O mu haklı?

Eşimin de benim de yemek kartım var. Kart konusunda hesap sormak aklıma bile gelmez,siz neden bu kadar üstüne gidiyorsunuz anlamadım. Ama diğer konuda haklısın,dayı ne alaka? Bankaya yatırabilir her ay ya da annesine versin o biriktirsin.

Amannn.. sevmiyorum boyle seyleri ya...
Ben kendim biriktirmek varken neden dayima gondereyim.
Omurunu yer. Dugun zamanida istemez dayisindan gor bak...

Peki sen bankaya gidelim deyince neden kabul etmiyor?

bunu 2 buçuk sene önce dayısı teklif etmiş..senin evlilik nezaman artık demiş buda yakında istiyorum da işte askerlik falan filan demiş o da birikimin var mı yapıyomusun demiş buda yok dayı demiş..ozaman her ay bana 1000 tl yolluyosun dayıcığım demiş ben senin yerine biriktirecem sana kalırsa işiniz zor biriktiremezsin demiş...birikim yapmaya karar verdiğinde söyledim dayına değil gel bi bankaya koyalım dedim..Dayım onu 5 ise 10 yapar dedi. Ayrıca dayım yolla dedi şimdi yok dayı biz bankaya atıcaz demek olmaz dedi

bizim evlenmeden önceki durumumuza benzettim. 5 tl yemek parai varsa 15-20 lira yemeğe verirdi o zamanin parasıyla.

askerlik desen engeldi vs. askerden geldikten sonra daha kotu oldu. askerde artik nasil bunaliyorlarsa hadi hemen is bul vs baskisini kaldiramadi.

neyse evlendik. giyime vs harcamaz ama yiyeceklerin fiyatina bakmaz. kilosu 15 tl ye dolma biber alabilir o derecede. hicbisekilde fiyatlara bakmaz. onun disinda harcama yapmaz getirir elime verirdi.

bende ben daha idareliyim diye o fatura senin bu fatura benim ugrasir dururdum hem is hem ev hem alisveris vs. sonra kaldiramamaya başladım.ozellikle hamileyken. onceden korkuyordum ya faturayi odemez kesilirse ya bosa faiz odersek diye.

sonra tum sorumlulugu ona biraktim. fatura kesliyorsa kesiliyo. her ay tonla faiz oduyoruz ona buna. ama ilgilenmiyorum yoksa kafayi yerim.

uzun uzun kendimizi neden anlattim. evlenmeden onceki sorunlar neyse azalmiyo aynen devam ediyor. hatta sorunun artması daha muhtemel.

bunu 2 buçuk sene önce dayısı teklif etmiş..senin evlilik nezaman artık demiş buda yakında istiyorum da işte askerlik falan filan demiş o da birikimin var mı yapıyomusun demiş buda yok dayı demiş..ozaman her ay bana 1000 tl yolluyosun dayıcığım demiş ben senin yerine biriktirecem sana kalırsa işiniz zor biriktiremezsin demiş...birikim yapmaya karar verdiğinde söyledim dayına değil gel bi bankaya koyalım dedim..Dayım onu 5 ise 10 yapar dedi. Ayrıca dayım yolla dedi şimdi yok dayı biz bankaya atıcaz demek olmaz dedi
Ya diyorum ya ne gereksiz samimiyet?
Bana biri birikimi mi soracak, hooooop derim.
Bence ya böyle kabul edeceksin ya da dönüp gideceksin,değişmez.
Çok aşırı ve gereksiz samimiyet var bence...

evlenmeden önce neyse evlendikten sonra da odur. hiç kimse değişmez. bu kadar yorumum gerisini sen çıkarımda bulunabilirsin rahatlıkla.

Ya diyorum ya ne gereksiz samimiyet?
Bana biri birikimi mi soracak, hooooop derim.
Bence ya böyle kabul edeceksin ya da dönüp gideceksin,değişmez.
Çok aşırı ve gereksiz samimiyet var bence...

Çok aşırı yakın ve samimiler evet..bense tam tersi akrabalarımla hiç yakın değilim hoş benimki de sıkıntı hiç akraba bağımız yok çünkü...Ama bunlar ilerde hep sorun yaşatacak bize bence.:kızgın:

Çok aşırı yakın ve samimiler evet..bense tam tersi akrabalarımla hiç yakın değilim hoş benimki de sıkıntı hiç akraba bağımız yok çünkü...Ama bunlar ilerde hep sorun yaşatacak bize bence.:kızgın:
İşte bunları düşün,öyle evlilik kararı al bence.
Benim de akraba ilişkilerim zayıftır.
Bir sıkıntı oluşmadı bende.

Olayi boyle anlatinca bir gariplik yok iste.
Dayi duruma el atmis, ona kalsa parayi biriktiremicek diye.
Aylik 450 lirayi yettirememesinden belli zaten.
Dayiya vermese 1000lirayi hayatta bankaya atmaz.
Dayi da yegenini taniyor iste.

yaşatır malesef.
daha kendi parasına sahip çıkamıyor.
dayı harcıyordur o paraları ya ne biriktirmesi.
450 tl yemek için haydi haydi yetmeli.
niye kendi ailesi değil de dayısı.merak ettim?:))

Bilemiyorum,bankayada yatırılabilir gayet. Tamam dayı iyi niyetli olabilir gerçekten,evleniyorum dediğinde çıkarıp verebilir yada ekleyip üzerine verebilir ama ya tam tersi olursa? 2.5 sene hiç sorulmamış bu para,yastık altında saklamıyordur parayı muhakkak,belkide kullanıyordur,değerlendiriyordur,vermeye niyeti olsa dahi ha deyince çıkarıp veremeyebilir. Dayı çok iyi niyetliyse her ay 1000lira bana veriyorsun diyeceğine,her ay 1000 lira bankaya atıyorsun demeliydi. Sorduğunda da parayı miktarını söylemeliydi yani,top dolaştırmaya gerek yok. Hatta o sormadan demeli bak şu kadar oldu paran,iyiki gönderdin ne güzel birikim yapmış oldun diye. Ama dayı ser verip sır vermiyor maşallah sanki devlet sırrı. Ben iyi niyetli olmadığını düşündüm tepkilerinden,umarım yanılan ben olurum.

Parayi bu devirde dayida biriktiren adamdan hayir gelmez, sanirsin dayi dayi degil merkez bankasi. Neyine guveniyorsa
Adama karismak cozum degil, kendi standardina gore yetersiz buluyorsan evlenmemelisin. Cunku su an gordugun puruzler evlenince milyon kat artiyor ve sen altinda kaliyorsun
Çok saçma hakkaten. Dayısı parayı işletiyor, kazancını arttırmıyorsa tabi...

Bildiğin parasının hesabını vermemek için bahane bulmuş bence. Ya da lazım dense, bankadan çekip vermesi gerekecek ya, dayımda para isteyemem, dayıma hesap soramam ayağına yatıyor.

Bilemiyorum,bankayada yatırılabilir gayet. Tamam dayı iyi niyetli olabilir gerçekten,evleniyorum dediğinde çıkarıp verebilir yada ekleyip üzerine verebilir ama ya tam tersi olursa? 2.5 sene hiç sorulmamış bu para,yastık altında saklamıyordur parayı muhakkak,belkide kullanıyordur,değerlendiriyordur,vermeye niyeti olsa dahi ha deyince çıkarıp veremeyebilir. Dayı çok iyi niyetliyse her ay 1000lira bana veriyorsun diyeceğine,her ay 1000 lira bankaya atıyorsun demeliydi. Sorduğunda da parayı miktarını söylemeliydi yani,top dolaştırmaya gerek yok. Hatta o sormadan demeli bak şu kadar oldu paran,iyiki gönderdin ne güzel birikim yapmış oldun diye. Ama dayı ser verip sır vermiyor maşallah sanki devlet sırrı. Ben iyi niyetli olmadığını düşündüm tepkilerinden,umarım yanılan ben olurum.

Umarım...bencede yani.Dayı hiç demiyo şukadarın oldu iyi birikti falan filan.Buda sormuyo ne birikti meçhul.Bikerecik sordu oda utanarak sormuş dayısı paranı mı harcıcaz demiş buda güülüp espiriye vurmuş

o değil de bide bu askere gidecek tazminatını da dayıya verecek...tazminat nerden baksanız 15 milyardan fazla...2 buçuk sene birikenin üstüne tazminatta eklenecek

Back
X