O sözlere kadınlardan tepki yağıyor

Bir çoğu taşıayabilir evet,ama biz burada bilmem kaç kiloluk dolabı taşıyabiliriz cdemiyoruz ki.
Her yaptığı işi yaparız derken sırf dolap olarak demiyorum.
Bana göre kadını erkekten ayrı görüyor kendileri.
Buda benim fikrim tabiki.
Sorun sadece her zaman kadına yönelik ifadeleri gündeme getirmesi.
Buda tepki çekiyor..
Mesela kaç tane çocuk doğurmasına karar vermesi gibi..
Sıkıyor bunlar beni...

Cumhurbaşkanı burada kötü bir sey mi demiş Allah aşkına? Size değer veren yazilarin nesi kötü? Çalışmayın mi demiş? Sizi görev bakımından erkekten daha üstün görmüş, hem adet gör, hem doğum yap yetmedi lohusa psikolojisi çek, hem süt ver, hem ev işi yap hem de git sen en ağır işleri yap?
Yahu erkekler soguga bile bizden 4 kat daha dayanikliyken ayni güçte olmayı nasil dusunebiliyorsunuz?
Evet, ben de bir kadinin zor işler yapmasini asla istemem. Eminim o tarlada çalışan kadinlar da hallerinden pek memnun degillerdir.
Sonucta kim ister ki kocasi kahvede okey oynayip kendisinin tarlada cani çıkmasini? Yetmesin bi de üstüne yemek yapsin, ev işi yapsin. Gidin sorun bu kadinlarimiza acaba mutlular mi? Hepsinin hayalinde bir gün zengin olmak ve calismamak vardir eminim çünkü cekmislerdir..
Kendi hemcinslerinize zor işler yuklemeyin.
Ayrica bu fotolari paylaşan kişiler okumuş insanlar, arkeolog olmussun a be kadin tabiki işini yapacaksin. Amaaa orda klavye basinda oturup henüz klavye bilmeyen cilekes kadinin yerine de konusamayacaksin yoksa sana gulerler..
keşke biri röportaj yapsa, sorsa..
Bu kadinlarin hepsi evlatlari için calisiyor ama okumuş, gunumuzun bazi elit! Kadinlari çocuk bile yapmiyor geçim sıkıntısı çekecek diye. .
eee, hani eşitlik? Bi keyfine adam gibi sartlarda insanca calismak var, bir de durmadan ezilip evladi için bu sıkıntılara göğüs geren kadinlarimiz var. Bence bunlar da asla eşit değil..
Maksat muhalefet olsun başka da bir şey değil....

( eline azicik toprak degmis diye çekmiş fotosunu koymus, acaba utanmamis mi elleri her gün dikenlerden kan revan içinde kalan kadinlarimizdan? Yazik dogrusu... )

iyide burda ne dendi,erkeğin her yaptığını yapabiliriz dendi
bu işte o sınıfa giriyor sonuçta
bu daha öncede konuşuldu ama yinede söyliyeyim
3 çocuğu kendince tavisye vermiştir,karar değil
ama kimse mecbur değilki 3 çocuk yapmaya
yapmayanada bi ceza da yok.

Vermesin tavsiye filan,onu ilgilendirmez ki...

"Kadının narin bir yapısı vardır, bazı işlerde çalışamaz" cümlesi, tehlikeli bir cümledir. Çünkü "kadının narin bir yapısı vardır" ön kabulünden yola çıkıldığı anda... Herkes kafasına göre "kadının yapacağı işler" ve "kadının yapamayacağı işler" listesi çıkarır.

*
Mesela biri çıkar der ki: "Siyaset alanı, kadının narin yapısının kaldıramayacağı kadar zorlu bir alandır. Sağlam bir sinir sistemi ister. Kadınlar siyasette ezilmektedir. Bu nedenle kadınların siyasetten men edilmesi gerekir."
ahmet hakanın yazısındaki bu maddeler yanlışı açıkça gösteriyor.

niye dış ülkelerde devlet büyükleri tavsiye vermiyormu?
siz bu adamı sevmediğiniz için doğruya doğru dese bile gözünüze batar : )

Tavsiye böyle olmaz,daha mantıklı şeyleri söyler kabul ederim..
Evet sevmiyorum doğru,sevdiğim birisi de söylese aynı tepkiyi veririm.

Yürümüyor ve sürekli bu şekilde polemik çıkartacak konuşmalar yapılıyor maalesef.Sonuç ; daha da kutuplaşan bir ülke oluyoruz.
Kadınlar narinse,doğuda odun kıran hanım öğretmenlere görevli tayin edilsin,sigortasız temizlik işlerine giden kadınlara sigorta imkanı sunsun..çalışan hanımlar için kreş yapısın dediğin gibi en büyük eksiklerden biri..kadın az bir maaş alıyor zaten çoğu zaman çocuğunu kime baktıracak ..Avrupada tüm bu imkanları var kadınların..Türkiyede cumhurbaşkanı kadınlar narindir der evet der sadece..ama kadınlar kocalarından sopa bile yerler..
sonra kadınlar çoğu zaman çalışmaya mecburda kalıyor..tek maaşla geçinmek zorlaştı,Türk kadınları kocalarıyla işten eve gelir,kocaları dinlenir kadınlar evi yemeyi hazırlar,evi temizler.erkekten daha fazla yorulur..ha çocuğada bakarlar..çünki Türk anneleri erkek çocuklarına hanımlarına yardımcı olmalarını öğretmemiştir çoğunlukla,erkekliğin şanına leke gelmesin diyerekten:)

asgari ücretle karı koca olarak çalışsalarda 3 çocuğa bakamazlar..lafla yürütüyorlar peynir gemisini tebrikler:)

niye dış ülkelerde devlet büyükleri tavsiye vermiyormu?
siz bu adamı sevmediğiniz için doğruya doğru dese bile gözünüze batar : )
EbediMutluluk , ben diğer ülkedeki devlet adamlarının kalkıp da milletlerinin yatak odasına karıştığını pek sanmıyorum.Yapacak daha önemli işleri oluyor çünkü.Amacım tartışmak değil ama bu dediğine katılmadığımı belirtmek isterim.

Sanki kolaydı 3 tane çocuğa bakmak..
Hiç bir şey eskisi gibi değil ablacım,özel sektörde ücretler düşük..insanlar çok çalışıp az kazanıyor,dar gelirli aileye devlet okulu bile masraflı..okulu uzakta yerler var,mecbur servise vereceksin..bir çocuğun servis ücreti 80 tl..Allah kolaylık versin yoksula dar gelirliye,kadınlar narindir demekle olmuyor..

katılmak zorunda değilsin elbet,bende sizin düşüncelerinize katılmıyorum
tabiki tartışmadan konuşabiliriz
ama bu karışmak değil,karışsa yasalara göre herkes 3 çocuk yapmak zorunda kalır : )
avrupada nüfus az olduğu için devlet halka çocuk yapmasını önerdi
bunu bilmiyormusunuz,şimdi yatak odalarına karışmışmı oldu onlarda
bazı durumlarda tabiki öneri sunacaklar.

Evet T.C de hiç problem yok ya bu sorunları kamuya açıyor hükümet,dün akşam kobani olayları yüzünden okulları yanmış doğuda bir diğer okula aktarmışlar öğrencileri,sınıflsr tam 80 kişilikyenisi yapılana dek prefabrik sınıflar yapsınlar,çözüm üretmek yok,bence gerçekten gündem değiştirmek,ve çok işlerine yarıyor bu

Sanki gökten para yağıyor,insanlar evine et alıp yiyemiyorlar..
Kaldı ki 3 tane çocuğa nasıl bakacaklar...

Hükümet sadece öneri sunar zaten,kadınlar narin çalışması,3 çocuk yapsın evde baksın..adam asgari ücreti getirsin ay sonu,kadın hem çocukları yedirp içirsin,kirayı ödesin,faturaları ödesin..ee sosyal faaliyette gerekli bu aileye dimi

Evet Avrupa'da genç nüfus az doğru.Ama eğer ülkede bol bir genç nüfus isteniyorsa ve eğer bunu tavsiye edecekse, o zaman koşullar da iyileştirilmelidir.Avrupa ile Türkiye bu anlamda mukayese bile edilemez.Adamlar öylesine güzel olanaklar sağlıyor ki , zaten anne babanın geleceğinden endişe etmesine gerek kalmıyor.Ama ülkemizde öyle değil maalesef.

alllah allah çok şaşırdım bu sözlerde tepki çekecek bir durum göremiyorum , androjen kimlik kadınlarda da erkeklerde var elbette . ama yine de az bir kesimdir erkek gücü gerektiren işlerde çalışan bayan az , çoğu da zorunluluktan zaten..

bende istemem bir kadının tarlada çalışmasını , biz erkeklere göre daha güçsüzüz dolayısıyla tarla bağ işleri kadınları daha çok yorar daha fazla yıpranmalarına neden olur , ben tarlada çalışan teyzeleri gördükçe çok üzülüyorum içim gidiyor ..

ama bu sözlerin üzerine şunu da yapsalar çok güzel olur , madem biz nariniz cumhurbaşkanımız da bunun farkında ,
bayanlara rahat çalışabilecekleri iş imkanları sağlansın , tarla bağ bahçeye gitmeye mecbur bırakılmasın.
kadınlar iş ortamından uzaklaştırmaya çalışıyor gibi yorumlar okudum da , yeni çıkan yasaları biliyorsunuz değil mi ?
çocuk bakımı için "çalışan anneye" yardım sağlanacak , bu mu şimdi kadınları iş hayatından atma çalışması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…