O sözlere kadınlardan tepki yağıyor

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
142.034
214.095
1.423
60
Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlarla ilgili açıklamasına Twitter'dan #womendigging hashtagiyle cevap veriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz gün gerçekleşen KADEM 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yaptığı konuşmasına tepki yağmaya devam ediyor. Erdoğan konuşmasında “Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz. Kadınları erkeklerin yaptığı her işi yaptıramazsınız, komünist rejimlerde olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği çalışsın, olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer” dedi ve sosyal medyada tartışmalar başladı.

Dün Twitter’da açılan #womendigging (kadınlar kazıyor) hashtag’iyle tüm dünyadan paylaşımlar yapılıyor. Kadınların ellerinde kazma ve küreklerle çalışırken çekilen fotoğrafları paylaşılarak Erdoğan’a cevap veriliyor.

http://sozcu.com.tr/2014/dunya/o-sozlere-kadinlardan-tepki-yagiyor-658960/

Ya ben bişeyi anlayamadım, acaba burada yazılanlardan daha farklı bişeyler mi söylemiş,ben mi kaçırdım bazı detayları. Bana söyledikleri kadınları küçümseyen şeyler gibi gelmedi, kas gücünden bahsediyor, e bunda haksız değil, erkekten alınan bedensel verimle kadından alınan bir değil... Emzirme kısmında da şunu söyleyebilirim, emziren kadın zaten bir süre çalışma hayatından uzakta kalıyor, hatta kalmayı kendisi tercih ediyor, 6 ay emzirme izni olsa kullanmayacak kadın yoktur yani, ee doğum öncesi izini de içine katalım... Bilemiyorum, benim kendisinden pek haz ettiğim söylenemez ama bu söyledikleri bana mantıksız ya da aşağılayıcı gelmedi...
Ya da ben bir yerlerde bir detay kaçırıyorum

Kadınlar erkeklerin yaptığı her işi yapamaz diyor,tarlada bağda bağçede kazma kürek sallaması kadının narin yapısına ters düşermiş..
Kadın astronotlar var düşünürsen,uzaya gidiyor diye yapısına ters mi yoksa..
Askerlik yapıyorlar nöbet tutuyorlar.
Kadın sporcular var halteri kaldırıyor yani..

Hanımmm ikna edici yazı yazmışsın vallahi, diyecek bişey bulamadım; haklısın...
Erdoğan'ın kızı da çalışıyor sonuçta, ben art niyet göremedim sözlerinde sadece. Ben hep ağır iş denince İnşaat işçileri, hamallar falan geliyor aklıma, ondan şeyettim

İnşaatta olsa kadın vurur sırtına inan ki taşır o yükü,yeterki içindeki azimi kaybetmesin..
Kızı çalışıyor ama elinde tableti çok yorulmuyordur yani..
Bunun kadına bakışı böyle zaten,evde otursun bebe doğursun çalışmasın mantığında..

erkeğin yaptığı her işi pekala kadın da yapabilir. ayrıştıra ayrıştıra ayrışacak yerimiz kalmadı bıraksa artık yakamızı

Yakında kopacak bir yerlerimiz

cumhurbaşkanının söylediği gibi yaşamıyor kadınlar T.C de..'narin',
kocalarına söyle o çalışan kadınların gülerler...
....ırgat gibi çalışıyorlar..

hiç bir erkeğin doğurabileceğini hamilelik sürecine katlanabileceğini sanmıyorum maalesef

Amerikada 2 erkek bir makineye bağlanmışlar,kısa bir süre doğum sancısı verilmiş,dayanma gücünü test etmişler.Adamların yüz hatları değişti resmen,o videoyu keşke bulabilsem tekrardan seyretmek isterdim..
Ondan sonra eşlerimizi anlıyoruz demişler.

Bilemedim hatunlar Erdoğan'ı okuyunca ona hak veriyorum sizi okuyunca size hak veriyorum. Daha fazla bulandırmayayım kendimi, ben o narinlerdenim zannımca, ondan oldu böyle.

Bilemedim hatunlar Erdoğan'ı okuyunca ona hak veriyorum sizi okuyunca size hak veriyorum. Daha fazla bulandırmayayım kendimi, ben o narinlerdenim zannımca, ondan oldu böyle.
canım allah mecbur bırakmasın,mecbur kalsan yapacaksın tabiki..bitlis te iki genç hanım öğretmen odun kırıyordu görmedinmi konuyu..oralarda görevli yokmu okulda bu işleri yapacak?http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/odun-kirip-soba-yakan-egitim-melekleri.772666/

En gzeli kendi mantığın ile düşünmek,narin olabilirsin mesela,benim kızımda öyledir.
Ben tam tersiyimdir,koca su bidonunu alıp sebile kaldırırım sadece bir örnek bu.

canım allah mecbur bırakmasın,mecbur kalsan yapacaksın tabiki..bitlis te iki genç hanım öğretmen odun kırıyordu görmedinmi konuyu..oralarda görevli yokmu okulda bu işleri yapacak?
Yokmuş demek ki, ben de odun kırarım be yaa yamuk yumukta olsa, sadece çok ağır işlerde zorlanırım..

Yokmuş demek ki, ben de odun kırarım be yaa yamuk yumukta olsa, sadece çok ağır işlerde zorlanırım..
ama olması gerekmezmi..4 katirilyon,350 trilyona saray yapılıyor ama..okula soba yakıp temizlik yapacak görevli neden yok..sayın cumhur başkanı buda izzah etseydi keşke..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…