• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O lazım değil, bunu hallederiz... Eee napıcaz?

Mevlut ıcın bızde kurban kesılır bebege akıka kurbanı, turkıyede pek yapmıyorlar bunu. Pilav et ve tatlılı olur bızde mevlutler. Dısardan gecenlere bıle dagıtılır .halıyle bunu dısarıdan tutulan ascılar yapar. Bence bu sekıldede yapılabılır.Buarada lokma tatlısı cektı canımm

Akika kurbanı bizde de var.

İnsanlar aslında bebek görmeye gitmemeli
zaten 40 gün sonra mevlüt okutuluyor
O zaman gitmek daha mantıklı.
Zaten ilk günler zor birde ekstra misafir hem bebek için
hem anne için eziyet.

Ya bana öyle bir misafir de gelmez sanıyorum ki. Kayınvalidem falan geldiğinde şimdi bile kekini böreğini getiriyor ne uğraşcan diye, benimkilerin öyle bir beklentisi olmuyor. Hazır şeyleri dayarım onlara :KK70:

Bizim için atarım muhtemelen. Sarma en çok bizim hakkımız :KK70:

İşte yapsam gereksiz deniyor, yapmasam eee şimdi modundayım...

İşin kötüsü biz köfte pek yemeyiz :KK70:
Ama atıcam hazır yemek işte ya gerekirse...

Ben de bu hafta hastane çantası yapayım diyorum. Erken ama amaaan. Kayınvalidem gündüz gelir ama kadına da yemek yap, süpürge aç demek istemiyorum. Oturmaya gelsin. Rahat rahat keyfimize bakalım. Dışarıdan söylemek de alternatif tabi.

Belki mızmız bile olmaz :p

Bize gelecek olanlar zaten eli boş gelmez sanıyorum ki. En kötü hazır diyorum. Yani zaten çocuğu uyutup börek açayım modunda değilim.

Evet evdeyim. Bebeğin hazırlıkları bitti çok şükür. Çantası hazırlanacak o da acil durum olsa da doldur çık aşamasında Alakası var mı bilmiyorum (doktorum yok sen hayatına devam et yatma dedi) ben tezgah tepelerinde mutfak dolabı silme peşinde koştuktan sonra sancım tuttu. Açılma falan olmayınca ilaç verip geri yolladılar. Doğurmam sanıyorum yakın zamanda.

Buzluk yaz sebzesi dolu. Bezelyesi patlıcanı falan... Bakliyatları hep haşlanmış porsiyonlanmış atarım zaten.
Benim derdim komple pişirip atmaktı çıkar işit ye şeklinde. Sanırım çok gerek yok.

Eti hazır almıyoruz kendimiz kestiriyoruz. Kasap bulsak iyi olur. Çünkü dondurulmuş koymayı çözdürüp köfte yapıp geri atma şansım yok.

Olsa yerim ama yapmam :KK70:
Hazır mantıları severim daha güzel zaten :p

Benimkilerin olsa da bana bir zararları olmazdı sanıyorum ki.

eeehheeeee maaşallah kıskandım valla böyle olsa ben her sene 1 çocuk doğururdum heralde :D:D:D

Akika kurbanı bizde de var.

İnsanlar aslında bebek görmeye gitmemeli
zaten 40 gün sonra mevlüt okutuluyor
O zaman gitmek daha mantıklı.
Zaten ilk günler zor birde ekstra misafir hem bebek için
hem anne için eziyet.
Evet haklısın ama turkıyed ebu ısler bıraz degısık
Ben mesela hıc duymamıstım 40 mevludu yapıyor ınsanlar
Ben 10 günlükken mevludu yapmıştım özellikle geceye kadar gelen olmuştu yapılsın cıksın aradan gelen gelsın gelmeyeden sonradan gelmesın dıye cokta rahat olmustu. akşama kadar olunca davet mevlut bıtse bıle hayırlamaya gelenler geceye kadar olmustu .
Halıyle ınsanlar 40 tan once ve sonra ıkı kere gelıyor burasda

Ya bana öyle bir misafir de gelmez sanıyorum ki. Kayınvalidem falan geldiğinde şimdi bile kekini böreğini getiriyor ne uğraşcan diye, benimkilerin öyle bir beklentisi olmuyor. Hazır şeyleri dayarım onlara :KK70:

Ben de bu hafta hastane çantası yapayım diyorum. Erken ama amaaan. Kayınvalidem gündüz gelir ama kadına da yemek yap, süpürge aç demek istemiyorum. Oturmaya gelsin. Rahat rahat keyfimize bakalım. Dışarıdan söylemek de alternatif tabi.

Bize gelecek olanlar zaten eli boş gelmez sanıyorum ki. En kötü hazır diyorum. Yani zaten çocuğu uyutup börek açayım modunda değilim.

Evet evdeyim. Bebeğin hazırlıkları bitti çok şükür. Çantası hazırlanacak o da acil durum olsa da doldur çık aşamasında Alakası var mı bilmiyorum (doktorum yok sen hayatına devam et yatma dedi) ben tezgah tepelerinde mutfak dolabı silme peşinde koştuktan sonra sancım tuttu. Açılma falan olmayınca ilaç verip geri yolladılar. Doğurmam sanıyorum yakın zamanda.

Buzluk yaz sebzesi dolu. Bezelyesi patlıcanı falan... Bakliyatları hep haşlanmış porsiyonlanmış atarım zaten.
Benim derdim komple pişirip atmaktı çıkar işit ye şeklinde. Sanırım çok gerek yok.

Eti hazır almıyoruz kendimiz kestiriyoruz. Kasap bulsak iyi olur. Çünkü dondurulmuş koymayı çözdürüp köfte yapıp geri atma şansım yok.

Eğer öyleyse hiç sıkıntı etme :) yağ-salça ve soğan kavurulur içine dökülür eşinininde eli yatkınmış zaten.Temizliğide dert etme hatta öyle büyük temizlik yapma gelecek olan misafirler için üstten yap çünkü evine gelecek gidecek insanlar daha çok batacak.Kayınvaliden geldiğinde de börek-kek getiriyormuş buda güzel :)

Ben 10 günlükken mevludu yapmıştım özellikle geceye kadar gelen olmuştu yapılsın cıksın aradan gelen gelsın gelmeyeden sonradan gelmesın dıye cokta rahat olmustu. akşama kadar olunca davet mevlut bıtse bıle hayırlamaya gelenler geceye kadar olmustu .

Bizde öyle değil
Ya hastaneye gidilir
Yada mevlüt beklenir. Bende genellikle ya hastaneye giderim
yada mevlüde.
Ayrıca eve gidip zahmet vermek istemem kimseye.

Kızlar selam.

Elalemden mi etkileniyorum bilmiyorum ama aklı selim yorumlara ihtiyacım var.

Malum doğuma az kaldı. Doğum sonrası eşimle ikimiz olucaz. Biraz mecburi biraz istek. Tabi gelen giden olur da düzenli arkamızı toplayacak biri yok.

Eşimin zaten çok yoğun bir işi yok. Yani yoğun olsa da o dönem ortağı halleder uzun çalışma saatleri yok. Yardımcı olur sorun çıkacağını sanmıyorum.

Doğum şekli belli değil. Normal diye gidiyoruz, bir aksilik çıkarsa sezaryen olacak anca.

Ben yine de bebek bakımı + ev işi + yemek olunca kısmen zorlanacağımızı düşünüyorum.

Eşime büyük temizliği yapalım bak aradan çıksın diyorum. Mevlüde doğru yapıcam karışma sen kafasında. Buzluğa yemek yapıp atalım kolaylık olur diyorum. Ya yemek yapmakta ne var sen de yaparsın ben de kafasında.

Bebek bakımından ziyade ben bizim sefil olacağımızı düşünüyorum.

Öylece bekliyoruz yani.

Gerçekten ne lazım olacak? Hallolur mu her şey? Yoksa hazırlık yapmak mı gerek? Bakıyorum nette tarhana çorbası dışında bir şey yapamadım, zeytin ekmek yedim hep diyen insanlar dolu.

Sizin doğum sonrası hazırda bulundursaydım,öncesinde yapsaydım iyiydi dediğimiz şeyler oldu mu?

doğumdan sonra her şey çok farklı olabiliyor, umarım bebeğiniz sakin bir bebek olur sizi extra yormaz.

benim 3 ay kadar yemek yapmayı bile canım istememişti. kahvaltıyı da zorla yapıyordum. bebeğime alışamamıştım. gelenim de çok oluyordu. eşim her konuda yardımcıdır ama ne de olsa işten 6 buçukta geldikten sonra yemek yapayım dese saat 8 i buluyor.

bu hamileliğim kendime dondurucu almamla başladı :) kemik tavuk haşlayıp suyunu alıyorum, onu ayrı etlerini ayrı paketleyip koyuyorum, bol bol sebze attım zaten yazdan, fasulye, bamya.. nohut fasulye haşlayıp atıyorum ara ara vaktim oldukça. bi yerde pide yeyip beğendiysem 5 tane de paket yaptırıyorum, tek tek paketleyip atıyorum. annem geldikçe canım dolma istedi diye sardırım, yiyebildiğimi yeyip kalanını atıyorum buzluğa.

böyle böyle ilk aylar bizi bi süre rahat ettirecek kadar yemek depoladım. hepsi bir anda olmuyor, siz de aklınıza geldikçe vakit buldukça ufak ufak atın elinizin altında bulunsun derim.

Yahu bana cok ozensın geldı ama .
Kızma sakın bana ama sonucta belkı ılk ve son dogumun neden herkes gıbı hazırlanmıyorsunuz bu surece.

Yanı sen lohusa olacaksın dısarıda ne oldugu bellı olmayan seyler yememelısın bence, hem eve mısafırlıge hazır kek veya pastaneden yag ıcındekı bır urunu vermek bana ayıp gelıyor hanı normalde bıle oyle ama sonucta bunun bır hazırlıgı olmalı. dogumdan sonra kımse kalmayacak sende kı gun ıcınde atıyorum boregın kurabıyen serbetın olsun.
Bırde erkek temızlıgınden ne olur ayol duvar avıze heryerı koltuk sılıp yıkamak paklamak gerekıyor yenı bır bebek gelıyor mıkrobu pıslıgı lekesı cartu curtu artık yenı defter acmak gerek.
Benmı cok hassasım yahu

Yahu bende anlamıyorum benım bıldıgım kadarıyla konu sahıbının esının durumu oldukca ıyı, bız orta hallıler bıle eve duzenlı kadın alıyoruz ay oyle olsam banyomu bıle dısarıdan getırdıgım bır kadına yaptırırım yahu. Yanı H HaslanmisPattis neden kadın almıyorsunuz

Ben çalışmadığım dönemde bile alıyorum kadın. Ama kimi insan kadınların yaptığı işi beğenmez, kendi yapınca içine siner belki öyle bir durumdur.

Bizde öyle değil
Ya hastaneye gidilir
yada mevlüde.
A bak ben hastaneye bu defa ınsallah zıyaretcı kabul etmeyı dusunmuyorum :)
Insanın gazı olur bıseyı olur memesı ortalıkta malum sutaş gibi rahatsız olmustum .
Ama bu defada evde agırlamak var

Bulantın yoksa otur masaya börek yap yemek yap fazlaca koy buzluğa .

Yada doğuma kadar yaptığın yemeklerden 1-2 porsyonluk koy buzluğa extra yorgunluk olmaz.

Hazır dondurulmuş börekte alabilirsin.

Ama bebek görmeye gelene masa kurmana gerek yok kuru pasta meyve suyu ikram eder yollarsın.

Temizlik içinde yardımcı tut için rahat etsin

Insanın gazı olur bıseyı olur memesı ortalıkta malum sutaş gibi rahatsız olmustum .

Yok yaa hastaneye gelenleri bizde
hemşireler uyarıyordu
Oksijen den dolayı çıkmalısınız diye :D
Ayak üstü şipşak hızlandırılmış güzel oluyor :)

Eve gelen olmaması daha iyi.
Mevlütler zaten dolup taşıyor
herkes birden aradan çıkıyor, tek kalem mis.

Kızma sakın bana ama sonucta belkı ılk ve son dogumun neden herkes gıbı hazırlanmıyorsunuz bu surece.

Yanı sen lohusa olacaksın dısarıda ne oldugu bellı olmayan seyler yememelısın bence, hem eve mısafırlıge hazır kek veya pastaneden yag ıcındekı bır urunu vermek bana ayıp gelıyor hanı normalde bıle oyle ama sonucta bunun bır hazırlıgı olmalı. dogumdan sonra kımse kalmayacak sende kı gun ıcınde atıyorum boregın kurabıyen serbetın olsun.
Bırde erkek temızlıgınden ne olur ayol duvar avıze heryerı koltuk sılıp yıkamak paklamak gerekıyor yenı bır bebek gelıyor mıkrobu pıslıgı lekesı cartu curtu artık yenı defter acmak gerek.
Benmı cok hassasım yahu

CuteMom CuteMom elinde bi serbet tarifi var mi acaba cidden soruyorum lazim :)
Bence de haklisin kesinlikle eve yeni bir bebek geliyor kendini yormadan da olsa bir sekilde hazirlik yapılmali.

doğumdan önce büyük temizliğinizi mutlaka yapın.
sonrasında hemen kalkışılacak iş değil çünkü.
heryeri dip bucak temizleyin derim ben::))
tabi bir yardımcı yapacak.
yemek konusunda ise biraz dolaba sarma köfte dolma vs hazırlayıp koyun.
elinize gelir kolaylık olur.
bebeğin herşeyi hazır yıkanmış ütülenmiş yerleştirilmiş olsun.
yeterli miktarda kıyafeti ve diğer tüm ihtiyaçları hazır olsunç.
tüm dolapları çekmeceleri vs. de derli toplu bırakın.
zaten eve geldikten sonra hızla dağılacak.
biraz idare eder sizi.
doğum telaşesini atlatana kadar.
ben ikizlerle yaptım hazırladım herşeyi.tek başıma.
kimse yok çünkü yardım edecek ne anne ne kv.
doğum sonrası sadece birkaç gün bir ki yakınımız geldi.
onlar da buzluktaki hazır yemekleri pişiriverdiler:))
sonra eşim ve 3 çocuğumla kalakaldım...

Bu mantığa göre benim buzluk bayağı dolu denebilir :KK70:
Ben mesela 1 kg mercimekten çorba yapıp beşe bölüp buzluğa atmaktan bahsediyordum. Ya da fasulyeyi salçalı falan pişirip atmaktan. Yoksa olanlar bayağı pratikleştiriyor.

arkadaşım yeminlen bunların hiçbiri benim aklımın ucundan bile geçmemişti. kızım 6 aylık oldu bile :-) Eşiniz gibi düşünüyorum şahsen yormayın kendinizi :KK66:

Ben psikopata başladım sanırım.
Zaten hiç doğum psikolojik de yok direk eve gelelim hayatımıza dönelim istiyorum.
Benimki de anlamadan yaşına gelsin ya.

Tabii ki emzirirken beslenmek onemli, ama bir sure kendini toparlayana kadar ufak tefek seylerle de idare edilebilir. Kaldi ki yemek yapmak cok zor degil aslinda, esinin eli yatkinsa hemen halledebilir. Hani ne okur dort dortluk bi sofra olmaz ama corba yemek salata seklinde de idare edilebilir bir sure

Amaaan pek uğraşacak bir şry yok o zaman.

Ben olsam yapardım ya.
Yani lohusalığı geçtim ama kışın zaten hiç bir sebzesi neredeyse yenmiyor. Biraz stok yapmanın kime zararı olabilir?

Pasta börek yapılıp atılabilir buzluğa da, o dönemde kimseye el yapımı yedirmek zorunda değilsiniz. Dışardan alınır bi tatlı falan.

Ama hazır ağırlaşmamışken, bebeğin eşyalarını, temizliğini, evde tadilat ıvır zıvır değişecek bir şey varsa yapsaydın çok rahat ederdin. Ha birde kendin yiyebileceğin yemekleri. Yani öyle kuru fasülye pilav yiyemeyeceğine göre. Zaten evdeymişsin. Eşine söylemeden de yaparsın.

Ya eşime söyleme sebebim izin almak gibi değil. Yapalım demek ama yanaşmıyor.
Eşya ıvır zıvır bitti neyse ki.
Hatta canımız sıkıldı evi griye boyatmaya karar verdik, hafta 35 :KK70:
Bir yerde sıkışıcaz ama nerde.

Hayırlı bir doğum dilerim
Kendi beslenmeniz için küçük hazırlıklar yapabilirsiniz
Köfte, haşlanmış et, biraz bakliyat vs.. hazırlanabilir buzluğa
Misafiri çok düşünmeyin, zaten bebek görmeye gelenlere ikramı abartmayın ki hiç uzamasın misafirlik hem bebeğin hem sizin sağlığınız açısından., malum kış ayları herkes gripli. Mevlüt falan yapılırsa hazır ikramlıklar alıp kolayca çözebilirsiniz.

Mevlitte bizde kapalı pide dağıtılırmış.
Babaannem öyle dedi.
Dışarıda yaptırılıyormuş.

yok yatılı değil

bebek bakıcısı da değil

sadece klasik sil süpür yapacak

tuvalet banyo yıkacak

salt temizlikçi

eşin de uğraşmayacak

bir de bebek küçük, kış

ev deterjan vs kokuyor ya

temizlik olurken siz de dışarıda olacaksınız

havalandırılıp gelinecek bebek kimyasala maruz kalmayacak

öbür türlü gece vs yapılıyor ev yeterince havalanamıyor

Doğru haklısın bebek gelince domestosla evi yıkayamayız.

Dogum yapmadim ama gittigimiz yerlerde hep ikramlar olur onlari hazirlamak zor gelebilir.Ben olsam dolma borek kurabiye yapar buzluga atardim.Gunluk yemeklere yardim icinde kofte karniyarik falan guzel olur buzlukta.

Buyuk temizligide bebek dogmadan halledin bebek evin icindeyken oyle her cami acip camasir suyu kokutup rahat temizlik yapamazsiniz.

Büyük ölçüdr iki bir şey yapayım ama çok da zorunlu değil hissine kapıldım.

Yahu bende anlamıyorum benım bıldıgım kadarıyla konu sahıbının esının durumu oldukca ıyı, bız orta hallıler bıle eve duzenlı kadın alıyoruz ay oyle olsam banyomu bıle dısarıdan getırdıgım bır kadına yaptırırım yahu. Yanı H HaslanmisPattis neden kadın almıyorsunuz

Ben ciddi ciddi ev işini seviyorum ya.
Bir yer temiz olduğunda "afferin kız sana" deyip makas almayı da seviyorum.
Çalışsam ya da yetişemesem ben de alırdım.

Benim ablamın bebe mevlüdünde evin altında lokma döktürmüştük.
Gelen misafire bu lokmalardan ve lohusa şerbeti ikram etmiştik o kadar.
Ben de olsam aynısını yapardım.
Gerçekten benim canım çok tatlıdır,hiç yoramam kendimi.

Bizde de pideymiş yeni trend :D
Pilav tatlı yokmuş artık.

Mevlut ıcın bızde kurban kesılır bebege akıka kurbanı, turkıyede pek yapmıyorlar bunu. Pilav et ve tatlılı olur bızde mevlutler. Dısardan gecenlere bıle dagıtılır .halıyle bunu dısarıdan tutulan ascılar yapar. Bence bu sekıldede yapılabılır.Buarada lokma tatlısı cektı canımm

Akıma kurbanı bizde yok heralde. Doğum da görmedim ki hiç.

valla eşin yardımcı olurum demişse ve gerçekten yaparsa gözün korkmasın ama ilk zamanlar yemek temizlik gelen giden ve bebekle çok uğraşacaksın biraz bişeyler hazırlasan iyi olur. temizlik bebek için çok önemli tabi ona da dikkat etmek gerekiyor. yemek sizin için önemli olacak aç kaldıkça sinirlerin zıplar valla bende öyle olmuştu annecim sağolsun üç öğüm yemeğimi hazırlamıştı ben de ilk günler bol bol yatmıştım. mutfakta pratik bir insansan 1 saatlik bi arada bişeylerhazırlayıp yeriz diyorsan yemeklik bişeyler koyma iki kişsiniz biriniz bebekle ilgilenirken biriniz yemeği yaparsınız ama giden gelen için buzluğuna bişeyler koymanı tavsiye ederim misafir gelecek bol bol çayın yanında getirirsin bari. sonra insanın arkasından laf söylüyolar :63:

Ya eşimin ailesi tarafta misafir kültürü pek yok. Hani tam ağırlamazlar ya da beklemezler. Bendekiler de beni eleştirmez heralde :D

Endişe edin
Haklısınız
Zorlanacaksınız
Doğumunuz sezeryan olursa hele ilk hafta sizden bir yardım bekleyemez
Hatta bebeğe de kendi bakmak zorunda kalacak
Sizi yataktan dahi kendi kaldırmak zorunda kalacak
Büyük temizlik yapılmalı
Hem gelen giden çok olacak
Hemde eve minnak üyeniz gelecek temiz eve gelsin
Buzdolabına koyma fikrinde de haklısınız eşiniz yapmazsa pişman olur

Doğurdum eve geldim süpürge açtım diyen sezaryenliler ya da normal doğurdum hastaneden koşarak çıktım diyenler yalancı mı ya...

Bence de haklisin kesinlikle eve yeni bir bebek geliyor kendini yormadan da olsa bir sekilde hazirlik yapılmali.
http://www.annesininmelegi.com/2016...-gelisim-beslenme-bakim-egitim/hamilelik.html

bence yenı bır bıreyın varlıgı hem kabul edılmelı hemde ona uygun olarak bır kutlama degıl ama alısıla gelmıs sekılde olmalı.
Buarada H HaslanmisPattis artık annenle ılıskılerını duzeltmeyı dusunmuyormusun , eger annenle aranız ıyı olsaydı mesela emın ol sırtın yere gelmezdı . Torunu olacak bır adım atmalısın bence.

H HaslanmisPattis ayrıca bende eve gelıp supurge acanlardan bırıydım ama yemek yesem tuvalete gıtcek vaktım olmuyordu, veya tuvalete gıtsem bosaltıgım mıdemı gerı dolduramıyordum. Ama hazırlıkların olsa derın temızlıgın yapılmıs olsa senı uzun sure ıdare eder

Bu mantığa göre benim buzluk bayağı dolu denebilir :KK70:
Ben mesela 1 kg mercimekten çorba yapıp beşe bölüp buzluğa atmaktan bahsediyordum. Ya da fasulyeyi salçalı falan pişirip atmaktan. Yoksa olanlar bayağı pratikleştiriyor.

Ben psikopata başladım sanırım.
Zaten hiç doğum psikolojik de yok direk eve gelelim hayatımıza dönelim istiyorum.
Benimki de anlamadan yaşına gelsin ya.

Amaaan pek uğraşacak bir şry yok o zaman.

Ya eşime söyleme sebebim izin almak gibi değil. Yapalım demek ama yanaşmıyor.
Eşya ıvır zıvır bitti neyse ki.
Hatta canımız sıkıldı evi griye boyatmaya karar verdik, hafta 35 :KK70:
Bir yerde sıkışıcaz ama nerde.

Mevlitte bizde kapalı pide dağıtılırmış.
Babaannem öyle dedi.
Dışarıda yaptırılıyormuş.

Doğru haklısın bebek gelince domestosla evi yıkayamayız.

Büyük ölçüdr iki bir şey yapayım ama çok da zorunlu değil hissine kapıldım.

Ben ciddi ciddi ev işini seviyorum ya.
Bir yer temiz olduğunda "afferin kız sana" deyip makas almayı da seviyorum.
Çalışsam ya da yetişemesem ben de alırdım.

Bizde de pideymiş yeni trend :KK70:
Pilav tatlı yokmuş artık.

Akıma kurbanı bizde yok heralde. Doğum da görmedim ki hiç.

Ya eşimin ailesi tarafta misafir kültürü pek yok. Hani tam ağırlamazlar ya da beklemezler. Bendekiler de beni eleştirmez heralde :KK70:

Doğurdum eve geldim süpürge açtım diyen sezaryenliler ya da normal doğurdum hastaneden koşarak çıktım diyenler yalancı mı ya...
yemekleri pişirip koymaya gerek yok artık o kadar abartma:))
sen aslında hazırlığını yapmışssın bile.
herşey varmış.
bebeğin ihtiyaçları da hazır sanırım.
o zaman bacaklarını uzat yat doğuma kadar.
ziraaa uykusuz geceler sizi bekliyor:))

Ay burada 36 hafta erken olurmu dogum cantası 29 da hazırlanmıyormuydu yahu
buarada senınle hamıle olan bır arkadasın bugun acıklıgı cıktı @sevcan... sen onunla bırsın 1-2 gune doguma beklenıyor :) Nesıne erken yahuu

Kızlar selam.

Elalemden mi etkileniyorum bilmiyorum ama aklı selim yorumlara ihtiyacım var.

Malum doğuma az kaldı. Doğum sonrası eşimle ikimiz olucaz. Biraz mecburi biraz istek. Tabi gelen giden olur da düzenli arkamızı toplayacak biri yok.

Eşimin zaten çok yoğun bir işi yok. Yani yoğun olsa da o dönem ortağı halleder uzun çalışma saatleri yok. Yardımcı olur sorun çıkacağını sanmıyorum.

Doğum şekli belli değil. Normal diye gidiyoruz, bir aksilik çıkarsa sezaryen olacak anca.

Ben yine de bebek bakımı + ev işi + yemek olunca kısmen zorlanacağımızı düşünüyorum.

Eşime büyük temizliği yapalım bak aradan çıksın diyorum. Mevlüde doğru yapıcam karışma sen kafasında. Buzluğa yemek yapıp atalım kolaylık olur diyorum. Ya yemek yapmakta ne var sen de yaparsın ben de kafasında.

Bebek bakımından ziyade ben bizim sefil olacağımızı düşünüyorum.

Öylece bekliyoruz yani.

Gerçekten ne lazım olacak? Hallolur mu her şey? Yoksa hazırlık yapmak mı gerek? Bakıyorum nette tarhana çorbası dışında bir şey yapamadım, zeytin ekmek yedim hep diyen insanlar dolu.

Sizin doğum sonrası hazırda bulundursaydım,öncesinde yapsaydım iyiydi dediğimiz şeyler oldu mu?

oyyy slim doğuracak :halay:

Canım sen eğer bu kadar telaşa kapılıyorsan kendini yormadan buzluk için bir şeyler yapabilirsin. Köfte, sarma, börek hemen çıkartılıp yenecek şeyler. Aklına ne geliyorsa.
Ben de gerekli diye düşünüyorum.
Sürekli dışarıdan söyleyemezsiniz. Ya da her an ikinizde yemekle uğraşmak istemeyebilirsiniz.

Sen tanıyorsun ikinizi. Elbet halledilir ama bu konuda endişen varsa yap at buzluğa, sıkıştığınız zaman çıkarırsın. Zaten buzluğa 1 ayin sabah akşam yemeğini atacak değilsin ya.

Temizlik için kendini çok yorma. Artik son düzlüğe girmişsin :) doğumdan önce tut birini bütün evi temizlet. İkiniz uğraşmayın.

Gelen misafirler için yemekti, kekti, börekti yapma, uğraşma yani. Bebeği görüp gitsinler.

yoo yalancı değil

sezeryanla doğurdum

süpürge açabilirdim ama annem vardı o açtı

20 günden sonra da her işimi kendim yaptım

ama biraz da yapmamak lazım

vücut dinlenmeli

ben sıkıntı yaşamadım ama bu sen de sıkıntı yaşamayacaksın anlamına gelmez

yalnız yemek çok dert etme

tamam sağlıklı beslenmelisin de maddi durumunuz iyi ise et süt yoğurt yumurta yeter de artar

at düdüklüye eti yarım saat sonra sofrada sulu da yap bol bol iç

ya da mercimek çorbası 15 dakika sürer

yani sarma saracak halin yok ya

canın bir şey çekince de babası gider alır gelir

hem eşin de yemek yapıyormuş ki menemeni yemekten saymayan adam iyi yemek yaparrr

eeehheeeee maaşallah kıskandım valla böyle olsa ben her sene 1 çocuk doğururdum heralde :KK70::KK70::KK70:

Totemim var, yeni yıla hamile girersem ikinciyi hemen yapıcam. :D

Bizim de 40 çıkmadan olacakmış, babaanne emri. Sömestr tatilinde yapacakmışız. Doğuma da babam, halalarım, babaannem, eşimin ailesi komple gelecek. 15 kişi falan olucaz.

Eğer öyleyse hiç sıkıntı etme :) yağ-salça ve soğan kavurulur içine dökülür eşinininde eli yatkınmış zaten.Temizliğide dert etme hatta öyle büyük temizlik yapma gelecek olan misafirler için üstten yap çünkü evine gelecek gidecek insanlar daha çok batacak.Kayınvaliden geldiğinde de börek-kek getiriyormuş buda güzel :)

Aslında kayınvalideme söylesem şimdi de yapar doldurur. Ama o da geldiğinde çayımızı kahvemizi içelim bebekle uğraş alım istiyorum

Bizde öyle değil
Ya hastaneye gidilir
yada mevlüde.

Ben hiç bilmiyorum bu rutinleri... Gelinmez sanıyorum yani ama

doğumdan sonra her şey çok farklı olabiliyor, umarım bebeğiniz sakin bir bebek olur sizi extra yormaz.

benim 3 ay kadar yemek yapmayı bile canım istememişti. kahvaltıyı da zorla yapıyordum. bebeğime alışamamıştım. gelenim de çok oluyordu. eşim her konuda yardımcıdır ama ne de olsa işten 6 buçukta geldikten sonra yemek yapayım dese saat 8 i buluyor.

bu hamileliğim kendime dondurucu almamla başladı :) kemik tavuk haşlayıp suyunu alıyorum, onu ayrı etlerini ayrı paketleyip koyuyorum, bol bol sebze attım zaten yazdan, fasulye, bamya.. nohut fasulye haşlayıp atıyorum ara ara vaktim oldukça. bi yerde pide yeyip beğendiysem 5 tane de paket yaptırıyorum, tek tek paketleyip atıyorum. annem geldikçe canım dolma istedi diye sardırım, yiyebildiğimi yeyip kalanını atıyorum buzluğa.

böyle böyle ilk aylar bizi bi süre rahat ettirecek kadar yemek depoladım. hepsi bir anda olmuyor, siz de aklınıza geldikçe vakit buldukça ufak ufak atın elinizin altında bulunsun derim.

Ayrıca yapmasam da şu an yaptıklarımı fazla yapıp kalanı atabilirim gerçekten. Hoş buzlukta da aşırı yer tutacak ama.

Benmı cok hassasım yahu

Ya ben avize silmekten ne anlarım be :D
Kocamın işi onlar. Çamdır kapıdır perdedir hep o yaptı. Koltukları beraber sildik 2 3 kez de. Ben anca süpürge, vileda, toz. Adam benden iyi :D

Özensiz diyorsun da ailedeki tek doğum benim. Ben de erken derken doğunca öyle bir hazırlık aşaması yok. Bilmiyoruz yani.

Kaynanam da yönlendirmiyor ters teper sanıyor.

Ben çalışmadığım dönemde bile alıyorum kadın. Ama kimi insan kadınların yaptığı işi beğenmez, kendi yapınca içine siner belki öyle bir durumdur.

İhtiyaç duymadım şimdiye dek. İçime sinmez falan değil ya. Gayet yapıyorlar niye sinmesin.

Öff içim şişti düşününce.

Bulantın yoksa otur masaya börek yap yemek yap fazlaca koy buzluğa .

Yada doğuma kadar yaptığın yemeklerden 1-2 porsyonluk koy buzluğa extra yorgunluk olmaz.

Hazır dondurulmuş börekte alabilirsin.

Ama bebek görmeye gelene masa kurmana gerek yok kuru pasta meyve suyu ikram eder yollarsın.

Temizlik içinde yardımcı tut için rahat etsin

Önerileri dikkate alıp ortaya karışık yapıcam sanırım.

Yok yaa hastaneye gelenleri bizde
hemşireler uyarıyordu
Oksijen den dolayı çıkmalısınız diye :KK70:
Ayak üstü şipşak hızlandırılmış güzel oluyor :)

Eve gelen olmaması daha iyi.
Mevlütler zaten dolup taşıyor
herkes birden aradan çıkıyor, tek kalem mis.

Bizde de hastane ev tayfası aynı olur muhtemelen. Mevlüt için falan köyden gelirler ama planı yapılmış...

Şerbet ne ya :/

http://www.annesininmelegi.com/2016...-gelisim-beslenme-bakim-egitim/hamilelik.html

bence yenı bır bıreyın varlıgı hem kabul edılmelı hemde ona uygun olarak bır kutlama degıl ama alısıla gelmıs sekılde olmalı.
Buarada H HaslanmisPattis artık annenle ılıskılerını duzeltmeyı dusunmuyormusun , eger annenle aranız ıyı olsaydı mesela emın ol sırtın yere gelmezdı . Torunu olacak bır adım atmalısın bence.

H HaslanmisPattis ayrıca bende eve gelıp supurge acanlardan bırıydım ama yemek yesem tuvalete gıtcek vaktım olmuyordu, veya tuvalete gıtsem bosaltıgım mıdemı gerı dolduramıyordum. Ama hazırlıkların olsa derın temızlıgın yapılmıs olsa senı uzun sure ıdare eder

Geçen hafta eşim benden habersiz gitmiş. İnşallah çocuğun ölür mesajı almadan gittiğinden haberim bile olmayacaktı. O iş yaş.

yemekleri pişirip koymaya gerek yok artık o kadar abartma:))
sen aslında hazırlığını yapmışssın bile.
herşey varmış.
bebeğin ihtiyaçları da hazır sanırım.
o zaman bacaklarını uzat yat doğuma kadar.
ziraaa uykusuz geceler sizi bekliyor:))

İnanıyorum kızım çok uyuyacak :D

Back
X