadı. O zaman da o yapmıştı. Girmediğimiz oda yani. Evin kalanında sorun yok. O yüzden birini alma taraftarı pek değilim.

Para herşeyi çözer lanet olasıca pislik para :deli:

Para kalp hepimiz

Buzluğa bol bol köfte atın büyük kurtarıcınız olur.Börek koyun,sarma ve dolma yapıp koyabilirsiniz.İçli köfte,eğer yapabiliyorsanız mantı koyabilirsiniz.Barbunya,nohut,fasülye bunları haşlayıp koyabilirsiniz.Yaz mevsimi olsaydı bir sürü alternatif olurdu konulacak yiyecekler arasında aslında.menemen,patlıcan çeşitleri,sebzeler gibi.

Aman aman nasıl mantı yapacak kızceğiz.:hamarat:
Eğilip bükülünce zorlanmayacak mı?
İçli köfte de nereden çıktı,normal köfte neyine yetmiyor?:temizlik:
Vermeyin kıza gaz,yazıktır.:KK19:

Kızlar selam.

Elalemden mi etkileniyorum bilmiyorum ama aklı selim yorumlara ihtiyacım var.

Malum doğuma az kaldı. Doğum sonrası eşimle ikimiz olucaz. Biraz mecburi biraz istek. Tabi gelen giden olur da düzenli arkamızı toplayacak biri yok.

Eşimin zaten çok yoğun bir işi yok. Yani yoğun olsa da o dönem ortağı halleder uzun çalışma saatleri yok. Yardımcı olur sorun çıkacağını sanmıyorum.

Doğum şekli belli değil. Normal diye gidiyoruz, bir aksilik çıkarsa sezaryen olacak anca.

Ben yine de bebek bakımı + ev işi + yemek olunca kısmen zorlanacağımızı düşünüyorum.

Eşime büyük temizliği yapalım bak aradan çıksın diyorum. Mevlüde doğru yapıcam karışma sen kafasında. Buzluğa yemek yapıp atalım kolaylık olur diyorum. Ya yemek yapmakta ne var sen de yaparsın ben de kafasında.

Bebek bakımından ziyade ben bizim sefil olacağımızı düşünüyorum.

Öylece bekliyoruz yani.

Gerçekten ne lazım olacak? Hallolur mu her şey? Yoksa hazırlık yapmak mı gerek? Bakıyorum nette tarhana çorbası dışında bir şey yapamadım, zeytin ekmek yedim hep diyen insanlar dolu.

Sizin doğum sonrası hazırda bulundursaydım,öncesinde yapsaydım iyiydi dediğimiz şeyler oldu mu?
normal doğum yaptım..ertesi gün ayaktaydım..15 gün kaldı kv ler ama kalmasalar daha iyiydi..yemek yapıyordu ama onu da yapardım sorun olmadan..Allah kolaylık versin hayırlı doğumun olsun sende inşallah hakkından gelirsin..hiç olmazsa başında karışıp sinirlerini zıplatacak kimse olmayacak..

Kızlar selam.

Malum doğuma az kaldı. Doğum sonrası eşimle ikimiz olucaz. Biraz mecburi biraz istek. Tabi gelen giden olur da düzenli arkamızı toplayacak biri yok.

Eşimin zaten çok yoğun bir işi yok. Yani yoğun olsa da o dönem ortağı halleder uzun çalışma saatleri yok. Yardımcı olur sorun çıkacağını sanmıyorum.

Doğum şekli belli değil. Normal diye gidiyoruz, bir aksilik çıkarsa sezaryen olacak anca.

Ben yine de bebek bakımı + ev işi + yemek olunca kısmen zorlanacağımızı düşünüyorum.

Eşime büyük temizliği yapalım bak aradan çıksın diyorum. Mevlüde doğru yapıcam karışma sen kafasında. Buzluğa yemek yapıp atalım kolaylık olur diyorum. Ya yemek yapmakta ne var sen de yaparsın ben de kafasında.

Öylece bekliyoruz yani.

Gerçekten ne lazım olacak? Hallolur mu her şey? Yoksa hazırlık yapmak mı gerek? Bakıyorum nette tarhana çorbası dışında bir şey yapamadım, zeytin ekmek yedim hep diyen insanlar dolu.

Sizin doğum sonrası hazırda bulundursaydım,öncesinde yapsaydım iyiydi dediğimiz şeyler oldu mu?
doğumdan önce büyük temizliğinizi mutlaka yapın.
sonrasında hemen kalkışılacak iş değil çünkü.
heryeri dip bucak temizleyin derim ben::))
tabi bir yardımcı yapacak.
yemek konusunda ise biraz dolaba sarma köfte dolma vs hazırlayıp koyun.
elinize gelir kolaylık olur.
bebeğin herşeyi hazır yıkanmış ütülenmiş yerleştirilmiş olsun.
yeterli miktarda kıyafeti ve diğer tüm ihtiyaçları hazır olsunç.
tüm dolapları çekmeceleri vs. de derli toplu bırakın.
zaten eve geldikten sonra hızla dağılacak.
biraz idare eder sizi.
doğum telaşesini atlatana kadar.
ben ikizlerle yaptım hazırladım herşeyi.tek başıma.
kimse yok çünkü yardım edecek ne anne ne kv.
doğum sonrası sadece birkaç gün bir ki yakınımız geldi.
onlar da buzluktaki hazır yemekleri pişiriverdiler:))
sonra eşim ve 3 çocuğumla kalakaldım...

arkadaşım yeminlen bunların hiçbiri benim aklımın ucundan bile geçmemişti. kızım 6 aylık oldu bile :-) Eşiniz gibi düşünüyorum şahsen yormayın kendinizi :KK66:

Tabii ki emzirirken beslenmek onemli, ama bir sure kendini toparlayana kadar ufak tefek seylerle de idare edilebilir. Kaldi ki yemek yapmak cok zor degil aslinda, esinin eli yatkinsa hemen halledebilir. Hani ne okur dort dortluk bi sofra olmaz ama corba yemek salata seklinde de idare edilebilir bir sure

Ben olsam yapardım ya.
Yani lohusalığı geçtim ama kışın zaten hiç bir sebzesi neredeyse yenmiyor. Biraz stok yapmanın kime zararı olabilir?

Pasta börek yapılıp atılabilir buzluğa da, o dönemde kimseye el yapımı yedirmek zorunda değilsiniz. Dışardan alınır bi tatlı falan.

Ama hazır ağırlaşmamışken, bebeğin eşyalarını, temizliğini, evde tadilat ıvır zıvır değişecek bir şey varsa yapsaydın çok rahat ederdin. Ha birde kendin yiyebileceğin yemekleri. Yani öyle kuru fasülye pilav yiyemeyeceğine göre. Zaten evdeymişsin. Eşine söylemeden de yaparsın.

Kızlar selam.

Öylece bekliyoruz yani.

Hayırlı bir doğum dilerim
Kendi beslenmeniz için küçük hazırlıklar yapabilirsiniz
Köfte, haşlanmış et, biraz bakliyat vs.. hazırlanabilir buzluğa
Misafiri çok düşünmeyin, zaten bebek görmeye gelenlere ikramı abartmayın ki hiç uzamasın misafirlik hem bebeğin hem sizin sağlığınız açısından., malum kış ayları herkes gripli. Mevlüt falan yapılırsa hazır ikramlıklar alıp kolayca çözebilirsiniz.

Babam biriyle görüşmüş, haftada 3 gün yatılı kalsın hem ev işi hem yemek için. Cırladım adama da istemiyorum diye. Öf ne ayıyım.
İnşallah ihtiyacım olmaz.

yok yatılı değil

bebek bakıcısı da değil

sadece klasik sil süpür yapacak

tuvalet banyo yıkacak

salt temizlikçi

eşin de uğraşmayacak

bir de bebek küçük, kış

ev deterjan vs kokuyor ya

temizlik olurken siz de dışarıda olacaksınız

havalandırılıp gelinecek bebek kimyasala maruz kalmayacak

öbür türlü gece vs yapılıyor ev yeterince havalanamıyor

Dogum yapmadim ama gittigimiz yerlerde hep ikramlar olur onlari hazirlamak zor gelebilir.Ben olsam dolma borek kurabiye yapar buzluga atardim.Gunluk yemeklere yardim icinde kofte karniyarik falan guzel olur buzlukta.

Buyuk temizligide bebek dogmadan halledin bebek evin icindeyken oyle her cami acip camasir suyu kokutup rahat temizlik yapamazsiniz.

Para herşeyi çözer lanet olasıca pislik para :deli:
Yahu bende anlamıyorum benım bıldıgım kadarıyla konu sahıbının esının durumu oldukca ıyı, bız orta hallıler bıle eve duzenlı kadın alıyoruz ay oyle olsam banyomu bıle dısarıdan getırdıgım bır kadına yaptırırım yahu. Yanı H HaslanmisPattis neden kadın almıyorsunuz

Benim ablamın bebe mevlüdünde evin altında lokma döktürmüştük.
Gelen misafire bu lokmalardan ve lohusa şerbeti ikram etmiştik o kadar.
Ben de olsam aynısını yapardım.
Gerçekten benim canım çok tatlıdır,hiç yoramam kendimi.

Benim ablamın bebe mevlüdünde evin altında lokma döktürmüştük.
Gelen misafire bu lokmalardan ve lohusa şerbeti ikram etmiştik o kadar.
Ben de olsam aynısını yapardım.
Gerçekten benim canım çok tatlıdır,hiç yoramam kendimi.
Mevlut ıcın bızde kurban kesılır bebege akıka kurbanı, turkıyede pek yapmıyorlar bunu. Pilav et ve tatlılı olur bızde mevlutler. Dısardan gecenlere bıle dagıtılır .halıyle bunu dısarıdan tutulan ascılar yapar. Bence bu sekıldede yapılabılır.Buarada lokma tatlısı cektı canımm

Kendiniz icin buzluga kofte ve börek yapıp koyun cok zorlandiginiz günlerde çıkarıp esiniz pisirir. arkadaslarimdan biliyorum ilk bir iki ay alisana kadar yemekte zorlandilar hep disaridan da yenmez sonucta. baskasini zaten agirlamazsin gelen gidene de ilk haftalarda kuru pasta meyve suyu tamamdir ki ikram beklemez kimse lohusa yalniz bir kadından.
Temizlik icin bir yardimci alabilirsiniz. kendinizi güzel seylerle yorun :KK66: eskiler zamani gelen gebeye yer sildirtlermis acilmasi dogumu kolay olsun diye ama bilemiyorum. Ben olsam temizlik yapmak yerine gezerim bir süre rahat gezemem diye :KK70:
Belki bebisiniz cok uslu bir bebek olacak bilemezsiniz ki yaptığınız hazirliklar yine boşa gitmeyecek bir sekilde rahat etmis olacaksiniz.
Cok kasmayin Allahin izniyle halledersiniz kolaylikla

Ya bana öyle bir misafir de gelmez sanıyorum ki. Kayınvalidem falan geldiğinde şimdi bile kekini böreğini getiriyor ne uğraşcan diye, benimkilerin öyle bir beklentisi olmuyor. Hazır şeyleri dayarım onlara :D

Yani içiniz rahat eder en azından. Kimseye de o halde büyük hizmet etmek zorund değilsiniz ama bulunsun yani isterseniz.

Bizim için atarım muhtemelen. Sarma en çok bizim hakkımız :D

Acıkcası benım herseyım hazırda vardı mısafırlere ıkramlıklar bıle , dogumdan sonra sefıl olunmuyor ama zaten evdesın sen esın olmadan bıle yapıp yapıp atabılırsın bunları bende dıfrıze

İşte yapsam gereksiz deniyor, yapmasam eee şimdi modundayım...

Ben olsam dolaba köfte kesin atarım çünkü güzel beslenmeye ihtiyacınız olacak ha deyince de et pişirmek kolay değil köfte stokunun kime zararı olabilir ki... Yap sen tepsilere diz dondur dondurduktan sonra buzdolabı poşetine koy yapışmıyor böylece. Misafir için değil kendin nitelikli beslenmek için hazırlık yapmalısın. Misafir biz zahmet bulduğunu yer bu süreçte.

İşin kötüsü biz köfte pek yemeyiz :D
Ama atıcam hazır yemek işte ya gerekirse...

Ben sadece gelen giden için pasta börek stoğu yaptım onları da annem yaptı en büyük hobisi:) Bebeğin kıyafetlerini yıkadım hazırladım yatağını falan hazırladım onun dışında hiç birşey yapmadım bir ay önce de temizlik yapmıştım zaten erken Doğum yaptım 37 haftalık bebeğe hep ben baktım yemeğe gelince benim annem yaptı yaptı getirdi ama ben yemedim size yardımcı olacak biri yoksa yemek işini dışardan söyleyin ama zaten süt olsun diye bol bol salata yersin su içersin

Ben de bu hafta hastane çantası yapayım diyorum. Erken ama amaaan. Kayınvalidem gündüz gelir ama kadına da yemek yap, süpürge aç demek istemiyorum. Oturmaya gelsin. Rahat rahat keyfimize bakalım. Dışarıdan söylemek de alternatif tabi.

Misafire hazır börek ve yaprak sarma alırsınız. Her yerde satılıyor artık yaprak sarması. Bir kek de 5 dk da yapılıyor.

Çocuk ne kadar mızmız da olsa günde bir saat huzur verir. Ya da sen bebekle ilgilenirken eşin halleder. Aç kalmazsınız merak etme :KK69:

Belki mızmız bile olmaz :p

Hiç boşuna strese girme.
Eşin mutfağa giren bir adam yapar yemeğinizi
Ki sende yapabileceksin kısa bir süre sonra.
Misafir geleceği zaman da su böregi
yanına tatlı alırsınız oldu bitti.

Bize gelecek olanlar zaten eli boş gelmez sanıyorum ki. En kötü hazır diyorum. Yani zaten çocuğu uyutup börek açayım modunda değilim.

sanıyorum siz evdesiniz yemeği siz yapın. hatta temizliği de siz yapın. özellikle doğuma yakın yapın. 37. hafta da falan. doğuma da yardımcı olur. bebeğin hazırlıkları olduktan sonra gerisi önemli değil bence.

Evet evdeyim. Bebeğin hazırlıkları bitti çok şükür. Çantası hazırlanacak o da acil durum olsa da doldur çık aşamasında Alakası var mı bilmiyorum (doktorum yok sen hayatına devam et yatma dedi) ben tezgah tepelerinde mutfak dolabı silme peşinde koştuktan sonra sancım tuttu. Açılma falan olmayınca ilaç verip geri yolladılar. Doğurmam sanıyorum yakın zamanda.

Buzluk yaz sebzesi dolu. Bezelyesi patlıcanı falan... Bakliyatları hep haşlanmış porsiyonlanmış atarım zaten.
Benim derdim komple pişirip atmaktı çıkar işit ye şeklinde. Sanırım çok gerek yok.

İyiyim güzelim çok şükür.
Yemek konusunu kendinize düşünüyorsan eşinin de elinden geliyorsa takma,halleder cidden.
Yok anlamıyorsa kasaplarda hazır yapılmış köfte oluyor.
Tanıdık bir kasap belleyip et işini öyle halledersin.
Baklagilleri netten baka baka eşin yapar bence.
Çok da zor değildir sanırım.

Eti hazır almıyoruz kendimiz kestiriyoruz. Kasap bulsak iyi olur. Çünkü dondurulmuş koymayı çözdürüp köfte yapıp geri atma şansım yok.

Aman aman nasıl mantı yapacak kızceğiz.:hamarat:
Eğilip bükülünce zorlanmayacak mı?
İçli köfte de nereden çıktı,normal köfte neyine yetmiyor?:temizlik:
Vermeyin kıza gaz,yazıktır.:KK19:

Olsa yerim ama yapmam :D
Hazır mantıları severim daha güzel zaten :p

normal doğum yaptım..ertesi gün ayaktaydım..15 gün kaldı kv ler ama kalmasalar daha iyiydi..yemek yapıyordu ama onu da yapardım sorun olmadan..Allah kolaylık versin hayırlı doğumun olsun sende inşallah hakkından gelirsin..hiç olmazsa başında karışıp sinirlerini zıplatacak kimse olmayacak..

Benimkilerin olsa da bana bir zararları olmazdı sanıyorum ki.

valla eşin yardımcı olurum demişse ve gerçekten yaparsa gözün korkmasın ama ilk zamanlar yemek temizlik gelen giden ve bebekle çok uğraşacaksın biraz bişeyler hazırlasan iyi olur. temizlik bebek için çok önemli tabi ona da dikkat etmek gerekiyor. yemek sizin için önemli olacak aç kaldıkça sinirlerin zıplar valla bende öyle olmuştu annecim sağolsun üç öğüm yemeğimi hazırlamıştı ben de ilk günler bol bol yatmıştım. mutfakta pratik bir insansan 1 saatlik bi arada bişeylerhazırlayıp yeriz diyorsan yemeklik bişeyler koyma iki kişsiniz biriniz bebekle ilgilenirken biriniz yemeği yaparsınız ama giden gelen için buzluğuna bişeyler koymanı tavsiye ederim misafir gelecek bol bol çayın yanında getirirsin bari. sonra insanın arkasından laf söylüyolar :63:

Endişe edin
Haklısınız
Zorlanacaksınız
Doğumunuz sezeryan olursa hele ilk hafta sizden bir yardım bekleyemez
Hatta bebeğe de kendi bakmak zorunda kalacak
Sizi yataktan dahi kendi kaldırmak zorunda kalacak
Büyük temizlik yapılmalı
Hem gelen giden çok olacak
Hemde eve minnak üyeniz gelecek temiz eve gelsin
Buzdolabına koyma fikrinde de haklısınız eşiniz yapmazsa pişman olur

Mevlut ıcın bızde kurban kesılır bebege akıka kurbanı, turkıyede pek yapmıyorlar bunu. Pilav et ve tatlılı olur bızde mevlutler. Dısardan gecenlere bıle dagıtılır .halıyle bunu dısarıdan tutulan ascılar yapar. Bence bu sekıldede yapılabılır.Buarada lokma tatlısı cektı canımm
Akika kurbanı biz de keseriz,ama dağıtırız,aile içinde yenmez yani.
Kurban hele benim kocamın ailesinde hemen her konuda pat kesilir pıt dağıtılır.
Ben bu kadar çok kurbanla içiçe aile görmedim o kadar kırmızı ete uzakken ben.
Normal mevlütler bizde de öyle yemekli olur ama annemler böyle sade olsun demişlerdi.
Bana da mantıklı gelir bu.
Lokma için de kusura bakma,yakın olsak uzatırdım hemen bir çanak. Malum İzmir'de biraz dolaşsan lokmacı çıkar karşına.

Back
X